Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 Unit 2 Clothing hệ 7 năm

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 2: Clothing có đáp án

Nằm trong bộ đề Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit, Bài tập Unit 2 Clothing tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu Trắc nghiệm Unit 2 Clothing tiếng Anh lớp 9 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập khác nhau giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

* Xem thêm Hướng dẫn Học Unit 2 SGK tiếng Anh lớp 9 tại:

Soạn Unit 2 lớp 9 Clothing hệ 7 năm

I. Choose the word which is pronounced differently from the other.

1.

A. proud

B. pound

C. double

D. house

2.

A. roofs

B. tickets

C. tops

D. waves

3.

A. since

B. ride

C. drive

D. divide

4.

A. sun

B. fun

C. full

D. run

5.

A. value

B. use

C. music

D. currency

II. Choose the word in each line that has different stress pattern.

6.

A. constrained

B. fashion

C. novel

D. poem

7.

A. subject

B. symbol

C. unique

D. sweater

8.

A. traditional

B. encouragement

C. minority

D. psychedelic

9.

A. casual

B. occasion

C. logical

D. rivalry

10.

A. economic

B. historical

C. intelligent

D. directory

III. Find the one choice that best completes the sentence.

11. My uncle is ______. He composed music and plays the piano very well.

A. musician B. music player C. music writer D. music fan

12. The Ao dai is the______ dress of Vietnamese women.

A. casual B. traditional C. international D. social

13. Miss Nga designs clothes for ladies. She is a ______ .

A. fashion clothes B. clothing C. cloth maker D. fashion designer

14. Poets are usually inspired with beauty. They write______ to show their feeling.

A. novels B. poems C. text reading D. essays

15. Vietnamese women usually wear the Ao dai , especially on______ occasions.

A. casual B. national C. special D. additional

16. The Ao dai ______ of long silk tunic that is slit on the sides and worn over loose pants.

A. comprises B. made C. composed D. consist

17. Nguyen Du, one of famous Vietnamese______ wrote "Truyen Kieu".

A. poets B. poems C. poetry D. poetic

18. Traditionally, the Ao dai was ______ by both men and women.

A. wear B. wearing C. wore D. to wear

19. For centuries, poets, writers and musicians have ______ the Ao dai in poems, novels and songs.

A. said B. told C. talked D. mentioned

20. However, many Vietnamese women today______ to wear modern clothing at work.

A. prefer B. like more C. enjoy D. avoid

21. Some designers have taken ______ from Vietnam's ethnic minorities.

A. liking B. hobby C. inspiration D. interest

22. This is a very popular TV program. Every week it ______ by millions of people.

A. has been watched B. is watched C. watches D. was watched

23. My uncle moved to the North six months ago. I ______ from him since.

A. didn't hear B. don't hear C. haven't heard D. couldn't hear

24. This ______ very often. It becomes deserted.

A. are used B. has used C. isn't used D. hadn't been used

25. Is Margaret popular? – Yes, she______ by everybody.

A. is liked B. likes C. has been liked D. was liked

26. I've been waiting for you for an hour. Where ______?

A. were you B. are you C. have you been D. did you

27. Tom ______ write to me until last year. Now he send me e-mail.

A. is used to B. uses to C. used to D. gets used to

28. It is the best score. Nobody has ______ done this before.

A. never B. any C. not D. ever

29. Up to now, our teacher ______ our class for tests on mathematics.

A. gives B. gave C. is giving D. has given

30. Mr. John feels tired because he ______ hard all day.

A. works B. worked C. has worked D. had worked

31. This film is so interesting that I ______ three times.

A. have seen it B. saw it C. see it D. had seen it

32. We have to wait. A decision______ until the next meeting.

A. wasn't made B. didn't make C. won't be made D. hadn't been made

33. We needn't pay for service. Service ______ in the bill.

A. was included B. including C. included D. is included

34. The room looks different. ______ since I was last here?

A. Has it been painted B. Is it painted C. Was it painted D. Is it being painted

35. Pay attention, please. Cars ______ in " No parking" area.

A. must be parked B. must park C. mustn't park D. mustn't be parked

36. Try these cakes. They are made______ wheat flour, sugar and eggs.

A. of B. by C. from D. in

37. The mountains can be seen ______ a great distance.

A. at B. in C. to D. from

38. I ______ back to the village where I was born for a long time.

A. didn't B. wasn't C. haven't been D. am not

39. Don't touch the window. It ______.

A. has just painted C. just have been painted

B. just painted D. has just been painted

40. Several people were hurt in the accident but only one ______ to hospital.

A. has taken B. has been taking C. was taken D. was taking

41. " Are you sorry that you didn't take pictures?" – " Yes. I wish______."

A. I took B. I had C. I take D. I had taken

42. So far ten houses______.

A. are built B. were built C. have been built D. have built

43. He insisted on ______ a receipt for the bill he had repaid.

A. to be given B. being given C. giving D. given

44. I bought my sister a beautiful scarf ______ her holiday.

A. in B. to C. for D. at

45. Many of our useful medicines are made ______ plants.

A. of B. in C. by D. from

IV. Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English.

46. This (A) is the first (B) time I tried (C) to play (D) badminton.

47. None (A) of the pictures are the same (B). They are all (C) very different with (D) each other.

48. The last time (A) we decorated the flat was (B) 5 years ago. The flat wasn’t (C) decorated for (D) five years.

49. In the end, the result was (A) quite different with (B) what (C) we expected (D).

50. We won’t know the value (A) of (B) health until we will lose (C) it (D).

51. Since civilization began, gold is (A) regarded as (B) a symbol of power (C) and wealth (D).

52. Nowadays women (A) don’t spend much (B) time doing (C) housework no longer (D).

53. Destroyed (A) completely during (B) the war, this city has now (C) rebuilt fast (D).

54. The effects of cigarette has (A) been proved (B) to be (C) extremely harmful (D).

55. Collecting (A) of coins and stamps were (B) my father’s hobby when (C) he retired (D).

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which is pronounced differently from the other.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - C; 5 - D; 

II. Choose the word in each line that has different stress pattern.

6 - A; 7 - C; 8 - D; 9 - B; 10 - A;

III. Find the one choice that best completes the sentence.

11 - A; 12 - B; 13 - D; 14 - B; 15 - C;

16 - D; 17 - A; 18 - C; 19 - D; 20 - A; 

21 - C; 22 - B; 23 - C; 24 - C; 25 - A; 

26 - C; 27 - C; 28 - D; 29 - D; 30 - C; 

31 - A; 32 - C; 33 - D; 34 - A; 35 - D; 

36 - C; 37 - D; 38 - C; 39 - D; 40 - C; 

41 - D; 42 - D; 43 - B; 44 - C; 45 - D;

IV. Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English.

46 - c ( ->have tried); 47 - d ( ->from); 48 - c ( ->hasn’t been); 49 - b ( -> from);

50 - c ( -> lose); 51 - a ( -> has been); 52 - c ( -> any longer); 53 - c (->has now been);

54 - b ( -> have); 55 - b ( -> was); 

Trên đây là Trắc nghiệm Unit 2 lớp 9 Clothing có đáp án. Bên cạnh đó, mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
3 12.451
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm