Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Nằm trong bộ đề thi chất lượng đầu năm lớp 9 môn tiếng Anh, đề kiểm tra đầu năm môn tiếng Anh 9 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn tiếng Anh lớp 9 gồm các dạng bài tập viết lại câu môn Tiếng Anh lớp 9, bài tập ngữ âm môn Tiếng Anh lớp 9, bài tập chọn đáp án đúng ôn Tiếng Anh lớp 9, .... Mời các em tham khảo.

Xem thêm:

I. Nội dung đề thi KSCL lớp 9 môn tiếng Anh

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently (1.0 point)

1. A. ou B. round  C. abou D. would
2. A. chair B. check C. machine D. child
3. A. happy  B. hour  C. high  D. hotel
4. A. compulsory  B. pu C. cu D. hurry
5. A. visit  B. climate  C. high  D. primary

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below (3.0 ps)

1._________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city

A. As

B. Such as

C. Like

D. Similar

2. I wish I ___________his name.

A. knew

B. know

C. will know

D. would know

3. We were having dinner ________ the telephone rang.

A. since

B. for

C. until

D. when

4. The________ language of Malaysia is Bahasa Malaysia.

A. international

B. national

C. continental

D. country

5. Buddhism is __________.

A. a country

B. a religion

C. an association

D. a region

6. Lan ________the peaceful atmosphere while Maryam was praying.

A. enjoying

B. has enjoyed

C. enjoyed

D. enjoy

7. " I wish I _________stay longer," Maryam said to Lan at the end of the week.

A. could

B. can

C. will

D. may

8. Malaysia is divided ________ two regions: The East and the West Malaysia

A. to

B. on

C. in

D. into

9. Maryam was really ________ by the beauty of Ha Noi.

A. impressed

B. impress

C. impression

D. impressive

10. The United States has a ________ of around 250 million.

A. introduction

B. separation

C. addition

D. population

III. Match each sentence in column A with its response in column B (1.5 ps)

A B Answer
1. Why don't we go for a picnic this weekend?

2. Pleased to meet you. Let me introduce myself. I'm Mai.

3. Where is your home village?

4. How can you get there?

5. Would you like to have lunch with us?

A. By bus

B. Yes, I'd love to.

C. That's a good idea

D. It's to the west of the city

E. Nice to meet you too.

1 .........

2..........

3..........

4..........

5..........

IV. Read the following passage and answer the questions below (2.5 ps).

Today is the first day of the new school year. Behind the school gate everything looks bright and clean. The smell of fresh paint greets all the students in their uniforms. Most of them have already known one another quite well. However, there are some newcomers. Some of the old students gather in small group and talk to one another in the school yard. Others are eager to help the newcomers. It's difficult for newcomers to make friends and get into games in a new school. Sometimes they do not know the new regulations so they talk or do things differently. All the students look eager to start the new school year.

Questions:

1. How does everything look on the first day of the new school year?

.............................................................................................

2. Are all the students in their uniforms?

.............................................................................................

3. What do some of the old students do in the school yard?

.............................................................................................

4. Why do newcomers sometimes talk or do things differently?

.............................................................................................

5. What do the students look like?

.............................................................................................

V. Use the suggested words to complete the letter . (2.0 ps)

Ha Noi September 18

Dear Lan,

I/ write/ to/ tell / you/ I/ just/ return/ three-day trip/ Ha Noi.

I/ arrive/ Ha Noi Railway Station/ 5.00 pm/ last Friday.

Uncle/meet/ me/ station/ pick/up.

Saturday/ uncle/ take/ visit/History Museum/ Thu Le Park.

Then/ we/ visit/ Dong Xuan Market/, I/ buy/ you/ T-shirt/ symbol/ "I ♥ Ha Noi".

I/ really/ impressed/ beauty/ capital City/ friendliness/ its people.

I/ back/ Monday morning. I/ phone/ you/ when/ come/ home.

I/ look/ forward/ see/ you/ soon.

Love,

Nga

II. Đáp án Đề khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh

Question

Answer key

Point

I

(1,0 points)

1. D 2. C 3. B 4. B 5. A

 

0,2 for each correct answer

II

(3,0 points)

1. C 2. A 3. D 4. B . 5B

6. C . 7A 8. D 9. A 10. D

 

0,3 for each correct answer

III

(1,5 points)

1-C 2-E 3-D 4-A 5-B

 

0,3 for each correct answer

IV

(2,5 points)

1. On the first day of the new school year, everything looks bright and clean.

2. Yes, they are.

3. Some of the old students/ They gather in small group and talk to one another in the school yard.

4. Sometimes they do not know the new regulations

5. The students look eager to start the new school year.

0,5 for each correct answer

V

(2,0 points)

Ha Noi September 18

Dear Lan,

I am writing to tell you (0,2) that I’ve just returned from a three- day trip to Ha Noi.(0,2)

I arrived at Ha Noi Railway Station at 5.00 pm last Friday. (0,2)

My uncle met me at the station to pick me up.(0,2)

On Saturday my uncle took me to visit the History Museum and Thu Le Park. (0,2)

Then we visited Dong Xuan Market, (0,2) I bought you a T-shirt with the symbol “I ♥ Ha Noi” on it.(0,2)

I am really impressed by the beauty of the capital City. (0,2)

I wish I had a longer vacation.(0,2)

I look forward to seeing you soon.(0,2)

Love,

Nga

0,2 for each correct answer

III. Nội dung Đề khảo sát môn tiếng Anh lớp 9 năm 2020 - 2021

PHẦN A: NGỮ ÂM (1,0 điểm)

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.

1. A. stamps B. clubs C. weeks D. cats
2. A. advise B. despite C. children D. surprise

II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.

1. A. destroy B. attend C. father D. receive
2. A. mistake B. listen C. doctor D. happen

PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4,0 điểm)

I. Cho dạng đúng của các từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.

1. My brother often (go) _______ to school by bike every day.

2. If we use water carefully, more people (have ) _______________ fresh water.

3. My father enjoys (watch) _______________ television in the evenings.

4. Nga (stay) _______________with her sister since January.

5. The children ( play)_________________football at the moment.

6. When I (come) __________ home from work yesterday, my mother was cooking dinner.

7. I don’ know many English words. I wish I (know) _________more English words.

8. Tuan and Huong (not/go) ______________ to the cinema last night.

II. Chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau.

1. Could you _______ off the radio, please? It's very noisy.

A. turn

B. go

C. set

D. take

2. English _______ as a foreign language at most schools in Vietnam.

A. is teaching

B. are taught

C. is taught

D. will teach

3. My best friends often play tennis _______ Sundays.

A. at

B. on

C. for

D. in

4. We didn’t go camping yesterday _________ it rained heavily.

A. because

B. although

C.Despite

D. In spite of

III. Chọn một từ đúng trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu sau.

1. We love _______ school because of its ancient beauty. (our/us)

2. He has worked as a singer _______ 5 years. (since/for)

3. I can cook _______ than my sister. (better/best)

4. Nam had a serious accident because he didn't drive _______. (careful/carefully)

PHẦN C: ĐỌC HIỂU (2,5 điểm)

I. Đọc và chọn một từ thích hợp đã cho trong khung điền vào mỗi chổ trống để hoàn thành đoạn văn sau.

ago started when move stay because
I come from Switzerland . I came to London six months (1) ________ to learn English. I haven’t met many English people yet, only my teachers. I (2) ___________ learning English at school in Switzerland (3) __________ I was eleven, so I have learned it for nearly ten years. At first, I didn’t understand anything, but now my English has improved, I have just taken an exam. If I pass, I will (4) ___________ to the next class. I am excited today(5) ___________ my parents will come tomorrow to (6) ___________ with me for a few days and I haven’t seen them for a long time. They have never been to England and they can not speak English.

II. Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi.

Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. His parents sent him to a private school. There he met his business partner, Paul Allen. When they were in eighth grade, they were writing programs for business computers and making more.

In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. They thought he would get over his obsession with computers and become a lawyer like his father. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a computer program with his friend Allen. They worked eighteen hours a day in a dormitory room at Harvard. They were writing the program that would run one of the first personal computers. In 1975, they created a company called Microsoft to sell their product.

Allen became ill with cancer and left Microsoft in 1983. He recovered a few years later and started his own company. Meanwhile, Microsoft became a giant company. By 1990, at the age of thirty-four, Gates was the youngest billionaire in the history of the USA.

1.Where was Bill Gates born ?

……………………………………

2.Was Bill Gates the youngest billionaire in the history of the USA at the age of 34 ?

……………………………………

3.When was Gates accepted at Harvard University ?

………………………………………

4.Why did Bill Gates and Paul Allen create Microsoft in 1975 ?

……………………………………

PHẦN D: VIẾT (2,5 điểm)

I. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, bắt đầu bằng từ gợi ý.

1. They will build a new supermarket here.

→ A new supermarket ....................

2. I spend three hours doing my homework everyday.

→ It takes ..........................................

3.My father likes watching television every night.

→ My father enjoys ………………

4. Although I left home early, I was late for the meeting.

→ Despite ...................................

II. Sắp xếp các từ, cụm từ cho sẵn thành câu hoàn chỉnh.

1. would / I / you / , / I / If / study / harder / were /.

→................................................

2. go swimming / he / when / used to / was / small / He /.

→................................................

Trên đây là Đề KSCL môn tiếng Anh 9 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
50 54.695
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm