Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7: Recipes and Eating Habits nâng cao

Tiếng Anh lớp 9 Unit 7 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7: Recipes and Eating Habits nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Bài tập Word Form lớp 9 Unit 7 CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7: Recipes and Eating Habits nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. liquid

B. dish

C. pinch

D. combine

2. A. head

B. spread

C. cream

D. bread

3. A. sauce

B. steam

C. sugar

D. stew

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. tender

B. simmer

C. cucumber

D. delicious

5. A. celery

B. benefit

C. engineer

D. versatile

6. A. significant

B. diverse

C. garnish

D. combine

Choose the correct answer A, B, C or D

7. You should stop eating ___________ chips. They can make you fat.

A. salty

B. bland

C. spicy

D. greasy

8. Studies suggest _____________ only when you are most active and giving your digestive system a long break each day.

A. eating

B. being eating

C. to eat

D. being eaten

9. When we were on holiday, we spend too __________ money.

A. a lot of

B. many

C. much

D. lots of

10. Your body uses calcium to build healthy bones and teeth, __________ them strong as you age.

A. continue

B. keep

C. remain

D. care

11. Common eating habits that can lead to ___________ are: eating too fast, eating when not hungry, eating while standing up, and skipping meals.

A. put on weight

B. be heavy

C. gain weight

D. weight gain

12. Another feature in northern cuisine is in winter all family members gather around a big hotpot ___________ there is a combination of seasoned broth, vegetables and meats.

A. what

B. where

C. which

D. in which

13. You ___________ chicken. You cook it in an oven or over a fire without liquid.

A. fry

B. roast

C. steam

D. boil

14. Perhaps the three most popular ice cream_________are vanilla, chocolate and strawberry.

A. offers

B. flavours

C. brands

D. ingredients

15. It is boring here. ____________ ever happens in this place.

A. Anything

B. Something

C. Things

D. Nothing

Put the verbs in brackets into the correct tenses of the conditionals

16. If Tom (not tidy up) ____________ his room, Victoria (not help) ___________ him with the muffins.

17. If the boys (not play)____________football, the girls (not come)____________to the football pitch.

18. If you (eat) ____________ too much junk food, you (not lose)____________weight.

19. If I (not make)____________ breakfast tomorrow morning, my girlfriend (not love)____________ me anymore.

20. If they (not hurry)____________, they (not catch)____________ the train.

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

World BBQ

To some people, there is nothing more appetizing than the smell of meat sizzling over an open fire. Throughout the world, people love to eat barbecue because it lets them together with friends and family to enjoy a meal that brings them back to their caveman roots. Cooking over coals or an open flame makes people feel more sociable.

Most countries have barbecue traditions, and they usually take place on national holidays. In the United States, it is a tradition to have a barbecue of hamburgers and hot dogs on July 4, which is Independence Day. In Taiwan, people get together to eat barbecue during the Moon Festival, and the smell of burning coal is in the air all day.

In South America, and in Argentina in particular, barbecue is a way of life. All sorts of meats and sausages are put on a large grill together over hot coals. Barbecue is even considered the national dish in Argentina, and it is given the name as a do in Portuguese. This means not only the dish, but also the social event that surrounds an Argentinian barbecue.

When a person speaks about Turkish and Middle Eastern barbecue, the kebab immediately comes to mind. The tradition of taking different meats, and sometimes vegetables as well, and spearing them with a sharp stick called a skewer has crossed cultural lines today. Practically anywhere in the English-speaking world, the thought of shish-kebab will make barbecue lovers’ mouths water.

Wherever you go in the world, you are almost certain to come across a local method of preparing barbecue. If you visit different places, be bold and try whatever the local specialities are.

21. What does the phrase “brings them back to their caveman roots” in paragraph 1 mean?

A.Make people want to eat barbecue on an open flame

B. Keep people from eating meat

C. Make people think about how things were with their ancestors

D. Cause people to act more sociable during festivals

22. Where is barbecue considered a way of life?

A. The United States

B. Taiwan

C. The Middle East

D. Argentina

23. What are the sharp sticks that are used to cook meat called?

A. Specialities

B. Skewers

C. Shish-kebabs

D. Asado

24. Which of the following statements is NOT true?

A.Cooking over open fires makes people feel less sociable.

B.Shish-kebabs are well-known in Turkey.

C. People in the United States eat hamburgers and hot dogs.

D. Argentina’s asado is considered the national dish.

25. What is the main idea of the passage?

A.Barbecue is a healthy way to eat meat.

B.People today are eating more vegetables with their barbecue.

C. Local barbecue specialities can be found all over the world.

D. People in some countries mostly use sausages when they barbecue.

Choose the word or phrase among A, B, c or D that best fits the blank space in the following passage.

Humans have a long history of eating insects, and it turns out that they can be a very (26)____________ part of a person’s regular (27)____________. Insects have a lot of protein, and they are often easier to catch than (28) ____________ animals. Therefore, it is no wonder that when our ancient (29) ____________saw some tasty worms or grabs wiggling on the ground, they made a quick snack of them.

In Thailand, insects are a regular part of the street food that can be found. The different (30)____________that people snack on are crickets, grasshoppers, giant water bugs, and assorted worms. They are often deep-fried and salted, so they have a crunchy texture that makes them a perfect snack food. If you can get past the (31)____________that you are eating a cricket, it will crunch in your mouth just like a corn chip!

For a lot of people, however, it is difficult to get (32)____________ the fear of eating insects. People tend to see insects as invaders, especially when they are crawling on the food that we are about to ear. (33)____________ being able to eat insects (34) ____________ feeling disgusted is cultural. Some people cannot eat French cheese or stinky tofu because they weren’t brought up doing so. To many of us, insects fail right into that category, making it difficult to even try them.

If (35) ____________ the chance, though, be courageous, insects can be nutritious and tasty, so long as you can get over the “yuck” factor.

26. A. nutrition

B. nutritious

C. nutritions

D. nutritiously

27. A. health

B. fitness

C. diet

D. balance

28. A. prey

B. pray

C. eat

D. digest

29. A. acquaints

B. relatives

C. ancestors

D. offspring

30. A. insects

B. animals

C. herbs

D. cattle

31. A. true

B. exact

C. fact

D. reality

32. A. up

B. over

C. down

D. on

33. A. However

B. Although

C. Meanwhile

D. Therefore

34. A. without

B. in

C. far

D. on

35. A. giving

B. gives

C. gave

D. given

Complete the second sentence in each pair so that it has similar meaning to the first sentence

36. Eating healthy foods is very important.

It is ___________________________________

37. I suggest having spaghetti and pizza tonight.

Let’s __________________________________

38. You need to peel the onion and slice it.

The onion ______________________________

39. Follow these safety instructions or you may get burnt.

If you ___________________________________

40. My aunt has never tasted sushi before.

This is ___________________________________

Write one word in each gap to complete the sentences.

41. Most people seem to be _____________ of the harmful effects of their diet.

42. Everyone complemented her _____________ the wonderful buffet she’d laid on.

43. Most people associate English food _____________ fish and chips and shepherd’s pie.

44. Karen’s very careful _____________ how much the salt she has.

45. There’s a lack _____________ good restaurants round here.

46. The meat was well cooked, but the sauce was totally lacking _____________ flavor.

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7: Recipes and Eating Habits nâng cao

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. C

3. C

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. D

5. C

6. C

Choose the correct answer A, B, C or D

7. D

8. A

9. C

10. B

11. D

12. D

13. B

14. B

15. D

Put the verbs in brackets into the correct tenses of the conditionals

16. does not tidy up, will not help

17. do not play, will not come

18. eat, will not lose

19. do not make, will not love

20. do not hurry, will not catch

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

21. C

22. D

23. D

24. A

25. C

Choose the word or phrase among A, B, c or D that best fits the blank space in the following passage.

26. B

27. C

28. A

29. C

30. A

31. C

32. B

33. D

34. A

35. D

Complete the second sentence in each pair so that it has similar meaning to the first sentence

36. It is very important to eat healthy foods.

37. Let’s have spaghetti and pizza tonight.

38. The onion needs to be peeled and sliced.

39. If you don’t follow these safety instructions, you may get burnt.

40. This is the first time (that) my aunt has ever tasted sushi.

Write one word in each gap to complete the sentences.

41. Most people seem to be _______unware______ of the harmful effects of their diet.

42. Everyone complemented her ______on_______ the wonderful buffet she’d laid on.

43. Most people associate English food ______with_______ fish and chips and shepherd’s pie.

44. Karen’s very careful _____about/ with________ how much the salt she has.

45. There’s a lack _______of______ good restaurants round here.

46. The meat was well cooked, but the sauce was totally lacking ______in_______ flavor.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 7: Recipes and Eating Habits nâng cao. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Bài tập Word Form lớp 9 Unit 7, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 3.093
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm