Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao

Tiếng Anh lớp 9 Unit 8 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 8 CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. scenery

B. exotic

C. attractive

D. contribute

2. A. breathtaking

B. cathedral

C. underneath

D. southerner

3. A. reasonable

B. resort

C. season

D. excursion

4. A. safari

B. stalagmite

C. lag

D. package

5. A. magnificence

B. definitely

C. inventively

D. significant

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. safari

B. breathtaking

C. traveller

D. sightseeing

2. A. original

B. stimulating

C. imperial

D. geography

3. A. preservation

B. expedition

C. speciality

D. stimulating

4. A. characteristic

B. magnificent

C. subordinate

D. accessible

5. A. organize

B. decorate

C. divorce

D. promise

Exercise 3: Complete the sentences with a, an, the, or zero article (Ø)

1. David played _________ basketball and _________ baseball at _________ Boy’s club this year.

2. Rita plays _________ violin and her sister plays _________ guitar.

3. While we were in _________ Alaska, we saw_________ Eskimo village.

4. Ton can’t go to _________movies tonight because he has to write _________ essay.

5. David attended _________ Princeton University.

Exercise 4: Fill in each blank in the sentences with the correct word from the box. Some words can be used more than once

trip

travel

journey

cruise

tour

voyage

flight

1. For general advice about __________, go to a travel agent.

2. One day I would like to do the __________ by train and ship across Russia to Japan.

3. We are going on a _________ of Europe, visiting 11 countries in five weeks.

4. We went on a three-week __________ round the Mediterranean. The ship stopped at Venice, Athens, Istanbul and Alexandria.

5. He once went by ship to Australia. The _________ took 31/2 weeks.

6. My father is going on a business __________ to Ha Noi next week.

7. Vietnam Airlines __________ VN507 from Ha Noi to Tokyo will be taking off in ten minutes.

8. The __________ from Heathrow Airport to the centre of London takes about 45minutes by underground.

9. On our first day in New York we went on a three-hour _________ of the city by bus.

10. During our stay in London we went on a day __________ to Oxford, and anotherto Windsor.

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Con Dao has not only prisons but also __________ natural landscapes.

A. surprising

B. shocking

C. stunning

D.extreme

2. If you don't know the language, you may have to use ________ language.

A. hand

B. gesture

C. head

D. signal

3. Since the __________ of the motor car, road accidents have increased dramatically.

A. approach

B. inauguration

C. initiation

D. advert

4. You'll have to go for an interview tomorrow, but don’t worry. It’s just a ________.

A. form

B format

C. formation

D. formality

5. Secondary schools offer a wide _________ of subjects.

A. field

B. scope

C. list

D. range

6. He couldn’t ___________ his father that he was telling the truth.

A. admit

B. confide

C. trust

D. convince

7. It was difficult to guess what her ___________ to the news would be.

A. feelings

B. reaction

C. capital

D. opinion

8. The government has recently _________ the buildings in the old section of the city.

A. reformed

B. adjusted

C. restored

D. modified

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage

We went on an elephant safari at a place (1) ________ Camp Jubalani in South Africa. They take visitors on safaris twice a day: once in the morning and once at night. Guests can go on as many rides as they like, but they don’t (2) ________ you ride an elephant if you are younger than twelve years old. Luckily, I’m fifteen! On our first safari, I felt really scared. I remember thinking we could have gone on a beach holiday instead! As I was climbing on to the elephant, I wondered how I was going to control (3) ________ a big animal. I soon(4) ________ that I ought not to have worried so much. They made you sit with an experienced elephant trainer. You can’t ride (5) ________ your own. During the trek, we saw giraffes, zebras, lions, and rhinos. My parents took a lot of photos. I would have taken photos myself but I’d (6) ________ my camera in my room. I can’t remember exactly how long the safaris lasted, but it must have been a couple of hours because we got (7) ________ just(8) ________ for lunch. We stayed at Camp Jubalani for three days and went on four elephant safaris. We could have gone on more than that, but on one of the days my mum wasn’t very well. Anyway, it was a (9) ________ holiday. I’d definitely (10) ________ an elephant safari.

1. A. call

B. Is called

C. called

D. calling

2. A. let

B. make

C. want

D. allow

3. A. so

B. such

C. that

D. what

4. A. decided

B. looked

C. recognized

D. realized

5. A. by

B. on

C. with

D. for

6. A. taken

B. brought

C. left

D. put

7. A. back

B. off

C. up

D. in

8. A. At times

B. late

C. on time

D. in time

9. A. welcoming

B. fantastic

C. pleased

D. delicious

10. A. demand

B. offer

C. suggest

D. recommend

Exercise 7: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

Situated on the central coast of Viet Nam, which is famous for many beautiful beaches. Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Viet Nam, especially for those who love beach so much.

With the length of approximately 10 kilometres, Lang Co Beach located in Lang Co town, Phu Loc district, Thua Thien- Hue province is next to the National Highway 1A and near Hai Van Pass.

Lying on the most beautiful curve of the country, Lang Co has almost everything that the nature can offer: green mountains and tropical forests, smooth white sand, full of sunshine and cool, blue and clear sea as crystal, and the average temperature of 250C in summer. It is an attractive destination for both domestic and international tourists in Viet Nam. It is the third bay of Viet Nam, after Ha Long and Nha Trang named in the list of 30 most beautiful bays in the globe.

It can be said that nobody can resist a nature beauty like Lang Co town. This small and peaceful town will give you the most relaxing time and many games at the beach. In addition, you will have good time to enjoy the seafood with various kinds of shrimps, lobster, crab, butter-fish, mackerel fish, oysters, etc. and not far from the beach are some attractions such as Kang Co fishing village, Chan May scenery.

Lying on the "Central Heritage Road", Lang Co is very close to other famous attractions such as the Imperial City of Hue, Hoi An Ancient Town, Son Tra Peninsula where the famous Son Tra Natural Reserve and beautiful beaches located, and so many more.

1. Lang Co beach is located ______________.

A. between Hoi An Ancient Town and Son Tra Peninsula

B. on the most beautiful curve of Viet Nam

C. 10 kilometres away from Hue

D. under Hai Van Pass

2. The most important reason why so many tourists come to Lang Co beach is that _________.

A. it is the third most beautiful beach in Viet Nam

B. they can enjoy various kinds of seafood

C. they can come to the famous Son Tra Natural Reserve

D. it is considered an ideal place for beach lovers

3. All of the following are attractions of Lang Co Beach EXCEPT ____________.

A. the National Highway 1A next to it

B. smooth white sand, and full of sunshine

C. cool, blue and clear sea as crystal

D. its location on the "Central Heritage Road"

4. We can infer from the passage that Lang Co Beach __________.

A. is very hot during summer

B.is the most beautiful bay in the world

C. enjoy the harmony of nature and humans

D. is the first member of the “World’s most beautiful bays” club in Viet Nam

5. Coming to Lang Co Beach, you can do all of the following activities EXCEPT_________.

A. relaxing and joining in beach games

B. sunbathing on many beautiful beaches

C. visiting the nearby fishing village

D. enjoying seafood

Exercise 8: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.

1. I am terribly sorry, I thought you were a friend of Anna’s.

I took ___________________________________________

2. This is the best essay I have ever written.

Never ___________________________________________

3. She listens more sympathetically than anyone else I know.

She is a _________________________________________

4. He didn’t get his visa until last Monday.

It was __________________________________________

5. They continued to say that I was to blame.

They persisted ___________________________________

Exercise 9: Combine two sentences into one, using the connectives from the list: and, or, moreover, however, when.

1. Solar panels are placed on the roof of a house. The Sun’s energy is used to heat water.

________________________________________________

2. I don’t agree with a lot of his teaching methods. He is a good teacher.

________________________________________________

3. We’d better not waste water. We won’t have enough to drink sooner or later.

________________________________________________

4. The house is quite beautiful. The cost is not too high.

________________________________________________

5. Do you want to study more? Do you want to look for a job?

________________________________________________

6. You can go home. You’ve finished this exercise.

________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. D

3. D

4. A

5. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A

2. B

3. D

4. A

5. C

Exercise 3: Complete the sentences with a, an, the, or zero article (Ø)

1. David played ____ø_____ basketball and ____ø_____ baseball at _____the____ Boy’s club this year.

2. Rita plays ____the_____ violin and her sister plays ____the_____ guitar.

3. While we were in ____ø_____ Alaska, we saw____an_____ Eskimo village.

4. Ton can’t go to ___the______movies tonight because he has to write ___an______ essay.

5. David attended ___ø______ Princeton University.

Exercise 4: Fill in each blank in the sentences with the correct word from the box. Some words can be used more than once

1. For general advice about ____travel______, go to a travel agent.

2. One day I would like to do the ____journey______ by train and ship across Russia to Japan.

3. We are going on a ____tour______ of Europe, visiting 11 countries in five weeks.

4. We went on a three-week _____cruise_____ round the Mediterranean. The ship stopped at Venice, Athens, Istanbul and Alexandria.

5. He once went by ship to Australia. The ____voyage______ took 31/2 weeks.

6. My father is going on a business ______trip____ to Ha Noi next week.

7. Vietnam Airlines ____flight______ VN507 from Ha Noi to Tokyo will be taking off in ten minutes.

8. The ___journey_______ from Heathrow Airport to the centre of London takes about 45minutes by underground.

9. On our first day in New York we went on a three-hour _____tour_____ of the city by bus.

10. During our stay in London we went on a day ____trip______ to Oxford, and anotherto Windsor.

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. D

4. D

5. D

6. D

7. B

8. C

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage

1. C

2. A

3. B

4. D

5. B

6. C

7. A

8. D

9. B

10. D

Exercise 7: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

1. B

2. D

3. A

4. C

5. B

Exercise 8: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.

1. I took you for a friend of Anna’s, I am sorry

2. Never have I written such a good essay / a better essay than this

3. She is a more sympathetic listener than anyone else I know

4. It was not until last Monday that he got his visa.

5. They persisted in saying that I was to blame.

Exercise 9: Combine two sentences into one, using the connectives from the list: and, or, moreover, however, when.

1. Solar panels are placed on the roof of a house and the Sun’s energy is used to heat water.

2. I don’t agree with a lot of his teaching methods. However, he is a good teacher.

3. We’d better not waste water, or we won’t have enough to drink sooner or later.

4. The house is quite beautiful. Moreover, the cost is not too high.

5. Do you want to study more or to look for a job?

6. You can go home when you’ve finished this exercise.

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Tourism nâng cao. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 8, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Đánh giá bài viết
1 2.269
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm