Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 2 City life nâng cao

Tiếng Anh lớp 9 Unit  2 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Bài tập Word Form lớp 9 Unit 2 CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. childhood

B. champagne

C. chapter

D. charity

2. A. conflict

B. forbidden

C. reliable

D. determine

3. A. conducts

B. returns

C. wanders

D. wonders

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. A. negative

B. determine

C. forbidden

D. attraction

2. A. acceptable

B. affordable

C. reliable

D. fashionable

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Every time I fly to the United States, I get really bad _____________.

A. asthma

B. jet lag

C. confusion

D. recreation

2. Tower blocks from the 60s and 70s could be ________ after Grenfell Tower fire.

A. got down

B. let down

C. turned down

D. pulled down

3. The trip to the National Gallery has been ____________ until next Friday.

A. put off

B. looked into

C. turned up

D. found out

4. The street food in Hoi An is delicious and ______________.

A. available

B. fabulous

C. affordable

D. fascinating

5. Of the cities we surveyed, Singapore was _________ the worst rated by its residents for culture.

A. a bit

B. a lot

C. much

D. by far

6. Life in Ho Chi Minh City is ________ than we thought at first.

A. far the busier

B. the more busier

C. much more busy

D. much busier

7. Old Mr. Brown’s condition looks very serious and it is doubtful if he will __________.

A. pull through

B. pull up

C. pull back

D. pull out

8. This ticket _________ you to a free meal in our new restaurant.

A. confers

B. entitles

C. grants

D. credits

9. In all _______________, there will never be a Third World War.

A. odds

B. probability

C. certainty

D. possibilities

10. Conversations you strike up with travelling acquaintances usually tend to be ___________.

A. imperative

B. perverse

C. insufficient

D. trivial

Exercise 4: Read the following passage and choose the best option for each numbered blank.

Hello! My name is Herman. I live in a big city in Germany and it’s quite exciting! There are lots of things to do. My parents bought a flat near a park where I can ride my bike or (1)_____________skateboarding. My brother is older than me and I also go to the cinema with him. The city library is a great place. I usually meet my friends there and we do our school (2)____________ or study together.

Of course living in a big city is not easy. City life can be fast, tiring and stressful. The streets are always (3)__________and noisy. Because of the cars is polluted sometimes. People are so busy that they (4)__________have time for their neighbours or friends. But I can’t see myself moving to the (5) _________. I just love living in the city too much.

1. A. go

B. do

C. play

D. sail

2. A. workshop

B. projects

C. playgrounds

D. competitions

3. A. bored

B. surprised

C. crowded

D. exhausted

4. A. usually

B. always

C. often

D. rarely

5. A. university

B. countryside

C. mountain

D. building

Exercise 5: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. What tends _________ (happen) is that the poorest families end up in the worst housing.

2. I like to listen to the birds ______________ (sing) when I get up early in the morning.

3. The team has tried their best ___________(perform) in the final round.

4. Do the plants need ________ (water) every day?

5. It took me a whole day__________ (travel) to Dalat last week.

Exercise 6: Complete the second sentence so it has the same meaning as the first sentence

1. Remember to take note of what the tour guide said.

Remember to put _________________________________

2. It took us more than 3 hours to discover the inner Hanoi.

We spent ________________________________________

3. My friend plays piano brilliantly.

My friend is ______________________________________

4. I just can’t wait to visit New York city again with my parents. (forward)

_________________________________________________

5. I was not satisfied with the service of that five-star hotel at all. (live up to)

_________________________________________________

6. I don’t want to follow this serial film anymore because it is very boring. (fed)

_________________________________________________

7. New York city is a far wealthier city than any cities in Vietnam. (as)

_________________________________________________

8. Hanoi capital city is generally not as exciting as Ho Chi Minh city. (more)

_________________________________________________

Exercise 7: Write the correct form of the words in brackets

1. The town’s most popular __________is the Marine Science Museum. (attract)

2. Toronto is officially named the most_____________city in Canada. (culture)

3. The disease spread quickly among the poor slum ____________ of the city. (dwell)

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life nâng cao

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B

2. C

3. A

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. A

2. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. D

3. A

4. C

5. D

6. D

7. A

8. B

9. B

10. D

Exercise 4: Read the following passage and choose the best option for each numbered blank.

1. A

2. B

3. C

4. D

5. B

Exercise 5: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. What tends ____to happen_____ (happen) is that the poorest families end up in the worst housing.

2. I like to listen to the birds ____singing____ (sing) when I get up early in the morning.

3. The team has tried their best ____to perform______(perform) in the final round.

4. Do the plants need ____to watering_____(water) every day?

5. It took me a whole day____to travel____ (travel) to Dalat last week.

Exercise 6: Complete the second sentence so it has the same meaning as the first sentence

1. This is the first time I have had to wait this long for a bus.

2. We spent 3 hours discovering the inner Hanoi.

3. My friend is a brilliant pianist.

4. I look forward to visiting New York city again with my parents.

5. The service of that five-star hotel didn’t live up to my expectation.

6. I am fed up with this serial film because it is very boring.

7. No cities in Vietnam area as wealthy as New York city.

8. Ho Chi Minh city is generally more exciting than Hanoi capital city.

Exercise 7: Write the correct form of the words in brackets

1. The town’s most popular _____attraction_____is the Marine Science Museum. (attract)

2. Toronto is officially named the most______cultural_______city in Canada. (culture)

3. The disease spread quickly among the poor slum ______dwellers______ of the city. (dwell)

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life nâng cao.

Đánh giá bài viết
1 4.354
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 9

    Xem thêm