Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7

Bài kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm, tự luận phổ biến, bám sát chương trình của Bộ GD& ĐT trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7 số 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. tender

B. garnish

C. drain

D. sprinkle

2. A. sauce

B. steam

C. sugar

D. stew

3. A. head

B. spread

C. cream

D. bread

Xem đáp án

1. D

2. C

3. C

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. recipe

B. tablespoon

C. ingredient

D. benefit

5. A. avocado

B. traditional

C. ingredient

D. significant

Xem đáp án
4. C
5. A

Choose the correct answer

6. If children don’t play sports, they ____________ sleepy and tired.

A. would feel

B. will feel

C. would have felt

D. had felt

7. Moderation doesn't mean __________ the foods you love.

A. to eliminate

B. eliminating

C. to prevent

D.preventing

8. When we were on holiday, we spend too ________ money.

A. a lot of

B. many

C. much

D. lots of

9. Studies suggest __________ only when you are most active and giving your digestive system a long break each day.

A. eating

B. being eating

C. to eat

D. being eaten

10. Perhaps the three most popular ice cream_______are vanilla, chocolate and strawberry.

A. offers

B. flavors

C. brands

D. ingredients

11. If you eat too quickly, you may not _________ attention to whether your hunger is satisfied.

A.pay

B.take

C.keep

D.show

12. You may have had certain eating habits for so long that you do not _________ they are unhealthy.

A.recognize

B.realize

C.understand

D.tell

13. Common eating habits that can lead to___________are: eating too fast, eating when not hungry, eating while standing up, and skipping meals.

A.gain weight

B.weight gain

C.put on weight

D.be heavy

14. I spend _______ my spare time gardening.

A. most

B. the most of

C. most of

D. most of the

15. Despite the differences in cuisine of each region, there are similarities, such as the ________ for main meals – rice, ways of adding fish sauce, herbs and other flavors.

A. foundation

B. necessity

C. staple

D. basic

Xem đáp án

6. B

7. C

8. C

9. A

10. B

11. A

12. B

13. B

14. C

15. D

Kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 9 Unit 7 - Đề 2

Complete the second sentence in each pair so that it has similar meaning to the first sentence.

1. Eating healthy foods is very important.

It is ________________________________________________

2. I suggest having spaghetti and pizza tonight.

Let’s ________________________________________________

3. You need to peel the onion and slice it.

The onion ____________________________________________

4. Follow these safety instructions or you may get burnt.

If you _______________________________________________

5. My aunt has never tasted sushi before.

This is _______________________________________________

Xem đáp án

1. It is very important to eat healthy foods.

2. Let’s have spaghetti and pizza tonight.

3. The onion needs to be peeled and sliced.

4. If you don’t follow these safety instructions, you may get burnt.

5. This is the first time (that) my aunt has ever tasted sushi.

Put the verbs in brackets into the correct tenses of the conditionals.

1. If he (be) ____________ late we’ll go without him.

2. She will be absolutely furious if she (hear) ____________ about this.

3. If you put on the kettle I (make) ____________ the tea.

4. If you give my dog a bone he (bury) ____________ it at once.

5. If we leave the car here it (not be) ____________ in anybody’s way.

Xem đáp án

1. If he (be) ______is______ late we’ll go without him.

2. She will be absolutely furious if she (hear) _____hears_______ about this.

3. If you put on the kettle I (make)____will make________ the tea.

4. If you give my dog a bone he (bury) _____will bury_______ it at once.

5. If we leave the car here it (not be) ____won’t be________ in anybody’s way.

Kiểm tra 15 phút Unit 7 lớp 9 - Đề 3

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1. Moderation doesn't mean__________the foods you love.

A. to eliminate

B. eliminating

C. to prevent

D. preventing

2. Your body uses calcium to build healthy bones and teeth, ___________ them strong as you age.

A. remain

B. care

C. continue

D. keep

3. If you eat too quickly, you may not ___________ attention to whether your hunger is satisfied.

A. pay

B. take

C. keep

D. show

4. If children don’t play sports, they_____________sleepy and tired.

A. would feel

B. will feel

C. would have felt

D. had felt

5. If you eat too quickly, you may not_____________attention to whether your hunger is satisfied.

A. pay

B. take

C. keep

D. show

Xem đáp án

1. B

2. D

3. A

4. B

5. A

Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence.

1. You’re unfit because you don’t take exercise.

If ..................................................................................................................................

2. Unless you are careful, you will cut yourself with that knife.

If ..................................................................................................................................

3. If I have time, I’ll help you.

Unless ............................................................................................................................

4. He didn’t study his lessons very carefully, so he gets bad marks now.

If ..................................................................................................................................

5. Dick often causes accidents because he drives carelessly.

If ..................................................................................................................................

Xem đáp án

1. If you took exercise, you would be fit.

2. If you aren’t careful, you will cut yourself with that knife.

3. Unless I have time, I won’t help you.

4. If he had studied his lessons very carefully, he wouldn’t get bad marks now.

5. If Dick didn’t drive carelessly, he wouldn’t often cause accidents.

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7 - Đề 4

Choose the best answer A, B, Cor D to complete the sentences.

1. Such______________ as sugar, sugarcane, and coconut water are mostly used in Southern Vietnamese food than in Northern and Central Viet Nam.

A. dishes

B. courses

C. ingredients

D. menus

2. If people work so much, they______________depressed and eat more.

A. felt

B. had felt

C. may feel

D.may have felt

3. Food in Northern Vietnam is not as______________as that in Central and Southern Viet Nam, as black pepper is often used rather than chilies.

A.strong

B.flavour

C.spicy

D.exciting

4. Despite the differences in cuisine of each region, there are similarities, such as the______________for main meals - rice, ways of adding fish sauce, herbs and other flavors.

A.staple

B.basic

C.foundation

D.necessity

5. One special feature of cuisine in Southern Vietnam is short cooking time which aims to______________the freshness of food.

A.stay

B.continue

C.remain

D.exist

Write complete sentences about the eating customs in Viet Nam, using the words/ phrases given in their correct forms. You can add some more necessary words, but you have to use all the words given.

1. In Viet Nam/ rice/ one/ staple foods.

_______________________________________

2. most common cooking styles/ deep-frying/ stir-frying/ boiling/ steaming.

_______________________________________

3. Vietnamese food/ tend/ not/very fatty/ as/ they/ use/ minimal oil/ dishes.

_______________________________________

4. Most/ the meals/ combination/ meats/ vegetables/ herbs.

_______________________________________

5. Most meals/ served/ extra soy sauce/ fish sauce.

_______________________________________

*Tải file để xem chi tiết*

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 7.

Đánh giá bài viết
1 11.649
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 9

    Xem thêm