Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập Unit 1 lớp 9 nâng cao Local Environment

Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment

Bài tập Unit 1 lớp 9 nâng cao: Local Environment do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 1 lớp 9 nâng cao: Local Environment (số 1)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Fill in the blank with an appropriate preposition or adverb to form a phrasal verb

1. They got ____________ bus and walked to the craft village.

2. The museum has been temporarily closed ____________ for reconstruction.

3. Bat Trang Ceramic Village is facing up ____________ the lack of artisans.

4. He asked her to go on a vacation with his family but she turned him ____________.

5. Tourists coming ____________Western countries find conical hats interesting.

6. She is used to dealing ____________all kinds of people in her job.

7. He got ____________ to find himself alone in the house.

8. Tomorrow’s match has been called ____________because of the icy weather.

9. I’m looking ____________to the reunion with my family in Vietnam.

10. These traditional stories have been passed ____________from parent to child over many generations.

Xem đáp án

1. They got off bus and walked to the craft village.

2. The museum has been temporarily closed down for reconstruction.

3. Bat Trang Ceramic Village is facing up to the lack of artisans.

4. He asked her to go on a vacation with his family but she turned him down .

5. Tourists coming from Western countries find conical hats interesting.

6. She is used to dealing with all kinds of people in her job.

7. He got up to find himself alone in the house.

8. Tomorrow’s match has been called off because of the icy weather.

9. I’m looking forward to the reunion with my family in Vietnam.

10. These traditional stories have been passed down from parent to child over many generations.

II/ Choose the correct answer A, B, C or D

II/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. I have ten pictures and eight pieces______________ sculpture on exhibition.

A. of

B. on

C. in

D. for

2. The bus ________________ up passengers outside the airport.

A. hits

B. sends

C. lays

D. picks

3. This cloth _____________ very thin.

A. feels

B. touches

C. holds

D. handles

4. He got an excellent grade in his examination ______________ the fact that he had not worked particularly hard.

A. on account of

B. because

C. in spite of

D. although

5. In the past, local ______________ were chosen to make sophisticated embroidered costumes for the Vietnamese King, Queen and other Royal family members.

A. skillful artists

B. skilled artisans

C. skill workers

D. skillfully works

6. It took women a long time to struggle ___________ the right to vote.

A. for

B. with

C. against

D. upon

7. I think women are suited __________ many important things, besides childbearing and homemaking.

A. of

B. on

C. for

D. about

8. Women are increasingly involved ____________ the public life.

A. of

B. in

C. with

D. form

9. If you have an old blanket, __________ it along so that we have something to sit on at the beach.

A. bring

B. go

C. put

D. keep

10. Although the team was both mentally and physically exhausted, they __________ on walking.

A. stopped

B. kept

C. took

D. put

Xem đáp án

1. A

2. D

3. A

4. C

5. B

6. A

7. C

8. B

9. A

10. B

III/ Choose a word in each line that has different stress pattern.

1. A. bamboo

B. village

C. workshop

D. famous

2. A. business

B. chocolate

C. grandparent

D. experience

3. A. communicate

B. generation

C. historical

D. environment

4. A. handicraft

B. department

C. embroider

D. opinion

5. A. transfer

B. accept

C. publish

D. remind

Xem đáp án

1. A

2. D

3. B

4. A

5. C

IV/ Choose a word in each line that has different stress pattern.

materials

individual

respects

craft

tasks

handicrafts

attractions

master

For generations throughout history, the Vietnamese people gathered in communal villages surrounded by the rice fields. However, many farmers also learned to produce useful (1) ____________ for their daily lives from clay, bamboo, and other natural (2) ____________. A number of villages developed a certain (3)____________for the local market or to bring into local towns or capital cities for sale. This was the origin of the Vietnamese handicraft trade villages.

These craft villages have undergone periods of varying success and failure throughout the 20th century. Some craft villages have developed and preserved their best skills and designs. In the craft village hall, the trade villagers often worship and periodically pay their (4)____________ to the sacred craft (5)_____________of handicraft, who has exploits in founding, teaching or preserving the particular designs that the villages produce.

Xem đáp án

For generations throughout history, the Vietnamese people gathered in communal villages surrounded by the rice fields. However, many farmers also learned to produce useful (1) _______handicrafts_____ for their daily lives from clay, bamboo, and other natural (2) ___materials_________. A number of villages developed a certain (3)____craft________for the local market or to bring into local towns or capital cities for sale. This was the origin of the Vietnamese handicraft trade villages.

These craft villages have undergone periods of varying success and failure throughout the 20th century. Some craft villages have developed and preserved their best skills and designs. In the craft village hall, the trade villagers often worship and periodically pay their (4)____respects________ to the sacred craft (5)______master_______of handicraft, who has exploits in founding, teaching or preserving the particular designs that the villages produce.

V/ Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, using the word given in brackets in the correct form.

1. Labourers in the Mekong Delta can earn enough money from their crafts during the flood seasons. (live)

_________________________________________________

2. That man has a friendly relationship with the owner of Los Angeles County Museum of Art. (GETS)

That man _________________________________________

3. Pictures of the suspect were published in all daily papers. (BROUGHT)

Pictures __________________________________________

Xem đáp án

1. Labourers in the Mekong Delta can live on their crafts during the flood seasons

2. That man gets on with the owner of Los Angeles County Museum of Art.

3. Pictures of the suspect were brought out in all daily papers.

VI/ Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

In the Mekong Delta, Long Dinh village of Tien Giang province is famous for its traditional craft of weaving flowered mats. The mat’s high quality makes them popular domestically, and they are also exported to markets worldwide including Korea, Japan and America.

In spite of its well-established reputation for this traditional craft, mat weaving only started here some 50 years ago. It was first introduced by immigrants from Kim Son, a famous mat weaving village in the northern province of Ninh Binh. However, the technique of weaving sedge mats in Long Dinh, as compared with other places in the South, is somewhat different. Long Dinh branded mats are thicker and have more attractive colours and patterns.

Weaving sedge mats is similar to growing rice. Long Dinh mat production mainly occurs during the dry season, from January to April. Weavers have to work their hardest in May and June, otherwise, when the rainy season starts in July, they will have to put off finishing their products till the next dry season. No matter how much work it requires, Long Dinh mat producers stick with this occupation, as it brings a higher income than growing rice.

This trade provides employment for thousands of local labourers. At present, nearly 1,000 households in Long Dinh village live on weaving mats. To better meet market demands, Long Dinh mat weavers have created more products in addition to the traditional sedge mats. Particularly, they are producing a new type of mat made from the dried stalks of water hyacinth, a common material in the Mekong Delta.

Thanks to the planning and further investment, the mat weaving occupation has indeed brought in more income for local residents. Their living standards have improved considerably, resulting in better conditions for the whole village.

1. In order to meet market demands, artisans in Long Dinh ___________.

A. try to produce various types of products

B. stop producing the traditional sedge mats

C. produce new Products from rare material

D. for thousands of local labourers

2. We can infer from the sentence “Weaving sedge mats is similar to growing rice” that ___________.

A. both bring similar income

B. both occur at the same time

C. both depend on weather conditions

D. both occur on the same land

3. Despite difficulties, people in Long Dinh try to follow the craft because___________.

A. they can make the techniques of weaving different

B. they can earn more money than growing rice

C. they can have jobs in the rainy months

D. they can go to Korea, Japan and America

4. We can infer from the passage that ___________.

A. the craft contributes much to the village economy

B. most of the households in Long Dinh village live on weaving mats

C. the new technique makes labourers work in the dry season

D. Long Dinh mat production is only well-known in foreign markets

5. All of the following are true about the craft in Long Dinh EXCEPT that ___________.

A. the techniques are a little bit different from those in other regions

B. the mats have more attractive colours and designs

C. it has the origin from Kim Son, Ninh Binh

D. it has had the reputation for more than 50 years

Xem đáp án

1. A

2. C

3. B

4. A

5. D

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn lớp 9.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 9 nâng cao: Local Environment. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local environment nâng cao (số 1), Tiếng Anh lớp 9 Unit 1: Local Environment nâng cao (số 2).... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Đánh giá bài viết
9 11.174
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 9

    Xem thêm