100 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9

100 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 hay và khó

VnDoc xin gửi bạn 100 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 có đáp án tra cứu chính xác và rõ ràng, giúp các em học sinh ôn luyện và chuẩn bị thật tốt cho các kỳ thi. Mời các em tham khảo nhé!

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 chọn lọc

Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 9

Các bài nghe Tiếng Anh lớp 9

1. Vietnamese women prefer to wear modern clothing on work.

A. Right B. Wrong

2. The "ao dai" is the traditional dress of Vietnamese women.

A. Right B. Wrong

3. Wearing casual clothes makes students feels self-confident.

A. Right B. Wrong

4. In the 1970s jeans became cheaper, because many people began wearing jeans.

A. Right B. Wrong

5. In the 18th century jean cloth was made completely from cotton.

A. Right B. Wrong

6. Ben writes very quickly. He's already finished his essay.

A. Right B. Wrong

7. The United States has a pollution of around 250 million.

A. Right B. Wrong

8. Vietnamese people are very friendly and hospitable.

A. Right B. Wrong

9. There is a small bamboo forest at the entrance to the village.

A. correct B. not correct

10. Let's go somewhere for a drink!

A. correct B. not correct

11. What aspects of learning English do you find the most difficult?

A. Wrong B. Right

12. She said that she likes learning English with you.

A. Correct B. not correct

13. If you study at the Brighton Language Center-UK, you can live in........on campus

A. dormitory B. mobile room C. hotel D. private room

14. I wish you....me with my work.

A. help B. will help C. helped D. would help

15. My father started teaching in a small village 10 years ago.

A. correct B. not correct

16. My village is about 100 kilometers....the south of HCM City.

A. in B. at C. to D. for

17. Leave it ................it is.

A. that B. as C. like D. so

18. She can't afford that book because she has ............ money.

A. a lot of B. few C. a little D. little

19. When was that book .................?

A. made B. produced C. published D. created

20. She spoke quietly to him ...............nobody also could hear a word.

A. because B. if C. although D. so that

21. He was ..............ill that he couldn't get up.

A. such B. so C. much D. too

22. We consider him ................

A. our father B. is our father C. be our father D. to be our father

23. I don't like the place .................... he lives.

A. that B. which C. where D. what

24. That man is ................ deaf to hear what we say.

A. so B. enough C. too D. Not

25. It's very crowded here. I wish ..................

A. there were a few people

B. there is no one

C. there weren't so many people

D. there was somebody here

26. Van is a (n) .........student in the USA.

A. bright B. foreigner C. intelligent D. exchange

27. The weather was bad, .......... we didn't go on a picnic.

A. however B. but C. because D. so

28. Ann's birthday is ........ February 14th.

A. in B. on C. for D. at

29. They put .... the blanket and laid ...... food.

A. in/on B. down/over C. down/out D. on/in

30. ...aspects of learning English do you find the most difficult?

A. What B. Where C. When D. While

31. We have many well …… teachers here.

A. qualify B. quality C. qualified D. qualification

32. They ……. in that house for several months.

A. live B. lived C. have lived D. are living

33. My father ……teaching in a small village 10 years ago

A. starts B. started C. has started D. is starting

34. We have lived in Hanoi …….. 4 years

A. in B. since C. for D. At

35. Lan and Maryam are penpals. They ............ each other twice a month.

A. writing B. write C. has written D. wrote

36. Lan enjoyed the peaceful atmosphere ............. Maryam was praying.

A. when B. during C. while D. where

37. Malaysia is divided ……… 2 regions

A. to B. on C. in D. Into

38. Maryam was relly ............... by the beauty of Hanoi.

A. impressed B. impress C. impression D. impressive

39. The United States has a ............. of around 250 million.

A. population B. separation C. addition D. introduction

40. Vietnamese people are very ...................

A. friend B. friendless C. friendly D. Friendship

41. We were having dinner ……… the telephone rang.

A. when B. while C. until D. what

42. I …… call you as soon as I come back home.

A. have B. will C. am D. is going

43. Would you mind …… the door?

A. open B. opened C. opening D. to open

44. My family loves this house. It ……… the family home since my grandfather built it 60 years ago.

A. was B. is C. has been D. will be

45. I …… it 5 years ago.

A. have been B. saw C. was seeing D. am seeing

46. We ……… in Lenin Park when it rained.

A. walked B. have walked C. were walking D. walk

47. I often play soccer …… Sunday afternoon.

A. in B. at C. on D. after

48. My father was good at swimming. He is used to …… swimming in summer.

A. go B. goes C. went D.going

49. Kate hates ……… to classical music.

A. listen B. listened C. listens D. listening

50. I’ve lived in this house …… 1990.

A. from B. since C. for D. in

51. Mr. Smith ……… his car for 15 years, but it still looks very new.

A. has B. had C. have had D. has had

52. We must be there ……… 7.30 and 8.25.

A. at B. before C. between D. After

53.

A. Would you mind if I ask you a question?

B. Would you mind if I will ask you a question?

C. Would you mind if I asked you a question?

D. Would you mind if I asking you a question?

54. Vietnamese language is different ……… English language.

A. from B. on C. in D. at

55. Van feeds the chickens, Sam gardens, …… Peter collects eggs.

A. and B. though C. or D. because

56. Cows are farm animals, ……… zebras are wild ones

A. so B. as C. but D. if

57. Mr. Long, ……. has just talked to you, is my uncle.

A. who B. that C. whom D. whose

58. Sailors from Genoa in Italy wore clothes which ……… from jean.

A. was made B. were made C. was making D. made

59. She has taught English here …… 10 years.

A. in B. for C. since D. from

60. He wishes he ...... fly.

A. can B. will C. should D. could

61. They …… me if I could speak Japanese.

A. told B. said C. talked D. asked

62. Mrs. Lan lives here, ………?

A. does he B. doesn’t he C. does she D. doesn’t she

63. If Ba became rich, he …… travel around the world.

A. can B. will C. would D. should

64. Tornadoes can suck up anything that is…….. their path.

A. on B. in C. at D. for

65. If Ba ……. here tomorrow, I will phone you.

A. come B. will come C. came D. Comes

66. Nam suggested …… showers instead of baths to save water.

A. takes B. taking C. to take D. take

67. Nhan …… to the sea when she lived in Hai Phong.

A. goes B. has gone C. used to go D. is going

68. Nga’s house …… in 1995.

A. built B. has been built C. was built D. was building

69. Which sentence is not correct?

A. They gave him the money.

B. He was given the money.

C. He was given to the money.

D. The money was given to him.

70. Which sentence is not correct?

A. Two department stores have just built in this area.

B. Two department stores have just been built in this area.

C. Two department stores have been just built in this area.

D. Two department stores just have been built in this area.

71. No one has asked me that question before.

A. That question has ever been asked me by no one before.

B. That question has never been asked me before by anyone.

C. I have not ever been asked that question before.

D. I have never been asked that question before.

72. They visited Ho Chi Minh’s Mausoleum.

A. an impressive tomb

B. a large building

C. a big coffin

D. an area for recreation

73. Is military service compulsory in your country?

A. may be chosen or not

B. must be done

C. give support

D. not requiring a payment

74. Button decided to continue with his studies for another two years.

A. get on B. go on C. carry out D. turn off

75. He’s always shown an understanding of what consumers want.

A. people who buy something from a shop

B. people who steal something from a shop

C. people who doesn’t believe in God

D. people who is not brave

76. The UFO stayed in the sky for about thirty seconds, and then it went away

A. disappeared B. appeared C. flew D. traveled

77. The necklace is interesting but not precious.

A. invaluable B. very valuable C. worth a lot of money D. b and c are correct

78. No one has done any repairs to this house since people built it.

A. This house has been done some repairs since it was built.

B. This house hasn’t been done some repairs since it was built.

C. This house hasn’t done some repairs since it was built.

D. This house hasn’t been done some repairs since people built it.

79. Janet said to me, “Have you ever seen a UFO?”

A. Janet told me if I had ever seen a UFO.

B. Janet wanted to know whether I have ever seen a UFO.

C. Janet asked me if I had ever seen a UFO.

D. Janet asked me have I ever seen a UFO.

80. Our neighbors have got a cat and a dog.

A. A lot of mice are caught by the cat.

B. The cat catches a lot of mice.

81. Mark has been a member of the golf club for two years.

A. He joined the club two years ago and is still a member.

B. He was a member of the club for two years but not a member now.

82. I’m going to work by bus this week.

A. I always go to work by bus

B. My routine is different for this week.

83. Shall I carry your bags?

A. No, you shan’t.

B. It’s all right, thanks.

84. Sandra might be practicing the piano now.

A. Sandra is practicing the piano now

B. It’s possible that Sandra is practicing the piano now, but I’m not sure

85. When Claire arrived, Henry was having dinner.

Which started earlier?

A. Claire’s arrival

B. Henry’s dinner

86. We’ve completed the experiment.

A. The newspapers will publish the result

B. The result will be published in the newspapers

87. Ben: I can’t answer either of these questions

How many questions is Ben talking about?

A. one B. two C. More than two

88. A: Why don’t we go for a picnic this weekend?

A. What do you suggest?

B. Yes, please

C. How’s that?

D. That’s a good idea

89. A: Would you mind lending me your bike?

A. Yes, here it is B. No, not at all C. Yes, let’s D. Good idea

90. A: Would you like to have lunch with us?

A. All right B. Yes, I would C. No, I wouldn’t like D. Yes, I’d love to

91. A: Congratulations on your winning

A. You’re welcome. B. That’s very kind of you. C. No, thanks. D. Yes, of course.

92. A: Shall I get a taxi for you?

A. Yes, I’d love to.

B. Oh, that would be nice.

C. Let’s do.

D. Yes, why not?

93. A: Could you mail this letter for me, please?

A. No, I couldn’t B. I’ll try C. Yes, here it is D. I’m sorry, I can’t

94. A: How about going out to dinner tonight?

A. Oh, thank you B. Yes, please C. No, I don’t want to. D. I’m afraid not.

95. Family members who live apart try to be together at Tet.

A. beside B. away C. near D. close

96. I wish I were taller.

A. Right B. Wrong

97. Jeans are sold all over the world.

A. Right B. Wrong

Đáp án 100 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9

Mỗi câu 0, 25 điểm.

Riêng câu 98: 1,25 điểm. Câu 99: 1,5 điểm. Câu 100: 1 điểm

1B 2A 3B 4B 5A 6A 7B 8A 9A 10B

11B 12B 13A 14C 15A 16C 17B 18D 19C 20B

21B 22A 23C 24C 25C 26D 27D 28B 29C 30A

31C 32C 33B 34C 35B 36C 37D 38A 39A 40C

41A 42B 43C 44C 45D 46C 47C 48D 49D 50B

51D 52C 53C 54A 55A 56C 57A 58B 59B 60D

61D 62D 63C 64A 65D 66B 67C 68C 69C 70B

71D 72A 73B 74B 75A 76A 77D 78B 79C 80B

81A 82B 83B 84B 85B 86B 87B 88D 89A 90D

91B 92B 93D 94B 95B 96A 97A

98. 1-e, 2-a, 3-d, 4-b, 5-c

99. 1-d, 2-f, 3-b, 4-e, 5-a, 6-c

100. 1-b, 2-a, 3-c, 4-e

Mời các bạn tham khảo một số tài liệu tiếng Anh hay và bổ ích khác như:

360 động từ bất quy tắc trong tiếng Anh

Tổng hợp các thì trong Tiếng Anh: công thức, cách sử dụng, dấu hiệu nhận biết

Những cụm từ tiếng Anh đi với Do, Make và Have

Chúc các bạn có những giây phút học tiếng Anh thoải mái, hiệu quả cũng như tìm được nhiều tài liệu bổ trợ trên VnDoc.com!

Đánh giá bài viết
22 21.923
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm