Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 1 A day in the life of.. hệ 7 năm

Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 10 A day in the life of..

Bài tập tiếng Anh nâng cao lớp 10 Unit 1 A day in the life of... có đáp án cung cấp thêm cho các em các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Bài tập được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 1 lớp 10 tại:

Soạn Unit 1 lớp 10 A Day in the life of ... hệ 7 năm

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others.

1. a. screa b. death  c. ready  d. peasant
2. a. traveled  b. stared  c. landed  d. seemed
3. a. cha b. panic  c. park  d. passenger
4. a. frightening b. brigade  c. pilot d. fire
5. a. technology  b. teaching c. purchase  d. lunch

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. tobacco  b. contented  c. buffalo  d. transplanting
2. a. passenger  b. purchase  c. district  d. routine
3. a. technology  b. comfortable  c. activity  d. experience
4. a. repair  b. harrow  c. arrive  d. announce
5. a. interested b. serious  c. wonderful d. immediate

II. VOCABULARY AND EXPRESSION

Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

1 . John isn't content with his present salary.

a. excited about

b. satisfied with

c. disappointed about

d. interested in

2. We.................the seedlings into peaty soil.

a. take

b. plough

c. raise

d. transplant

3. We seldom set: each other anymore.

a. sometimes

b. occasionally

c. frequently

d. rarely

4. She purchased a number of shares in the company.

a. invested

b. sold

c. exchanged

d. bought

5. She got......................as soon as the alarm clock went

a. over/ on

b. up/ down

c. up! off

d. on/ off.

6. The plane from Dallas ................. two hours late, so I missed my connecting flight from Frankfurt to London.

a. took on

b. took in

c. took over

d. took off

7. We had a nice chat over a cup of tea.

a. formal talk

b. informal talk

c. serious talk

d. long talk

8. It was time to................the kids ready for bed.

a. prepare

b. get

c. take

d. make

9. Houses .................as a bomb exploded in the neighborhood.

a. dipped

b. disappeared

c. dropped

d. shook

10. It was a difficult tune, but we never gave up hope.

a. stopped

b. continued

c. had

d. offered

III. GRAMMAR AND STRUCTURE

A. Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence.

1. I'll see him when he .......................here tomorrow..

a. comes

b. will come

c. has come

d. had come

2. We've given up..................... to persuade them

a. trying/ changing

b. trying/ to change

c. to try/ changing

d. try/ to change

3. Maria is going to stop....................dinner, so she may be late.

a. eating

b. to eat

c. for eating

d. eat

4. As soon as the light turned red, she....................the car.

a. stopped

b. has stopped

c. was stopping

d. stops

5. The baby is so big! How much...........................now?

a. is she weighing

b. she weighs

c. does she weigh

d. did she weigh

6. Harry works all the time. He.......................

a. never relaxes

b. relaxes never

c. often relaxes

d. relaxes sometimes

7. These glasses are so dirty. You need.................them.

a. wash

b. washing.

c. to wash

d. washed

8. The last time I ........... swimming was when we were in Spain.

a. had gone

b. went

c. has gone

d. was going.

9. Johnny.................the paper when I............. him.

a. read/ interrupted

b. read! was interrupting

c. has read/ interrupted

d. was reading. interrupted

10. We were told.................and fasten our seat belts.

a. to sit down

b. sitting down

c. sit down

d. that sit down

11. I ....................at six o'clock, but ......... to be up by five.

a. normally get up/ I have sometimes

b. normally get up/ sometimes I have

c. get normally up/ sometimes I have

d. get normally up/ I sometimes have

12. The house was very quiet when I got home. Everybody ................. to bed.

a. have gone

b. went

c. had gone

d. goes

13. It was the most............... experience of my life.

a. frighten

b. frightening

c. frightened

d. frightful

14. .............. I sympathize with your point of view. I cannot accept it.

a. Although

b. In spite of

c. Because

d. As

15.............. a long time for the bus.

a. We have to always wait

b. We always have to wait

c. We have always to wait

d. We have to wait always

B. Identify the one underlined word or phrase - A, B. C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

1. It was (A) an extremely (B) frightened (C) experience in (D) my life.

2. Mark went on (A) working (B) despite (C) he felt (D)

3. Frank is usually swimming (A) before work (B), but (C) this morning he is jogging (D).

4. Once when I (A) was (B) ten. I used to get (C) sick and went (D) to the hospital.

5. As soon (A) as the alarm clock had gone off (B), she woke up (C) and go out of (D) bed.

6. All the (A) children have been returned (B) safe (C) to (D) their parents.

7. I know you're too busy (A) to stay (B), but I look forward (C) to see (D) you again..

8. Have (A) you forgotten (B) to lock (C) the back door frequently (D)?

9. I like lying (A) on the beach (B), so I always (C) spend my holiday to sunbath (D).

10. The bank lent (A) us money for a down payment (B), so now we owned (C) the house we used to rent (D).

IV. SPEAKING

Choose the sentence or phrase that best completes the dialogue.

A: What do you usually do on your day off?

B: (1) ________________________________________________

A: Do you get much exercise?

A: (2) ________________________________________________

A: How often do you exercise?

A: (3) ________________________________________________

A: What do you usually do?

A: (4) ________________________________________________

A: Where do you go swimming?

A: (5) ________________________________________________

A: You're really in good shape!

A: (6) ________________________________________________

1. a. I usually drive to work. b. I will sleep all day.

c. I usually do not much. d. Nothing much. I always sleep until noon.

2. a. I usually do b. Yes. I do c. How about you? d. Very often.

3. a. No, I sometimes do. b. Yes, I often do.

c. About three times a week. d. Often I don't do.

4. a. I usually go swimming and play badminton.

b. No. I never do

c. I go straight home after work.

d. I watch TV a lot.

5. a. Every day from 5 to 6. b. I always go to the YWCA.

c. No, I play tennis d. I usually go by motorbike

6. a. Yeah, I'm a real couch potato. b. Oh, are you?

c. Thanks a lot. d. Good for you!

V. READING COMPREHENSION

A. Choose the one option - a, b, c or d - that best fits each of the numbered blank.

David Evans is a farmer. He does farming on his own land in Wales. The farm has (1).............. his family for generations. The soil is poor. David (2)................ sheep on his land. He does not employ (3)................ fulltime workers. His sons help him when they are not (4)........... school. His wife adds to the family income by (5) ............... eggs which her hens produce. In summer she often (6) ............... paying guests into the farmhouse. The guests from the city enjoy their quiet holiday in the clean country (7)............... and Mrs. Evans enjoys having some (8).............. money to spend on clothes for her children and herself. However, it is a lonely life for the Evans family when the guests have gone. The question is that if his children want to (9) ............... the farm when Mr. Evans gives up working. Country life is quiet and (10) ............... to them. It is quite likely that they will leave the farm for the city some day.

1. a. been to

b. belonged to

c. possessed

d. depended on

2. a. feeds

b. Grows

c. raises

d. leads

3. a. some

b. more

c. much

d. any

4. a. in

b. for

c. at

d. on

5. a. selling

b. sells

c. to sell

d. sell

6. a. take

b. takes

c. took

d. is taking

7. a. wind

b. sights

c. life

d. air

8. a. more

b. free

c. extra

d. interest

9. a. take off

b. take over

c. take after

d. take care

10. a. interesting

b. exciting

c. dull

d. peaceful

B. Read the passage, then choose the correct answer –a, b. c. or d.

ROUTINES

Think about your daily life. Do you follow the same read :o work every day? Do you sit in the same place in class? When you get dressed, do you always put the same leg or arm in first? You probably do, because we all have routines in our lives.

Routines save time and energy because you do them without thinking, that's why they are so important in the morning when your brain isn't active. Here's Jo talking about her morning routine.

'Oh yes. I always do exactly the same things. 1 wake up at seven o'clock every morning, but I don't get quarter past seven. I switch on the radio and listen to the news. Then I go to the too and I brush my- teeth. I have a shower and dry my hair. Then I choose my clothes and I get dressed. I don't eat anything for breakfast. I just have a cup of coffee. Then I go to work. Yes, it's always the same.'

Routines are very useful. but they also make you uncreative. So sometimes it's a good idea to break your routines. Get out of bed on the opposite side. Listen to a different radio station. Take a different route to work. Eat something different for breakfast. Change your routine. You never know, it could change your life.

1. This passage is mainly concerned with .................

a. our usual ways of doing things b. our daily activities

c. Jo's timetable d. changes in our lives

2. According to the passage, routines are useful because................

a. we can do them in the morning b. they make a habit of never thinking

c. they save time and energy d. we all have them in our lives

3. The word 'loo' in line 9 can best be replaced with ................

a. balcony b. bedroom c. sink d. toilet

4. What is the main disadvantage of routines?

a. Routines make us unable to create things or to have new ideas.

b. Routines may change our life.

c. Routines make a habit of never thinking before doing.

d. Routines make us do the same things day after day.

5. Which of the sentences is true?

a. Routines make our brain creative.

b. People who have routines are unable to think.

c. We shouldn't break our routines.

d. Our lives could be changed if we change our routines.

ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - c; 3 - c; 4 - b; 5 - a;

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - c; 2 - d; 3 - b; 4 - b; 5 - d;

II. VOCABULARY AND EXPRESSION

Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

1 - b; 2 - d; 3 - d; 4 - d; 5 - c;

6 - d; 7 - b; 8 - b; 9 - d; 10 - a;

III. GRAMMAR AND STRUCTURE

A. Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence.

1 - a; 2 - b; 3 - b; 4 - a; 5 - c;

6 - a; 7 - c; 8 - b; 9 - d; 10 - a;

11 - b; 12 - c; 13 - b; 14 - a; 15 - b;

B. Identify the one underlined word or phrase - A, B. C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

1 - C; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - D;

6 - C; 7 - D; 8 - C; 9 - D; 10 - C; 

IV. SPEAKING

Choose the sentence or phrase that best completes the dialogue.

1 - d; 2 - b; 3 - c; 4 - a; 5 - b; 6 - c; 

V. READING COMPREHENSION

A. Choose the one option - a, b, c or d - that best fits each of the numbered blank.

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - c; 5 - a;

6 - b; 7 - d; 8 - c; 9 - c; 10 - c;

B. Read the passage, then choose the correct answer –a, b. c. or d.

1 - a; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - d; 

Download đề thi & đáp án tại: Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 1 A day in the life of.. có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
5 3.083
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm