Bài tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới Unit 7 Pollution

Tiếng Anh Unit 7 lớp 8: Pollution

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Bài tập tiếng Anh lớp 8 mới Unit 7 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn nâng cao hiệu quả học tập, chuẩn bị tốt nhất cho các bài học cũng như các bài kiểm tra hay bài thi về sau. Chúc các bạn học tập đạt hiệu quả!

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently.

1. A. pancake  B. surface  C. situation  D. tasty
2. A. family  B. grocery  C. try  D. happy
3. A. business  B. humid  C. music  D. community
4. A. chea B. please  C. spea D. area
5. A. delicious  B. concern  C. pric D. parcel

II. Arrange these words to the suitable column:

grocery store, backpack, wrist watch, drug store, haidresser’s, wallet, cultural house, pocket
watch, purse, shopping mall, rope, paper

Place  Things to buy

 

 

 

III. Choose the best answer to fill in the blank.

1. How long ..........Jane ? –Since she was a child.

A.do you know

B.did you know

C.had you know

D.have you known

2. Although it will be more...to shop in the new mall, some people in the neighborhood are not
happy

A.comfortable

B.inconvenient

C.difficult

D.different

3. There were a lot of people on the bus. It was ............than usual.

A.as crowded

B.more crowded

C.so crowded

D.much crowded

4. The shirt is ..........as that one.

A.as expensive

B.expensive

C.the same expensive

D.more expensive

5. Mary looks............her mother.

A.as

B.the same

C.like

D.as same as

6. My neighbor.......to me ........more than two months.

A.didn’t talk/ since

B.doesn’t talk/ for

C.hasn’t talked/for

D.haven’t talked/for

7. She ..........time to do any shopping.........last Sunday.

A.doesn’t have/ since

B.hasn’t had/ for

C.hasn’t had/ since

D.didn’t have/for

8. John...........for 3 jobs.........he left school last year.

A.had applied/ since

B.applied/ since

C.has applied/ for

D.has applied/ since

9. I .........to the office every day last week.

A.drove

B.drive

C.have drived

D.had drived

10. Look at Tom’s suit. Is it ...........mine?

A.the same style that

B.the same style than

C.the same style as

D.as same as

11.The ........of the small stores in the neighborhood are especially worried.

A.shop-keepers

B.shoppers

C.owners

D.shop-assistants

12. Customers won’t mind the.......outside.

A.weather

B.climate

C.cold

D.heat

13. It is very different from the .........shopping area.

A.older

B.being

C.present

D.now

14.The stores in the mall will offer a wide ..........of products and goods.

A.selection

B.choice

C.difference

D.possibility

15.And some of products are at cheaper............

A.prizes

B.costs

C.prices

D.charges

16. Do you want to send this letter airmail or _________?

A. mail

B. surface mail

C. e-mail

D. Taste

17. The garden is the same __________ the one I saw last week.

A. than

B. from

C. as

D.to

IV. Rearrange in correct order to have a meaningful dialogue.

a.Do you want to send it by airmail or surface mail?

b.Hello! I want to send this package to Hanoi.

c.Sure. Surface mail is cheaper. Let me check its weight first. 

d.OK.It’s two kilograms. That will be 10,000 dong by airmail or 5,000 dong by surface mail.

e. Hi!

f.Well. I’ll send it airmail

g.All right. Here’s your receipt.

h.Here you are.

i.Is it more expensive sending it airmail?

V. Match two halves of the following sentences together correctly.

1. Those snickers (vết cứa) are not  a. as tall as Thu
2.The Y & Y aims are  b. different from other countries.
3. This dictionaries is  c. as plenty and varied as our.
4.Lan is not  d. diffrent from a T-shirt.
5. Our soccer team played  e.the same as BSA’S
6.The Vietnamese culture is  f. as interesting as the film I saw last night.
7. Tam’s toys collection is g. the same as other schools’.
8.A shirt is quite  h. as well as their team.
9. Our school time-table is not  i. as big as these ones.
10. This film is not  j. different from the one I borrowed from the
library

VI. Fill the spaces in the following sentences by using “for” or “since”:

1- They´ve been working _________ five or six hours.

2- Nobody has come to see us _________ we bought this small house.

3- She has been a doctor_________ 1998.

4- Nobody has seen her _________ then.

5- They have all been ill _________ the last week.

6- They hasn´t spoken to us _________ we were at school.

7- He bought the car in 1999 and has driven it _________ then.

8- Peter went to the library. He has studied there _________ a long time.

9- It has been very foggy _________ early morning.

10- I´ve worked with you _________ nine years

Đáp án

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - A

II. Arrange these words to the suitable column:

Place: grocery store, drug store, haidresser’s, cultural house, shopping mall

Things to buy: backpack, wrist watch, wallet, pocket watch, purse, rope, paper

III. Choose the best answer to fill in the blank.

1 - D; 2 - A; 3 - B; 4 - A; 5 - D; 6 - C; 7 - C; 8 - D; 9 - A;

10 - C; 11 - C; 12 - A; 13 - C; 14 - A; 15 - C; 16 - B; 17 - C

IV. Rearrange in correct order to have a meaningful dialogue.

1 - e; 2 - b; 3 - a; 4 - i; 5 - c; 6 - h; 7 - d; 8 - f; 9 - g

V. Match two halves of the following sentences together correctly

1 - i; 2 - e; 3 - j; 4 - a; 5 - h; 6 - b; 7 - c; 8 - d; 9 - g; 10 - f

VI. Fill the spaces in the following sentences by using “for” or “since”:

1 - for; 2 - since; 3 - since; 4 - since; 5 - since;

6 - since; 7 - since; 8 - for; 9 - since; 10 - for

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 8 mới Unit 7 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Sau kì thi giữa học kì 1, các bạn lại tất bật cho kì thi cuối năm quan trọng. Mời các bạn vào tham khảo và tải về các đề ôn thi học kì 1 ngoài môn tiếng Anh còn có môn Toán, Ngữ Văn, Vật lý, Hóa học...được VnDoc.com sưu tầm từ các trường THCS và các thầy cô uy tín trên cả nước rất hữu ích cho các bạn ôn luyện. Chúc các bạn ôn thi thật tốt!

Đánh giá bài viết
13 7.178

Video đang được xem nhiều

Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm