Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 8 Leisure Time

Bài tập Unit 1 lớp 8 Leisure Time có đáp án

Bài tập Unit 1 tiếng Anh lớp 8 Leisure Time có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 8 Global Success theo từng Unit năm 2024 - 2025 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Global success tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 8 giúp các em ôn tập những kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. A. flatB. hatC. casualD. equal
2. A. questionB. locationC. nationD. animation
3. A. designB. sideC. picnicD. advice
4. A. gumB. huntC. tunnelD. tunic
5. A. learned B. nakedC. guided D. wanted

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group.

6. A. hotelB. swallowC. improveD. survive
7. A. eventualB. devastateC. admirableD. different
8. A. brotherB. machineC. motherD. beauty
9. A. decorateB. familyC. festivalD. tradition
10. A. blanketB. inviteC. replaceD. exchange

III. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

11. She ______ working with children.

A. would like

B. adores

C. would love

D. wants

12. Speech is the fastest method of ______ between people.

A. communicate

B. communicates

C. communicated

D. communication

13. Do you mind ______? I’m feeling pretty tired.

A. driving

B. drives

C. drove

D. driven

14. I had a really ______ dream last night.

A. important

B. fantastic

C. weird

D. light

15. The technology has enabled development of an online ______ library.

A. virtual

B. real

C. funny

D. fast

16. I like ______ up as soon as I finish eating.

A. wash

B. to wash

C. washes

D. washed

17. I’m trying ______ Chinese though it’s very difficult.

A. learn

B. learning

C. learnt

D. to learn

18. We should stop ______ because it is harmful to our health.

A. smoke

B. smokes

C. smoking

D. to smoke

19. John isn’t here. Try ______ his home number.

A. phoning

B. to phone

C. phones

D. phoned

20. Did you remember ______ that letter for me?

A. post

B. to post

C. posting

D. posted

21. They enjoy _____ on Sundays.

A. garden

B. gardened

C. gardening

D. gardens

22. I love the people in my village. They are so ________ and hospitable.

A. friendly

B. vast

C. slow

D. inconvenient

23. For lunch I had _____ sandwich and _____apple.

A. an – a

B. an – an

C. the – a

D. a – an

24. Among the ________, the Tay people have the largest population.

A. majorities

B. ethnic minorities

C. groups

D. ethnic cultures

25. Most ethnic minority peoples are good_______ farming techniques.

A. of

B. in

C. on

D. at

26. We________ there tomorrow.

A. will come

B. came

C. comes

D. have come

27. The US is a __________ country with over 80 ethnic groups.

A. multi-cultural

B. bi-lingual

C. rich

D. Ethnic

28. Among the __________, the Tay people have the largest population.

A. groups

B. majorities

C. ethnic minorities

D. ethnic cultures

29. So many people nowadays are _______ computers and mobile phones. They use them a lot.

A. addicted to

B. bored with

C. worried about

D. afraid of

30. The volunteers have to work much ________ usual to save the dying animals from the forest fire.

A. as hard as

B. more hard than

C. harder than

D. the hardest

IV. Give the correct form of the word in brackets to complete the following sentences.

31. She has the most ____________ two- year old girl. (ADORE)

32. He’s ____________ to computer games. (ADDICT)

33. The ideal candidate will be an effective ____________. (COMMUNICATE)

34. The best films are those which transcend national or ___________ barriers. (CULTURE)

35. Her time at collage was the most ____________ period of her life. (EVENT)

36. All terrorist crime is ____________, whoever the victims. (DETEST)

37. Couples strolled ____________ along the beach. (LEISURE)

38. She listens to classical music for ____________. (RELAX)

39. You haven’t yet given us a ____________ explanation. (SATISFY)

40. The ____________ party has been in office for almost ten years. (SOCIETY)

V. Rewrite the sentence without changing the meaning of the first sentence.

Question 41: I am interested in learning English.

I like………………………………………………………………………………….

Question 42: Lan likes using the computer best in her free time

Lan's favorite………………………………………………………………………….

Question 43 :I am interested in going camping with my close friends.

I fancy…………………………………………………………………………………

Question 44 : Mr Pike is a big fan of water polo.

Mr Pike is fond………………………………………………………………………..

Question 45 : It is not a problem to me whether I have to pick her up to the cinema or not.

I don’t mind …………………………………………………………………………..

VI. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

46. Mai enjoys __________ to music, especially pop music in her free time.

A. hearing B. playing C. listening D. taking

47. My grandparents love  __________ very much. There are a lot of beautiful flowers and fresh vegetables in their garden.

A. doing garden B. doing gardening C. do gardening D. to do garden

48. You should avoid  __________  too much TV. It’s not good for your eyes.

A. seeing B. looking C. watching D. glancing

49. Nga likes  __________ with her close friend on Saturday evenings. She feels relaxing.

A. window shop B. window to shop C. window shops D. window shopping

50. Lan used to love  __________ in front of the computer for hours but now she doesn’t. she takes part in a judo club.

A. using B. sitting C. doing D. having

51. Minh is very hard-working boy. He doesn’t mind  __________ a lot of homework in the evenings.

A. making B, reading C. seeing D. doing

52. Do you fancy  __________ around the West Lake with me this Sunday morning?

A. going B. having C. staying D. moving

53. I don’t like  __________up early in the winter days. I love  __________ in bed late.

A. getting/ stay B. get/ stay C. getting/ staying D. get/ staying

54 Mai’s dad likes __________ spring rolls when her family has parties.

A. doing B. making C. cooking D. trying

55. Why don’t we __________ our parents with some DIY projects? I think it’s useful.

A. help B. do C. make D. give

VII. Complete the following sentences with the correct form (ing- form or to- infinitive)of the verbs in brackets.

56. I couldn’t possibly afford (eat) ____________ in that restaurant.

57. The college principal promised (look) ____________ into the matter.

58. They built a wall to avoid soil (be) ____________ washed away.

59. He flatly refused (discuss) ____________ the matter.

60. Would you mind (explain) ____________ that again?

61. I was beginning (think) ____________ you’d never come.

62. I enjoy (play) ____________ tennis and squash.

63. We’ve decided (not go) ____________ away after all.

64. I didn’t fancy (swim) ____________ in that water.

65. We’re considering (buy) ____________ a new car.

VIII. Read the following text and use the words given in the box to fill in the blanks.

arrange ; invented ; later ; first ; on ;

instead ; from ; was ; crossword ; horizontal

Arthur Wynne’s first crossword puzzle was initially called word- cross and was diamond- shaped. The name (66) ___________ switched to dropped, and the name became(67) ___________. Wynne based his crossword puzzle (68) ___________ a similar but much older game played in ancient Pompeii that translated (69) ___________ Latin to English was called Magic Squares. In Magic Squares, the player is given a group of words and has to (70)___________ them on a grid so that the words read the same way across and down. A crossword puzzle is very similar, except (71) ___________ of being given the words the player is given clues. Arthur Wynne added other innovations to the crossword puzzle. While the first puzzle was diamond- shaped, he later invented (72) ___________ and vertical shaped puzzles; and Wynne (73) ___________ the use of adding blank black squares to a crossword puzzle. The crossword puzzle in a British publication (74) ___________ published in Pearson’s Magazine in February 1922. The (75) ___________ New York Times crossword was published on February 1, 1930.

IX. Read the following text and decide which answer best fits each numbered blank.

Although computers can be used as a tool to spread awareness about problems in the environment, they cause (76) ___________ of environmental problems themselves. Pollution caused by the production of computer (77) ___________, as well as from the cleaning agents used to clean computers, is (78) ___________ great hazard to the environment and the people that live in it. People leave (79) ___________ computers on nonstop resulting in a lot of energy consumption and enormous amounts of paper are (80) ___________ used daily to print out electronically stored data. It causes health problems as well as (81) ___________problems and is in urgent need of treatment. Use computer only when needed. If we all shut (82) ___________ our computers at night the energy savings could light the Eiffel Tower24hours a day for 720 years. The increased (83) ___________ of computers in the workplace has brought about the development of a number of health concerns. Many individuals who (84) ___________ at a computer report a high level of job-related complaints and symptoms, including ocular discomfort, muscular strain and stress. The (85) ___________ of discomfort appears to increase with the amount of computer use.

76. A. a lot B. lot C. many D. much

77. A. software B. hardware C. glassware D. footwear

78. A. a B. an C. the D. x

79. A. they B. them C. their D. theirs

80. A. be B. to be C. being D. been

81. A. economic B. economy C. economics D. economize

82. A. up B. down C. on D. under

83. A. used B. to use C. to be used D. use

84. A. working B. work C. works D. to works

85. A. area B. range C. level D. size

X. Each of the sentences below has at least one mistake. Underline the mistakes and rewrite the correct sentences in the spaces.

86. My friends and I are really keen on play computer games.

_______________________________________________________

87. I really like to getting involved in team sports. It is good for building up cooperative skills.

______________________________________________________

88. Mai especially loving to spend her free time sleeping and being lazy in my room.

_______________________________________________________

89. She enjoys go shopping on weekends and hang out with friends.

______________________________________________________

90. I am very interested in study English.

____________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1 - D; 2 - A; 3 - D; 4 - D; 5 - A;

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group.

6 - B; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - A;

III. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

11 - C; 12 - D; 13 - A; 14 - B; 15 - A;

16 - B; 17 - D; 18 - C; 19 - A; 20 - C;

21 - C; 22 - A; 23 - D; 24 - B; 25 - D;

26 - A; 27 - A; 28 - C; 29 - A; 30 - C;

IV. Give the correct form of the word in brackets to complete the following sentences.

31. She has the most ______adorable______ two- year old girl. (ADORE)

32. He’s ____addicted________ to computer games. (ADDICT)

33. The ideal candidate will be an effective _____communication_______. (COMMUNICATE)

34. The best films are those which transcend national or _______cultural____ barriers. (CULTURE)

35. Her time at collage was the most ______eventually______ period of her life. (EVENT)

36. All terrorist crime is _____detestable_______, whoever the victims. (DETEST)

37. Couples strolled _______leisurely_____ along the beach. (LEISURE)

38. She listens to classical music for ________relaxing____. (RELAX)

39. You haven’t yet given us a ______satisfied______ explanation. (SATISFY)

40. The _______social_____ party has been in office for almost ten years. (SOCIETY)

V. Rewrite the sentence without changing the meaning of the first sentence.

Question 41: I am interested in learning English.

I like……………learning English.………………….

Question 42: Lan likes using the computer best in her free time

Lan's favorite…………leisure activity is using computer……………….

Question 43 :I am interested in going camping with my close friends.

I fancy……………going camping with my close friends………………

Question 44 : Mr Pike is a big fan of water polo.

Mr Pike is fond……………of water polo…………..

Question 45 : It is not a problem to me whether I have to pick her up to the cinema or not.

I don’t mind ……………picking her up to the cinema.……………..

VI. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

46 - C; 47 - B; 48 - C; 49 - D; 50 - B;

51 - D; 52 - D; 53 - C; 54 - B; 55 - A;

VII. Complete the following sentences with the correct form (ing- form or to- infinitive)of the verbs in brackets.

56. I couldn’t possibly afford (eat) ______to eat______ in that restaurant.

57. The college principal promised (look) ______to look_____ into the matter.

58. They built a wall to avoid soil (be) ______being______ washed away.

59. He flatly refused (discuss) ____to discuss________ the matter.

60. Would you mind (explain) _____explaining_______ that again?

61. I was beginning (think) ______to think______ you’d never come.

62. I enjoy (play) ____playing________ tennis and squash.

63. We’ve decided (not go) ______not to go____ away after all.

64. I didn’t fancy (swim) ___swimming_________ in that water.

65. We’re considering (buy) ___buying_________ a new car.

VIII. Read the following text and use the words given in the box to fill in the blanks.

66 - later; 67 - crossword; 68 - on; 69 - from; 70 - arrange;

71 - instead; 72 - horizontal; 73 - invented; 74 - was; 75 - first;

IX. Read the following text and decide which answer best fits each numbered blank.

76 - A; 77 - B; 78 - A; 79 - C; 80 - C;

81 - A; 82 - B; 83 - D; 84 - B; 85 - C;

X. Each of the sentences below has at least one mistake. Underline the mistakes and rewrite the correct sentences in the spaces.

86. My friends and I are really keen on play computer games.

________play sửa thành playing________________

87. I really like to getting involved in team sports. It is good for building up cooperative skills.

__________to getting sửa thành getting____________________

88. Mai especially loving to spend her free time sleeping and being lazy in my room.

_________to spend sửa thành spending______

89. She enjoys go shopping on weekends and hang out with friends.

_______go sửa thành going__________

90. I am very interested in study English.

________study sửa thành studying___________

VnDoc.com đã cập nhật được đáp án của: Bài tập tiếng Anh 8 Unit 1 Leisure Time có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
14
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh 8 Global Success

    Xem thêm
    Chỉ từ 79.000đ trải nghiệm VnDoc không quảng cáotải toàn bộ tài liệu trên VnDoc với tốc độ cao. Tìm hiểu thêm
    Hoặc không cần đăng nhập và tải nhanh tài liệu Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 8 Leisure Time