Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 1 My Friends số 1

Tiếng Anh 8 Unit 1: My Friends

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1 có đáp án cung cấp thêm cho các em các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Bài tập được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập.

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others.

1. a. planet  b. character  c. happy  d. classmate
2. a. letter  b. twelve  c. person  d. sentence
3. a. humor b. music c. cucumber d. sun
4. a. enough  b. young  c. country d. mountain
5. a. sociable  b. ocean  c. receive d. special

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. The sun ............... in the east.

a. rise b. rose c. rises d. rising

7. 'Which girl is Celis?' 'She's the one with______'

a. long curly black hair b. curly long black hair

c. long black curly hair d. curly black long hair

8. Tom is very shy but his sister is outgoing.

a. humorous b. reserved c. hard-working d. sociable

9. She shouldn't get married yet; she ........................

a. is not old enough b. was not old enough

c. is not enough old d. was not enough old

10. No, you can't go to holiday by yourself! You aren't ............!

a. very old b. too old c. old enough d. enough old

11. She was a very_____child.

a. health b. healthy c. healthily d. healthiness

12. That man seems ...............

a. happy b. happily c. happiness d. be happy

13. What does your brother ..............?

a. look like b. look as c. be like d. as

14. Will she be annoyed that you forgot to phone?

a. displeased b. pleased c. please d. pleasure

15. Dave has a good______of humor.

a. sense b. scene c. scent d. cent

III. Choose the words or phrases that are not correct in standard English.

16. She threw the bag of (A) potato chips to (B) James and he catches (C) it with (D) one hand. 

17. Old Mr. MacGill had (A) thick red hair when he is (B) young but now he is (C)  completely bald (D)

18. He didn't (A) get job because (B) he wasn't (C)  enough experienced (D).

19. It is (A) annoyed (B) when people don't (C)  listen to (D) you. 

20 - Generous (A) is (B) part of (C)  the (D) American character. 

IV. Choose the word (a, b, c or d) that best fits each of the blank spaces.

My (21)_____friend is Natalie. She (22)_______intelligent, (23)_____fun to be with, and honest. She's short and slim and she has (24)______and brown eyes. I think she is (25)______.

21. a. best b. most  c. closest  d. nearest
22. a. was b. were  c. is  d. are
23. a. humor b. annoy  c. kind  d. peace
24. a. short curly brown hair  b. short brown curly hair c. curly short brown hair d. curly brown short hair
25. a. beautiful  b. lovely  c. pretty  d. all are correct

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c or d) that best answers each of the questions about it.

Nich Johnson live with his parents, and his sister. They live in Wembley, in north London. Nick's mum is called Sue. She works in a supermarket. His dad is called Jim and he works in a bank. Nick's sister is called Tracy. She is nine years old. There is also a dog in the family. His name is Fred.

26. How many people are there in Nick Johnson's family?

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

27. Where does Nick's family live?

a. America

b. England

c. Scotland

d. Australia

28. Which does the word 'his' in line 5 refer to?

a. Nick's mother

b. Nick's sister

c. Nick's dog

d. Nick's cousin

29. What's Nick's sister's name?

a. Sue

b. Jim

c. Tracy

d. Fred

30. Which of the following is not true?

a. Nick's family live in London.

b. Nick's father works in a bank

c. Nick's mother works in a supermarket.

d. Nick's sister is five years old.

2. Đáp án tiếng Anh lớp 8 Unit 1 My Friends

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others.

1 - d; 2 - c; 3 - d; 4 - d; 5 - c; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - a; 8 - d; 9 - a; 10 - c;

11 - b; 12 - a; 13 - a; 14 - a; 15 - a; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in standard English.

16 - c; 17 - b; 18 - d; 19 - b; 20 - a; 

IV. Choose the word (a, b, c or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - a; 22 - c; 23 - c; 24 - a; 25 - d; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c or d) that best answers each of the questions about it.

26 - c; 27 - b; 28 - c; 29 - c; 30 - d; 

Download đề thi & đáp án tại: Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 1 My Friends có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
63 29.078
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm