Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 có file nghe năm 2021

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 1 có file nghe và đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kỳ 1 gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 mới khác nhau giúp các em cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

* Xem thêm: Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021

1. Đề thi học kì 1 tiếng anh 8 có file nghe mp3 năm 2021

I. LISTENING

1. Listen to the conversation between two friends. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F.

1.

Minh is watching television when Hanh phones.

T

F

2.

Hanh invites Minh to a music festival.

T

F

3.

Minh can’t go rollerblading because she has no rollerblades.

T

F

4.

Hanh suggests going to Museum of Ethnology to paint pottery.

T

F

5.

In the end Hanh goes to the art fair alone.

T

F

2. Listen to a talk about living in the countryside. Fill each of the gaps with no more than TWO words. You will listen TWICE.

1. When you live in the countryside, you can enjoy the _____________ surroundings.

2. The city lacks space for _____________ activities.

3. In the city you may not know your _____________ neighbour's name.

4. The _____________ is not too high in the countryside.

5. The low _____________ rate is important for families with small children.

II. READING

1. Read the passage and answer the questions.

"Li xi" is an important part in Vietnam’s customs of Tet Festival, especially with children. It is a small amount of money that can bring good fortune to the upcoming year. However, "li xi" is not limited only on the first day, but can even last to the 9th or 10th day of Tet Festival, and given when the adults first met the kids.

Besides the money, the tiny red envelope also has its own meaning. It represents the secrecy and privacy to avoid comparison as adults want children to regard the money as the gift of New Year, instead of being jealous of receiving less than other kids. The red color, the most popular color appearing in Vietnamese festivals, signifies the prosperity and great luck according to Asian’s beliefs.

In the morning of the first day of Lunar New Year, children and parents will visit grandparents’ home, wishing for a happy new year and great health, showing respect and gratitude, and giving gifts. After that, it is grandparents and adults’ turn to give children lucky money to welcome their new age.

1. By whom is the custom loved most?

______________________________________

2. For how long can the custom be applied?

______________________________________

3. Why is a red envelope used?

______________________________________

4. What does the red color signify?

______________________________________

5. Why do adults give "li xi" to children?

______________________________________

2. Read the following text about leisure activities of Vietnamese teenagers. Match the words in A with their meanings in B.

A recent survey conducted by TIRA, a Vietnamese research company, highlights problems about the lifestyles of Vietnamese teenagers in urban areas. There is an imbalance in their consumption of time for studying and recreational activities. On average, these teenagers spend 9.5 hours a day on studies at school and at home. They only have about four hours for entertainment. Most of this time is spent on watching television and the internet, where they chat through social networks. The teenagers admit that they use computers to play games and to chat with friends much more than using it for studying purposes. The survey also shows that during summer months, despite having much more free time than during school years, these teenagers still fail to manage their time properly. They stay in bed longer, and then get hooked on games and TV. The time for computers and TV increases significantly to about five or six hours a day, while there is almost no time for physical outdoor activities.

A

B

1. highlight

A. a lack of proportion or relation between things

2. imbalance

B. agree, often unwillingly, that something is true

3. admit

C. a lot/to a great extent

4. manage

D. draw attention to

5. significant

E. control

III. WRITING

1. Here are some sentences about leisure activities. Rearrange the words to make meaningful sentences. You can not change the words.

Here is an example.

0. There/library/many/the/books/are/in.

Answer: 0. There are many books in the library.

1. I/ out/ friends/ love/ with/ weekend/at/ hanging/ my/ the.

___________________________________________________________________

2. Why/ addicted/ games/ computer/ you/ are/ to?

___________________________________________________________________

3. Doing/ reduce/ of/ exercise/ obesity/ physical/ helps/ risk/ the.

___________________________________________________________________

4. Social/ teenager’s/ to/ important/ networks/ life/ are/ a.

___________________________________________________________________

5. Reading/ most/ the/ activities/ among/ teenagers/ these/ and/ crafts/ making/ books/ are/ popular.

___________________________________________________________________

IV. Vocabulary - Grammar

Choose the correct answer to complete the sentence.

1. The Thai villages ……..….. 40 to 50 houses, usually built side by side.

A. include B. consist C. comprise D. get

2. Our family’s customs and traditions make us feel a sense of……………….

A. humor B. loving C. belonging D. unique

3. The Xoe dance has more than 30 forms ………….. on the first six ancient forms.

A. depended

B. laid

C. created

D. based

4. In the past, men …………. wear Ao Dai, but today they………… wear it.

A. had to/ didn’t have to

B. had to/ doesn’t have to

C. had to/ don’t have to

D. had to/ had to

5. Thach Sanh was so……….that he could push back the troops with his magical guitar and rice pot.

A. kind

B. clever

C. hard-working

D. fast

6. Mai An Tiem was very …………to move to a deserted island.

A. brave

B. honest

C. kind

D. generous

7. When you want to express your disagreement politely, you say:

A. I am afraid I don’t agree.

B. No, I don’t like your idea.

C. No, I do not listen to you.

D. No, your idea is so bad.

8. Luu Binh was very………………. to invite Duong Le to come and live with him.

A. selfish

B. kind

C. mean

D. brave

9. The toad was very ……………..because he tried to find way to the heaven to sue God.

A. brave

B. kind

C. generous

D. mean

10. The Peacock was well known to be a/an .....animal, so he just applied black colour to the Crow’s feathers.

A. hard-working

B. lazy

C. ugly

D. clever

2. Đáp án Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 8 năm 2021

I. LISTENING

1. Listen to the conversation between two friends. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F.

1. T; 2. F; 3. F; 4. T; 5. F;

2. Listen to a talk about living in the countryside. Fill each of the gaps with no more than TWO words. You will listen TWICE.

1. beautiful; 2. outdoor; 3. next door; 4. living standard; 5. crime;

II. READING

1. Read the passage and answer the questions.

1. By children.

2. For 10 days.

3. To avoid comparison.

4. Prosperity and great luck.

5. To welcome their new age.

2. Read the following text about leisure activities of Vietnamese teenagers. Match the words in A with their meanings in B.

1. D; 2. A; 3. B; 4. E; 5. C;

III. WRITING

1. Here are some sentences about leisure activities. Rearrange the words to make meaningful sentences. You can not change the words.

1 - I love hanging out with my friends at the weekend.

2 - Why are you addicted to computer games?

3 - Doing physical exercise helps reduce the risk of obesity.

4 - Social networks are important to a teenager's life.

5 - Reading books and making crafts are the most popular activities among these teenagers.

IV. Vocabulary - Grammar

Choose the correct answer to complete the sentence.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

Download đề thi và đáp án tại: Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
23 25.216
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm