Bài tập câu điều kiện lớp 8 có đáp án

Bài tập về câu điều kiện lớp 8 có đáp án

Nằm trong bộ bài tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 theo chuyên đề, bài tập câu điều kiện lớp 8 có đáp án dưới đây do VnDoc.com biên soạn và đăng tải. Bài tập Câu kiện loại 1 2 3 lớp 8 có đáp án bao gồm 2 bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh khác nhau giúp các em ôn tập Câu điều kiện tại nhà hiệu quả.

Tài liệu bài tập tiếng Anh 8 do VnDoc.com tự biên soạn, KHÔNG sao chép dưới mọi hình thức nhằm mục đích thương mại.

I. Choose the correct answer.

1. We’re going to be late if_____

a. we not leave right now

b. didn’t leave

c. won’t leave

d. we don’t leave

2. If I meet an alien from outer space, I _____ him to my home.

a. will invite

b. would invite

c. invite

d. invited

3. If we_____ more time, we’d plant a garden.

a. have

b. has

c. had

d. having

4. If I had lived in the nineteenth century,_____ a horse and a carriage.

a. I’d have owned

b. I would have owned

c. I would have owned

d. a or c

5. If you_____ to be chosen for the job, you’ll have to be experienced in the field.

a. want

b. wanted

c. had wanted

d. wants

6. If the doctor had arrived sooner, the boy_____

a. might be saved

b. have been saved

c. was saved

d. might have been saved

7. If you just approach the job with the right attitude, things_____ well.

a. would have turned out

b. will turn out

c. would turn out

d. turns out

8. If my candidate had won the election, I _____ happy now.

a. am

b. would be

c. was

d. can be

9. I whish Janet_____ to the meeting this afternoon.

a. came

b. will come

c. can come

d. could come

10. I_____ you to the woman I was speaking with, but I couldn’t think of her name.

a. will introduce

b. would introduce

c. would have introduced

d. couldn’t have introduced

11. If you _____, I would have brought my friends over to your house this evening to watch TV, but I didn’t want to bother you.

a. had studied

b. studied

c. hadn’t been studying

d. didn’t study

12. I wish I _____ you some money for your rent, but I’m broke myself.

a. can lend

b. would lend

c. could lend

d. will lend

13. If someone_____ into the store, smile and say, “May I help you?”.

a. comes

b. came

c. would come

d. could come

14. “Are we lost?”

“I think so. I wish we_____ a map with us today”.

a. were bringing

b. brought

c. had brought

d. would bring

15. “Here’s my phone number”

“Thanks. I’ll give you a call if I_____ some help tomorrow”.

a. will need

b. need

c. would need

d. needed

II. Give the correct form of the verb in bracket.

1. I’ll give you a call if I_____(need) some help tomorrow.

2. If I weren’t working for an accounting firm, I_____ (work) in a bank.

3. This sailboat_____ (go) faster if there were more wind.

4. If Mr. Brown had come sooner, he could_____ (have) eaten dinner with us.

5. _____(call) me and I’ll explain the homework to you.

6. A huge tree crashed through the roof and broke my bed, _____(be) I in the room, I would have been killed.

7. If you_____ (continue) to talk loudly, I will have to ask you to leave.

8. I didn’t know you were asleep. Otherwise, I_____(not make) in the room, I would have been killed.

9. If you_____ (listen) to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

10. If energy_____ (be) inexpensive and unlimited, many things in the world would be different.

III. Hoàn thành câu với từ cho sẵn

1. If we have lunch at 10:30, we (to have) ______ plenty of time.

2. Lily would find the fruit juice if she (to look) ______  in the fridge.

3. The zookeeper would have punished her with a fine if she (to feed) ______  the animals.

4. If you spoke slower, your classmates (to understand) ______  you.

5. Dan (to arrive) ______  safe if he drove carefully.

6. You (to have) ______  no trouble at school if you had done all your assignments.

7. If you (to swim) ______  in this lake, you'll shiver from cold.

8. The gate will unlock if you (to press) ______  the red button.

9. If Lisa (to ask) ______  her teacher, he'd have answered all her problems.

10. I (to call)  ______ the police if I was/were you.

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer.

1 - d; 2 - b; 3 - c; 4 - d; 5 - a;

6 - d; 7 - d; 8 - b; 9 - d; 10 - c;

11 - c; 12 - c; 13 - a; 14 - c; 15 - b;

II. Give the correct form of the verb in bracket.

1 - need; 2 - would be working; 3 - would go; 4 - have; 5 - Call;

6 -  Had I been; 7 - continue; 8 - didn’t make; 9 - listened; 10 - were

III. Hoàn thành câu với từ cho sẵn

1. If we have lunch at 10:30, we (to have) ___will have___ plenty of time.

2. Lily would find the fruit juice if she (to look) __looked____ in the fridge.

3. The zookeeper would have punished her with a fine if she (to feed) __had fed____ the animals.

4. If you spoke slower, your classmates (to understand) __would understand____ you.

5. Dan (to arrive) __would arrive____ safe if he drove carefully.

6. You (to have) ___would have had___ no trouble at school if you had done all your assignments.

7. If you (to swim) ___swim___ in this lake, you'll shiver from cold.

8. The gate will unlock if you (to press) ___press___ the red button.

9. If Lisa (to ask) ___had asked___ her teacher, he'd have answered all her problems.

10. I (to call) ___would call___ the police if I was/were you.

Trên đây là Bài tập tiếng Anh về câu điều kiện lớp 8 có đáp án. Bên cạnh đó, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu Bài tập Ngữ pháp tiếng Anh 8 khác nhau như:

Bài tập phát âm lớp 8 có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 8 về câu tường thuật có đáp án

Trắc nghiệm Thì tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Đánh giá bài viết
1 1.884
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm