Bài tập câu bị động lớp 8 có đáp án

Bài tập về câu bị động lớp 8 có đáp án

Tài liệu bài tập tiếng Anh 8 dạng bài câu bị động có đáp án nằm trong bộ đề ôn tập ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập gồm nhiều dạng câu hỏi tự luận khác nhau giúp các em học sinh ôn tập lại cấu trúc và cách dùng thể bị động hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Change the following sentences into the passive. (Chuyển các câu sau sang bị động)

1. People grow rice in many countries in the world.

-> Rice ______________________________________

2. Graham Bell invented the telephone many years ago.

-> The telephone ______________________________

3. They have used this car for many years.

-> This car ___________________________________

4. Lan practices English every day.

-> English ____________________________________

5. They will take the garbage out of the city.

-> The garbage _____________________________

6. Mary sent me this letter two days ago.

-> I _________________________________________

7. People make compost from vegetables.

-> Compost ____________________________________

8. You must finish this work before Sunday.

-> This work _____________________________________

9. She hasn't used this bicycle for a long time.

-> This bicycle __________________________________

10. I saw a strange man in my garden yesterday.

-> A strange man _______________________________

11. They clean the floor every morning.

-> The floor ____________________________________

12. They will solve the problem soon.

-> The problem __________________________________

13. They break the glass into small pieces.

-> The glass ____________________________________

15. They made these cars in the USA.

-> These cars ______________________________________

16. People have used the Internet all over the world.

-> The Internet ___________________________

17. We planted many trees in the school garden.

-> Many trees _________________________________

18. Someone has taken my book away.

-> My book ___________________________________

19. He didn't help me with my homework.

-> I ___________________________________________

20. We have learnt English for three years.

-> English ______________________________________

21. My father often reads books before bedtime .

-> Books ............................................................................

22. Lan bought some comic books for her brother .

-> Some comic books ..........................................................

23. My sister received a letter yesterday .

-> A letter ............................................................................

24. She can solve the problem in just 2 minutes .

-> The problem .....................................................................

25. Nowadays people use electricity for lighting.

-> Electricity ...........................................................................

II. Use the suggested words to make complete sentences, using the passive.

1. This car / make / Japan / ten years ago.

_______________________________________________

2. The rice / separate / the husk .

_____________________________________________

3. The next meeting / will / hold / Chicago / next month.

_______________________________________________

4. This room / not / use / for years.

_______________________________________________

5. The answers / must / write / the blackboard.

_______________________________________________

6. Kieu Story / write / Nguyen Du.

_______________________________________________

7. Our teeth / should / clean / everyday.

_______________________________________________

8. Three languages / speak / Malaysia / nowadays.

_______________________________________________

9. Rice / eat / by Vietnamese people / everyday.

_________________________________________________

10. This building / build / by French people / many years ago.

__________________________________________________

III. Choose the correct answer. 

1. We can’t go along here because the road……………………

A. is repairing

B. is repaired

C. is being repaired

D. repairs

2. The story I’ve just read……………….Agatha Christie

A. was written

B. was written by

C. was written from

D. wrote by

3. I’m going to go out and………………………………………….

A. have cut my hair

B. have my hair cut

C. cut my hair

D. my hair be cut

4. Something funny ………………………in class yesterday

A. happened

B. was happened

C. happens

D. is happened

5. Many US automobiles……………………in Detroit, Michigan

A. manufacture

B. have manufactured

C. are manufactured

D.are manufacturing

6. A lot of pesticide residue can…………………………………..unwashed produce

A. find

B. found

C. be finding

D. be found

7. We………………by a loud noise during the night

A. woke up

B. are woken up

C. were woken up

D. were waking up

8. Some film stars……………….difficult to work with

A. are said be

B. are said to be

C. say to be

D. said to be

9. Why did Tom keep making jokes about me?

– I don’t enjoy……………………at

A. be laughed

B. to be laughed

C. laughing

D.being laughed

10. Today, many serious childhood diseases………………………by early immunization

A. are preventing

B. can prevent

C. prevent

D. can be prevented

11. Do you get your heating……………………..every year?

A. checking

B. check

C. be checked

D. checked

12. Bicycles…………………..in the driveway

A. must not leave

B. must not be leaving

C. must not be left

D. must not have left

13. Beethoven’s Fifth Symphony…………………..next weekend

A. is going to be performed

B. has been performed

C. will be performing

D. will have perform

14. All bottles………………………………..before transportation

A. frozen

B. were froze

C. were frozen

D. are froze

15. ………………………………………..yet?

A. Have the letters been typed

B. Have been the letters typed

C. Have the letters typed

D. Had the letters typed

16. English has become a second language in countries like India, Nigeria or Singapore where……………..for administration, broadcasting and education

A. is used

B. it is used

C. used

D. being used

17. The telephones…………..by Alexander Graham Bell

A. is invented

B. is inventing

C. invented

D. was invented

18. Lots of houses……………….by the earthquake

A. are destroying

B. destroyed

C. were destroyed

D. is destroyed

19. Gold…………………….in California in the 19th century

A. was discovered

B. has been discovered

C. was discover

D. they discover

20. The preparation…………………..by the time the guest……………………….

A. had been finished- arrived

B. have finished- arrived

C. had finished-were arriving

D. have been finished- were arrived

21. The boy_____ by the teacher yesterday.

A. punish

B. punished

C. punishing

D. was punished

22. “Ms Jones, please type those letters before noon”_ “They’ve already ______, sir. They’re on your desk.”

A. typed

B. been being typed

C. being typed

D. been typed

23. Sarah is wearing a blouse. It___________ of cotton.

A. be made

B. are made

C. is made

D. made

24. They had a boy _______ that yesterday.

A. done

B. to do

C. did

D. do

25. We got our mail ______ yesterday.

A. been delivered

B. delivered

C. delivering

D. to deliver

26. James……..the news as soon as possible.

A. should tell

B. should be told

C. should told

D. should be telled

27. My wedding ring ______ yellow and white gold.

A. is made

B. is making

C. made

D. make

28. Wilson is _______ as Willie to his friend.

A. known

B. knew

C. is known

D. know

29. References _____ in the examination room.

A. not are used

B. is not used

C. didn’t used

D. are not used

30. Laura ______ in Boston.

A. are born

B. were born

C. was born

D. born

IV. Rewrite the sentence. 

1. An old woman feeds the pigeons.

The pigeons ________________________

2. A burglar broke the window.

The window _____________________

3. Someone has made a mistake.

A mistake ______________________

4. Everyone is going to love her.

She _____________________________

5. Cervantes wrote 'Don Quixote'.

'Don Quixote' ___________________

6. She is helping my sister.

My sister ________________

7. Pamela will drive the bus.

The bus ___________________

8. I was watering the plants.

The plants ___________________

V. Choose the correct answer. 

1. Somebody cleans the room every day.

The room ............................................

2. They cancelled all flights because of fog.

All flights ............................................

3. People don't use this road very often.

This road ............................................

4. Somebody accused me of stealing money.

I ............................................

5. How do people learn languages?

How ............................................

6. People warned us not to go out alone.

We ............................................

7. Somebody is using the computer at the moment.

The computer ............................................

8. I didn't realize that somebody was recording our conversation.

I didn't ............................................

9. We found that they had cancelled the game.

We found ............................................

10. They are building a new highway around the city.

A new highway ............................................

VI. Make these active present simple sentences passive. You don't need to repeat 'somebody'.

1) Somebody sends emails.

2) Somebody cuts the grass.

3) Somebody prefers chocolate.

4) Somebody often steals cars.

5) Somebody plays loud music.

6) Somebody speaks English here.

7) Somebody loves the London parks.

8) Somebody wants staff.

9) Somebody writes articles.

10) Somebody loves Julie.

11) Somebody reads a lot of books.

12) Somebody cooks dinner every day.

13) Somebody delivers milk in the mornings.

14) Somebody buys flowers for the flat.

15) Somebody washes the cars every week.

16) Somebody writes a report every Friday.

17) Somebody fixes the roads.

18) Somebody builds new houses every year.

19) Somebody sells vegetables in the market.

20) Somebody cleans the office every day.

ĐÁP ÁN

I. Change the following sentences into the passive. (Chuyển các câu sau sang bị động)

1 - Rice was grown in many countries in the world.

2 - The telephone was invented Graham Bell many years ago.

3 - This car has been used for many years.

4 - English is practiced by Lan every day.

5 - The garbage will be taken out of the city.

6 - I was sent this letter by Mary two days ago.

7 - Compost was made from vegetables

8 - This word must be finished before Sunday.

9 - This bicycle hasn't been used for a long time.

10 - A strange man was seen in my garden yesterday.

11 - The floor is cleant every morning.

12 - The problem will be solved soon.

13 - The glass was broken into small pieces.

15 - These cars were made in the USA.

16 - The Internet has been used all over the world.

17 - Many trees were planted in the school garden.

18 - My book has been taken away.

19 - I wasn't helped with my homework.

20 - English has been learnt for three years.

21 - Books are often read by my father before bedtime.

22 - Some comic books were bought for her brother by Lan.

23 - A letter was received yesterday.

24 - The problem can be solved in just 2 minutes.

25 - Electricity was used for lightning nowadays.

II. Use the suggested words to make complete sentences, using the passive.

1 - This car was made in Japan ten years ago.

2 - The rice was separated into the husk.

3 - The next meeting will be held in Chicago next month.

4 - This room hasn't been used for years.

5 - The answers must be written on the blackboard.

6 - Kieu story was written by Nguyen Du.

7 - Our teeth should be cleant every day.

8 - Three languages are spoken nowadays.

9 - Rice is eaten by Vietnamese people nowadays.

10 - This building was built by French people many years ago.

III. Choose the correct answer.

1. C; 2. B; 3. B; 4. B; 5. C

6. D; 7. C; 8. B; 9. D; 10. D

11. D; 12. C; 13. A; 14. B; 15. A

16. B; 17. D; 18. C; 19. A; 20. A

21. D; 22. D; 23. C; 24. A; 25. B

26. B; 27. A; 28. A; 29. D; 30. C

IV. Rewrite the sentence.

1 - The pigeons are fed by an old woman.

2 - The window was broken by a burglar.

3 - A mistake has been made.

4 - She is going to be loved.

5 - 'Don Quixote' was written by Cervantes.

6 - My sister is being helped.

7 - The bus will be driven by Pamela.

8 - The plants were being waterred.

V. Choose the correct answer.

1 - The room is cleaned every day.

2 - All flights were cancelled because of fog.

3 - This road is not used very often.

4 - I was accused of stealing money by somebody

5 - How are languages learned?

6 - We were warned not to go out alone.

7 - The computer is being used at the moment.

8 - I didn't realize that our conversation was being recorded.

9 - We found that the fame had been cancelled.

10 - A new highway is being built around the city.

VI. Make these active present simple sentences passive. You don't need to repeat 'somebody'.

1 - Emails are sent.

2 - The grass is cut

3 - Chocolate is preferred.

4 - Cars are often stolen

5 - Loud music is played

6 - English is spoken here

7 - The London parks are loved

8 -  Staff are wanted

9 -  Articles are written

10 - Julie is loved

11 - A lot of books are read

12 -  Dinner is cooked every day

13 - Milk is delivered in the mornings

14 - Flowers are bought for the flat

15 - The cars are washed every week

16 -  A report is written every Friday

17 - The roads are fixed

18 - New houses are built every year

19 - Vegetables are sold in the market

20 -  The office is cleaned every day

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 8 câu bị động có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941.

Đánh giá bài viết
59 72.018
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm