Bài tập word form lớp 8 có đáp án

Bài tập tập Word form lớp 8 - Exercise on Word Formation

Nằm trong bộ đề ôn tập Tiếng Anh lớp 8 theo chuyên đề, Bài tập Word form tiếng Anh lớp 8 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập cấu tạo từ loại trong tiếng Anh lớp 8 có đáp án bao gồm 50 câu trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em kiểm tra kiến thức về những Word Formation lớp 8 đã học hiệu quả. 

* Xem lại lý thuyết tại: Word form lớp 8 đầy đủ

Exercise 1. Choose the correct answer.

1.How many ___________ took part in the 22nd SEA Games?

A. competitors

B. competitive

C. competes

D. competitions

2. Boys often enjoy doing things in a ___________ way.

A. create

B. creative

C. creativity

D. creatively

3. The problem of ________ among young people is hard to solve.

A. employment

B. employees

C. employers

D. unemployment

4. Some people are concerned with physical___________ when choosing a wife or husband.

A. attractive

B. attraction

C. attractiveness

D. attractively

5. He can’t hear because of his ___________

A. deaf

B. deafness

C. deafen

D. deafened

6. These countries are ___________ in exporting shrimps.

A. prefer

B. preference

C. preferential

D. preferentially

7. The children ___________ high grade at school.

A. achieve

B. achievement

C. achievable

D. achieving

8. His pronunciation causes me a lot of ________.

A. difficulties

B. difficult

C. difficulty

D. difficultly

9 . She was the first in her family to enjoy the privilege of a university ________.

A. educated

B. educational

C. educating

D. education

10. Buckingham Palace is a major tourist ________ in London.

A. attract

B. attraction

C. attractive

D. attractiveness

11. Is pointing at someone ________ rude in your country?

A. consider

B. to consider

C. considered

D. considering

12. Some species of rare animals are in ________ of extinction.

A. danger

B. dangerous

C. dangerously

D. endanger

13. Electronic music is a kind of music in which sounds are produced __________ .

A. electron

B. electric

C. electronic

D. electronically

14. He has been very interested in doing research on _______ since he was at high school.

A. biology

B. biological

C. biologist

D. biologically

15. Are you sure that boys are more _______ than girls?

A. act

B. active

C. action

D. activity

16. These quick and easy _______ can be effective in the short term, but they have a cost.

A. solve

B. solvable

C. solutions

D. solvability

17. Can you tell me about the ________ process to tertiary study in Vietnam?

A. apply

B. applicable

C. application

D. applicant

18. Housework is ________ shared between them.

A. equally

B. equal

C. equality

D. equalizing

19. Tam has never lost her _________ for teaching.

A. enthusiastic

B. enthusiasm

C. enthusiast

D. enthusiastically

20. Don’t forget to say goodbye to the ___________ before leaving the office.

A. interviewer

B. interviewing

C. interviewee

D. interview

21. Working as an astronaut require high___________ knowledge.

A. technique

B. technical

C. technically

D. technician

22. My grandmother is very _______ in history.

A. interest

B. interests

C. interested

D. interesting

23. Vietnamese athletes performed_______ and won a lot of gold medals.

A. excellent

B. excellently

C. excellence

D. excel

24. WHO’s main activities are carrying out research on medical _______ and improving international health care.

A. develop

B. developing

C. development

D. develops

25. Scientific progress supplies us with ____________.

A. conveniences

B. convenient

C. inconvenience

D. inconveniences

26. The panda’s __________ habitat is the bamboo forest.

A. nature

B. natural

C. naturally

D. natured

27. The Games really became a festival that impressed sports___________

A. enthusiasts

B. enthusiasm

C. enthuse

D. enthusiastic

28. Did you remember anything ……..at the party?

A. interested

B. interesting

C. interests

D. to interest

29 . In rainy seasons, roads in the village are always ___________
A. mud

B. mudded

C. mudding

D. muddy

30 .Linda likes wearing ___________ clothes.

A. colour

B. colourfully

C. colourful

D. colourless

31.. Her own mistakes made her very ___________ of the faults of others.
A. tolerable

B. tolerant

C. tolerate

D. tolerated

32 . All the teachers work on an entirely­­­­___________ basis.
A. volunteer

B. volunteered

C. voluntary

D. voluntarily

33 . Books are still a cheap way to get information and ___________
A. entertainment

B. entertain

C. entertaining

D. entertainer

34 . To Americans, it is impolite to ask someone about age, ___________. and salary.
A. marry

B. married

C. marriage

D. marrying

35. Life here is very _____.

A. peacefull

B. peaceful

C. peace

D. peacefulness

36. Women usually don’t shake hands when being _____.

A. introducing

B. introduction

C. introduced

D. introducer

37. He was so _____ that he had an accident.

A. caring

B. careless

C. careful

D. carefully

38. Farmers can enrich the soil by using ______.

A. fertile

B. fertility

C. fertilize

D. fertilizers

39. Nowadays, chemicals are ______ into some fruits to reduce decay.

A. injection

B. injecting

C. inject

D. injected

40. What’s your _______? – I’m Vietnamese.

A. nation

B. national

C. nationality

D. international

41. In this course, students receive _______ in the basic English grammar.

A. instruct

B. instructional

C. instruction

D. instructive

42. I _____ him for his honesty.

A. respective

B. respectful

C. respectable

D. respect

43. All of the students appreciate the ______ of English learning.

A. import

B. important

C. importantly

D. importance

44. We can enjoy live programmes through _______ satellites.

A. communicate

B. communication

C. communicative

D. communicable

45. All of my students appreciate the___________ of English learning

A. import

B. important

C. importantly

D. importance

46. She is ___________ in asking for bigger salary. She worked hard

A. reason

B. reasonable

C. unreasonable

D. unreasonably

47. Are you ___________ of the danger that you are facing?

A. sense

B. sensible

C. senseless

D. sensation

48. This book is interesting. It’s also well-.___________

A. illustrating

B. illustrated

C. illustration

D. illustrate

49. My brother is studying___________ engineering

A. electronic

B. electric

C. electrical

D. electrified

50. Communist is the highest form of___________

A. social

B. socialist

C. society

D. socialism

ĐÁP ÁN

1. A

2. B

3. D

4. B

5. B

6. B

7. B

8. A

9. D

10. B

11. C

12. A

13. D

14. A

15. B

16. C

17. C

18. A

19. B

20. A

21. B

23. B

22. B

24. C

25. A

26. B

27. B

28. B

29. D

30. C

31. D

32. C

33. A

34. C

35. B

36. C

37. B

38. D

39. D

40. C

41. C

42. D

43. D

44. C

45. D

46. B

47. B

48. B

49. C

50. D

Trên đây là Bài tập thành lập từ tiếng Anh lớp 8 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 49
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm