Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm
Đóng
Điểm danh hàng ngày
  • Hôm nay +3
  • Ngày 2 +3
  • Ngày 3 +3
  • Ngày 4 +3
  • Ngày 5 +3
  • Ngày 6 +3
  • Ngày 7 +5
Bạn đã điểm danh Hôm nay và nhận 3 điểm!
Nhắn tin Zalo VNDOC để nhận tư vấn mua gói Thành viên hoặc tải tài liệu Hotline hỗ trợ: 0936 120 169
Đóng
Bạn đã dùng hết 1 lần làm bài Trắc nghiệm miễn phí. Mời bạn mua tài khoản VnDoc PRO để tiếp tục! Tìm hiểu thêm

Bài tập Reading tiếng Anh 8 unit 3 Teenagers Online

Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 8 unit 3 Teenagers

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Global success unit 3 - Reading có đáp án giúp các em học sinh lớp 8 ôn tập kỹ năng đọc hiểu văn bản - Reading skill theo chủ đề bài học hiệu quả.

Reading the following passage:

WHAT IS IT LIKE BEING A TEENAGER IN BRITAIN?

School

British teenagers spend most of their time at school. Students in Britain can leave school at sixteen (grade 11). This is also the age when most students take their first important exams, the GCSE (General Certificate of Secondary Education). Most teens take between 5-10 subjects, which means a lot of studying. They are spending more time on homework than teenagers ever before. Forget watching TV, teenagers in Britain now spend 2-3 hours on homework after school.

School uniform

Visit almost any school in Britain and the first thing you’ll notice is the school uniform. Although school uniform has its advantages, when they are: 15 or 16 most teenagers are tired of wearing it. When there is more than one school in a town, school uniforms can highlight differences between schools. In London there are many cases of bullying and fighting between pupils from different schools.

Clothes and looks

In Britain, some teens judge you by the shirt or trainers you are wearing, is 40% of British teenagers believe its important to wear designer labels. If you want to follow the crowd, you need to wear trendy labels. Teenagers in Britain wear fashionable trainers and the more expensive, the better.

Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao
  • Bài kiểm tra này bao gồm 5 câu
  • Điểm số bài kiểm tra: 5 điểm
  • Xem lại kỹ lý thuyết trước khi làm bài
  • Chuẩn bị giấy và bút để nháp trước khi bắt đầu
Bắt đầu!!
00:00:00
  • Câu 1: Thông hiểu
    Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

    According to the passage, which of the following statements is NOT true?

    Hướng dẫn:

    “Forget watching TV, teenagers in Britain now spend 2-3 hours on homework after school.”
    → Họ dành 2-3 giờ cho bài tập về nhà, không phải xem TV.

  • Câu 2: Thông hiểu
    Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

    The word ‘highlight’ in paragraph 2 is closest in meaning to__________

    Hướng dẫn:

    “school uniforms can highlight differences between schools”

    → “highlight” ở đây mang nghĩa làm nổi bật, tương đương với emphasize.

  • Câu 3: Thông hiểu
    Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

    What do most teenagers in Britain prefer to wear?

    Hướng dẫn:

    Dẫn chứng: “If you want to follow the crowd, you need to wear trendy labels.”

    Và: “40% of British teenagers believe it’s important to wear designer labels.”

  • Câu 4: Thông hiểu
    Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

    What is the first thing you’ll notice when you visit almost any school in Britain?

    Hướng dẫn:

    Dẫn chứng “Visit almost any school in Britain and the first thing you’ll notice is the school uniform.”

  • Câu 5: Thông hiểu
    Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

    Most students in Britain take the GCSE when__________

    Hướng dẫn:

    Dẫn chứng “Students in Britain can leave school at sixteen (grade 11). This is also the age when most students take their first important exams, the GCSE.”

Chúc mừng Bạn đã hoàn thành bài!

Kết quả làm bài:
  • Nhận biết (100%):
    2/3
  • Thời gian làm bài: 00:00:00
  • Số câu làm đúng: 0
  • Số câu làm sai: 0
  • Điểm số: 0
  • Điểm thưởng: 0
Làm lại
Bạn còn 1 lượt làm bài tập miễn phí. Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để học không giới hạn nhé! Bạn đã HẾT lượt làm bài tập miễn phí! Hãy mua tài khoản VnDoc PRO để làm Trắc nghiệm không giới hạn và tải tài liệu nhanh nhé! Mua ngay
Xác thực tài khoản!

Theo Nghị định 147/2024/ND-CP, bạn cần xác thực tài khoản trước khi sử dụng tính năng này. Chúng tôi sẽ gửi mã xác thực qua SMS hoặc Zalo tới số điện thoại mà bạn nhập dưới đây:

Số điện thoại chưa đúng định dạng!
Số điện thoại này đã được xác thực!
Bạn có thể dùng Sđt này đăng nhập tại đây!
Lỗi gửi SMS, liên hệ Admin
Sắp xếp theo
🖼️

Khóa học Tiếng Anh 8 Global Success

Xem thêm