Trắc nghiệm Thì tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Bài tập về các thì trong tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Nằm trong bộ đề bài tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 theo chuyên đề, bài tập cách chia động từ tiếng Anh lớp 8 có đáp án liên quan đến nhiều Thì trong tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 8 ôn tập English Tense lớp 8 hiệu quả.

Tài liệu tiếng Anh 8 do VnDoc.com biên soạn và đăng tải, vui lòng KHÔNG sao chép dưới mọi hình thức.

I. Choose the correct answer. 

1.When I got home I found that water………………………….down the kitchen walls

A. ran

B. was running

C. has run

D. had been running

2. After he…………………..his English course, he went to England to continue his study

A. has finish

B. had finished

C. was finished

D. would finish

3. How…………………….since we …………………college?

A. are you- left

B. were you- left

C. have you been- have left

D. have you been- left

4. I………………much of you lately. We……………………..three months ago

A. haven’t seen- last meet

B. didn’t see- met

C. haven’t seen- have meet

D. didn’t see- have met

5. The Chinese……………….spaghetti dishes for a long time before Marco Polo……………..back to Italy

A. made- brought

B. have made- brought

C. made- had brought

D. had been making- brought

6. When I arrived at the meeting the first speaker……………..speaking and the audience……………….

A. just finished- were clapping

B. had just finished- had clapped

C. had just finished- were clapping

D. just finished- had clapped

7. He………………………..his job last month and then he………………out of work

A. lost- was

B. was lost- had been

C. has lost- was

D. lost- has been

8. In the last hundred years, travelling…………………..much easier and more comfortable

A. become

B. has become

C. became

D. will became

9. In the 19th century, it………….two or three months to across North America by covered wagon

A. took

B. had taken

C. had been taken

D. was taking

10. In the past, the trip……………….very rough and often dangerous, but things……….a great deal in the last hundred and fifty years

A. was- have changed

B. is- change

C. had been- will change

D. has been- changed

11. She…………….Hanoi last year

A. went

B. go

C. goes

D. is going

12. Now you ………………from New York to Los Angeles in a matter of hours

A. are flying

B. would fly

C. will fly

D. can fly

13. When Carol………………..last night, I…………….my favorite show on television

A. was calling- watched

B. called- have watched

C. called- was watching

D. had called- watched

14. By the time next summer, you………………..your studies

A. completes

B. will complete

C. are completing

D. will have completed

15. Right now, Jim……………..the newspaper and Kathy……………dinner

A. reads- has cooked

B. is reading- is cooking

C. has read- was cooking

D. read- will be cooking

16. Last night at this time, they…………………………..the same thing. She……………..and he…………the newspaper

A. are doing- is cooking- is reading

B. were doing- was cooking- was reading

C. was doing- has cooked- is reading

D. had done- was cooking- read

17. Sam…………..to change a light bulb when he…………….and…………………….

A. was trying-slipped- fell

B. tried- was slipping- falling

C. had been trying- slipped- was falling

D. has tried- slips- falls

18. Every day I ______up at 6 o’clock, ____breakfast at seven o’clock and_____for work at 8 o’clock

A. get- eat- leave

B. have got- eating- leaving

C. got- ate- left

D. will get- have eaten- left

19. I_____ for this company for more then thirty years, and I intend to stay here until I_____next year

A. am working- will retire

B. am going to work- am retiring

C. work- am going to retire

D. have been working- retire

20. My mother is the first……………..up and the last………………….to bed

A. getting- going

B. to get- going

C. getting- to go

D. to get- to go

21. I must have a bath. I ………………….all the afternoon

A. was gardening

B. have gardened

C. have been gardening

D. had been gardening

22. The team……………..a single match so far this season

A. doesn’t win

B. didn’t win

C. hasn’t won

D. hadn’t won

23. By the time you receive this letter, I …………….for the USA

A. have left

B. will leave

C. will have left

D. am leaving

24. Up to now, the manager ………………..a lot of information about his secretary.

A. learned

B. has learned

C. had learned

D. learns

25. Where is Mary? _ She ……………her homework in her room.

A. is performing

B. is making

C. is doing

D. is learning

26. While I ……………….along the road, I saw a friend of mine.

A. was cycling

B. have cycled

C. cycled

D. am cycling

27. By the time I . . . . . . . . . . this report, I will give you a ring.

A. type

B. will type

C. have typed

D. will have typed

28. While my mother ________ a film on TV, my father was cooking dinner. It was March 8th yesterday.

A. watched

B. was watching

C. had watched

D. watches

29. The plane from Dallas ________ two hours late, so I missed my connecting flight from Frankfurt to London.

A. took on

B. took in

C. took over

D. took off

30. When we came, a party _________ in the hall.

A. is being held

B. had being held

C. will be held

D. was being held

ĐÁP ÁN

1. B; 2. B; 3. D; 4. A; 5. D

6. C; 7. D; 8. B; 9. A; 10. A;

11. A; 12. D; 13. C; 14. D; 15. B

16. B; 17. A; 18. A; 19. D; 20. D

21. C; 22. C; 23. C; 24. B; 25. C

26. A; 27. D; 28. B; 29. D; 30. B

Trên đây là Bài ôn tập các Thì tiếng Anh 8 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập tiếng Anh 8 theo các dạng bài tập khác nhau như:

Bài tập phát âm s/es lớp 8 có đáp án

Bài tập phát âm lớp 8 có đáp án

Bài tập các Thì Tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Đánh giá bài viết
1 1.173
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm