Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 2 lớp 7

Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm:

Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. A. recover

B. vitamin

C. calorie

D. temperature

2. A. computer

B. depression

C. important

D. concentrate

3. A. regular

B. allergy

C. already

D. yesterday

Exercise 2: Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently

1. A. ferry

B. seafood

C. father

D. avoid

2. A. activity

B. elevator

C. vocabulary

D. foundation

3. A. vitamin

B. violet

C. beautiful

D. violent

Exercise 3: Choose the correct answer

1. She’s _____ to seafood. So when she eats them, she will have stomach ache problems.

A. allergy

B. allergies

C. allergic

D. allergist

2. He continues _________ because he is catching a flu.

A. sneezed

B. sneezing

C. sneeze

D. sneezes

3. You can have better health when you _______ drinking a lot of soft drink.

A. Avoid

B. Keep

C. Get

D. Prefer

4. Your sister can ______ in shape by doing gymnastic regularly

A. place

B. stay

C. fit

D. turn

5. He is a(n) __________. He doesn’t have a habit of eating meat.

A. patient

B. expert

C. vegetarian

D. adult

6. She usually plays badminton, ______ she eats a lot of healthy food.

A. and

B. but

C. so

D. or

7. _________! You will have a strong heart

A. Eat vegetables more

B. Watch TV more

C. Eat less fruits

D. Wash your face less

8. She usually eats some sweet cakes before going to sleep, so she may put _____ weight if she continues to do that.

A. in

B. up

C. on

D. into

9. He can reduce his serious _________ when he relaxes in time and does exercise regularly.

A. depression

B. depressing

C. depressingly

D. depressed

10. He looks so ________. He can’t keep his eyes open!

A. happy

B. tired

C. healthy

D. fit

Exercise 4: Read the passage and choose the correct answer

Keeping tabs on your calorie intake is a great way to stay healthy and (1) __________ in shape. Calorie is a measurement of energy we get from eating food and it’s also a measurement of energy we use to do an activity. The number of calories you need daily (2) ________ depending on your age, gender, weight, height and lifestyle. There are various tools online which you can use to determine your recommended calorie intake. Remember to take note (3) ________ what you eat and drink (4) ________ you can adjust your diet. It’s also important to exercise regularly as it helps (5) _______ extra calorie. Besides having a balanced diet, it’s advised that you should eat more small meals instead of three big meals ones a day.

1. A. to be

B. being

C. to have been

D. be

2. A. is varying

B. varied

C. varies

D. will vary

3. A. for

B. at

C. of

D. to

4. A. so

B. as

C. if

D. or

5. A. take

B. burn

C. use

D. run

Exercise 5: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. You should try ______________ (exercise) a couple times a week.

2. He keeps ______________ (sneeze), so I think he’s got a cold.

3. What ______________ (you/ do) tomorrow evening?

Exercise 6: Supply the correct form of the words in brackets.

1. The Japanese eat ______________, so they have high life expectancy. (health)

2. Drinking unclean water can cause ______________. (sick)

3. My uncle is a ______________. He doesn’t eat meat or fish. (vegetable)

Exercise 7: Write sentences, using the words given.

1. Phong/ eat/ lots of/ junk food/ so/ he/ putting/ weight.

_______________________________

2. I/ exercise/ daily/ because/ I/ want/ stay/ healthy.

_______________________________

3. Sitting/ too/ close/ the TV/ hurt/ your eyes.

_______________________________

4. Eat / healthy / balanced / diet / be / important / part / maintain / good / health.

_______________________________

5. Eat / less / sweet / food / and / eat / more / fruit / vegetables.

_______________________________

6. Drink / lots / water / be / good / our health.

_______________________________

Exercise 8: Read the text carefully then choose the correct answers.

The island of Okinawa in Japan has some of the oldest people in the world. It’s famous for its high number of centenarians – men and women who live beyond 100 years of age. There have been many scientific studies of their lifestyle and you can even buy cookery books based on their diets. Some of the reasons for their good health are that they ...

  • go fishing and eat what they catch.
  • regularly do gardening and grow their own fruit and vegetables.
  • go cycling and never drive when they can walk.
  • often spend time with friends. They meet at people’s houses and play games.
  • rarely buy food from a supermarket.
  • do regular exercise, go swimming and lead active lives.

1. According to the passage, Okinawa is well known for _________.

a. its beauty

b. its centenarians

c. its subtropical climate

d. its cuisine

2. The people of Okinawa _______.

a. cook very well

b. eat a lot of meat

c. have an unhealthy diet

d. have the longest lifespan

3. Which of the followings is NOT true about the Okinawans?

a. They eat what they fish and grow.

b. They often buy food at the supermarket.

c. They do exercise regularly.

d. They enjoy socializing with friends.

4. A centenarian is a person who _______.

a. is 100 years old

b. is almost 100 years old

c. is 100 years old or more

d. is 100 years old or less

5. The Okinawans live a long life because _______.

a. they have healthy diets and living habits.

b. they walk as much as they can.

c. they love gardening and going fishing.

d. they only eat fruit and vegetables.

-The end-

Đáp án bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health

Exercise 1: Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. A

2. D

3. C

Exercise 2: Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently

1. D

2. D

3. C

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. B

5. C

6. A

7. A

8. C

9. A

10. B

Exercise 4: Read the passage and choose the correct answer

1. D

2. C

3. C

4. A

5. B

Exercise 5: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. You should try _____to exercise_________ (exercise) a couple times a week.

2. He keeps _____sneezing_________ (sneeze), so I think he’s got a cold.

3. What ____are you doing _______ (you/ do) tomorrow evening?

Exercise 6: Supply the correct form of the words in brackets.

1. The Japanese eat ____healthily_____, so they have high life expectancy. (health)

2. Drinking unclean water can cause _______sickness_______. (sick)

3. My uncle is a _____vegetarian_______. He doesn’t eat meat or fish. (vegetable)

Exercise 7: Write sentences, using the words given.

1. Phong eats lots of junk food, so he is putting on weight.

2. I exercise daily because I want to stay healthy.

3. Sitting too close to the TV hurts your eyes.

4. Eating a healthy, balanced diet is an important part of maintaining good health.

5. Eat less sweet food and eat more fruit and vegetables.

6. Drink lots of water is very good for our health.

Exercise 8: Read the text carefully then choose the correct answers.

1. B

2. D

3. B

4. C

5. A

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 2 lớp 7 nâng cao: Health. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Tiếng Anh lớp 7 Chương trình mới Unit 2: Health, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập THCS miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập Tiếng Anh lớp 7. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu mới nhất.

Đánh giá bài viết
4 4.855
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm