Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bài kiểm tra giữa kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11

Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 11 học tập Tiếng Anh lớp 11 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 11 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 11

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 11 Unit 6, 7, 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 11 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 11Ngữ Văn lớp 11. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. tutor

B. master

C. tuition

D. transcript

2. A. entrance

B. diploma

C. exchange

D. apply

3. A. pursue

B. curtain

C. furniture

D. further

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. secondary

B. immediate

C. miraculous

D. domestic

5. A. simple

B. polite

C. formal

D. instant

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. The guest on our show is the youngest golfer ____ the Open.

A. won

B. to win

C. being won

D. winning

7. The ____ items in Con Moong Cave are now kept in Thanh Hoa Museum for preservation and displaying work.

A. excavating

B. excavated

C. excavation

D. excavator

8. Cat Ba is also rich of cultural festivals and traditions that are highly potential for ____ and development.

A. research

B. growth

C. conservation

D. promotion

9. Who were those people ____ outside?

A. waited

B. to wait

C. who waiting

D. waiting

10. The vegetation layers in Cat Ba Archipelago from spectacular and scenic landscapes and make the site become ____ to all Vietnam's typical ecosystems.

A. home

B. house

C. scenery

D. basis

11. The limestone in Phong Nha is not continuous, which has led to a particularly ____ shape.

A. distinctive

B. similar

C. genuine

D. diverse

12. The nearly 4-hour ____ from Ha Long Bay to Cat Ba Island afforded us visits to well-known caves and beaches.

A. travel

B. vacation

C. boating

D. cruise

13. The only thing ____ at the Citadel of the Ho Dynasty is the stone walls.

A. to see

B. seeing

C. sees

D. see

Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

14. Are __________ students allowed to work part-time? (NATIONAL)

15. The higher education __________ gained at UK universities and colleges are recognised worldwide. (QUALIFY)

16. Set in a quiet environment, Hoi An is _________ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING)

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Hoan Kiem Lake is an attractive body of water right in the (17) __________ of Hanoi. Legend has it that in the mid-15th century (18) __________, Heaven gave Emperor Le Thai To (Le Loi) a magical sword which he used to fight (19) __________ the Chinese, the Ming aggressors, out of Vietnam. After that one day when he was out (20) __________ in the lake, a giant (21) __________ tortoise suddenly grabbed the sword and (22) __________ into the depths of the lake. Since then, the lake has been known as Hoan Kiem lake, (23) __________ it is believed the sword was taken to its original divine owners.

The tiny Tortoise Pagoda, topped with a red star, is (24) __________ a small island in the middle of the lake; it is often used (25) __________an emblem of Hanoi. Every morning around 6 a.m, local residents can be seen around Hoan Kiem lake (26) __________their morning exercises, jogging or playing badminton.

17. A. middle

B. main

C. heart

D. point

18. A. festival

B. century

C. time

D. occasion

19. A. above

B. down

C. for

D. against

20. A. diving

B. playing

C. sailing

D. walking

21. A. gold

B. golden

C. huge

D. salty

22. A. disappeared

B. endangered

C. lost

D. escaped

23. A. although

B. however

C. so

D. because

24. A. at

B. on

C. in

D. above

25. A. as

B. like

C. for

D. to

26. A. to do

B. doing

C. to make

D. making

Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow.

The rules of etiquette in American restaurants depend upon a number of factors the physical location of the restaurant, e.g., rural or urban; the type of restaurant, e.g., informal or formal; and certain standards that are more universal. In other words, some standards of etiquette vary significantly while other standards apply almost anywhere. Learning the proper etiquette in a particular type of restaurant in a particular area may sometimes require instruction, but more commonly it simply requires sensitivity and experience. For example, while it is acceptable to read a magazine in a coffee shop, it is inappropriate to do the same in a more luxurious setting. And, if you are eating in a very rustic setting it may be fine to tuck your napkin into your shirt, but if you are in a sophisticated urban restaurant this behavior would demonstrate a lack of manners. It is safe to say, however, that in virtually every restaurant it is unacceptable to indiscriminately throw your food on the floor. The conclusion we can most likely draw from the above is that while the types and locations of restaurants determine etiquette appropriate to them, some rules apply to all restaurants.

27. With what topic is this passage primarily concerned?

A. Instruction in proper etiquette

B. Rules of etiquette

C. Variable and universal standards of etiquette

D. The importance of good manners

28. Which of the following words is most similar to the meaning of "rustic"?

A. Ancient

B. Urban

C. Unsophisticated

D. Agricultural

29. The author uses the phrase "safe to say" in order to demonstrate that the idea is ____.

A. somewhat innocent

B. quite certain

C. very clever

D. possible

30. What does the word "it" in bold and underlined refer to?

A. Knowing the type of restaurant

B. Clear instruction

C. Learning the proper etiquette

D. Sensitivity

31. According to the passage, which of the following is a universal rule of etiquette?

A. Eating in rustic settings

B. Tucking a napkin in your shirt

C. Reading a magazine at a coffee shop

D. Not throwing food on the floor

32. The word “manners” in bold could best be replaced by which of the following?

A. Tact

B. Ceremony

C. Experience

D. Character

Rewrite the following sentences without changing its meanings

33. We have a lot of exercises which we have to do tonight.

___________________________________________________

34. Applications which were sent after 23rd will not be considered

___________________________________________________

35. The most excellent students who were rewarded the scholarship would have a two-week holiday in Vung Tau

___________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. C

2. C

3. A

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A

5. B

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. B

7. B

8. C

9. D

10. A

11. A

12. D

13. A

Use the word given in capitals at the end of each line to form the word that fits in the gap in the same line

14. Are _____international_____ students allowed to work part-time? (NATIONAL)

15. The higher education _____qualifications_____ gained at UK universities and colleges are recognised worldwide. (QUALIFY)

16. Set in a quiet environment, Hoi An is ____surrounded_____ by peaceful villages that have crafts such as carpentry, bronze making, and ceramic. (SURROUNDING)

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

17. C

18. B

19. D

20. C

21. B

22. A

23. D

24. B

25. A

26. B

Read a text about common wedding rituals in the USA and answer the questions that follow.

27. C

28. C

29. B

30. C

31. D

32. A

Rewrite the following sentences without changing its meanings

33. We have a lot of exercises to do tonight

34. Applications sent after 23rd will not be considered

35. The most excellent students rewarded the scholarship would have a two-week holiday in Vung Tau

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 11 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 10 lớp 11: Nature in danger hệ 7 năm, Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 Unit 11 hệ 7 năm .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 380
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm