Bài Unit 2 lớp 11 Relationships

"Học đi đôi với hành" - một chân lý bất di bất dịch đối với người học tiếng Anh. Việc luyện tập tiếng Anh sau mỗi bài học lý thuyết giúp bạn đọc vận dụng kiến thức đã học vào bài tập thực hành hiệu quả đồng thời ghi nhớ kiến thức trọng tâm lâu hơn.

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt tiếng Anh lớp 11, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết, bài tập tiếng Anh 11 theo từng Unit khác nhau. Bài tập tiếng Anh lớp 11 sách mới Unit 2 dưới đây gồm 140 câu trắc nghiệm tiếng Anh có đáp án giúp bạn đọc ôn tập lại kiến thức đã học về Ngữ âm (Phonetics), Vocabulary (Từ vựng), Ngữ pháp (Grammar), Kỹ năng nói (Speaking) và kỹ năng Viết (Writing) liên quan đến Unit 2: Relationships (Các mối quan hệ) hiệu quả.

Mời các em học sinh tham khảo lại tài liệu Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 2 tại:

Trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 2 lớp 11: Relationships

Bài tập tiếng Anh Unit 2 Relationships lớp 11 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Để học tốt tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài 2 giúp các em củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. amazingB. chargeC. femaleD. taste
2. A. breakB. breathC. threadD. tread
3. A. enoughB. ploughC. roughD. tough
4. A. believesB. dreamsC. girlsD. parents
5. A. kissedB. laughedC. lookedD. loved

Đáp án: 1. B 2. A 3. B 4. D 5. D

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. campaignB. femaleC. humourD. partner
7. A. adviceB. contactC. matureD. maintain
8. A. favouriteB. recommendC. understandD. volunteer
9. A. argumentB. counsellorC. reconcileD. romantic
10. A. comfortableB. preservativeC. relationshipD. significant

Đáp án: 6. A 7. B 8. A 9. D 10. A

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. I was shocked to find out my boyfriend had cheated on me.

A. angry

B. pleased

C. upset

D. worried

12. He was furious with himself for letting things get out of control.

A. angry

B. confused

C. sad

D. surprised

13. Mary and John have a lot in common.

A. live together

B. spend lots of time together

C. share similar ideas

D. share accommodation

14. She felt unsafe and insecure in love.

A. anxious

B. calm

C. silly

D. unlucky

15. I am now reconciled with two of my estranged siblings - not just my older brother, but my sister, whom I hadn't spoken to for 17 years.

A. contactable

B. harmonised

C. opposed

D. truthful

16. When couples encounter problems or issues, they may wonder when it is appropriate to visit a marriage counsellor.

A. advisor

B. director

C. professor

D. trainer

17. He doesn't completely trust online partners, as they usually hide their real identity.

A. argument

B. decision

C. opinion

D. personality

18. Sometimes, in order to get things done, you have to take the initiative.

A. make the last decision

B. make important changes

C. raise the first idea

D. sacrifice for others

19. From the moment they met, he was completely attracted by her.

A. accepted

B. fascinated

C. influenced

D. rejected

20. She was so happy when he got down on bended knee and popped the question.

A. asked her out

B. asked her to be on a date

C. asked her to give him some money

D. asked her to marry him

21. Gary didn't always see eye to eye with his father, and this is where the honestyshows through.

A. agree with

B. be truthful with

C. look up to D. take after

22. Some parents strongly oppose their children's romantic relationship.

A. assist

B. forbid

C. ignore

D. preserve

Đáp án: 11. C 12. A 13. C 14. A 15. B 16. A

  1. D 18. C 19. B 20. D 21. A 22. B

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. I was really depressed about his winning the election, like a lot of people.

A. fed up

B. pessimistic

C. satisfied

D. unhappy

24. Miss Walker was a mature lady when she married.

A. annoyed

B. childish

C. energetic

D. sensitive

25. Students are advised to tune out distractions and focus on study.

A. avoid

B. forget

C. neglect

D. regard

26. Don't confess your love to your friends unless you know they feel the same way.

A. admit

B. conceal

C. declare

D. expose

27. Among friends again, we may be happy to confide our innermost secrets.

A. admit

B. conceal

C. hint

D. reveal

28. Most of us, even with every communication option possible, drift apart from friends.

A. be independent

B. be associated

C. be isolated

D. be separated

29. Then the strangest thing happens - Will and Marcus strike up an unusualfriendship.

A. cover up

B. give up

C. make up

D. remain

30. He'll give Joe a red rose and a lovey-dovey poem he wrote.

A. lovesick

B. romantic

C. tragic

D. wild

31. Feel free to bring along your significant other to the party.

A. dear

B. foe

C. mate

D. spouse

32. I look up to my father for my whole life.

A. depend on

B. disapprove

C. disrespect

D. underestimate

33. He's a wonderful example of a kind-hearted person with good judgement.

A. inhuman

B. tolerant

C. generous

D. sympathetic

34. The situation seemed hopeless and desperation filled them both with anger.

A. pessimistic

B. pointless

C. promising

D. useless

Đáp án: 23. C 24. B 25. D 26. B 27. B 28. B 29. B 30. C 31. B 32. C 33. A 34. C

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

35. I don't know what to say to break the ____ with someone I've just met at the party.

A. air

B. ice

C. leg

D. rule

36. Their close friendship ____ a romantic relationship.

A. brings about

B. puts up

C. takes over

D. turns into

37. It's time I ____ and raised a family.

A. carried on

B. grew up

C. settled down

D. worked out

38. They fell ____ because they disagreed on the care of their young son.

A. apart

B. away

C. out

D. over

39. All the three boys seem to fall ____ over heels in love with her.

A. head

B. heart

C. mind

D. soul

40. She says she has kissed and ____ up with Nigel, and the reunion was a fun night.

A. caught

B. done

C. made

D. took

41. Due to financial conflict over years, they decided to get ____.

A. divorced

B. engaged

C. married

D. proposed

42. Many husbands and wives can't remember why they ever got ____ in the first place because they no longer have anything in common.

A. divorced

B. engaged

C. married

D. proposed

43. We started ____ out together before we realised we were in love.

A. asking

B. eating

C. going

D. hanging

44. Parents are always willing to lend a sympathetic ____ to their children when they have problems.

A. hand

B. ear

C. eye

D. paw

45. I have a ____ on a classmate who is very near and dear to me.

A. crush

B. desire

C. flame

D. passion

46. Jane arranged for me to go on a/an ____ date with a guy from her office.

A. blind

B. group

C. online

D. speed

47. ____ dating involves couples going out together. It gives you the chance to see how your date interacts with other people.

A. Blind

B. Group

C. Online

D. Speed

48. If you are lucky, it will be love at first ____.

A. look

B. see

C. sight

D. site

49. When you start dating somebody regularly, we say that you are ____ somebody.

A. knowing

B. looking

C. seeing

D. viewing

50. His youngest daughter was the ____ of his eye.

A. apple

B. honey

C. sweet

D. strawberry

Đáp án: 35. B 36. D 37. C 38. C 39. A 40. C

41. A 42. C 43. C 44. B 45. A 46. A 47. B 48. C 49. C 50. A

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

61. She looked ____ around for a weapon.

A. desperate

B. desperating

C. desperately

D. desperation

62. Nicole grew ____ from the hours of overtime at work. It became quite ____ that she needed a long vacation.

A. tired/obvious

B. tired/obviously

C. tiredly/obvious

D. tiredly/obviously

63. The young girl sing ____.

A. amazing good

B. amazing well

C. amazingly good

D. amazingly well

64. She said she would become a ____ singer ____.

A. famous/quick

B. famous/quickly

C. famously/quick

D. famously/quickly

65. The skies became ____ as the moon moved between the Earth and the Sun.

A. surprising dark

B. surprising darkly

C. surprisingly dark

D. surprisingly darkly

66. Although my best friend now lives in Da Nang, we still try to keep in touch ____ each other.

A. for

B. on

C. up to

D. with

67. They said it was a great chance to form new friendships and enjoy each other's ____.

A. companion

B. companionable

C. companionship

D. company

68. Terry has been carrying a torch for Liz for years, but she seems not ____.

A. been noticed

B. notice

C. noticing

D. to notice

69. Many parents are worried that their children will get involved ____ a romantic relationship in their teenage years.

A. for

B. in

C. on

D. with

70. Some people are meant to fall in love ____ each other but not meant to be together.

A. for

B. in

C. on

D. with

71. Healthy relationships allow both partners to feel supported and connected but still feel ____.

A. dependence

B. dependent

C. depending

D. independent

72. Warmth, ____, and understanding should cost nothing in any country.

A. sympathy

B. sympathetic

C. sympathise

D. sympathising

73. Talking to professional counsellors who are trained to help people to process feelings, can be most ____.

A. beneficial

B. beneficially

C. beneficiary

D. benefit

74. If you have feeling for someone, then you have worked up the ____ to ask them out.

A. encourage

B. encouragement

C. courage

D. courageous

Đáp án:

61. C; 62. A; 63. D; 64. B; 65. C;

6. D; 67. D; 68. D; 69. B; 70. D;

71. D; 72. A; 73. A; 74. C;

Exercise 7: Reading comprehension on Online Dating and decide if the statements are true (T) or false (F).

It has long been seen as a less romantic way of meeting Mr Right. But finding love over the internet is a good way of meeting a marriage partner, research has showed. It found that one in five of those who have used dating sites to find their perfect partner have gone on to marry someone they met over the web.

The study, by consumer group Which?, also revealed that more than half of the 1,504 people questioned had been on a date with someone they met in cyberspace. Sixty-two per cent agreed that it was easier to meet someone on a dating site than in other ways, such as in a pub or club, or through friends. At the same time, the under 35s were more likely to know someone who had been on a date or had a long-term relationship with someone they met through online dating.

Jess Ross, editor of which.co.uk, said: 'Online dating is revolutionising the way people meet each other. Switching the computer on could be the first step to success!

According to industry surveys, more than 22 million people visited dating websites in 2007, and more than two million Britons are signed up to singles sites.

Of the 147 couples who took part in the study, 61 per cent said their relationships had high levels of these three components. The researchers also found that men were more likely to find true love on the internet than women.

Dr Jeff Gavin, who led the team, said: “To date, there has been no systematic study of love in the context of relationships formed via online dating sites. “But with the popularity of online dating, it is imperative we understand the factors that influence satisfaction in relationships formed in this way."

Charlotte Harper, of Match.com, said: 'We were thrilled to find so many of our former members have found love. 'It supports our belief that the internet does in fact encourage old-fashioned courtship.

Statement

True/ False

1. Online dating is seen as modern romance.

2. Research has shown that online dating is not a good way of meeting people.

3. Most people who took part in the survey said it is easier to meet people online than elsewhere.

4. Jess Ross thinks online dating is changing the way people meet each other.

5. Less than 20 million people visited dating websites in 2007.

6. Women are more likely to find their ideal partner online than men.

7. Many members of match.com have found love.

Exercise 8: Read the passage and choose the best option to answer the question

Many young people strive to be independent. That means you are able to take care of yourself, and you don't have to rely on anyone else. However, to live independently, you need a number of life skills in order not to depend on your parents and older brothers or sisters. One of the most important skills is time management which can help you build your confidence and self-esteem. With good time management skills, you can perform your daily tasks, including your responsibilities at school and at home with pleasing results. Moreover, you will not feel stressed when exam dates are approaching. These skills can also help you act more independently and responsibly, get better grades at school and have more time for your family and friends.

Developing time-management skills is not as challenging as you may think. Firstly, make a plan for things you need to do, including appointments and deadlines. Using a diary or apps on mobile devices will remind you of what you need to accomplish and when you need to accomplish it. Secondly, prioritize your activities. You need to decide which tasks are the most urgent and important and then, concentrate on these first. This way, you may not be at a loss to deal with too much work at the same time. Thirdly, develop routines because routines, when established, take less time for you to do your tasks.

Time management skills are not hard to develop; once you master them, you will find out that they are great keys to success and you can become independent.

1. What is the main idea of the passage?

A. Young people need a lot of life skills to be independent.

B. Teenagers can have more confidence and self-esteem if they have good time-management skills.

C. Mastering time-management skills can bring many benefits and there are three steps to develop them.

2. Which of the following is not mentioned as benefits of good time-management?

A. Be more confident and self-esteemed.

B. Complete the daily tasks with the best result.

C. Get better grades at school and have more time for other activities.

3. How can you prioritize your activities?

A. Make schedule for things you need to do.

B. Concentrate on the most urgent and important tasks first.

C. Try to establish routines.

4. What does the word accomplish mean?

A. Complete B. Involve C. Duty

5. What is the author's viewpoint on developing time-management skills?

A. It's hard but you can master it well.

B. It's very challenging to build.

C. It's easier to master than people think.

Đáp án

1. C

2. B

3. B

4. A

5. C

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 11 Unit 2 sách mới kèm đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
6 31.545
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm