Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 11 Unit 6 Global Warming

Nối tiếp bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh Unit 6 lớp 11: Global Warming, tài liệu bài tập ngữ pháp tiếng Anh (Grammar) Unit 6 có đáp án dưới đây nhắc lại những nội dung cấu trúc tiếng Anh quan trọng xuất hiện trong bài học. VnDoc.com hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu ôn tập tiếng Anh lớp 11 theo từng chuyên đề hiệu quả. Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và học sinh tham khảo, download tài liệu.

Trắc nghiệm Unit 6 lớp 11 Global Warming có đáp án

Bài tập Ngữ pháp (Grammar) Tiếng Anh 11 mới Unit 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 mới theo Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 11 Unit 6 có đáp án liên quan đến nhiều chủ điểm ngữ pháp tiếng Anh khác nhau giúp các em nhắc lại kiến thức ngữ pháp tiếng Anh 11 theo từng đơn vị bài học hiệu quả.

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. Developed countries are responsible for 80% of the ____ carbon dioxide that is already in the atmosphere.

A. man-made

B. men-made

C. man-making

D. man-mades

2. The government must take ____ to cut vehicle emissions.

A. measures

B. repeat

C. discover

D. ban

3. They didn't forget ____ a short vacation in Cuc Phuong National Park last year.

A. being spent

B. having been spent

C. to spend

D. having spent

4. The effects of climate change on humans and nature are ____.

A. catastrophic

B. temperature

C. global

D. risk

5. A layer of greenhouse gases – primarily water vapor, and carbon dioxide - acts as a ____ blanket for the Earth, absorbing heat and warming the surface.

A. heat

B. heating

C. thermal

D. hot

6. We admired the Japanese ____ the city of Fukushima after the disaster.

A. to being rebuilt

B. for having rebuilt

C. to rebuild

D. of having rebuilt

7. We need to preserve the ____ of wildlife because each species has an important role to play.

A. diversity

B. various

C. population

D. type

8. Most climate scientists agree the main cause of the current global warming trend is human expansion of the greenhouse ____.

A. gas

B. damage

C. cause

D. effect

9. ____ trees around the house on the south and west sides, they can save up to about $250 a year on cooling and heating.

A. Having planted

B. Being planted

C. To plant

D. To have planted

10. The increase in the earth's temperature can cause ____illness which can be dangerous to people.

A. heat-related

B. heat-relate

C. heat-relating

D. heated-relate

11. Certain ____ in the atmosphere, such as carbon dioxide, methane and nitrous oxide, block heat from escaping.

A. gases

B. layers

C. effects

D. emissions

12. Having developed green technologies with low-carbon emissions, ____ intends to get rid of coal.

A. that country

B. the communities

C. the effort

D. the possibility

13. Carbon dioxide is one of the primary ____ gases that cause global warming.

A. greenhouse

B. house

C. plant

D. home

14. Carbon dioxide is released through ____ processes such as respiration and volcano eruptions and through ____ activities such as deforestation, land use change, and burning fossil fuels.

A. man-made

B. ordinary-man-made

C. human natural

D. natural-human

15. Vietnam has been named among the 12 countries most ____ for climate change by the World Bank.

A. at danger

B. in risk

C. at risk

D. ready

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 1 We need to cut down on the emission of carbon dioxide into the atmosphere.

A. intake

B. retake

C. uptake

D. discharge

Question 2 . Land erosion is mainly caused by widespread deforestation.

A. afforestation

B. reforestation

C. logging

D. lawn mowing

Question 3 In the past, a lot of countries denied having contributed to global warming

A. agreed

B. refuted

C. approved

D. avoided

Question 4 Most people admit that they contribute to global warming

A. be partly responsible for

B. disapprove

C. neglect

D. cause

Question 5: We must admit that people are heavily polluting the environment.

A. decline

B. rebut

C. deny

D. accept

Question 6: In the polluted environment, infectious diseases can be passed easily from one person to another.

A. fatal

B. safe

C. contagious

D. immune

Question 7: Global warming has severe impact on water supplies.

A. very good

B. very bad

C. normal

D. long-lasting

Question 8Global warming occurs when the greenhouse gases in the atmosphere trap the heat from the sun.

A. catch

B. discharge

C. dispose

D. release

Question9: Such unhygienic conditions encourage the spread of diseases.

A. decline

B. stability

C. decrease

D. increase

Question10 . Deforestation is one of the biggest environmental threats to the ecological balance in the world.

A. sureties

B. certainties

C. dangers

D. safety

III. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 1:With clear evidence, his company couldn't deny having dump a large quantity of toxins into the sea.

A. clear evidence

B. deny

C. having dump

D. into the sea

Question 2: Humans now have to suffer the effects of global warming due to having treat the environment irresponsibly

A. have to

B. effects of global warming

C. due to

D. treat the environment

Question 3: Having denied the responsibility for the environmental it caused, the factory was forced to close down.

A. Having denied

B. responsibility

C. environmental

D. was forced to

Question 4: Having been warn about the relationship between climate change and the spread of infectious diseases, everyone should get vaccinated.

A. Having been warn

B. between climate change

C. the spread of infectious diseases

D. get vaccinated

Question 5: These companies were accused on having released a large amount of carbon dioxide into the atmosphere.

A. These companies

B. accused on

C. having released

D. into the atmosphere

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - A; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - C; 

6 - B; 7 - A; 8 - D; 9 - A; 10 - A; 

11 - A; 12 - A; 13 - A; 14 - D; 15 - C; 

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - D; 

6 - C; 7 - B; 8 - A; 9 - D; 10 - C; 

III. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 6 kèm đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 11 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
1 5.354
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm