Bài tập Unit 6 lớp 11 Global warming

Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 6 Global Warming có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 6 lớp 11 có đáp án dưới đây nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 11 chương trình mới năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 6 tiếng Anh lớp 11 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 11 mới thường gặp giúp các em ôn tập kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

I. Choose the correct word in the bracket to complete the sentences.

deforestation heat-related emissions extinction absorb

catastrophic footprint diversity preserve infectious

1. Global warming has proved truly _________________ for the environment.

2. Having measured the company's carbon ____________, they realised that the amount of carbon dioxide (CO) it produced was great.

3. Rainforests have the highest species _____________ on the earth.

4. We need to __________ the diversity of wildlife because each species has an important role to play.

5. Scientists have warned about the relationship between climate change and the spread of __ ___ diseases.

6. The alarming rate of ______________ results in damage to the quality of the land.

7. The increase in the earth's temperature can cause ______________ illnesses which can be dangerous to people.

8. A large amount of carbon dioxide ________________ are released into the atmosphere by burning fossil fuels.

9. Many species are threatened with ______________ due to deforestation and loss of habit.

10. More trees should be planted as they ______________ carbon dioxide and give off oxygen.

II. Rewrite the following sentences using Perfect Participle.

Ex: We switched off the lights before we went to bed.

→ Having switched off the lights, we went to bed.

1. Zoe had practiced a lot, so she was sure of her winning in the competition.

_________________________________________________

2. The boy asked his mother's permission and then went out to play.

_________________________________________________

3. As he had drunk too much, he didn't drive home himself.

_________________________________________________

4. We have done two tests today, so we are exhausted.

_________________________________________________

5. She filled the washing machine and switched it on.

_________________________________________________

6. She had been to disco the night before and she overslept in the morning.

_________________________________________________

7. We had worked in the garden all day and were sunburned in the evening.

_________________________________________________

8. She had not slept for two days and therefore she wasn't able to concentrate.

_________________________________________________

9. Since I had not seen him for ages, I didn’t recognize him.

_________________________________________________

10. I had not ridden a horse for a long time and I found it very difficult to sit on the saddle.

_________________________________________________

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. Planting trees can contribute to reducing global warming as trees ____ and absorb CO in the air.

A. capture

B. pasture

C. calculate

D. appear

2. A strong greenhouse effect will warm the ocean and partially melt glaciers, increasing ____.

A. sea level

B. temperature

C. sea water

D. pollution

3. The next dry season will be extremely severe ____ further saltwater intrusion, water and rain shortages, and heat waves.

A. due to

B. thanks to

C. because

D. although

4. Climate change may lead to the extinction of many species and upset the ____ balance.

A. ecological

B. biology

C. geography

D. technology

5. Ocean water also will expand if it warm, ____ further to sea level rise.

A. leading

B. contributing

C. getting

D. making

6. Methane is a far more active ____ than carbon dioxide, but also one which is much less abundant in the atmosphere.

A. climate change

B. emission

C. greenhouse gas

D. greenhouse effect

7. The government must take measures to cut ____ emissions.

A. vehicle

B. transportation

C. transfer

D. convert

8. The cleaning of land for agricultural, industry, and other human activities have increased ____ of greenhouse gases.

A. lots

B. collections

C. concentration

D. attention

9. The low ____ in the Mekong Delta leads to acute saline instruction much deeper than the traditional 30 to 40 km of mainland that is contaminated with saltwater.

A. water level

B. salt water

C. water currents

D. sea level

10. Buying organic food is better for the environment because it uses less ____.

A. fertilizer

B. fertilize

C. fertilizes

D. fertilized

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct word in the bracket to complete the sentences.

1 - catastrophic; 2 - footprint; 3 - diversity; 4 - preserve; 5 - infectious;

6 - deforestation; 7 - heat-related; 8 - emissions; 9 - extinction; 10 - absorb;

II. Rewrite the following sentences using Perfect Participle.

1 - Having practiced a lot, Zoe was sure of her winning in the competition.

2 - Having asked his mother's permission, the boy went out to play.

3 - Having drunk too much, he didn't drive home himself.

4 - Having done two tests today, we are exhausted.

5 - Filling the washing machine, she switched it on.

6 - Having been to disco the night before, she overslept in the morning.

7 - Having worked in the garden all day, we were sunburned in the evening.

8 - Having not slept for two days, she wasn't able to concentrate.

9 - Having not seen him for ages, I didn’t recognize him.

10 - Having not ridden a horse for a long time and I found it very difficult to sit on the saddle.

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - A; 2 - A; 3 - A; 4 - A; 5 - B; 

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - A;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh Unit 6 lớp 11 Global Warming có đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 11 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
1 112
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 11 Xem thêm