Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 nâng cao: English speaking countries

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 8 lớp 8

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 nâng cao: English speaking countries do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài tập bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập Tiếng Anh 8 tốt hơn.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 nâng cao: English speaking countries

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the words that have the different stress from the others

1. A. refugee

B. committee

C. absence

D. Taiwanese

2. A. iconic

B. monument

C. territory

D. difficulty

3. A. native

B. perhaps

C. whisky

D. accent

4. A. official

B. excursion

C. Thanksgiving

D. spectacle

Exercise 2: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. wood

B. thousand

C. procedure

D. hairdryer

2. A. whiten

B. fiber

C. zipper

D. conveyor

3. A. vanilla

B. vacuum

C. add

D. facsimile

4. A. follow

B. powder

C. show

D. borrow

Exercise 3: Choose the correct answer

1. The Lord of the Rings movies were filmed in ____________.

A. England

B. Australia

C. Canada

D. New Zealand

2. The name Canada comes from the word “kanata” which means “settlement” or “____________” in the language of the St Lawrence Iroquoians.

A. country

B. village

C. town

D. nation

3. Another name for Wales is _____________.

A. Saxon

B. Celtic

C. Cymru

D. Galle

4. In 1893, _____________ became the first country in the world to give all women the right to vote.

A. Canada

B. New Zealand

C. America

D. Singapore

5. You can see _____________ on the Canadian national flag.

A. the maple leaf

B. the red leaf

C. the rose

D. the oak tree

Exercise 4: Complete the sentences with the appropriate present tense of the verbs in brackets

1. For over 130 years, Akubra hats ________ its legendary stories in Australia. (make)

2. Aberdeen in Scotland ________ an important centre for the oil industry since the finding of oil in the North Sea. (become)

3. Canada _________ the longest land border in the world with the United States. (share)

4. Ireland _________ the Eurovision Song Contest seven times. (win)

5. In Canada you should maintain eye contact while you __________ hands. (shake)

Exercise 5: Choose the item among A, B, C or D that best answer the question about the passage

If we travel all over Scotland, we can see that it consists of three main parts: Lowlands, Uplands and Highlands with their Grampian Mountains, where the tallest mountain peak, Ben Nevis, is located.

You are sure to enjoy the beauty of the Scottish varied landscape: the hills covered with purple heather, its beautiful lakes (here they are called lochs), its green and narrow valleys.

The biggest and the most beautiful lake in Scotland is Loch Lomond, but the most famous one is Loch Ness with its mysterious monster Nessie. Nessie sometimes appears to scare the tourist but only in fine weather!

But what can be more curious and attractive for tourist than a man in the kilt, playing the bagpipes? The Celts of Scotland made the chequered pattern of tartan – the national dress of the country. The earliest Scots formed themselves into clans (family groups) and the tartan became a symbol of the sense of kinship. There are about 300 different clans in Scotland, and each has its own colour and pattern of tartan together with the motto.

Scotland is a land of many famous people: writer and poets, scientist and philosophers, such as Robert Burns, Arthur Conan Doyle, Alexander Graham Hell, or Alexander Fleming.

1. The tallest mountain peak, Ben Nevis, is located in ______________.

A. Lowlands

B. Uplands

C. Highlands

D. England

2. Scotland has beautiful landscape with all of the following except ___________.

A. the hills

B. the lakes

C. the valleys

D. the beaches

3. All of the following are true about Loch Ness except ___________.

A. it is the most famous lake in Scotland

B. it is the biggest and the most beautiful lake in Scotland

C. its mysterious monster Nessie makes the lake famous

D. Nessie sometimes appears to scare the tourists

4. In early times, each family groups was different from each other in __________.

A. its own colour and pattern of tartan together with the motto

B. the chequered pattern of tartan and the sense of kinship

C. its green and narrow valley where they lived

D. its area and population and beautiful landscape

5. The word “kinship” in paragraph 4 is closest in meaning to____________.

A. the family group and its symbol

B. the own colour and pattern of tartan

C. the relationship between clan members

D. the national dress of the country

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

London‟s Tower Bridge is one of the most famous (1) _________ in the world. The bridge, designed (2) _________ (by) the architect Horace Jones together with John Wolfe Barry, was finally completed in 1894. It (3)_________ 11,000 tons of steel to build the framework of the 265-meter-long bridge. Over time, the bridge has become one of London‟s most famous (4)_________.

(5) _________ photographs of the Tower Bridge is a favorite London tourist activity, but you can also go inside the bridge, (6) _________you‟ll have a magnificent view over London from the walkway (7) _________ the two bridge towers.

In 2014, glass floors were installed in the walkways, giving visitors another, unusual view from the bridge. The long glass floors, more than 40 meters above the river, allow you to (8)_________ the traffic over the Tower Bridge from above. It is particularly (9)_________ to see the bridge (10) _________and close below your feet.

1. A. bridges

B. bridge

C. tower

D. towers

2. A. or

B. and

C. as

D. but

3. A. took

B. built

C. brought

D. gave

4. A. landscapes

B. views

C. symbols

D. scenes

5. A. To take

B. Take

C. To taking

D. Taking

6. A. when

B. where

C. what

D. whose

7. A. at

B. on

C. between

D. in

8. A. consider

B. follow

C. record

D. watch

9. A. fascinate

B. fascinating

C. fascinated

D. fascination

10. A. opened

B. to open

C. open

D. be opened

Exercise 7: Reorder the words to make the sentences.

1. Washington D.C/ opens/ Museum/ a.m./ at Children’s/ in/ 10.00/ National/ The.

___________________________________________________

2. monument/ San Francisco/ Bridge/ of/ The/ an/ iconic/ Gate/ is/ Golden.

___________________________________________________

3. its/ years/ language/ for/ considered/ Malaysia/ as/ has/ official/ English.

___________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 nâng cao: English speaking countries

Exercise 1: Choose the words that have the different stress from the others

1. B

2. A

3. B

4. D

Exercise 2: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. C

2. D

3. A

4. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. D

2. B

3. C

4. B

5. A

Exercise 4: Complete the sentences with the appropriate present tense of the verbs in brackets

1.For over 130 years, Akubra hats ____has made____ its legendary stories in Australia. (make)

2.Aberdeen in Scotland ___has become_____ an important centre for the oil industry since the finding of oil in the North Sea. (become)

3.Canada ____shares_____ the longest land border in the world with the United States. (share)

4.Ireland _____has won____ the Eurovision Song Contest seven times. (win)

5.In Canada you should maintain eye contact while you ____are shaking______ hands. (shake)

Exercise 5: Choose the item among A, B, C or D that best answer the question about the passage

1. C

2. D

3. B

4. A

5. C

Exercise 6: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

1. A

2. D

3. A

4. C

5. D

6. B

7. C

8. D

9. B

10. C

Exercise 7: Reorder the words to make the sentences.

1. The National Children‟s Museum in Washington D.C. opens at 10.00 a.m.

2. The Golden Gate Bridge is an iconic monument of San Francisco.

3. Malaysia has considered English as its official language for years

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 8 nâng cao: English speaking countries. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 8 Unit 8, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.537
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm