Đề cương tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021

Bài tập ôn tập tiếng Anh học kì 1 lớp 6 có đáp án nằm trong bộ đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 chương trình mới năm 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh lớp 6 học kì 1 tổng hợp các dạng bài tập tiếng Anh thường gặp giúp các em nâng cao những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Xem thêm: 7 Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án năm 2021

I. Bài tập tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021

Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. come

B. month

C. mother

D. open

2. A. hope

B. homework

C. one

D. post

3. A. brother

B. judo

C. going

D. rode

4. A. cities

B. watches

C. dishes

D. houses

5. A. grandparents

B. brothers

C. uncles

D. fathers

6. A. books

B. walls

C. rooms

D. pillows

7. A. finger

B. leg

C. neck

D. elbow

8. A. writes

B. makes

C. takes

D. drives

9. A. request

B. project

C. neck

D. exciting

10. A. Thursday

B. thanks

C. these

D. birthday

Find which word does not belong to each group.

1. A. toilet

B. library

C. kitchen

D. bedrooms

2. A. sofa

B. dishwasher

C. cupboard

D. sink

3. A. apartment

B. villa

C. silt house

D. hotel

4. A. attic

B. apartment

C. kitchen

D. living room

5. A. television

B. cook

C. fridge

D. cooker

Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ________ the ceiling.

A. in

B. at

C. on

D. between

2. There______ four chairs and a table __________the middle of the room.

A. are – in

B. are – at

C. is – on

D. is – in

3. They are moving _____ a new apartment ______ the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. to – in

D. to – from

4. There are some dirty dishes _______ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

5. My bedroom is _______ the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next to

6. There aren’t any pillows _________ the bed.

A. from

B. on

C. behind

D. in front of

7. Can you _________ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

8. Nga is_______ the phone, chatting ______ friends.

A.on – to

B. on – on

C. to – with

D. to – to

9. My best friend is kind and _________. He often makes me laugh.

A. funny B. nice C. shy D. boring

10. The film is very __________ and we can't see all of it.

A. Wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

11. The summer camp is for students ______ between 10 and 15.

A. age

B. aged

C. aging

D. ages

12. Mary has______ hair and big ______eyes.

A. blonde, small

B. a black, blue

C. blonde, blue

D. black, long

13. Next summer, I am working as a________  teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer

B. nice

C. good

D. favourite

14. She is always ________ at school and helps other students with their homework.

A. hard

B. hardly

C. hard-working

D. work hard

15. Our class is going to _______ a picnic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. Have

B. take

C. pass

D. go

16. At break time, I go to the library and _______ books.

A. go

B. read

C. play

D. listen

17. Listen! Someone ___________ at the door.

A. knock

B. knocks

C. is knocking

D. are knocking

18. Nam _________ football now. He's tired.

A. Doesn’t play

B. plays

C. is playing

D. isn't playing

19. In the afternoon, students ___________ many interesting clubs.

A. join

B. do

C. play

D. read

20. School ________ at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit) their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) a horse.

6. Minh sometimes (practise) the guitar in his room.

7. you (like) chocolate ice cream?

8. I really (like) cooking.

09. Hung can’t answer the phone because he (take) a shower.

Fill in each blank with a suitable verb.

1. She ________ an oval face.

2. - _______ Mai's hair long or short?

- It ________ short.

3. He ________ tall and thin.

Toan _____ an athlete. He ______ very strong.

4. Ngan ________ short black hair.

5. What color ________ those bikes?

6. What color _________ Nam's eyes?

7. What _______ those?

Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? ->…………………………………………………………...

2. What does she often do in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go to bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go to school late? -> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………...

Read and complete the passage. Use the words in the box. There is one example.

Writing clever are going homework makes has

I’m Vy. My close friend is Lan. She is very pretty. She has short black hair and big brown eyes. She is_____(1)___ and hard-working but she is very funny. She ___(2)____ jokes and we all laugh. She loves reading and ___(3)____ short poems. I like being with her. We often do our ___(4)____ together and she helps me a lot. This Saturday we’re going to the Tay Ninh museum. Then we ____(5)_____to the park. It’s going to be fun.

Còn tiếp ...

II. Đáp án bài tập ôn tập học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh

Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

6 - A; 7 - A; 8 - D; 9 - D; 10 - C;

Find which word does not belong to each group.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - D;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - A; 14 - C; 15 - A;

16 - B; 17 - C; 18 - D; 19 - A; 20 - B;

Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit) ___visit_____their parents in the holidays.

2. We (speak) ___ are speaking____French at the moment.

3. I (watch) ____watch____ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) ___goes___to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)__ is riding___  a horse.

6. Minh sometimes (practise)__Practices_____  the guitar in his room.

7. __Do__ you (like) ___like)___chocolate ice cream?

8. I really (like) ___Like_____ cooking.

09. Hung can’t answer the phone because he (take) ___is taking____ a shower.

Fill in each blank with a suitable verb.

1. She ___has_____ an oval face.

2. - ___Is____ Mai's hair long or short?

- It ____is____ short.

3. He _____is___ tall and thin.

Toan ___is__ an athlete. He ___is___ very strong.

4. Ngan ____has____ short black hair.

5. What color ___are_____ those bikes?

6. What color ___are______ Nam's eyes?

7. What ____are___ those?

Read the following passage and answer the questions.

1 - They finish at eleven o'clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn't.

4 - Because she always gets up early.

5 - They start at seven thirty.

Read and complete the passage. Use the words in the box. There is one example.

Writing clever are going homework makes has

I’m Vy. My close friend is Lan. She is very pretty. She ___(0) has____ short black hair and big brown eyes. She is_____(1) clever ___ and hard-working but she is very funny. She ___(2) makes____ jokes and we all laugh. She loves reading and ___(3) writing___ short poems. I like being with her. We often do our ___(4) homework____ together and she helps me a lot. This Saturday we’re going to the Tay Ninh museum. Then we ____(5) are going_____to the park. It’s going to be fun.

Trên đây là Đề cương ôn thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 chương trình mới khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 6, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
53 5.923
Sắp xếp theo
    Tiếng anh 6 Xem thêm