Đề ôn thi giữa học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

1 428

Đề thi môn tiếng Anh lớp 10 giữa kì 1

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 1 lớp 10 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 10 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức hiệu quả.

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.5m)

1. A.ma B. ba C. sand  D. said
2. A.cousin  B. worry  C.month  D.occupation

Đáp án: 1. D; 2. D

II .Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.(0,5m)

1. A. repair  B. announce  C. transplant  D. district
2. A. education  B. literature  C. afternoon  D. information

Đáp án: 1. D; 2. C

III.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (3ms)

1. She received a ___________after a two-year course.

a. diploma

b.salary

c.money

d.gift

2. I leave the house at a quarter past five and arrive in the field at___________ 5.30.

A. quickly

B. weakly

C.exactly

D. successfully

3. I was late school this morning because my alarm clock didn’t ………

a. go off

b. go away

c. go on

d. go up

4.He behaves like an adult. I think he is more ……………. than the other boys in his class.

a. intelligent

b. mature

c. ambitious

d. developed

5. I've been in this city for a long time. I _________here sixteen years ago.

A. have come

B. came

C. am coming

D. come

6. The purpose of the test is to ............ the weight of the chemical element.

a. ease

b. interrupt

c. determine

d. receive

7. After I________ lunch, I _______________ a short rest.

A. have / took

B. had / took

C. had have / took

D. had had / took

8. Mr. and Mrs. Parsons __________ to work together every day.

A. drive

B. drives

C. are driving d.drove

9. ______________ do you have an English lesson? __ Three times a week.

A. How often

B. How much

C. How long

D. How far

10. It was a hot day, so we decided _________ for a swim.

A. to take

B. to go

C. to make

D. to have

11.. “…….. do you get to school?’ – ‘ by bike”.

a. how

b. what

c. how far

d. how often

12. I’m sure I locked the door. I clearly remember ………… it.

a. locking

b. to lock

c. to have locked

d. to be locked

13. A: “What’s ____________ , Peter?” You don’t look very happy.

A. matter

B. problem

C. the matter

D. that

Đáp án:

1. a 2. c 3. a 4. b 5. b 6. c 7. d
8. a 9. a 10. b 11. a 12. a 13. a  

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks (1,25ms)

I ……(1) my teaching career nearly fifteen years ago. I spent ten years ….(2) in a remote village …(3) the villagers were very poor and the living standard was low. Sometimes I was very disappointed because of bad living conditions and low pay. I was really homesick. However, at that time with my youth enthusiasm, I tried my best to devote myself to the noblest career that was “teaching”. I loved my poor little pupils. They were living in ….(4), but I could not leave them alone to suffer from lack of schooling. Although the teacher’s salary may be lower than many other jobs, teaching is much more important for our country. I am proud ………(5) myself to be a teacher, a hard working “volunteer” taking my pupils to the “destination” of knowledge.

1. A..beg in  B.began  C.have begun  D.had begun
2. A..teach  B.to teach  C.teaching  D.taught
3. A.which  B.there  D.when  D.where
4. A.poor B.poverty  C.debt D.shortage
5. A.in  B.on  C.of  D. Chantal's

Đáp án: 1. B; 2. C; 3. B; 4. B; 5. C

VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.(1,25ms)

Chantal' s parents didn't have much money, so they sent her to a state primary school when she was five. She enjoyed her reading and writing lessons, but there were so many pupils in the class that the teacher found it difficult to control them.

When Chantal was eleven, her father got a better job, and decided to spend some money on her education. He sent her to an expensive private school, where the girl wore dark green uniforms and did two hours' homework every evening.

Chantal liked her new school, and did well. Because she studied hard, she passed all her exams, and went to university at eighteen. She chose history course and was an excellent student. In the end, she decided to become a teacher, and returned to her old primary school to teach.

1. Why did Chantal's parents send her to a state primary school?

A. They liked it.

B. It was near her house.

C. They were poor.

D. It was expensive.

2. How many kinds of lessons did she like learning?

A. 3

B. 1

C. 4

D. 2

3. What was her teachers' problem at the primary school?

A. Large class.

B. Low salary.

C. Disobedient pupils.

D. Strict head master.

4. What was an important event for Chantal when she was eleven?

A. Leaving her home.

B. Getting better education.

C. Passing the exams.

D. Going overseas.

5. At university she studied .

A. very badly

B. very poorly

C. very well

D. averagely

6. What profession did she finally decide to choose?

A. Cooking

B. Teaching

C. Nursing

D. Advertising of

Đáp án: 1. C; 2. D; 3. A; 4. B; 5. C; 6. B

VIII. WRITING (1ms - 0.5 m/each)

A. Rewrite these sentences with suggested words:

1. I went to school late because I missed the bus.

=>________________________________________________________?

2.I closed all the windows, then I went to bed .

Before______________________________________________________________

3. I walked to school in twenty minutes.

->It took___________________________________________________

Đáp án:

1. Why did you go to school late?

2. Before I went to bed, I had closed all the windows.

3. It took me twenty minutes to walk to school.

B. Rearrange the following cues to make meaningful sentences (0,5 m)

1. what / have / you / subjects / do / on Monday ?

→______________________________________________________

2. Columbus / discovered/ America / more than / 400 years ago.

__________________________________________________________

Đáp án:

1. What subjects do you have on Monday?

2. Columbus discovered America more than 400 years ago.

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 428
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm