Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 2 năm 2019 - 2020 số 2

Đề thi giữa học kì 2 lớp 6 môn Anh có đáp án

Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh 6 thí điểm có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 giữa kì 2 chương trình mới có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh thường gặp khác nhau giúp các em hoàn thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.

1. A. round B. shoulder C. mountain D. mouth
2. A. dozen B. potato C. onion D. brother
3. A. kite B. skip C. fried D. iced
4. A. thin B. mouth C. thirsty D. their

II. Pick out the word that has main stress on a different syllable from the rest.

5. A. potato B. banana C. tomato D. lemonade
6. A. sausage B. menu C. potato D. toothpaste

B.VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Multiple choice

7. They like games. They............................. soccer at the moment.

A. are playing

B. plays

C. play

D. runs

8. Iced- tea, lemonade, soda, coffee and orange juice are.........................

A. vegetables

B. fruits

C. drinks

D. food

9. Would you like ………… noodles?- Yes, a bowl of noodles. Thanks.

A. any

B. an

C. some

D. a

10. What would she like ………?- A glass of lemomnade, please.

A. to eat

B. to drink

C. drinking

D. to play

11. How ……….. are these purple dresses? – They are seven hundred thousand dong.

A. many

B. old

C. much

D. tall

12. Her face …… round and her fingers …….long.

A. is-are

B. is –is

C. are –is

D. are-are

13. How many cans of soda…………Ha ………………?

A. does-wants

B. does-want

C. do-want

D. do-wants

14. He feels very hungry. He wants some……………..

A. noodles

B. soap

C. onion

D. toothpaste

15. There isn’t -------------------rice in the bag.

A. any

B. some

C. a

D. an

16. How………boxes of cookies do you need?- Half a dozen.

A. many

B. much

C. old

D. tall

II. Supply the correct verb form to complete the following sentences.

17. My friends and I (run) ……….... in the school yard at the moment.

18. Khanh usually plays sports after school, but sometimes he (fly)……….his kite.

III. Supply the correct word form to complete the following sentences.

19. I would like a...............rice and an orange juice, please. (fry)

20. My sister is a…………….. She is tall and strong. (gym)

C. READING

I. Fill in each numbered gap with one suitable word to complete the following passage.

vegetables; breakfast; playing; any; cooking;

Phuong is a student in grade 7 at Trung Hoa secondary school. She is thirteen years old. She lives in an apartment next to school. She is never late for school. Every morning, she often has a big breakfast with noodles, eggs and milk for (21)……… and then she rides to school at 7a.m. She always likes (22)……… badminton and watching TV in her free time. She usually has a lot of homework everyday.

On the weekends, sometimes, she goes to the market with her mother. They often buy fruit, food and vegetables. Phuong likes (23)……… so she always buys cabbages, beans, peas, carrots, tomatoes and letuces. Her mother likes meat so she buys beef, fish and chicken. They don’t have (24)…….. rice so her mother needs twenty kilos of rice. Now, they are in the kitchen, Phuong is washing vegetables for her mother. Her mother is (25)…….. rice and meat. They have rice, beef, cabbages and beans for dinner.

II. Read the letter carefully and answer the questions.

26. How old is Phuong?

->......................................................................................

27. Does she have a small breakfast?

->....................................................................................

28. Does she like playing badminton?

->....................................................................................

29. How much rice does her mother need?

->................................................................................

30. Is Phuong cooking now?

->..................................................................................

D. WRITING

I. Make sentences using the suggested words.

31. My teacher / tall/ slim.

…………………..………………………………………

32. She /have/ long/curly/brown /hair.

…………………………………………………………

33. Her eyes/ blue/and/ her/hair/ purple.

…………………………………………………….

34. Huy/would/like/ some/ bread/ and/milk/breakfast.

………………………………………………………………………………...............

35. Be/ there/any/ rice / dinner?

………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.

1 - B; 2 B; 3 - B; 4 - D;

II. Pick out the word that has main stress on a different syllable from the rest.

5 - D; 6 - D;

B.VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Multiple choice

7 - A; 8 - C; 9 - C; 10 - B; 11 - C;

12 - A; 13 - B; 14 - A; 15 - A; 16 - A;

II. Supply the correct verb form to complete the following sentences.

17 - are running; 18 - flies;

III. Supply the correct word form to complete the following sentences.

19 - fried; 20 - gymnast;

C. READING

I. Fill in each numbered gap with one suitable word to complete the following passage.

21 - breakfast; 22 - playing; 23 - vegetables; 24 - any; 25 - cooking;

II. Read the letter carefully and answer the questions.

26 - she is thirteen years old.

27 - No, she doesn't.

28 - Yes, she does.

29 - She needs twenty kilos of rice.

30 - No, she doesn't.

D. WRITING

I. Make sentences using the suggested words.

31 - My teacher is tall and slim.

32 - She has long curly brown hair.

33 - Her eyes are blue and her hair is purple.

34 - Huy would like to have some bread and milk for breakfast.

35 - Is there any rice for dinner?

Download đề thi & đáp án tại Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
2 230
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm