Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bài kiểm tra giữa kì 2 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 học tập Tiếng Anh 9 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 9 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 9

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 7, 8, 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ văn 9.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A. pressure

B. whiteboard

C. responsive

D. science

2. A. computer

B. science

C. theoretical

D. facility

3. A. demolish

B. syllabus

C. industrial

D. commercial

Find the word which has a different sound in the underlined part

4. A. checkout

B. erode

C. exotic

D. decision

5. A. reasonable

B. resort

C. season

D. excursion

6. A. grill

B. garnish

C. dip

D. slice

Choose the correct answer A, B, C or D

7. Moderation doesn't mean____________ the foods you love.

A. to eliminate

B. eliminating

C. to prevent

D. preventing

8. Keeping a __________ for a few days will help you discover your bad eating habits.

A. diary

B. personal

C. food diary

D.report

9. Another feature in northern cuisine is in winter all family members gather around a big hotpot ___________there is a combination of seasoned broth, vegetables and meats.

A.which

B.in which

C.what

D.in what

10. If people work so much, they____________depressed and eat more.

A.felt

B.had felt

C.may feel

D.may have felt

11. Some of famous _________in Southern Viet Nam are Hu Tieu Nam Vang, Bun Mam, fried rice, flour cake, and many kinds of puddings.

A.foods

B.dishes

C.staples

D.ingredients

12. __________domestic and foreign tourism will create demand for additional hotels and motels.

A.Increase

B.Increased

C.Increasing

D.Increasingly

13. Does it take________long time to get to________city centre?

A.Ø - the

B.a - a

C.a - the

D.the - the

14. If you pay a visit to Hue, you should once visit Lang Co beach where you can have the most relaxing time and admire the natural beauty of ___________.

A.views

B.panoramas

C.sights

D.landscapes

15. For people in Cam Thanh Commune near Hoi An, the coconut wetlands provide fisheries,a beautiful area for _________ as well as an ideal refuge for boats during heavy storms.

A.tourist

B.tour

C.tourism

D.tour guide

Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct

16. If (A) someone came (B) into the store, smile (C) and say, “May (D) I help you?”

17. Sam will not (A) graduate unless (B) he doesn’t pass (C) all the (D) tests.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Language is (18) _________ people (19) _________ with one another. It is a terrific tool. Language is spoken, but it is also (20)_________down. Sign language used by many people who are (21) _________is the communication with gestures. We do (22)_________ our communication (23)_________speaking.

English is (24)_________international language in the world, but it is not the world’s most (25)_________spoken language. There are more than 1.2 billion people (26)_________ Chinese.Arabic is second, and then Hindi, with English in the fourth place. (27)_________ languages inthe top ten are Spanish, Bengali, Portuguese, Russian, Japanese, and German.

18. A. latest

B. fresh

C. late

D. recent

19. A. counted

B. enclosed

C. included

D. contained

20. A. bonus

B. profit

C. allowance

D. support

21. A. make

B. get

C. accept

D. earn

22. A. increasing

B. building

C. gaining

D. heightening

23. A. spare

B. keep

C. put

D. save

24. A. from

B. along

C. to

D. with

25. A. for

B. in

C. like

D. as

26. A. which

B. what

C. the

D. whether

27. A. respond

B. return

C. reply

D. answer

Read the passage and answer the questions

Every day distances between different countries seem less. For this reason, it is becoming more and more important to know foreign languages, especially English.

One billion people, about 20% of the world's population, speak English today. 400 million people speak English as their first language. For the other 600 million people, it is either a second language or a foreign language.

English is the first language in the United Kingdom, the United States of America, Australia as well as New Zealand. It is also one of the official languages in Canada, the Irish Republic and the Republic of South Africa. English is spoken in more than 60 countries as a second language. It is used by the government, businessmen and universities.

English is the language of politics and diplomacy, science and technology, business and trade, sport and pop music. 80% of all information in the world’s computers is in English. 75% of the world's letters and faxes are sent in English. 60% of all international telephone calls are made in English. More than 60% of all scientific journals are printed in English.

To know English today is quite a usual thing for every educated person, for every good specialist. Learning a language is not easy. It is a long and slow process that takes a lot of time and work.

English is studied throughout the world and great number of people speak it quite well. In our country, English is very popular: it is taught at schools, colleges and universities as a foreign language.

Everyone will master English soon. We all need to understand each other. To do that we must know an international language, and that is English.

28. What makes distances between different countries seem less?

_____________________________________________________

29. In which fields is English widely used around the world?

_____________________________________________________

30. What is the role of English in education in our country?

_____________________________________________________

31. How hard is the process of learning a language?

_____________________________________________________

Rewrite the following sentences without changing its meaning

32. The music is good. Julia listen to the music. (which)

___________________________________________________

33. My pronunciation is bad because I don’t practise more often

If ___________________________________________________

34. Eating healthy foods is very important.

It is _________________________________________________

35. I suggest having spaghetti and pizza tonight.

Let’s ________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 - Đề 1

Choose a word in each line that has different stress pattern

1. C

2. B

3. B

Find the word which has a different sound in the underlined part

4. A

5. D

6. D

Choose the correct answer A, B, C or D

7. B

8. C

9. B

10. C

11. B

12. B

13. C

14. D

15. C

Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct

16. B

17. C

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

18. A

19. A

20. C

21. B

22. C

23. D

24. B

25. D

26. C

27. C

Read the passage and answer the questions

28. Languages, especially English, make distances between different countries seem less.

29. English is used in politics and diplomacy, science and technology, business and trade, sport and pop music

30. It is taught at schools, colleges and universities as a foreign language

31. It is a long and slow process that takes a lot of time and work

Rewrite the following sentences without changing its meaning

32. The music which Julia listen to the music is good

33. If I practised more often, my pronunciation would be better

34. It is very important to eat healthy foods.

35. Let’s have spaghetti and pizza tonight

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 9, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 1.201
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 2 Xem thêm