Bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới Unit 1 + 2

Bài tập Tiếng Anh 7 chương trình mới

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới Unit 1 + 2 được sưu tầm và đăng tải nhằm mang đến cho các bạn nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn tổng kết và ôn luyện nhuần nhuyễn kiến thức trong tâm của 2 bài đầu tiên trong chương trình học.

Nhằm giúp các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức từ vựng và ngữ pháp được học trong chương trình Tiếng Anh lớp 7 mới Unit 1 My hobbies và Unit 2 Health, VnDoc giới thiệu bài tập cơ bản xoay quanh kiến thức trọng tâm được học trong 2 bài này, giúp các ôn tập kiến thức được học hiệu quả. Sau đây mời các em tham khảo và làm bài.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 1 + 2 nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

I. Find the word which has a different sound in the part underlined:

1. A. stayed               B. listened               C. played                 D. stopped

2. A. why                   B. who                     C. when                  D. where

3. A. provided           B. watched               C. finished               D. stopped

4. A. son                   B. come                    C. some                  D. open

5. A. meat               B. reading                  C. bread                 D. seat

6. A. works              B. plays                       C. wants               D. stops

7. A. school             B. chair                       C. chess              D. chat

8. A. naked               B. listened                C. played                 D. opened

Đáp án

1. D

2. B

3. A

4. D

5. C

6. B

7. A

8. A

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

Question I. Choose the best answer (A, B, C or D)

1.The earth ____________________ round the sun.

A. move

B. moving

C. moves

D. to move

2.They like ____________________ English with native speaker.

A. learning

B. learn

C. learns

D. learned

3.My father____________________ me happy and comfortable.

A. make always

B. always make

C. always makes

D. always making

4. Children enjoy ____________________football.

A. playing

B. play

C. played

D. to play

5.Mr .Cuong ____________________ to New Zealand to visit my wife next week.

A. will travel

B. travels

C. travelling

D. to travel

6.Students ____________________ exercises every day.

A. do

B. does

C. will do

D. did

7.What do you often do ____________________ your free time ?

A. on

B. at

C. in

D. to

8. Do morning exercise________________ eat more fruit and vegetables.

A. but

B. or

C. and

D. so

9.Her parents live in Ha Noi , __________ she lives in Nha Trang.

A. or

B. but

C. and

D. for

10.Thanh enjoys ____________________ in the rain.

A. walking

B. to walk

C. walks

D. walked

Đáp án

1. C

2. A

3. C

4. A

5. A

6. A

7. C

8. C

9. B

10. A

Question II. Give the correct form of the verbs.

1.Nam often (go) ____________________ to school by bike every day.

2. A lot of people (go) ____________________ to work by car.

3. John usually (take) ____________________ the bus to school.

4. He (play) ____________________ volleyball but he (not enjoy) __________________ it .

5. School children (wear) ____________________ uniform on Monday.

6. Mary often (go) ____________________ to work on foot .

7. Bad students never (work) ____________________ hard.

8. They (not be) __________ doctors.

9. He (call) __________ __________you tomorrow.

10. Mr. Nam (come) __________ and (help) __________ me tomorrow.

Đáp án

1. Nam often (go) __________goes__________ to school by bike every day.

2. A lot of people (go) _________go___________ to work by car.

3. John usually (take) _______takes_____________ the bus to school.

4. He (play) ________plays____________ volleyball but he (not enjoy) _____doesn’t enjoy_____________ it .

5. School children (wear) __________wear__________ uniform on Monday.

6. Mary often (go) __________goes__________ to work on foot .

7. Bad students never (work) ________work____________ hard.

8. They (not be) _____aren’t_____ doctors.

9. He (call) _________will call__________you tomorrow.

10. Mr. Nam (come) ____will come______ and (help) ___help_______ me tomorrow.

III. Give the correct form of the verbs.

1. I enjoy (play)………………….. football with my friends.

2. I (go)………………………………… swimming with you tomorrow.

3. They hate (paint)………………… but they like (swim)………………………….

4. I think I (move) ………………………..to the city next year.

5. My sister likes (cook) ……………….very much. She can cook many good foods.

6. Every year, my mother (give)………………. me a nice doll on my birthday.

7. She loves (do)……………………………. the gardening.

8. Do you think you (meet)……………….. Hoa this weekend?

9. We (go)………………………….. to the cinema three times a month.

10. My hobby is (collect)………………….. stamps

11. What you (do)…………………………. in your free time?

12. Hoa (continue)…………………………….. this hobby in the future.

13. I don’t think we (have)………………………… free time.

14. My brother (listen)………………………… to music every day.

15. Nga (share) ………………………………..this hobby with anyone?

16. I think (make)……………………………. models is interesting.

17. I find (carve)…………………………….. wood boring

18. They (give)………………………………. a party next week.

Đáp án

1. I enjoy (play)…………playing……….. football with my friends.

2. I (go)……………will go…………………… swimming with you tomorrow.

3. They hate (paint)………painting………… but they like (swim)…………swimming……………….

4. I think I (move) ………will move………………..to the city next year.

5. My sister likes (cook) ………cooking……….very much. She can cook many good foods.

6. Every year, my mother (give)………gives………. me a nice doll on my birthday.

7. She loves (do)………………doing……………. the gardening.

8. Do you think you (meet)……will meet………….. Hoa this weekend?

9. We (go)………………go………….. to the cinema three times a month.

10. My hobby is (collect)………collecting………….. stamps

11. What do you (do)……………do……………. in your free time?

12. Hoa (continue)…………continues………………….. this hobby in the future.

13. I don’t think we (have)…………will have……………… free time.

14. My brother (listen)…………listens……………… to music every day.

15. Does Nga (share) ………………share………………..this hobby with anyone?

16. I think (make)………………making……………. models is interesting.

17. I find (carve)……………carving……………….. wood boring

18. They (give)……………will give…………………. a party next week.

C. READING

Question I. Choose the correct word marked A, B, or C fill each blank in the following passage.

HOBBY

There are many reasons (1)________ it is important to have a hobby. First of all, a hobby can be a remedy for your (2)________. Because it is the activity you choose for yourself, it will always give you pleasure and (3)________ you relax. Even if you just spend a little time enjoying your hobby, you can see the difference (4)________ your spirit. Second, some hobbies can also (5)________ you financially. Many old people enjoy gardening. They grow a lot of trees and vegetables, so they can sell them for some money. In (6)________, a hobby can help you connect with other people. If you like collecting stamps, you can (7)________ a stamp club to share your albums with other collectors. If your hobby is carving eggshells, you can give your products to your friends (8)________ gifts.

1. A. for                               B. why                    C. because

2. A. happiness                  B. pain                    C. tiredness

3. A. help                           B. have                    C. do

4. A. for                             B. in                         C. on

5. A. harm                          B. give                   C. benefit

6. A. addition                     B. general                C. conclusion

7. A. take part                  B. go                         C. join

8. A. like                         B. as                        C. for

Question II . Read the passage and answer the questions.

My father has unusual hobby, carving eggshells. As everyone knows, carving eggshells is very difficult, eggshells are very fragile. My dad can make beautiful pieces of art from empty eggshells. It’s amazing. He started the hobby five years ago after a trip to the US where he saw some carved eggshells in an art gallery. My father did not go to class to learn how to carve. He learned everything from the Internet.

1. What is the hobby of writer’s father?

………………………………………..…………………………………………………

2. When did he start the hobby?

…………………………………………………………………………………………

3. Why is carving eggshells difficult ?

…………………………………………………………………………………………

4. Did he go to class to learn how to carve?

…………………………………………………………………………………………

Đáp án

1. It is carving eggshells

2. He started the hobby five years ago

3. Because they are very fragile

4. No, he didn't

Question III. Complete the passage with the words given.

bought           competition            singing          there            on                 English

Mary’s hobby is singing. She enjoys (1) ………………………… very much. When her brother (2) ………………………… a karaoke set last month, Mary was so glad that she sang every day after dinner. She likes to sing only (3) ………………………… songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………………… the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ………………………… organized by the RC Center this Saturday. Her family is going (6) ………………………… to support her.

Question IV. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box.

hobby               improve               when                taught                      writes

because                 ending            might              myself                    cultures

My name is Sara. My favourite (1) _________ is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it (2)________I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers (3)_________ me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy (4) _________. I was thrilled when I read a detective story. I enjoy reading (5) _______ I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who (6) ___________ “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further (7) __________my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different (8) _______ and customs of other countries in the world too. I read at least one hour every day. I read books by (9) ___________. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it (10) ______ be very challenging.

Question V. Choose the best answer to complete the passage:

Headache is a very common disease. The symptoms (1) ________ a headache are various. People may (2) ________ pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) _________ they work too hard or they are too nervous about something. (4) ________ can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5) _________ or simply by going to bed.

1. A. on                     B. in                      C. of                         D. at

2. A. be                    B. have                  C. happen               D. take

3. A. when               B. but                       C. so                     D. and

4. A. Medicine         B. Doctor                C. Sport                 D. Fruit

5. A. life                  B. lifestyles              C. hobbies             D. working

Question VI. Put the verbs in the correct form.

1. I enjoy (fish) _______________________ because it (be) _________________relaxing.

2. Jane will play chess after she (finish) _______________________school.

3. What ______________________your mother often (do) __________________ at weekends?

4. I think, in the future people (not play) _______________________ individual games.

5. We find (arrange) ___________ flowers interesting because it (help) ____________us relax.

6. I (not collect) ______________________dolls when I grow up.

7. We (go) ____________________to that village to do volunteer work last week

8. My uncle (move) ____________________to Da Lat in 2005.

9. My parents (buy) ____________________this house 20 years ago.

10. We (not take) ____________________photos when we came there .

11. The students (not be) ___________________at school on last Monday.

12. Lan (be) ____________________at home when we went out.

13. Where you (be) ____________________ last Sunday?

14. They (help) ____________________the elderly people cook food some days ago?

15. My father (not play) _________________any sport since last year.

Question VII. Read the texts carefully, and then decide whether the statements are true (T), false (F), or not mentioned (NM).

A. Put it on bread, not a burn

My friend, Tom, had a little accident at home the other day. He was making a cup of tea when he spilt some boiling water on his arm. He didn’t know what to do. He went to the fridge and found some butter. He put this on the bum. It was the wrong thing to do. The butter made the bum worse. You should put a bum under cold water.

B. Wrong to go out

My cousin, Karen, had the flu. She felt very hot. At first, she stayed in bed, but opened her bedroom windows. She didn’t feel better, so she got up and went for a walk. She didn’t wear a coat or a scarf. She felt good at first in the cold air, but when she got home, she was really ill. Her temperature went up to over 40°C. Her mum phoned the doctor. The doctor told her to stay in bed for a week.

C. Always clean the cut

My brother, Mick, fell and cut himself on an old broken bottle in the local park. It wasn’t a big cut. He tied a handkerchief round his leg and then played football with his friends. When he came home, he put a plaster on it. He didn’t wash it or put any antiseptic cream on it. He took the plaster off the next day. His leg looked horrible. Mum took him to the doctor. The doctor cleaned the cut and put a bandage on Mick’s leg. Now he can’t play sports for a month.

1. Tom burned his arm.

2. He found some butter on the table.

3. The butter didn’t make his arm feel better.

4. We should put a bum under cold water.

5. Karen’s bedroom was very hot.

6. Karen went for a walk because she felt better.

7. Mick wasn’t worried when he cut himself.

8. There wasn’t any antiseptic cream in the house.

9. Mick’s leg is better now.

Đáp án

1. T

2. F

3. T

4. T

5. NM

6. F

7. T

8. T

9. NM

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới Unit 1 + 2, mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ...

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo một số bài tiếp theo để chuẩn bị tốt nhất trước khi đến lớp cũng như nhằm củng cố kiến thức, chuẩn bị trước mỗi kì thi quan trọng:

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Đánh giá bài viết
24 30.896
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Nguyễn Tuệ Minh
    Nguyễn Tuệ Minh nói có đáp án mà đâu thấy
    Thích Phản hồi 19/10/20
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm