Bộ 10 đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh không chuyên có đáp án

Bộ đề thi tiếng Anh vào lớp 10 có đáp án

Tài liệu luyện thi vào lớp 10 2020 môn Anh không chuyên có đáp án nằm trong bộ Đề thi tiếng Anh vào lớp 10 năm 2020 môn Tiếng Anh không chuyên do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bộ 10 đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh có đáp án được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 9 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi quan trọng sắp tới.

⇔ Tham khảo thêm đề luyện thi vào lớp 10 năm 2020 khác: Bộ đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2020 NEW

ĐỀ SỐ 1

Choose the word (A, B, C, D) whose underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

Question 1:  A. invited  B. needed C. ended  D. liked
Question 2: A. climate  B. ethni C. uni D. city

Choose the word (A, B, C, D) whose main stress is placed differently from that of the others. (0.5 point)

Question 3: A. likely  B. lovely C. kiddy  D. apply
Question 4: A. instruct  B. decide  C. contain  D. common

Choose the word/phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (2.5 points)

Question 5: Look! The boys …………………… basketball in the school yard.

A. play

B. are playing

C. played

D. were playing

Question 6: A runny nose, sneezing and coughing are the …………………… of common cold.

A. materials

B. measures

C. medicines

D. symptoms

Question 7: The toy …………………… my father bought for my brother is very expensive.

A. who

B. whom

C. which

D. whose

Question 8: The president is going to pay a state visit to Japan, ……………… he?

A. does

B. doesn't

C. is

D. isn't

Question 9: Remember …………………… the instruction carefully before you use it.

A. reading

B. to read

C. read

D. for reading

Question 10: She has worked as a secretary …………………… she graduated from college.

A. before

B. since

C. when

D. until

Question 11: The boy's family is very poor. He has to go to school on foot. He wishes he……………………enough money to buy a bike.

A. has

B. will have

C. had

D. has had

Question 12: Did the Second World War last from 1939 …………………… 1945?

A. in

B. at

C. on

D. to

Question 13: It is very noisy. I can't hear what he is saying. Can you …………………… the radio?

A. turn up

B. turn off

C. turn on

D. turn around

Question 14: Mai and Lan are attending a party.

- Mai: "Would you like some more Coke?" - Lan: " ………………… .”

A. I think so

B. I'm not sure

C. Yes, let's

D. Yes, please

Choose the underlined part (A, B, C, D) that needs correcting. (1.0 point)

Question 15: I have to (A)go to the dentist's (B) because of (C) I have a toothache (D).

Question 16: Alex Ferguson, that (A) is the most successful coach (B) in (C) Manchester United's history, underwent (D) an emergency operation last month.

Question 17: The (A) Caspian Sea, a salt lake (B), is the largest (C) than any other lakes (D) in the world.

Question 18: The woman said to (A) her son that he can (B) go out when (C) he finished all his homework (D).

Give the correct form of the word given in each sentence. (1.0 point)

Question 19: Lam will try to have a big …………………… of stamps. (collect)

Question 20: This bus is used for …………………… students to school. (take)

Question 21: An …………………… film will help you feel less depressed. (interest)

Question 22: Ha Noi and areas to the north will be …………………… tomorrow. (sun)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. (1.0 point)

The Mekong river

The Mekong River, (23) ………………… Southeast Asia, is the world's 12th—longest river and the 7th longest in Asia.

It's about 4.350 kilometres (24) …………………… and flows through six countries, including China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodia and Vietnam. When flowing into Vietnam, the Mekong River is also called Cuu Long River, (25) …………………… has two branches: Tien River and Hau River. People build houses and run their businesses on the rivers. The Mekong River is (26)……………… to more than 850 kinds of freshwater fish.

Question 23 A. in  B. on  C. by D. at
Question 24:  A. long  B. length C. lengthen D. longest
Question 25:  A. that  B. whom  C. which  D. where
Question 26:  A. home  B. place  C. region D. country

Read the following passage and choose the letter A, B, C, D to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 point)

The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars. In 1992, the new boss of NASA, Dan Goldin, called on the American people to be the first to send explorers to another planet in the solar system. He reminded them of the symbolic gift carried to the moon and back by the Apollo 11 mission. It bears a message intended for the crew of the first spaceship to visit Mars. Goldin thinks it is time to begin the preparation for this historic journey. His speech echoed the words of the President, who promised that in 2019, 50 years after Neil Armstrong became the first man to set foot on the moon, the first astronaut would stand on Mars.

By the end of the twentieth century, various unmanned spaceships will have thoroughly investigated the surface of the planet. But, however clever a robot may be, it cannot match the type of information which can be gained -from direct human experience. The first geologist on the moon, Harrison Schmitt, was capable of interpreting the story of the landscape on the spot. Until humans walk on the red deserts of Mars, we will not be able to determine the history of this frozen world in any detail.

Question 27: Who called on the Americans to be the first to send explorers to another planet in the solar system?

A. The president

B. Dan Goldin

C. Neil Armstrong

D. Harrison Schmitt

Question 28: According to the American President, when would the first astronaut probably stand on Mars?

A. 1969

B. 1992

C. 2019

D. 2050

Question 29: According to the passage, by the end of the twentieth century, many …………… will have thoroughly investigated the surface of the planet.

A. manned spaceships

B. astronauts

C. robots

D. unmanned spaceships

Question 30: According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. A clever robot and a human being can provide the same information from Mars.

B. The first geologist on the moon was Harrison Schmitt.

C. We will not be able to determine the history of Mars in any detail until humans walk on it.

D. The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars.

Rearrange the word(s) in a correct order to make complete sentences. (1.0 point)

Question 31: to you / I / for a long time. / have not written

Question 32: will take place/ from 14 June to 15 July 2018./ The 2018 FIFA World Cup/ in Russia

Complete the sentence so that it has a similar meaning to the original one. (1.5 points)

Question 33: He gave my sister a smart phone on her birthday.

=> My sister was __________________________
Question 34: Watching "Lat mat: Ba chang khuyet" is very exciting.

=> It is __________________________________
Question 35: It isn't nice, so we can't go for a picnic.

=> If it _________________________________

ĐÁP ÁN:

1. D 2. A 3. D 4. D 5. B 6. D 7. C 8. D 9. A 10. B

11. C 12. D 13. B 14. D 15. C 16. B 17. C 18. B

19. Collection 20. taking 21. interesting 22. sunny

23. A 24. B 25. C 26. A 27. B 28. C 29. D 30. A

31. I have not written to you for a long time.

32. The 2018 FIFA World Cup will take place in Russia from 14 June to 15 July 2018.

33. My sister was given a smart phone on her birthday.

34. It is interesting to watch "Lat mat: Ba chang khuyet".

35. If it were nice, we could go for a picnic.

Còn tiếp ...

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung 10 đề thi và đáp án tại đây: Bộ 10 đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh không chuyên có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu tài liệu ôn thi đầu vào lớp 10 các môn khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
30 30.366
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm