Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án

85 34.326

Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Làm thế nào để tăng cường kiến thức và kỹ năng làm bài để đạt điểm cao trong kì thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 sắp tới? Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án như một tài liệu tham khảo giúp ích cho quá trình ôn thi của bạn. Hi vọng, với đa dạng các câu hỏi trắc nghiệm trong đề thi Tiếng Anh lớp 7 này sẽ giúp các bạn ôn tập thật hiệu quả.

Đề 1

I. Choose the best option to complete the following sentences. (3,0 points)

1. ________ grade are you in?

A. When           B. Which         C. Where        D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. on – at          B. in – on         C. in – at        D. on – in

3. – "Hi, Phong. Nice to meet you again!"- "Hi, Kha. Nice to meet you, ______."

A. too              B. also          C. so            D. then

4. __________ is from your house to the post office?

A. How much        B. How many      C. How often       D. How far

5. How __________ rice do you want?

A. much            B. many         C. a lot of          D. lots of

6. "What's your ___________, Hoa?" "- It's Pham. My middle name is Thi."

A. middle             B. family       C. full              D. age

7. Would you like _______ a movie?

A. see               B. seeing        C. to seeing         D. to see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. not have             B. don't have      C. doesn't have     D. isn't have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. classroom           B. classmate        C. class           D. neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. big                 B. the biggest       C. the bigger        D. bigger

II. Read the passage then answer the questions below. (2,5 points)

Thu is a new student in class 7 B. She is from Da Nang and her parents still live there. She lives with her uncle and aunt in Ho Chi Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes to school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn't have many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in Da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go to school?

..........................................................................................................

4. Does she have a lot of friends in Ho Chi Minh City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B. (1,0 points)

A

B

Answer

1, How old are you?

2, How do you go to school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to on the phone?

 A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

1.     C    .

2………

3………

4………

5………

6………

Iv. Give the correct form or of the verbs in brackets. (1,0 point)

1. My father ___________ (listen) to the radio everyday.

2.Let's _____________ (meet) in front of the movie theater.

3.Nga ______________ ( talk) to her friends now

4.Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho Chi Minh City at the moment.

V. Put the words provided in the correct order to make meaningful sentences. (2,5 points)

1.our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1.with / her / lives / Hoa / in / uncle and aunt / Ha Noi.

...................................................................................................................

1.house/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang's

...................................................................................................................

1.goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to / by

...................................................................................................................

1.many / students / my / have / doesn't / old class/./

...................................................................................................................

——————-The end——————-

ĐÁP ÁN ĐỀ 1

I. (3,0 points) 1. B 2. C 3. A 4. D 5. A 6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

0.3 for each correct answer

II. (2,5 points)

1. She is from Da Nang.

2. She lives in Ho Chi Minh City.

3. She goes to school by bike.

4. No, she doesn't have many friends in Ho Chi Minh City.

5. Because she misses her parents and her friends in Da Nang.

0,5 for each correct answer

III. (1 point) 2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D 0,2 for each correct answer

IV. (1 point) 1. listens 2. meet 3. is talking4. comes – is staying

0,2 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang's house to the market?

4. Mr Hoang goes to work by bus every day.

5. My old class doesn't have many students.

0,5 for each correct answer

ĐỀ 2

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (1.0p)

1.

A. thin

B. bird

C. shirt

D. girl

2.

A. healthy

B. everything

C. this

D. thank

3.

A. children

B. teacher

C. chair

D. school

4.

A. volunteer

B. share

C. nightmare

D. prepare

5.

A. wanted

B. liked

C. needed

D. decided

II. Choose the best answer. (2.0ps)

1. What are you..................? -I'm playing soccer.

A. Do          B. to do             C. doing             D. does

2. Peter........to Linda about his vacation last week.

A. talks        B. talked            C. talking           D. to talk

3. ............is the matter with you? – I have a toothache.

A. What         B. How             C. When           D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat and short.

A. Like         B. at               C for               D. after

5. Would you like.................................with us, Mai?

A .have lunch     B. having lunch      C. to have lunch        D. to have a lunch

6. ...............is it from your house to your school ? – About 2 km

A.How far         B. How many        C. How long          D. How much is it.

7. It's half................five now.

A. to             B. past             C. from              D. by

8. We have a literature class.................eight forty.

A. On             B. in               C. by                 D. at

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. begins          B. beginning          C. to begin           D. begin

10. I don't know how..........................this lesson.

A. to learn           B. learn           C. learning             D. learned

III-Give the right form of the verbs in brackets. (1.0p)

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... to the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) to work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.

7. Why ..............................you ..............................(not go ) to the party last night?

8. .I'm going to the post office (buy).............................. some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. (10p)

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn't run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

6. Mr. Pike works in a hospital for five days a week.

7. I think, Tam is a more lazier student than Hoa is.

8. My children don't like those kind of Chinese toys.

9. I like studying history and I find this subject very interested.

10. Peter is a very more careful driver than Tom.

V. Read the passage and answer the questions. (2.5ps)

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, and explore volcanoes...... Some Home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can do housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet's name was Homer. They cleaned things and they made things. But they were not real. Nobody was able to make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will do things that we can't do. Or they will do things that we don't want to do. Or they will do things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to fight fires. Soldier Robots will be able to help us fight wars. Doctor Robots will be able to help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same . (2.5 p)

1. What is your brother's favourite sport?→What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→Nobody............................................

3. How much does this television cost?→What.......................

4. She is a beautiful dancer → She ...................................

5. The article is very long.→What.....................................!

6. We started to live here in 2012.→ We have.......................................................

7.Mary didn't go to school yesterday because of her sickness.

→Because Mary............................................................

8 .What is your daughter's age ? → How old......................................?

9 .Mr. Pike plays table tennis well.→Mr. Pike is..............................

10. The test was difficult but many students did it well.

→Although...........................

ĐÁP ÁN ĐỀ 2

I. (1,0 points) 1A 2C 3D 4A 5B

0,2 for each correct answer

II. (2,0 points)

1.C 2.B 3.A 4.A 5.C

6.A 7.B 8.D 9.D 10.A

0,2 for each correct answer

III. (1,0 points)

1. isn't going (won't go)

2 didn't go

3. doesn't study / will feel

4. has never eaten

5. Have you ever visited / went

6. brush

7- didn't you go

8- to buy0,1 for each correct answer

IV. (1,0 points)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much

6. for -> bỏ

7. more -> bỏ

8. kind -> kinds

9. interested -> interesting

10. very -> much / bỏ

0,1 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. It is a special kind of machine.

2. No, it doesn't.

3. Worker robots can help make cars and explore volcanoes.

4. No, it wasn't. (The first real robot was made in 1961)

5. We will have Fire Robots; Soldier Robots; Doctor Robots and Inventor Robots.

0,5 for each correct answer

VI. (2,5 points)

1. What sport does your brother like best?

2. Nobody plays better than him in the club.

3. What is the price of this television?

4. She dances beautifully.

5. What a long article!

6. We have lived here since 2012.

7. Because Mary was sick, she didn't go to school yesterday.

8. How old is your daughter,?

9. Mr. Pike is a good table tennis player.

10. Although the test was difficult, many students did it well.

0,25 for each correct answer

Đánh giá bài viết
85 34.326

Video đang được xem nhiều

Khảo sát CL đầu năm lớp 7 Xem thêm