Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2019-2020

Ôn tập kiểm tra 45 phút môn Anh lớp 7 học kì 2

Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2019-2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra 1 tiết học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Đề luyện tập kiểm tra 45 phút môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lớp 7 học kì 2

I. Choose a word in each line that has different stress pattern.

1. A. appearance B. pollution C. personal D. opinion

2. A. solution B. increasing C. recommend D. abundant

3. A. referee B. cigarette C. interfere D. convenient

4. A. believe B. avoid C. prefer D. happen

5. A. energy B. volunteer C. dangerous D. countryside

II. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Solar energy is renewable, …………………….and clean. (PLENTY)

7. We should reduce the use of …………………….at home. (ELECTRIC)

8. Waves will be used as an …………………….friendly source of energy. (ENVIRONMENT)

9. I like travelling by motorbike, but it is ………………….…in bad weather. (PLEASE)

10. Many streets will be ………………….… at the beginning of next year. (WIDE)

III. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences.

11. We will cut down on the use of natural gas because it is ……………… and harmful to the environment.

A. plenty

B. limited

C. available

D. abundant

12. In many countries electricity, gas and water are …………………….

A. sales

B. consumers

C. necessities

D. appliances

13. Low energy light bulbs should be used to …………………….electricity.

A. spend

B. buy

C. convert

D. save

14. All the houses in our village will be …………………….by solar energy.

A. heated

B. heightened

C. frozen

D. widened

15. If we go on …………………….electricity, we will have to pay a lot next month.

A. wasting

B. increasing

C. turning on

D. making

16. An aircraft without a human pilot abroad is called a ……………… aircraft.

A. pilotless

B. single-pilot

C. double-piloted

D. three-piloted

17. The black hover scooter is Tom’s; …….…is red.

A. I

B. me

C. my

D. mine

18. This is ………………….… smart vehicle; ………………….…is over there.

A. her – our

B. her – ours

C. hers – ours

D. hers – our

19. I think means of transport in the future ………………….…petrol.

A. aren’t using

B. aren’t going to use

C. won’t use

D. won’t be using

20. At this time next month, we ………………….…the new flying boat.

A. are testing

B. are going to test

C. will test

D. will be testing

IV. Using the word given and other words to complete the second sentence

21. Whose luggage is this? (BELONG)

_______________________________

22. It took us three months to prepare for this festival. (SPENT)

_______________________________

23. How much is the entry fee? (PRICE)

_______________________________ .

24. People hold the festival to thank the Rice God for the crop. (HELD)

_______________________________ .

25. Why are you going to Da Lat in December? (FOR)

_______________________________ .

V. Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.

The idea of a driverless car is not new. Now there are already cars on the road that can park themselves. But a truly self-driving car, one that can drive itself, is being tested by scientists and engineers.

Self-driving cars have already tested on public roads. These cars not only record images of the road, but their computerized maps view road signs, find alternative routes and see traffic lights even before they are seen by a person. By using radars and cameras, the cars can analyse information about their surroundings faster than a human can.

In some of the tests, the car learn the details of a road by driving on it several times, and when it is time to drive itself, it can identify when there are pedestrians crossing and then stops to let them pass by. Self-driving cars could make transport safer for all of us by eliminating the cause of most of today’s accidents.

Although self-driving cars may seem far off, some people believe that there will be driverless cars in showrooms in about 10 years.

26. What is the main idea of the passage?

A. Self-driving car: far off image B. The prospect of driverless cars

C. Compute rised maps in car D. Safer transport in the future

27. Now there are already cars on the road that can ……………………..

A. park themselves B. record images of the road

C. learn the details of a road D. actually drive themselves.

28. How can the tested cars analyse information about their surroundings?

A. By viewing road signs B. By seeing traffic lights quickly

C. By using radars and cameras D. By driving on it several times.

29. The underlined word “them” in the passage refers to……………………..

A. tests B. details C. times D. pedestrians

30. In about a decade’s time, we may see……………………..

A. self-driving cars being tested B. driverless cars in a far-off place

C. self-driving cars in showrooms D. much safer cars

VI. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

31. Because his argument was so confused, few people understood it.

A B C D

32. A famous musician is going to direct the concert next week.

A B C D

33. Scientists must have to discover an alternative source of energy before oil runs out.

A B C D

34. To enjoy an opera fully, the listener should be familiar with the story,

A B C

particularly if the opera is singing in a foreign language.

D

35. To have a strong body and stay healthily, you should exercise regularly.

A B C D

-The end-

Đáp án đề kiểm tra 1 tiết Tiêng Anh lớp 7 học kì 2

I. Choose a word in each line that has different stress pattern.

1-c 2-c 3-d 4-d 5-b

II. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Plentiful

7. Electricity

8. Environmentally

9. Unpleasant

10. Widened

III. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences.

11-b 12-c 13-d 14-a 15-c

16-a 17-d 18-b 19-c 20-d

IV. Using the word given and other words to complete the second sentence

21. Who does this luggage belong to?

22. We spent three months preparing for this festival.

23. What is the price of the entry fee?

24. The festival is held to thank the Rice God for the crop.

25. What are you going to Da Lat in December for?

V.Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.

26-b 27-a 28-c 29-d 30-c

VI. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

31. B (confusing)

32. C (conduct)

33. A (must/ have to)

34. D (is sung)

35. B (healthy)

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lớp 7 học kì 2 năm 2019-2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 7 lần 3 có file nghe và đáp án năm 2019 - 2020 (số 2), Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 môn Tiếng Anh lớp 7 năm học 2019 - 2020,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 210
Tiếng Anh 7 mới Xem thêm