Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Biên Giới, Tây Ninh có đáp án

Bộ 2 đề kiểm tra chất lượng cuối kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án trường THCS Biên Giới, Tây Ninh nằm trong bộ đề thi học kì 2 lớp 8 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 8 môn Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau giúp học sinh lớp 8 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

⇔ Tham khảo đề thi nói học kì 2 Tiếng Anh 8: Đề thi nói Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm học 2018 - 2019 HOT

Đề thi Tiếng Anh học kì 2 lớp 8 năm học 2018 - 2019

SECTION I. LISTENING. (1.5 points – 0.5/each)

Part 1. Listen to the recording twice. Choose the correct answer from A, B or C for each question.

1. How often does he travel?

A. Every month. B. Every Summer C. Every winter

2. Where is Mr Ward going this time?

A. Turkey. B. Italy. C. Spain.

3. How does he spend his time at the airport?

A. He reads the news in the newspaper.

B. He reads different magazines.

C. He plays games on his phone.

Part 2. Listen to the recording twice. Fill in each blank with no more one word or number.

1. We’re moving on the ………………………………..of June

2. The party won’t start until ………………………………..

3. Don’t bring any ………………………………...

SECTION II. PRONUNCIATION. (1 point - 0.25/ each)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. demonstrate B. deposit C. spell D. memory

2. A. called B. played C. cooked D. phoned

3. A. machine B. chair C. watch D. chore

4. A. highlight B.unite C. excited D. injure

SECTION III. GRAMMAR AND VOCABULARY. (2.5 points - 0.25/each)

Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.

1. –“Could you give me a bandage, please?” –“________.”

A. I don’t think so B. Sure. Here you are. C. Yes,please D. I hope so

2. Miss Linh asked her students ________ throw used things away.

A. don’t B. not C. to not D. not to

3. The ________ have to cook rice in this rice –cooking contest.

A. freshman B. contestant C. participants D. competitor

4. We don’t know where ________ for our holidays!

A. to go B. going C. go D. be gone

5. Compost is made from ________ and garden waste.

A. family B. home C. house D. household

6. She asked me ________ I liked eating vegetables.

A. and B. but C. if D. then

7. Do you mind if I ________ a message for him?

A. leave B. to leave C. left D. leaving

8. A new bridge will ________ across Thu Thiem River.

A. is built B. be built C. to be built D. being built

9. The flowers _______ in red paper are very cheap.

A. wrapping B. wrap C. wrapped D. to wrap

10. If people are interested in protecting the ________, our Earth will be greener & cleaner.

A. environment B. neighborhood C. residence D. living

Part 2. Give the correct form of the word in each bracket. (1 point / 0.25 each)

1. Do you mind if I (turn) ………………………………..on the TV?

2. We (not eat) ………………………………..seafood in that restaurant yet.

3. Every week, there are two (fly) ………………………………..from Ha Noi to Nha Trang.

4. A lot of tourists want to visit some (ocean) ………………………………..institutes of Hawaii.

SECTION IV. READING COMPREHENSION:

Part 1. Choose the word that best fits each of the blank spaces (1.0 point - 0.25/each)

In Britain, the milkmen (1) ________ bottles of milk to houses and collect the empty ones. The empty bottles are then cleaned and refilled. Every milk bottle can be reused thirty times. People throw (2) ________ billions of cans every year all over the world. In Oregon, the government made a new law several years ago. They said that there must be a (3) ________ on all drink cans. The deposit is (4) ________ when people bring the cans back for recycling.

1. A. get B. bring C. arrange D. collect

2. A. from B. for C. away D. with

3. A. deposit B. fabric C. box D. compost

4. A. reused B. given C. sent D. returned

Part 2. Reading the passage carefully then answer the questions bellow. (1.5 points - 0.5/each)

Tet is a national and traditional festival in Viet Nam. It is occasion for every Vietnamese to be reunited to think about their past activities and hope for good luck in the year to come. Before Tet all houses are white washed and decorated with yellow apricot flowers and colorful lanterns. Everybody is looking forward to a more favorable life. On the New Year’s Eve, children are smartly dressed. They are hoping to receive money put in small red envelopes as they are wishing longevity to their grandparents and parents.

1. What is everybody looking forward to at Tet?

___________________________________

2. How are all houses decorated before Tet?

___________________________________

3. What do you think about Tet?

___________________________________

SECTION V. WRITE: (2 points - 0.5/each)

Part 1. Rewrite the following sentences as directed:

1. The taxi broke down. It was taking us to the airport.

The taxi ____________________________

2. Could you explain this sentence to me?

Would you mind ______________________?

Part 2. Rearrange the following words to make meaningful sentences:

1. last night / at / Lan / TV / 8 o’clock / was watching /./

_____________________________________

2. Heritage Site / asked us / Ha Long Bay / Cultural World / was the / She / if /./

…………………………………………………………………………

Đáp án đề thi Tiếng Anh học kì 2 lớp 8 năm học 2018 - 2019

SECTION I. LISTENING. (1.5 points – 0.5/each)

Part 1. Listen to the recording twice.

1. B 2. A 3. C

Part 2. Listen to the recording twice.

1. 28th 2. seven thirty 3. presents

SECTION II. PRONUNCIATION. (1 point - 0.25/ each)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently

1. B 2. C 3. A 4. D

SECTION III. GRAMMAR AND VOCABULARY. (2.5 points - 0.25/each)

Choose the word (A, B, C or D) that best completes

1. B 2. D 3. C 4. A 5. D 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A

Part 2. Give the correct form of the word

1. Turn 2. haven’t eaten 3. flights 4. oceanic

SECTION IV. READING COMPREHENSION:

Part 1. Choose the word that best fits each of the blank

1. B 2. C 3. A 4. D

Part 2. Reading the passage carefully then answer

1. Everybody is looking forward to a more favorable life.

2. Houses are white washed and decorated with yellow apricot flowers and colorful lanterns.

3. I think Tet is a joyful festival.

SECTION V. WRITE: (2 points - 0.5/each)

Part 1. Rewrite the following sentences

1. The taxi taking us to the airport broke down.

2. Would you mind explaining this sentence to me?

Part 2. Rearrange the following words to make meaningful sentences

1. Lan was watching TV at 8 o’clock last night.

2. She asked us if Ha Long Bay was the Cultural World Heritage Site.

⇔ Xem thêm đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 8 có file nghe: Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019 NEW

Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh năm học 2014 - 2015

I/ Listen and choose True or False statements (2ms)

1. Christmas tree came to the USA in the early 1500s. 1. ___________

2. The christmas card was designed in the mid-nineteenth century. 2. ___________

3. Christmas songs were performed eight hundred years ago. 3. ___________

4. Santa Claus is based on the description of Clement Clarke Moore. 4. ___________

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: (1m)

5. A. These B. Thank C. This D. Their

6. A. Started B. Decided C. Visited D. Helped

7. A. Diet B. Disappear C. Fill D. Drill

8. A. No B. Note C. Son D. Go

III. Choose the best answers. (3ms)

9.The festival was ___________________in the communal house yard.

A. designed B. met C. organized D. Started

10. It’s difficult to find ____________________at busy times in Da Lat.

A. accommodation B. waterfalls C. mountains D. resorts

11. The cup of coffee kept him ___________________all night.

A. alone B. aloud C. awake D. asleep

12. Angkor Wat was _____________________built for Hindus.

A. immediately B. gradually C. traditionally D. originally

13. He is _____________________forgetting his homework.

A. always B. often C. never D. usually

14. Liz is interested in the _____________________contest.

A. rice-cooked B. rice-cooking C. cooking-rice D. cooked-rice

15. Would you ____________________waiting here for a moment ?

A. like B. please C. let D. Mind

16. I don’t know how ____________________the game.

A. to play B. played C. play D. playing

17. Mrs. Thoa was cooking ____________________Tuan arrived home.

A. because B. when C. while D. since

18. Six people from each team will participate ____________________this contest.

A. to B. with C. in D. for

19. Last night I … television when the phone rang.

A. watched B. was watching C. have watched D. watches

20. Will you pick me … after the party?

A. up B. on C. over D. through

IV. Read the passage carefully (2ms)

Tet or Lunar New Year holiday is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which happens in late January or early February. Before Tet, people usually clean and decorate their homes. They go to market to buy candy, jams or dried water melon seeds. They also get new clothes which are worn at Tet. They often buy beach blossoms and marigolds which are traditional flowers on Tet holiday. Tet is a time for family members gather and have some special meals with special food such as sticky rice cakes. People often visit relatives and close friends on the second day of the holiday.

*Check True (T) or False (F) (1m)

21 …………Tet is the most important celebration in Vietnam.

22 ………… Tet happens in early January.

23 ………… People don’t clean and decorate their homes.

24 ……..People often visit relatives and close friends on the first day of New Year.

*Answer the questions: (1m)

25. What is the other name of Tet?

26. When does Tet occur?

Đáp án đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh năm học 2014 - 2015

Nội dung Điểm

I: (2 Điểm)

1. F

2. T

3. T

4. F

II: (1 Điểm)

5. B

6. D

7. A

8. C

III: (3 Điểm)

9. C

10. A

11. C

12. D

13. C

14. B

15. D

16. A

17. B

18. C

19. B

20. A

IV: (2 Điểm)

21. T

22. F

23. F

24. F

25. The other name of Tet is Lunar New Year.

26. Tet occurs in late January or early February.

V: (2 Điểm)

27. Would you mind if I went out with my friends at night.

28. Ann asked me if Ha Long Bay was a wonder of the world.

29. Their house was decorated for the Tet holiday last weekend.

30. Lan likes learning English.

2

0,5

0,5

0,5

0,5

1

0,25

0,25

0,25

0,25

3

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

2

0,25

0,25

0,25

0,25

0,5

0,5

2

0,5

0,5

0,5

0,5

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Biên Giới, Tây Ninh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
23 11.199
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm