Ôn tập học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các bạn học sinh Bộ 2 Đề thi học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án với các dạng bài xuất hiện trong một cấu trúc đề thi học kì 1 tiếng Anh 7 thường gặp, sẽ giúp thầy cô lên kế hoạch giảng dạy và các bạn học sinh có tư liệu ôn tập. Sau đây mời thầy cô và các bạn vào tham khảo.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Đề số 1

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. home  B. phone  C. also  D. come
2. A. awa B. holida C. ma D. share

Choose the best option to complete the following sentences by circling A, B, C or D.

1. There aren’t ____________ shops in my village, just a post office.

A. any

B. some

C. a little

D. a lot of

2. I am an___________ person. I play a lot of sports and run every day

A. energy

B. energies

C. energetic

D. energetically

3. How__________ is that blue hat?

A. many

B. more

C. often

D. much

4. I would like ___________ you about my school and my teacher.

A. tell

B. telling

C. to tell

D. tells

5. Her __________ is one meter 50 centimeters.

A. high

B. height

C. long

D. tall

6. Let’s __________ to the swimming pool.

A.goes

B. going

C. to go

D. go

7. She sometimes ____________ the funny comic in her free time.

A. reads

B. watches

C. listens

D. plays

8. This film is __________ than that one.

A. better

B. good

C. best

D.gooder

Read the following passage and answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals and team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. How many main kinds of sports are there?

-> ……………………………………………………………………………………..

2. Do team sports require two separate teams?

-> ……………………………………………………………………………………..

3. Why do two separate teams compete against each other?

-> ……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports always called competitive sports?

-> ……………………………………………………………………………………..

Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage.

People need to breathe. If they don’t breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have breathing problems. Plants and animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases and (4) _________the air dirty, like cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. must B. are C. will D. won’t

2. A. fresh B. clean C. cleaner D. dirty

3. A. clean B. safe C. dirty D. polluted

4. A. get B. make C. give D. made

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. It’s a good idea to eat a lot of fruit and vegetables every day.

We should ___________________________________________.

2. Students wear uniforms every Mondays and Saturdays.

Uniforms are ________________________________________.

3. I find collecting bottles interesting.

My hobby ____________________________________________.

4. Nam started recycling rubbish two years ago.

Nam has _____________________________________________.

ĐÁP ÁN

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1 - D; 2 - D; 

Choose the best option to complete the following sentences by circling A, B, C or D.

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 

5 - B; 6 - D; 7 - A; 8 - A; 

Read the following passage and answer the questions.

1 - There are two main kinds of sports

2 - Yes, they are.

3 - Because they want to get the best score.

4 - No, they aren’t

Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B;

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. We should eat a lot of fruit and vegetables every day.

2. Uniforms are worn every Mondays and Saturdays by students.

3. My hobby is collecting bottles

4. Nam has recycled rubbish for two years

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có đáp án - Đề số 2

Period 54: Test for the first term

I. Objectives:

- To check up Ss’ understanding.

- To evaluate Ss after the first semester.

- Educate love of learning English .

II. Preparation:

A. Questions and marks:

I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1p)

1. A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

2. A. hour

B. house

C. help

D. home

3. A. thing

B. math

C. their

D. theater

4. A. bookstore

B. noisy

C. street

D. history

II. Choose the word or phrase which best completes each sentence (2,5p):

1.………… are you doing?

A. What B. Who C. When D. Where

2. Children should ………… to bed early.

A. to go B. go C. going D. went

3. ………… don’t you come to my house? - OK. Let’s go.

A. What B. Let’s C. Why D. When

4. Mr Tuan has ………………… days off than Mr. Jones

A. many B. less C. fewer D. little

5. Tom enjoys ………… soccer.

A. plays B. to play C. play D. playing

6. Nga is ………… a play for the school anniversary celebration.

A. making B. rehearsing C. practicing D. playing

7. What about ………… Ha Long Bay?

A. to visit B. visit C. visiting D. visited

8. ……………… there a post office near here?

A. Is B. Are C. Does D. Do

9. Would you like ………… badminton?

A. play B. playing C. to play D. to playing

10. The souvenir shop is …………. the bookstore and the hotel.

A. opposite B. near C. next to D. between

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (2,5p):

1. Minh usually (play)……………. ………volleyball after school.

2. Now She (play)……………………badminton in the sports ground.

3. Next year, my sister (be)………… …………..a teacher.

4. You (go)………… …….swimming every afternoon?

5. Students should (review)……………………… their work before tests.

IV. Reorder the given words to make meaningful sentences. (1,5ps)

1. is/ park/ near/ house/your/ there/ a?

2. tell/ you/ could/ me/ to/ the/ how/ to/ get/ souvenir shop?

3. it/ is/ how much/ to/ America/ mail/ to/ letter/ a.

4. she/ to/ like/ buy/ would/ postcards/ some.

5. take/ how long/ it/ to / Ha Noi/ does/ get/ to/ plane/ by?

6. Minh/an /in/ brother/with/ a/apartment/his/in/ town/ lives

V.Read and answer the following questions. (2,5ps)

From about nine in the morning until four in the afternoon, Mr. Hai works in the fields with his brother. They grow some rice, but their main crop is vegetables. From 12 to 1 o’clock, Mr. Hai rests and eats lunch.

At four in the afternoon, they come back home. Mr. Hai feeds the animals again. Then he cleans the buffalo shed and the chicken coop. His work usually finishes at six.

1. Where does Mr.Hai work from nine in the morning until four in the afternoon? Who does he work with?

2. What do they grow?

3. What does Mr. Hai do from twelve to one o’clock?

4. What time do they come back home?

5. What time does his work usually finish?

III. Teaching process:

1. Class organization:

7A:………Absent…………………………………………………..

2. Guide:

- Give directions to students.

3. Testing:

- Ss do the test .

4. Judge:

- Comment on the testing.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1p)

1.D 2.A 3.C 4.B

II. Choose the word or phrase which best completes each sentence(2,5p):

1.A 2.B 3.C 4.C 5.D 6.B 7.C 8.A 9.C 10.D

III. Give the correct form of the verbs in brackets. (2,5p):

1. plays 2. is playing 3. will be 4. Do…go..? 5. review

IV. Re order the given words to make meaningful sentences. (1,5ps)

1. Is there a park near your house?

2. Could you tell me how to get to the post office?

3. How much is it to mail a letter to America?

4. She would like to buy some post card

5. How long does it take to get to Hanoi by plane?

6. Minh lives in an apartment in a town with his brother.

V. Read and answer the following questions. (2,5ps)

1. Mr. Hai works in the fields with his brother.

2. They grow some rice.

3. Mr. Hai rests and eats lunch.

4. They come back home.

5. His work usually finishes at six.

Trên đây là 2 Đề thi học kì 1 tiếng Anh 7 có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Tham khảo thêm:

Đánh giá bài viết
36 19.775
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm