Bộ 5 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án năm 2020

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới năm 2020 - 2021 là bộ đề thi môn Tiếng Anh mới nhất được đăng tải trên VnDoc nhằm cung cấp cho các em học sinh tài liệu ôn thi hữu ích, đồng thời giúp các thầy cô giáo có tư liệu tham khảo ra đề. Bộ đề kiểm tra học kì 1 lớp 7 năm 2019 với 5 đề thi khác nhau có đầy đủ đáp án, mời các bạn tải về để xem toàn bộ 5 đề thi học kì 1 năm 2020 mới nhất trên VnDoc.

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án năm học 2020 - 2021 có đáp án nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 7 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi với nhiều dạng bài tập được biên soạn bám sát đề thi thực, giúp các em học sinh ôn tập, chuẩn bị cho kì thi học kì 1 đạt kết quả cao.

* Xem thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm 2020 Tải nhiều

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có đáp án - Đề số 1

I - Language focus

1. Choose the one word or phrase A, B, C or D- that best completes sentences.

1. I do not have _____ oranges, but I have _____ apples.

A. some/ some

B. some/ any

C. any/ some

D. any/ any

2. The Japanese eat a lot of fish and healthy food, _____ they live longer.

A. so

B. because

C. or

D. but

3. Hoa loves _____ outdoors with trees and flowers.

A. to be

B. be

C. been

D. being

4. Mozart was one of the most famous _____ of classical music.

A. actors

B. composers

C. artists

D. makers

5. _____ kilos of chicken do you want?

A. How much

B. How many

C. How often

D. How far

II. Vocabulary

2. Match the phrases in column A with the nouns in column B.

A

B

1. a bottle of

a. rice

2. a bar of

b. oil

3. a glass of

c. tuna

4. a tin of

d. orange juice

5. a bowl of

e. chocolate

III. Reading

1- Read the reading below, say whether the statements are true (T) or false (F). (Write T or F at the end of the statement.)

HELPING MOTHER AT HOME

Child should love his mother. A girl or boy learns’ many good things from mother. Mother teachers us to be obedient, helpful and friendly to others.

Ever since my young days I have always helped my mother in the kitchen. I get up early in the morning and help my mother prepare breakfast. Then I clean the kitchen and sweep the floor. I also help mother wash the post and pans.

On Sunday I follow my mother to the market and help her to carry vegetables and fish back home. Some times my mother asks me to cut vegetables. I readily do I wash vegetables. I like to give small help whenever I am free from school work.

One day when my mother was sick, I cooked dishes for lunch. My mother is always happy and tells me that I should be good to everyone.

Every mother will be happy if her children help her at home. ….

1. It’s a useful lesson for children to love their parents. …..

2. Children can learn a lot of good things from their mother. …..

3. The writer hardly helps her mother at home. …..

4. She gets up late and does nothing in the morning. …..

5. On Sunday she goes shopping alone.

2- Read the following passage and the unfinished sentences carefully. Then choose the best answer and circle your choice.

When springtime comes, everything begins to wake up. Many animals in the woods have been asleep all winter. Birds have been away. Under the snow, the ground has been hard and still.

Then, all at once, it is spring! The days begin to grow long. From the south the birds fly back, ready to build their nests. Animals wake up and start to look for food.

Trees grow new leaves. Plants begin to flower. Baby birds and animals are born. Farmers are busy from morning until night.

In many countries, people greet the spring with songs and dancing. Springtime is a happy time all over the world.

1. The story as a whole is about……………

a. living in winter.

b. birds flying south.

c. flowers.

d. springtime

2. Spring is the time when ………………

a. birds fly to the south.

b. it starts to snow.

c. baby birds and animals are born.

d. farmers have more free time.

3. Farmers ……………………… in the spring.

a. have little to do

b. begin to look for food

c. sing and dance to greet the spring.

d. begin to get very busy.

4. Many animals go to sleep in winter because ……………………

a. it is difficult for them to find food.

b. they have been awake during the other seasons.

c. it is too cold for them to look for food.

d. they don’t need to eat

5. Birds fly south in winter because …………………

a. there are more trees for them there.

b. it is warmer in the south than it is in the north.

c. they want a warmer place to lay eggs.

d. the days there are longer.

IV- Writing: Rewrite.

1. What hobby do you like best, Mai?

What __________________________________________________________?

2. The road was slippery, so they couldn’t drive fast. (because)

They____________________________________________________________.

3. Thu is taller than Lan. (not as…as)

Lan _____________________________________________________________.

4. I love country music. Hoa likes country music. (too)

I _______________________________________________________________.

5. We can’t swim. They can’t swim

We _______________________________________________________________.

2- Use the phrases in the box to complete the instructions below.

a. eggs together with salt, pepper, and cold water.

b. the egg mixture into the pan cook for 2 minutes.

c. the omelette in half.

d. the omelette on a place and serve it with some vegetables.

e. the oil over high heat in a frying pan.

First, beat……………………………………………………………………..

Then, heat……………………………………………………………………..

Next, pour…………………………………………………………………….

After that, fold………………………………………………………………..

Finally, put…………………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ 1 ANH 7 ĐỀ 1

I. - Language focus (2 marks - 0,4 mark for each correct answer)

1. Choose the one word or phrase A, B, C or D- that best completes sentences.

1. C- any/ some

2. A- so

3. D- being

4. B- composers

5. B- How many

II Vocabulary. (2 marks- 0,4 mark for each correct answer)

Match the phrases in column A with the nouns in column B.

1. b 2. e 3. d 4. c 5. a

III- Reading. (2 marks- 0,2 mark for each correct answer)

1- Read the reading below, say whether the statements are true (T) or false (F). (Write T or F at the end of the statement.)

1. T 2. T 3. F 4. F 5. F

2- Read the following passage and the unfinished sentences carefully. Then choose the best answer and circle your choice.

1. d 2. c 3. d 4. a 5. d

IV- Writing: (2 marks- 0,4 mark for each correct answer)

1- Rewrite these sentences, so that their meaning stays the same, using the beginning given for each.

1. What is your favourite hobby?

2. Because the road was slippery, they couldn’t drive fast.

3. Lan is not as tall as Thu.

4. I love country music and Hoa likes it, too.

5. We can’t swim, and they can’t, either.

2- Use the phrases in the box to complete the instructions below.

First, beat……………………a

then, heat……………………e………………………………

Next, pour……………………b…………………………………

After that, fold………………c…………………………………

Finally,put……………………d……………………………

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 7 có đáp án - Đề số 2

A. LISTENING:

Listen to the interview with an ironman. Write the following sentences True (T) or False (F): (1.0 point)

1. He wanted to do sports because of his friends .

2. Taking up sports was difficult.

3. He takes part in this event only in Vietnam.

4. This event uses more than 6000 calories.

b. USE OF LANGUAGE:

I. Choose the word A, B, C or D which has the underlined part pronounced differently from the others. (1 pt)

A. wear B. health C. weak D. already

A. kind B. tired C. might D. sick

A. cough B. bought C. sound D. ought

A. teacher B. chemist C. character D. architect

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete each sentence. (1,5 pts)

1. Turn the TV off. The show is…………………

A. exciting

B. peaceful

C. tiring

D. boring

2. ……………… rice do you need, Giang?

A. How many

B. How much

C. What

D. When

3. Would you like……………apple juice?.

A. many

B. any

C. some

D. an

4. Mozart was one of the famous……………….of classical music.

A. actors

B. composers

C. artists

D. makers

5. His daughter wants to become a well-known……….but she has no talent at all.

A. act

B. actor

C. actress

D. Action

6. Before moving to Ha Noi, my parents _____ in Hai Phong.

A. lived

B. have lived

C. live

D. living

III. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (0,5 pt)

1. Linh is my close friend. We (know)…………………. each other for five years.

2. We (clean)………………………up the dirty streets in our area last Sunday.

C. READING:

I. Fill in each blank with one suitable word from the box.(1 pt)

created / his / childhood / why/ most

Chaplin was born in London on the 16th of April, 1889. He spent his (1) ___________ in poverty and hardship. In 1910 he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He (2) ______________ his world-famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during (3) ______________ career. He also composed background music for (4) _____________ of his films. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland.

II. Read the passage below then answer the questions. (1 pt)

The average lifespan of the Japanese is 78 for males and 85 for females, the longest in the world. The main secret lies in their food. The Japanese eat a lot of tofu, which is made from soybeans. Tofu contains a lot of vegetable protein, calcium and Vitamin B. It doesn’t contain much fat, and it doesn’t provide many calories. Seafood and vegetables play an important role in their diet, too. They cook the seafood with less cooking oil and less time. For each meal, they have more dishes on the table than us but they eat only a little of everything, never stuffing themselves.

1. What is the average lifespan of the Japanese?

________________________________________________________________.

2. What is tofu made from?

________________________________________________________________.

3. How do they cook the seafood?

________________________________________________________________.

4. Do they eat a lot of everything?

________________________________________________________________.

D. WRITING:

I. Rewrite the second sentence in the way that its meaning stays the same as the first one. (1 pt)

1. The tickets to the show are not expensive for us.

The tickets to the show are as……………as we thought

2. Nam is a better painter than Lan.

Lan can’t paint………………………………………………………………..

3. Cham’s novels are interesting . Peter’s novel are interesting.

Cham’s novel……………………………………………………………..

4. Her book is not the same as mine.

Her book is…………………………………………………………………..

II. Write a paragraph (60- 80 words) about a popular dish in Vietnam. (1 pt)

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. LISTENING:

(1 pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. T

2. T

3. F

4. T

B. USE OF LANGUAGE:

I. (1 pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. C. weak 2. D. sick 3. C. sound 4. A. teacher

II. (1,5 pts) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C 6. A

III. (0.5pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. have known 2. cleaned

C. READING:

I. (1 pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. childhood 2. created 3. his 4. most

II. (1 pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm

1. The average lifespan of the Japanese/ it is 78 for males and 85 for females.

2. Tofu/ it is made from soybeans.

3. They cook the seafood with less cooking oil and less time.

4. No, they don’t.

D. WRITING:

I. (1 pt) - Mỗi câu trả lời đúng 0,25 điểm.

1. The tickets to the show are as cheap as I thought.

2. Lan can’t paint as well as Nam.

3. Cham’s novels are i.nteresting, and peter’s novels are, too.

4. Her book is different from mine.

II. Write a paragraph (60- 80 words) about a popular dish in Vietnam. (1 pt)

- Name of the dish (pho, nem …)

- When you can enjoy it.

- What it is made from/ how it is made.

- How you feel about it.

1. Viết đúng được 4 ý chính nêu trên, mỗi ý được 0,2 điểm.

2. Viết đúng ngữ pháp: 0,2 điểm.

3. Sử dụng từ vựng đa dạng: 0,2 điểm

4. Trình bày sạch sẽ, chữ viết rõ ràng: 0,2 điểm.

5. Sai 3 lỗi ngữ pháp, hoặc 3 lỗi từ vựng trừ 0,2 điểm.

Đề thi tiếng Anh 7 học kì 1 có đáp án - Đề số 3

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks).

1. A. hurricane B. scarf C. city D. cracker 1……….

2. A. fear B. earn C. hear D. clear 2……….

3. A. occasion B. television C. sugar D. decision 3……….

4. A. chemistry B. mechanic C. school D. machine 4……….

5. A. aunt B. sauce C. daughter D. laundry 5

II. Choose the correct option A, B, C, D to complete the sentences (5 marks).

1. Mary ………… eating junk food because it’s not good for her health.

A. likes B. loves C. hates D. enjoys

2 . If you want to live long, you ……………. eat much red meat.

A. should B. needn’t C. have to D. shouldn’t

3. Don’t watch TV so long, …………. you’ll harm your eyes.

A. or B. and C. but D. so

4. Tim wants to lose weight, ……………. . he began jogging last Saturday.

A. or B. and C. but D. so

5. Last summer I …………. three volunteer activities.

A. have participated in B. participated in C. participated in D. participating in

6. Hoa” family …………. in Ha Noi for 10 years.

A. has lived B. is living C. lives D. lived

7. My friend has decided to use …. . . . . . . . . . electricity by using more solar energy instead.

A. more B. less C. much D. fewer

8. You will become healthier if you consume ……………fruit and vegetables.

A. more B. less C. much D. fewer

9. Her son wants to become a well-known ………… but he has no talent at all.

A. act B. actor C. actress D. action

10. I was sitting in the back row of the theatre so I could hardly see the…………. .

A. painter B. musician C. composer D. writer

11. I haven’t got ……………. . bread left for breakfast.

A. a B. an C. any D. some

12. There …. . . . . . . . . . . . . bottles of mineral water in the fridge.

A. aren’t some B. are any C. are some D. is some

13. She’s got ………. nice photo of her class.

A. an B. a C. some D. any

14. Would you like …. . . . . . . . . . yoghurt and cold water?

A. any B. a C. an D. some

15. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . fresh vegetables in the supermarket?

A. Were there any B. Was there any C. Were there some D. Was there some

16. . . . . . . . . . . . . . . . . sandwiches are there in your bag?

A. How much B. How often C. How many D. How far

17. . . . . . . . . . . . . . . . . . pepper does she want?

A. How much B. How often C. How many D. How long

18. Turn the TV off, the show is …………. .

A. exciting B. fantastic C. tiring D. boring

19. I think in the future people …………. outdoor activities.

A. would like to prefer B. will prefer C. prefer D. prefered

20. They ………. . to that famous art gallery three times.

A. been B. have been C. were D. are

III. Read the passage and answer the question (1 mark).

People in my city love good food and they often eat three meals a day- breakfast, lunch and dinner. At about 7. 00 in the morning, they usually have a light breakfast with a bowl of Pho or eel soup with some slices of toast. Sometimes they have a bowl of instant noodles or a plate of xoi(sticky rice) before going to work. Lunch often starts at about 11. 30, and most of them have lunch at home. They often have rice, fish, meat, and vegetables for lunch. Dinner often started at about 8. 00 in the evening. It is the main meal of the day. People in my city often have rice with lots of fresh vegetables and a lot of seafood or various kinds of meat. Then, they often have some fruit and a glass of green tea. I think food in my city is wonderful,healthy and very tasty.

1. How many meals do people in Ba’s city have a day?

2. Do people in Ba’s city have Pho for breakfast?

3. When do people in Ba’s city have lunch and dinner?

4. What does Ba think about food in his city?

IV. Writing

a) Rearrange the words to make meaningful sentences (0,75 marks).

1. love/My son/I /and/ so /go swimming/together/every summer/ water/ we

______________________________

2. will/think/you/take up/ jogging/ it/helps / you/I / because/ keep fit

______________________________

3. together/ Beat /eggs /with /flour, / and milk/ the/ sugar

______________________________

b) Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same (0,75 marks).

1. Her book is not the same as mine

=> Her book ________________________

2. Khanh is a better painter than Giang

=> Giang can’t ________________________

3. Charles Dickens’ novels attract a lot of children

=> A lot of children ________________________

V. Listening (1,25 marks)

Listen to a man talking about his meal in a restaurant and tick (√) the adjectives you hear:

1. great

2. nice

3. fresh

4. delicious

5. sweet

6. sour

7. fine

8. good

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Toàn bài tổng 40 câu. Mỗi câu đúng 0,25 điểm.

I. Find the word with the different underlined sound (1,25 marks)

1. C 2. B 3. C 4. D 5. A

II. Choose the correct option A,B,C,D to complete the sentences (5 marks).

1. C 2. D 3. A 4. D 5. B 6. A 7. B 8. A 9. B 10. B

11. C 12. C 13. B 14. D 15. A 16. C 17. A 18. D 19. B 20. B

III. Read the passage and answer the question (1 mark).

1. They often eat three meals a day.

2. Yes,they do.

3. They have lunch at about 11. 30 and have dinner at 8. 00 o’ clock.

4. He thinks food in his city is wonderful, healthy and very tasty.

IV. Write

a) Rearrange the words to make meaningful sentences (0,75 marks)

1. My son and I love water so we go swimming together every summer.

2. I think you will take up jogging because it helps you keep fit.

3. Beat the eggs together with sugar, flour, and milk.

b) Rewite the sentences,so that their meaning stays the same(0,75 marks).

1. Her book is different from mine.

2. Giang can’t paint as well as Khanh

3. A lot of children are attracted by Charles Dickens’novels

V. Listening (1,25 marks)

Học sinh nghe đúng 5 từ được 1,25 điểm, mỗi từ 0,25 điểm.

1. great

2. nice

3. fresh

4. delicious

5. sweet

6. sour

7. fine

8. good

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 chương trình mới có đáp án - Đề số 4

SECTION A (7,0 points)

*Listen to the conversation twice and choose the best answer for each of the following questions.

Question 1:What does Justin dream to be?

A. a guitarist B. a pianist C. a painter D.a singer

Question 2:Why doesn’t Ann like dancing?

A. Because it makes her look like a fool

B. Because she doesn’t want to have fun

C. Because she only dances in the pool D.Because it doesn’t make her look like a fool

Question 3:What does Diana like to photograph?

A. Scenery

B. objects

C. people

D.children

Question 4: Which genre does Mary hate?

A. Rock music

B.Pop music

C .country music

D.folk music

*Listen to the conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F). Write your answer on the answer sheet.

Question 5: The ingredients of sup luon are eel, turmeric, chiles and pepper..

A.True B.False

Question 6: Sup luon is often served with noodles.

A.True B.False

Question 7: The ingredients of My Quang are rice noodles, shrimp, pork and vegetables

A.True B.False

Question 8: Banh Tom is fried pastry with red shrimp on the top.

A.True B.False

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 9: A.concert B. perform C.modern D.prefer

Question 10:A. soft B. pork C. bottle D. coffee

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 11: : A. lemonade B. favourite C. vegetable D. popular

Question 12: A.compulsory B.curriculum C.anthem D.composer

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 13: Can I have……………….chocolate,please?

A.a glass of

B.a bag of

C.a bottle of

D.a bar of

Question 14:Pour the egg ………………into the frying pan

A. mix

B. mixtures

C. mixture

D. mixable

Question 15: I think that pop music is …………….rock music

A. not as interesting so

B. as interesting than

C. interesting as

D. not as interesting as

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 16: The themes of the puppet shows are rural.

A. events

B. presented

C. from the city

D. from the countryside

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

Question 17: These oranges are so sour that we can’t eat

A. bitter

B.sweet

C. salty

D. spicy

*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 18: My mother doesn’t like (A) drum because it is (B) noisy, and my father (C) doesn’t neither (D)

Question 19 :How much (A) books are (B) there on (C) the shelf (D)?

Question 20: My shirt is (A) the same size (B) with (C) yours (D)

*Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

In the United States, many adults and children are overweight. Some people eat……..(21)……food at meals. They also eat snacks between meals. Sometimes people eat healthy snacks like fruit or vegetables….(22)….many Americans eat a lot of junk food such as cookies, candy and potato chips. Eating junk food can make people....(23)....on weight. People also gain weight because they don’t get enough…..(24)……People need to walk, run, ride bicycles, or walk out in health clubs and gyms.

Question 21: A. too many B. too much C. few D. plenty

Question 22: A. but B. because C. although D. so that

Question 23: A. go B. take C. put D. get

Question 24: A. exercise B. work C. money D. energy

*Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Charlie Chaplin was an English actor, director, producer, and composer. He is known as the most creative person of the silent-film era. Charlie Chaplin's portrayal of the tramp won the hearts of people all over the world.

Chaplin was born in London on the 16th of April, 1889. He spent his childhood in poverty and hardship. In 1910 he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world-famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for 'the incalculable effect he has had in making motion pictures the art form of this century'. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland.

Question 25: When did he start appearing in films?

A. ln 1910

B. ln 1914

C. 1972

D.1970

Question 26: In about how many films did he play the Tramp?

A. more seventy

B. Seventy

C. Twenty-five

D.twenty-six

Question 27: Charlie Chaplin is very famous for __ _

A. his background music

B. his stage performance his character "the Tramp"

C. his pop music

D. his character

Question 28: Which of the following is NOT true?

A. Charlie Chaplin was an English artist.

B. He received an award in 1972.

C. He played classical music.

D. He died on December 25th

SECTION B (3,0 points)

Finish each of the following sentencesas direction. Write your answers on your answer sheet. (1,5 point)

Question 1: . Her book is not the same as mine.(different from)

Her book is…………………………………………………………………..

Question 2 :. She doesn’t love to play the violin,he doesn’t love to play the violin(neither)

She doesn’t love……………………………………………………………………………

Question 3: The listening exercise is more difficult than the reading exercise.(not as………..as)

The reading exercise ……………………………………………………

Write a paragraph about popular foods or drinks in your hometown, using the given questions below as prompts (1,5 points) (about 70 words)

  1. What is the popular dish in your hometown?
  2. What special ingredients are found in the dish?
  3. How is this dish cooked?
  4. How do you feel about the dish?

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA ANH SỐ 4

CÂU

NỘI DUNG

ĐIỂM

SECTIONA: (7điểm)

1.B

0.25

2.A

0.25

3. C

0.25

4. B

0.25

5. A

0.25

6. B

0.25

7. A

0.25

8.A

0.25

9. D

0.25

10. B

0.25

11. A

0.25

12. C

0.25

13. D

0.25

14. C

0.25

15. D

0.25

16.D

0.25

17. B

0.25

18. D

0.25

19. A

0.25

20. C

0.25

21. B

0.25

22. A

0.25

23. C

0.25

24. A

0.25

25. B

0.25

26. A

0.25

27.B

0.25

28.C

0.25

SECTION B(3.0 điểm)

1.. Her book is different from mine.

0.5

2.She doesn’t love to play the violin,neither does he

0.5

3.The reading exercise is not as difficult as the listening exercise.

0.5

Write a paragraph

-Câu mở bài: 0.25

-Thân bài 1,0

-Số lượng từ 0.25

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 7 mới có đáp án - Đề số 5

I. Listen

1. Listen and decide the statements are true or false . Tick in the correct column (1,5 pt)

Statements

True

False

1. Mi enjoys collecting glass bottles

 

 

2. She started her hobby four years ago

 

 

3. Her father shares this hobby with her

 

 

4. She thinks collecting glass bottles is difficult

 

 

5. She can make flower vases or lamps from these bottles

 

 

6. She will continue her hobby in the future

 

 

2- A reporter is asking Phuc the reasons why she does volunteer. Listen to the conversation and fill one word in each gap to complete the table for her ideas.(1 pt

7. Phuc does ………………. Work because he can make a difference in his country

8. He feel much more …………………………

9. Volunteer is ……………….. to him because she can help others

10.. He can see how………………the street children are when they learn

Find the word with different sound in the underline part in each line.

Question 11. A. camera B. cinema C. computer D. crayon

Question 12. A. opera B.modern C. concert D.person

Question 13. A. rubbish B. sugar C. English D. vision

Question 14. A. pollution B. condition C. questionD. occupation

Question 15. A. machine B. children C. champion D. cheapness

III. Find the word with different stress in each line.

Question 16. A. restaurant B.necessity C. composer D.director

Question 17. A. countryside B.Vietnamese C. dishwasher D.festival

Question 18. A. gallery B.microphone C. musician D.instrument

Choose A, B, C or D that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.

Question 19. Quang Nam is famous for _________.

A. tofu

B.Quang noodle

C. Rice noodle soup

D. Hue beef noodle

Question 20. _________ is made from soy bean.

A. tofu

B.musical

C. musically

D.musician

Question 21. Hue beef noodle is really _________. I like it a lot.

A. awful

B.salty

C. delicious

D.bitter

Question 22. I really love lemonade. It tastes sweet and _________.

A. sour

B.spicy

C. bitter

D.salty

Question 23. _________ soup in NgheAn is the best soup I have ever eaten.

A. dragon

B.dinosaur

C. bear

D.eel

Question 24. They won’t be home _________ 10 p.m.

A. at

B.until

C. for

D.from

Question 25. There are some apples _________ the fridge.

A. to

B.for

C. on

D.in

Question 26. There is some rice left _________ dinner.

A. from

B.in

C. at

D.after

Question 27. We should join our hands to help _________ because they are so poor.

A. the homeless

B.the rich

C. the happy

D.the old

Question 28. I have to prepare some English lessons _________ the orphans in the village.

A. to learn

B.to finish

C. to teach

D.to send

Question 29.The _________ are people who don’t have their own houses to live in.

A. young children

B.street children

C. rich children

D.weak children

Question 30. We usually collect _________ and food to provide to the homeless.

A. old clothes

B.garbage

C. rubbish

D.cans

Read the passage carefully, then choose the correct answers.

Folk music

Pop music has always been influenced by other forms of music. An important form is folk music. Folk songs are the songs composed and sung by country people. The songs may be hundreds of years old, so nobody knows who originally composed them. Modern music is often music for dancing. In Britain it was traditionally played with instruments like flute, accordion, etc.

In the 1950s and 1960s the people who wrote songs and played them with acoustic guitars were also called folk singers. The songs were often “protest songs”, complaining of bad things happening in society.

Question 31. Which form of music is pop music mainly influenced by?

A. classical music

B.folk music

C. jazz

D.rock ‘n’ roll

Question 32. Who were folk songs composed by?

A. old singers

B. city people

C. modern musicians

D. countryside people

Question 33. According to the passage, what is modern music often used for?

A. singing only

B. playing with guitars

C. dancing

D. forming pop music

Question 34. In the 1956s, what did people play folk songs with?

A. guitars

B.flutes

C. drums

D.pianos

Question 35. Why are folk songs called “protect songs”?

A. Because they are sung by country people.

B. Because they are hundreds of years old.

C. Because nobody knows who originally composed them.

D. Because they complain about bad things happening in society.

Choose the best sentence that can be made from the cues given.

Question 36. The taste in music / American / different / British.

A. The taste in music of the American is different from the one of the British.

B. The taste in music of the American is different from the British.

C. The taste in music of the American are different from the one of the British.

D. The taste in music of the American are different from the British.

Question 37. Your grandfather / old / my grandfather.

A. Your grandfather is the same old as my grandfather.

B. Your grandfather is as old as my grandfather.

C. Your grandfather is old as my grandfather.

D. Your grandfather is as old my grandfather.

Question 38. What / kind / music / you / like?

A. What do the kind of music you like?

B. What does the kind of music you like?

C. What kind of music does you like?

D. What kind of music do you like?

Question 39. I / interested / draw / pictures.

A. I interested in drawing pictures.

B. I am interest in drawing pictures.

C. I am interested in drawing pictures.

D. I am interested in draw pictures.

Question 40. He / not / like / rock music / his friend / not.

A. He doesn’t like rock music, and his friend doesn’t too.

B. He doesn’t like rock music, and his friend doesn’t either.

C. He doesn’t like rock music, and his friend don’t too.

D. He doesn’t like rock music, and his friends don’t too.

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA ANH SỐ 5

1. Listen and decide the statements are true or false. Tick in the correct column (1,5 pt)

1. T 2. F 3. F 4. F 5. T 6.T

2- A reporter is asking Phuc the reasons why she does volunteer. Listen to the conversation and fill one word in each gap to complete the table for her ideas.(1 pt

1. volunteer 2. Self confident 3. special 4. happy

Question 1. True

Question 21. C

Question 2. False

Question 22. A

Question 3. False

Question 23. D

Question 4. False

Question 24. B

Question 5. True

Question 25. D

Question 6. True

Question 26. A

Question 7. volunteer

Question 27. A

Question 8. Self confident

Question 28. C

Question 9. special

Question 29. B

Question 10. happy

Question 30. A

Question 11. B

Question 31. B

Question 12. D

Question 32. D

Question 13. D

Question 33. C

Question 14. C

Question 34. A

Question 15. A

Question 35. D

Question 16. A

Question 36. A

Question 17. B

Question 37. B

Question 18. C

Question 38. D

Question 19. B

Question 39. C

Question 20. A

Question 40. B

Trên đây, VnDoc đã giới thiệu tới các bạn Bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới năm 2020 có đáp án, mời các bạn tải về để xem đầy đủ đề và đáp án. Ngoài ra VnDoc.com luôn cập nhật liên tục nhiều tài liệu học tập và ôn luyện Tiếng Anh 7 như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo từng Unit trực tuyến,.... Mời bạn đọc tham khảo, download tài liệu phục vụ việc giảng dạy và học tập hiệu quả.

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

Tham khảo thêm:

Đánh giá bài viết
36 12.037
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm