Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 13/03

Bài tập ở nhà môn tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Phiếu bài tập tiếng Anh dành cho học sinh lớp 6 ngày 13/03 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 có đáp án được xây dựng dựa theo nội dung Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 6 giúp các em nhắc lại kiến thức đã học hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Choose the correct answers.

1. Who wants to be a millionaire? is _________ eight o’clock every Tuesday night.

a. in

b. on

c. at

d. from

2. Could you turn _________ the volume please? I can’t hear that singer very well.

a. up

b. down

c. on

d. off

3. I like watching the news _________ I want to know what is happening around the world

a. and

b. so

c. but

d. because

4. It’s a fantastic _______. If you answer ten questions correctly, you can win a million pounds

a. fashion show

b. talk show

c. game show

d. reality show

5. The film was _________. I felt asleep in the middle.

a. scary

b. boring

c. exciting

d. entertaining

6. Where is the ________? I’d like to change the channel.

a. remote control

b. volume button

c. TV programme

d. schedule

7. Could you turn up the ________ please? I can’t hear that singer very well.

a. channel

b. programme

c. volume

d. television

8. Let’s take a look at the weather ________ now!

a. forecast

b. presentation

c. broadcast

d. programme

9. Did you see the Prime Minister on the 10 o’clock ________ last night?

a. drama

b. sitcom

c. news

d. cartoon

10.Jill Newman was a(n) ________ on News at Ten.

a. MC

b. newsreader

c. host

d. interviewer

Combine two sentences using because, so, and, but or although.

1. We like watching TV. We spend two hours watching it every day.

……………………………………………………………………….

2. We saw that film twice. It is interesting.

……………………………………………………………………….

3. Nam’s father often goes out at the weekend. This week he stayed at home to watch his favorite sports program.

……………………………………………………………………….

4. My sister wants to read Alice’s Wonderful Land. She also wants to see that film on TV.

……………………………………………………………………….

5. It rained heavily this morning. We went to school to attend the meeting between French and Vietnamese students.

……………………………………………………………………….

6. Minh likes the sitcom Love Blood on HTV3. It makes him laugh a lot.

……………………………………………………………………….

7. Miss Ha went to work late this morning. There was an accident near her house.

……………………………………………………………………….

Read the text and decide if the statements are True (T) or False (F).

A NEW AND DIFFERENT SPORT

Does everyone in the world know soccer? It seems that way! Most people know basketball, too. Not as many people know Ultimate Frisbee because it is a new sport. People just started playing it in the 1960s. It is like other team sports in many ways. In one important way, it is very different.

Ultimate, unlike soccer, is played on a big field. There are two teams, and each team has seven players. One team tries to get the disc to the other end of the field. The other team tries to stop them. The player holding the disc cannot run or walk with it. He or she has to stop and throw it. The player’s teammates try to catch the disc. Ultimate players, like soccer and basketball players, do a lot of running.

1. Most people do not know about basketball.

2. Many people know about Ultimate Frisbee.

3. Ultimate Frisbee was played more than 50 years ago.

4. Ultimate Frisbee is a game for two players with a Frisbee.

5. One team takes the disc and runs with it.

6. Ultimate players run a lot.

Read the text then answer the questions.

Playing and watching sport is a very important part of life in Australia and New Zealand. Water sport is very popular. In Australia 75% of the population live less than 80 kilometers from the beach, and in New Zealand you are never more than 125 kilometers from the sea. So almost everyone learns to swim, and sailing and surfing are also popular. Australia has got some top tennis players, too.

1. Where do most Australians live?

……………………………………………………………………….

2. What does almost everyone learn in Australia and New Zealand?

……………………………………………………………………….

3. What kinds of sports are popular in both these countries?

……………………………………………………………………….

4. Which player does Australia also have?

……………………………………………………………………….

5. Why do most people in Australia and New Zealand learn to swim?

……………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

Choose the correct answers.

1 - c; 2 - a; 3 - d; 4 - c; 5 - b; 6 - a; 7 - c; 8 - a; 9 - c; 10 - b

Combine two sentences using because, so, and, but or although.

1 - We like watching TV so we spend two hours watching it every day

2 - We saw that film twice because it is interesting.

3 - Nam’s father often goes out at the weekend, but this week he stayed at home to watch his favorite sports program.

4 - My sister wants to read Alice’s Wonderful Land but she also wants to see that film on TV.

5 - Although it rained heavily this morning, we went to school to attend the meeting between French and Vietnamese students.

6 - Minh likes the sitcom Love Blood on HTV3 because It makes him laugh a lot.

7 - Miss Ha went to work late this morning. Because there was an accident near her house.

Read the text and decide if the statements are True (T) or False (F).

1 - F; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - T; 6 - T

Read the text then answer the questions.

1 - They live less than 80 kilometers from the beach.

2 - They learn to swim, and sailing and surfing.

3 - Water sports is.

4 - It also has some top tennis players.

5 - Because they live near the beach and the sea.

* Tham khảo thêm Phiếu bài tập tiếng Anh 6 ngày 14/03:

Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 14/03

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 13-03. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.343
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm