TOEIC Practice - Part 6: Text Completion

TOEIC Practice - Part 6: Text Completion

Part 6 có tên TEXT COMPLETION (hoàn thành đoạn văn), kết thúc Part 5 là câu 140, nối tiếp là câu hỏi từ 141-152. Chúng ta có tổng 12 questions, tương ứng với 4 texts. Mỗi một text chúng ta sẽ có 3 questions và mỗi question chúng ta cũng có 4 options được đánh A, B, C, D. VnDoc.com sẽ giới thiệu đến các bạn 2 bài mẫu của TOEIC Part 6 kèm gải thích chi tiết, giúp bạn hoàn thành tốt phần thi này.

TOEIC Practice - Part 3: Short Conversations

TOEIC Practice - Part 4: Short Talks

TOEIC Practice - Part 5: Incomplete Sentences

In Part 6 you will read four passages of text, such as an article, a letter, a form and an e-mail. In each reading passage there will be three blanks to fill in. You will read four possible choices for each blank. You should read the entire passage to make sure you choose the correct choice in context.

Example 1: Letter

Sid's Stationery

2 Smythe St, Toronto, Canada M1B 5T6

Tel: (416) 295-1725

December 1st, 20--

Kerry Michaels

1 Stevens Rd

Scarborough, Ontario, Canada M1E 4H7

Dear Ms. Michaels:

Holiday Sale

Seasons Greetings. As a _______ customer, we wanted you to be among the first to know about our upcoming holiday sale. All craft paper, specialty printer paper, and decorative envelopes will be reduced by 50% for the month of December.

1.

(A) value

(B) valued

(C) valid

(D) validate

As per tradition at Sid's Stationery, we will be having a Christmas raffle. This year the grand prize is a 2-night stay for two at the Meridian Inn _______ Toronto Island. The winner will receive a free double occupancy stay in the penthouse suite as well as a free dinner on the moonlit patio.

2.

(A) through

(B) on

(C) over

(D) at

Money from ticket sales will be _______ to The Family Foundation, a local organization that provides food and clothing to those who need it most this Christmas.

3.

(A) purchased

(B) donate

(C) funded

(D) collected

We look forward to seeing you this Christmas season.

Yours truly,

Sid and Sandy Chester

Explanation 1:

Choice A is a noun.

Choice C is an adjective that does not fit logically in context. This letter is from a stationery store, so anyone can purchase items there. Something that is "valid" is allowed or permitted.

Choice D is a verb.

The correct answer is B. An adjective is necessary. A "valued customer" is one who shops somewhere often.

Explanation 2:

Choice A is a preposition that indicates going from one end to another. (I went through a tunnel.)

Choice C is a preposition used when one is passing something to reach another thing. (I went over the bridge.)

Choice D is a preposition used with times or specific venues. (I went at ten o'clock. We met at the mall.)

The correct answer is B. The preposition "on" is used with geographic places such as "island" or mountain.

Explanation 3:

Choices A and C are incorrect because you can't "purchase" or "fund" money.

Choice D is incorrect because "collected" is followed by the word "from" not "to".

The correct answer is B. "Donated" is the correct passive verb form used to describe money or items given to a good cause.

Example 2: Internal Memo

DISCOUNT SHOE EMPORIUM

MEMORANDUM

TO: Sales Staff

FROM: Management B.K.

DATE: OCTOBER 9th, 20--

SUBJECT: FLYER MISPRINT

Please be aware that there was a misprint in an advertisement for our store in this week's local free press. The ad states that on Saturday all men's formal footwear is on for 55% percent off rather _______ 15% off.

4.

(A) that

(B) than

(C) then

(D) they're

If customers come in and ask about this sale, please _______ and explain the printing error. Offer them an additional 5% off coupon to thank them for coming into our store. The coupon can be given out even if the customer decides not to purchase any shoes.

5.

(A) apologize

(B) compromise

(C) categorize

(D) analyze

Please call a manager to the sales floor _______ you encounter any customers who have the ad with them and demand to receive the 55% discount. These cases will be handled on an individual basis.

6.

(A) because

(B) whether

(C) if

(D) before

Thank you.

B.K.

Explanation 4:

Choices A, C, and D do not follow "rather" when a comparison between two things is being made.

The correct answer is B. The phrase "rather than" is used in a comparison.

Explanation 5:

Choice B does not fit in context. The verb means to agree to something in order to resolve a disagreement.

Choice C does not fit in context. The verb means to organize according to a certain system.

Choice D does not fit in context. The verb means to look into something in detail

The correct answer is A. The verb "apologize" means to say sorry.

Explanation 6:

Choice A is an incorrect conjunction that is used in a result clause. (I called the manager because the customer was angry.) The sale hasn't happened yet.

Choice B requires two things to occur. (Call the manager whether or not the customer complains.)

Choice D is illogical in context, because a salesperson wouldn't call the manager to help before the customer complained.

The correct answer is C. The word "if" is required to complete the conditional clause.

Kỹ năng làm bài thi Toeic phần 6 Incomplete Texts hiệu quả

Đọc lướt qua tài liệu: Trước khi làm bài thi của phần nào cũng thế các bạn nên đọc lướt quá đề bài để hiểu ý chính, nắm được thông tin cơ bản của toàn bài, của từng đoạn, từng phần của đề thi,...Qua đó bạn có thể đánh giá được đâu là nội dung quan trọng cần quan tâm hơn và lựa chọn cho mình hướng đọc phù hợp. Ví dụ như trong bức thư thì cũng nên xem thư gửi cho ai, ai là người gửi, chủ đề của lá thư, ngày gửi....

Bạn có cần phải đọc hết cả bài dài trong Part 6?: Chính vì Part 6 là bài đọc nên sẽ có những bài đọc dài mà nếu các bạn ngồi đọc hết từng câu từng chữ thì rất mất thời gian, các bạn chỉ cần đọc và nắm những nội dung chính, và để trả lời đúng thì bạn có thể tập trung vào những nội dung gần nhất đó là trước và sau chỗ trống cần điền. Bên cạnh đó, nếu gặp câu hỏi liên quan đến từ vựng thì các bạn chỉ cần hiểu đoạn văn xung quanh chỗ trống là được.

Xác định thể loại của bài đọc: Trong đề thi Toeic thì phần 6 sẽ gồm có các dạng bài đọc thường là những dạng văn bản email, memo, advertisement, feedback, thông báo. Khi đã luyện quen với các đề rồi, chúng ta chỉ cần nhìn qua là có thể xác định được thể loại văn bản. Việc này giúp chúng ta định hướng trước được nội dung của văn bản sẽ là về vấn đề gì. Việc này cũng rất quan trọng nên các bạn cần phải xác định trước khi đọc bài đọc.

Chú ý đến câu hỏi từ vựng: Nếu như ở phần 6 ngày trước lượng câu hỏi từ vựng không nhiều nhưng như bản cập nhất mới của đề thi Toeic tăng lên 70-80% . Để chuẩn bị tốt cho dạng câu hỏi này các bạn cần phải luyện thi toeic một cách nghiêm túc ở nhà. Hàng ngày, các bạn nên trau dồi vốn từ vựng, nên đọc nhiều các tài liệu tiếng anh, các bài báo, hay thậm trí là những câu chuyện song ngữ để nâng cao vốn từ vựng, ngữ pháp để rèn luyện phải xạ tiếng anh trong quá trình ôn luyện.

Khi làm bài thi phần 6 Incomplete Texts – hoàn thành câu, các bạn hoàn toàn có thể áp dụng những kỹ thuật làm bài của part 5 Incomplete Sentences để tìm thông tin trả lời vì hai phần này có nhiều điểm tương đồng. Kinh nghiệm là nếu câu nào chúng ta không chắc chắn thì không nên dành quá nhiều thời gian cho nó, vì đề thi Toeic còn khá dài và thời gian thì lại eo hẹp. Do đó nếu không chắc thì chúng ta hãy chọn ngay đáp án đầu tiên xuất hiện trong đầu khi đọc câu hỏi. Nếu muốn chúng ta có thể đánh dấu để sau khi làm xong mà còn thời gian thì xem lại.

Hy vọng những kỹ năng làm bài thi Toeic phần 6 Incomplete Texts hiệu quả của VnDoc.com sẽ giúp các bạn tự tin hơn vì đã nắm vững được những phương pháp làm bài thi phần 6. Chúc các bạn luyện thi toeic và làm bài thi Toeic đạt kết quả cao.

Đánh giá bài viết
1 1.428
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Luyện thi TOEIC Xem thêm