Bài tập hè môn Tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 6 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 6 các môn năm 2020 - 2021.

Bài tập ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án

Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập với kiến thức Tiếng Anh phù hợp với chương trình giảng dạy tiểu học, giúp các em hệ thống lại kiến thức và chuẩn bị nền tảng cho chương trình lớp trên. Mời các bạn tham khảo.

Xem thêm: Bài tập hè môn Tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6

I. Circle the odd one out. (Chọn từ khác loại)

1. wrote  watched  drew  bought
2. fever  better  cough toothache
3. picnic  badminton  chess volleyball
4. autumn  winter  summer  season
5. who  what  there  when
6. danced  song  stayed  listened
7. football  play  volleyball badminton
8. doing  watching spring  reading

II. Select and circle A, B, C or D.( Chọn và khoanh vào A, B hoặc C)

1.Alan and his friends __________to Tuan Chau Island last week.

A. go

B. are going

C. went

D. to go

2.They traveled to Hanoi ________bus.

A. by

B. in

C. on

D. with

3.We are going ___________Ha Long Bay next Sunday.

A. visit

B. visited

C. to visit

D. visiting

4.How __________is it from here to Hanoi?.

A. often

B. old

C. many

D. far

5.What do you usually do ________Autumn?

A. on

B. in

C. at

D. to

6.What is the ____________like today? - It's sunny and hot.

A. seasons

B. matter

C. weather

D. summer

7.__________did you do last weekend? - I went to the cinema.

A. Where

B. What

C. How

D. When

8.Where___________you yesterday? - I was at home.

A. are

B. were

C. is

D. was

9. What do you usually do .............. spring?

A. on

B. in

C. at

D. by

10. There ............. a lot of flowers at the festival last week.

A. are

B. were

C. was

D. is

11. ........... did they do yesterday?

A. What

B. When

C. Where

D. Who

12. ........... you going to Nha Trang next week?

A. Is

B. Are

C. Do

D. Did

13. Peter doesn't want ........... football.

A. play

B. to play

C. playing

D. played

III. Read the passage and answer the questions.(Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi)

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

True / False

1. Linda isn't from England.

2. There are five seasons in her country.

3. Her father and she sometimes go fishing.

4. They usually go skiing in the mountains.

5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words to make sentence.(sắp xếp các từ để tạo thành câu)

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

..........................................................................................

2. isn't / going / to / Hoi An / Minh / next / week / .

..........................................................................................

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

..........................................................................................

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

..........................................................................................

5. the / swimming pool / is / Where / ?

..........................................................................................

6.was/ in/ Nam/ Hanoi/ last month.

............................................................................

7.usually/ badminton/ in/ play/ I/ summer.

............................................................................

8.weather/ in/ what's/ the/autumn/ like/ ?

............................................................................

9.month/ We/ last/ visited/ Tuan Chau Island.

............................................................................

10.National Park/ They/ going/ the/ to/ are/ tomorrow.

............................................................................

11.did/ yesterday/ you/ what/ do/ ?

............................................................................

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd one out. (Chọn từ khác loại)

1 - watched; 2 - better; 3 - picnic; 4 - season;

5 - there; 6 - song; 7 - play; 8 - spring;

II. Select and circle A, B, C or D.( Chọn và khoanh vào A, B hoặc C)

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - B; 6 - C;

7 - A; 8 - B; 9 - B; 10 - B; 11 - A; 12 - B; 13 - B;

III. Read the passage and answer the questions.(Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi)

1 - False; 2 - False; 3 - True; 4 - True; 5 - False;

IV. Reorder the words to make sentence.(sắp xếp các từ để tạo thành câu)

1 - What is the weather like in the spring?

2 - Minh isn't going to Hoi An next week.

3 - How far is it from here to your house?

4 - Go straight ahead and turn right.

5 - Where is the swimming pool?

6 - Nam was in Ha Noi last month.

7 - I usually play badminton in summer.

8 - What's the weather like in autumn?

9 - We visited Tuan Chau island last month.

10 - They are going to the National Park tomorrow.

11 - What did you do yesterday?

Download đề thi và đáp án tại: Đề ôn tập lên lớp 6 môn Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu luyện thi tuyển sinh lớp 6 năm 2019 các môn khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
79 26.492
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm