Đề cương ôn thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 4 năm 2022

Đề cương ôn tập học kì 2 Tiếng Anh lớp 4 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sau đây sẽ cấu trúc lại những trọng điểm ôn tập về từ vựng và ngữ pháp tiếng Anh lớp 4 học kì 2, bên cạnh đó là các bài tập đi kèm, hệ thống lại các kiến thức ngữ pháp trọng tâm từ Unit 11 đến Unit 20 nhằm giúp các em ôn tập và củng cố lại toàn bộ kiến thức kì 2 tiếng Anh lớp 4 thí điểm.

I. Từ vựng tiếng Anh lớp 4 trọng tâm học kì 2

Từ vựng theo các chủ điểm sau: thời gian; nghề nghiệp; đồ ăn; miêu tả ngoại hình; ngày lễ; địa điểm; trang phục; số điện thoại; các con vật; chủ đề nghỉ hè

Tổng hợp Từ vựng tiếng Anh unit 11 - unit 20 giúp các em học sinh lớp 4 củng cố kiến thức Từ vựng tiếng Anh lớp 4 học kì 2 giúp các em học sinh lớp 4 ôn tập tại nhà hiệu quả.

II. Ngữ pháp tiếng Anh học kì 2 lớp 4

Unit 11: What’s time is it?

- What’s time is it?

It’s + time.

- What time do you….?

I+ ….+ at (time)

Unit 12: What does your father do?

- What does your…..do?

He’s/ she’s a ……..

- Where does he/she works?

He/ she works in……

Unit 13: Would you like some milk?

- What is + your/ his/ her + favourite drink/food ?

It’s + ……

-Would you like some + ….?

Yes, please/ No, thanks.

Unit 14: What does he look like?

-What does he/ she look like?

He/ She + is + Adj.

- Who's + Comparatives (Adj-er)?

S1 + is + Adj-er + than + S2.

Unit 15: When's Children's Day?

- When is + (festival)?

It's on the + (ordinal number) + of + (month).

- What do you do at/ on + (festival)?

I/ We + (Verb).

Unit 16: Let's go to the bookshop.

- Let’s go to the + (place).

Good idea!/ Sorry. I’m busy

-Why do you want to go to the…..?

Because I want to …….

Unit 17: How much is the T-shirt?

- How much is the ………?

It’s…..

- How much are the ………?

They’re

Unit 18: What's your phone number?

- What's your phone number?

It’s.. ...

- Would you like to + V?

Yes, I’d love to/ Sorry, I can’t.

Unit 19: What animal do you want to see?

- What animal do you want to see?

I want to see……………

- What animal does he/she want to see?

He/ she wants to see……………

- Why + do/ does + (Subject) + like + …….?

S + like/ likes + …….. + because + they are + ……..

Unit 20: What are you going to do this summer?

- What are you going to do this summer?

I’m going to + (Verb).

- Where are you going to do this summer?

I’m going to + (Verb).

III. Đề ôn tập học kì 2 tiếng Anh lớp 4 có đáp án

I. Odd one out:

1. Have breakfasthave dinnerhave lunchgo to bed
2. Farmerfactorydoctordriver
3. Breadbeefporkchicken
4. Oldclerkstrongslim
5. Waterorange juicemilkfish
6. Nursehospitalfieldoffice
7. Talleryoungshortbig
8. Make banh chungwear new clothesget lucky moneyfirework
9. Buy flowersdecorate the housevisit friendsNew Year
10. Thisthinthickthanks

II. Read and circle A, B or C:

1. What time is it? - …………………nine o’clock.

A. Its

B. It is

C. It’s is

2. …………do you get up? - I get up at 6 o’clock

A. What time

B. what

C. what’s

3. What time do you …………? - At 10 p.m

A. Have lunch

B. get up

C. go to bed

4. ………… does your father do? - He’s a teacher

A. When

B. what

C. where

5. My uncle is a ………… - He drives a taxi.

A. Driver

B. farmer

C. worker

6. ………… does a worker work?

A. What

B.where

C.when

7. A farmer………… in a …………

A. Work/ field

B. works/ field

C. field/ works

8. My sister is a clerk. She work in………… .

A hospital

B. a school

C. an office

9. ………… your favourite food?

A. Would

B. what

C. what’s

9. What’s your favourite drink?

A. It’s beef.

B. It’s apple juice.

C. It milk.

10.………… is his favourite drink.

A. Bread

B. rice

C. lemonade

11………… you like some lemonade?

A. Would

B. do

C. what

12.What does he ………… like? – He’s tall.

A. Do

B. slim

C. look

13. She is tall and

A. Taller

B. slim

C. short

14. What ……… they look like?

A. Do

B. does

C. are

15. Trang is ………… than Hoa.

A. Younger

B. young

C. younger than

16. ………… is smaller? – Jenny is.

A. Who’s

B. what

C. who

17. The mother is ………… than the sister.

A. Younger

B. old

C. older

18. When is………… ? –It’s on the first of June.

A. Christmas

B. Children’s Day

C. New Year

19. Teacher’s Day is on ………… .

A. The twentieth of November.

B. The first of January.

C. The twenty- fifth of December.

20. We …………banh chung and…………the house at Tet.

A. Make/ decorate

B. decorate/ make

C. makes/ decorates

21. Nam and his family watch ………… at Tet.

A. Firework display

B. display firework

C. firework displays

III. Matching:

A

A-B

B

1. What time is it?

1-

a. A doctor works in a hospital

2. What time do you go to school?

2 -

b. He’s tall and slim.

3. When’s Children’s Day?

3 -

c. It’s seven thirty.

4. What does your father do?

4 -

d. He is a driver.

5. Where does a doctor work?

5 -

e. She decorates the house.

6. What’s your favourite food?

6 -

f. It’s lemonade.

7. What’s your favourite drink?

7 -

g. It’s on the first of June.

8. Would you like some bread?

8 -

h. It’s beef.

9. What does your brother look like?

9 -

i.I go to school at six thirty.

10. What does Mai do at Tet?

10 -

j. Yes, please.

IV. Reading:

My name is Joe. I’m 10 years old. I’m in class 4B. I get up at 6 o’clock., then I go to school. I have lunch at 11: 30, and I go home at 4 o’clock in the afternoon. I like beef and orange juice. My father is a worker. He works in a factory. My mother is a nurse. She works in a hospital. My brother is a student. He is in class 6A. my brother is tall and slim. I’m shorter than him. My parents are young. We love Tet very much. We make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

A. Write True (T) or False (F):

1. Joe is in class 6A.

2. He has a brother.

3. His father is a farmer.

4. His mother works in a school.

5. His brother is a driver.

6. Joe is shorter than his brother.

7. He likes beef and orange juice.

B. Answers the questions:

1. How old is Joe?

…………………………………………………………………………..

2. What time does he get up?

…………………………………………………………………………

3. Where does his father do?

………………………………………………………………………….

4. What does his brother look like?

…………………………………………………………………………..

5. What do they do at Tet?

…………………………………………………………………………

V. Translate into English?

1. Bố tôi cao hơn mẹ tôi.

……………………………………………………………………………..

2. Tôi đi mua sắm và mặc quần áo mới vào ngày Tết.

…………………………………………………………………….

3. Tom đi ngủ vào lúc 9 giờ.

…………………………………………………………………………..

4. Một công nhân làm việc ở nhà máy.

………………………………………………………………………………

5. Thịt gà là thức ăn ưa thích của tôi.

………………………………………………………………….

VI. Put words in order:

1. is/ What/ wearing/ she/ ? /

__________________________________

2. wearing/ is/ She/ a white T-shirt/ skirt/and/ ./

__________________________________

3. trousers/ are/ How much/ the/ ?/

__________________________________

4. like/ crocodiles/ don’t/ because/ I/ they/ scary/ are/ ./

__________________________________

5. Children/ on Tet festival/ get lucky money/ ./

__________________________________

6. would/ for/ you/ What/ breakfast?/ like

__________________________________

7. like/ to/ picnic/ have/ Would/ with/ us?/ you/ a

__________________________________

8. do/ their/ they/ What/ free/ time?/ do/ in

__________________________________

9. I/ like/ very/ camels/ much./ don’t

__________________________________

10. don’t/ Why/ the zoo/ we/ today?/ go to

__________________________________

VII. Complete the sentences with the correct words.

1. We are ____ Vietnam

2. Minh goes to bed ____ten o’clock

3. I go to school ____ Monday _____ Friday

4. The post office is ____ to the cinema

5. Quan is reading books ___ the library

6. Phong ............... soccer with his friends every day.

7. She ............... to school in the morning.

8. We ............... English and Maths on Monday.

9. There ............... a table in my class.

10. Nam ............... up at five o’clock.

VIII. Read the passage and choose the correct answer.

There (1) _________ many places near our school: a post office, a supermarket, a
food stall and a bookshop. We go to the (2) _________ to buy stamps and (3) _______
letters to my pen friend. We go to the (4) _______ to buy books, pens, and (5) _______ . We go to the supermarket to (6) _______ some shopping. Well, I (7) _______ very hungry and I want
to eat now. Let’s go to the (8) _______ .

1. A. am B. is C. are D. be

2. A. supermarket B. food stall C. bookshop D. post office

3. A. buy B. like C. send D. eat

4. A. supermarket B. food stall C. bookshop D. post office

5. A. milk B. stamps C. meat D. pencils

6. A. eat B. do C. send D. buy

7. A. is B. am C. are D. be

8. A. supermarket B. food stall C. bookshop D. post office

IX. Choose the correct answer to complete the sentence.

1. _______ do you want to the post office? – Because I want some stamps.

A. When

B. What time

C. Why

D. Who

2. _______ is she wearing? – She’s wearing a pink dress.

A. Where

B. What

C. Who

D. How

3. She _______ got brown hair.

A. have

B. has

C. having

D. to have

4. _______ are Peter and Mary? – They are at the school party.

A. Who

B. What

C. Where

D. What time

5. What _______ are Linda’s shoes? – They are white.

A. clothes

B. jeans

C. weather

D. color

6. _______ is the T-shirt over there? – It’s 150.000 dong.

A. Why

B. How much

C. How

D. What

7. What are you _______ ? – I am reading.

A. reading

B. drawing

C. doing

D. singing

8. They are going to _______ some sports and games.

A. read

B. dance

C. walk

D. play

9. _______ do you prefer, badminton or football?

A. Where

B. How

C. What

D. Which

10. Where _______ you go last summer? – I went to Nha Trang with my aunt.

A. do

B. does

C. did

D. are

11. _______ did you come back from Singapore? – I came back last weekend.

A. Who

B. When

C. How

D. Why

12. My brother goes _______ in the summer.

A. fishing

B. fish

C. to fish

D. fishes

13. I often do my homework _______ the evening.

A. from

B. at

C. in

D. on

14. This weekend we are going _______ a picnic with our new friends.

A. from

B. for

C. of

D. with

15. Can I have a look at the shirt?

A. I don’t know.

B. Sure. Here you are.

C. Don’t look.

D. Fine, thanks.

X. Read the passage and answer the question. 

My name is Jennie. Today is Saturday. It's also my birthday. I am getting up early. I want to choose my best clothes for this important day. I want to put on my new black jeans. I also want to wear my new blue T-shirt and the new pair of white shoes. My mom is calling me to go downstairs for breakfast. All right, I am ready in my best clothes now.

1. Today is ______.

2. She gets up ________.

3. She wants to put on her ______.

4. She wants to wear her ________.

5. She wants to put on her new pair of ______

ĐÁP ÁN

I. Odd one out:

1 - go to bed; 2 - factory; 3 - Bread; 4 - clerk; 5 - fish;

6 - nurse; 7 - taller; 8 - firework; 9 - new year; 10 - this;

II. Read and circle A, B or C:

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - C;

11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - A; 15 - A;

16 - C; 17 - C; 18 - B; 19 - A; 20 - A; 21 - A;

III. Matching:

1 - c; 2 - i; 3 - g; 4 - d; 5 - a;

6 - h; 7 - f; 8 - j; 9 - b; 10 - e;

IV. Reading:

A. Write True (T) or False (F):

1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - F; 5 - F; 6 - T; 7 - T;

B. Answers the questions:

1 - he is 10 years old.

2 - He gets up at 6 o'clock.

3 - He works in a factory.

4 - He is tall and slim.

5 - They make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

V. Translate into English?

1 - My father is taller than my mother.

2 - I go shopping and wear new clothes at Tet.

3 - Tim goes to bed at 9 o'clock.

4 - A worker works at the factory.

5 - Chicken is my favorite food.

VI. Put words in order:

1 - What is she wearing?

2 - She is wearing a white T-shirt and skirt.

3 - How much are the trousers?

4 - I don't like crocodiles because they are scary.

5 - Children get lucky money on Tet festival.

6 - What would you like for breakfast?

7 - Would you like have a picnic with us?

8 - What do they do in their free time?

9 - I don’t like camels very much.

10 -  Why don’t we go to the zoo today?

VII. Complete the sentences with the correct words.

1. We are _from___ Vietnam

2. Minh goes to bed __at__ten o’clock

3. I go to school __from__ Monday __to___ Friday

4. The post office is _next___ to the cinema

5. Quan is reading books __in_ the library

6. Phong .......plays........ soccer with his friends every day.

7. She .......goes........ to school in the morning.

8. We ........have....... English and Maths on Monday.

9. There .......is........ a table in my class.

10. Nam ......gets......... up at five o’clock.

VIII. Read the passage and choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - D; 6 - B; 7 - B; 8 - B;

IX. Choose the correct answer to complete the sentence.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - C; 8 - D; 9 - D; 10 - C;

11 - D; 12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - B;

X. Read the passage and answer the question.

My name is Jennie. Today is Saturday. It's also my birthday. I am getting up early. I want to choose my best clothes for this important day. I want to put on my new black jeans. I also want to wear my new blue T-shirt and the new pair of white shoes. My mom is calling me to go downstairs for breakfast. All right, I am ready in my best clothes now.

1. Today is __Jennie's birthday____.

2. She gets up ___early_____.

3. She wants to put on her ___new black jeans___.

4. She wants to wear her ___new blue T-shirt__.

5. She wants to put on her new pair of ___white shoes___

Trên đây toàn bộ nội dung có trong Đề cương tiếng Anh lớp 4 học kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Tiếng Anh bổ ích khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 4, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 4, Đề thi học kỳ 2 lớp 4 cập nhật liên tục trên VnDoc.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 4, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
142 56.355
3 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Linh Le
    Linh Le

    H

    Thích Phản hồi 06/05/21
    • Linh Le
      Linh Le
      Thích Phản hồi 06/05/21
      • Linh Le
        Linh Le

        Bày cho mình với các bạn

        Thích Phản hồi 06/05/21
        • Hiếu Vũ Đăng
          Hiếu Vũ Đăng

          ai đấy học lớp 4 à


          Thích Phản hồi 07:28 18/05
      Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm