Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 2 năm 2020 - 2021

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 kì 2 năm 2020 - 2021 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kỳ 2 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. 10 Đề thi cuối kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án tổng hợp kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 11 - 20 lớp 5 giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.

Đề thi tiếng Anh lớp 5 cuối kì 2 có đáp án - Đề số 1

Circle the odd-one-out.

1.

a. bus

b. helicopter

c. motorcycle

d. train

2.

a. along

b. in the middle of

c. between

d. because

3.

a. young

b. handsome

c. tall

d. dance

4.

a. snow

b. elbow

c. show

d. girl

5.

a. coat

b. soap

c. stone

d. goat

Give the correct form of the verbs in brackets.

1.

My class (not start) ______________at 8’clock.

2.

How many floors your house (have) _________________?

3.

Mr. Ba (watch) __________________ TV every evening.

4.

When Hoa (have) _______________Math?

5.

She (brush) _______________ her teeth after meals.

6.

How you (go) ______________ to school? – By bike.

7.

They (play) __________________ games after school.

8.

Huy’s brother (go) _________________ to bed at 10 o’clock.

9.

Lam’s mother (work) ________________ in a factory.

10.

Who your grandparents (live) _____________with?

Write the correct words.

litter

garbage can

path

grass

fountain

trees

litter: rác, xả rác

This is a nice park. There are two (1) ________ in the park and there are lots of flowers.

A woman is standing near a (2) ________.

A duck is walking on the (3) ________ and a girl is walking on the (4) ________.

A man is cleaning the park. He is taking all the (5) ________and putting it in the (6) ________.

The park is very clean now.

ĐÁP ÁN

Circle the odd-one-out.

1 - B; 2 - D; 3 - D; 4 - D; 5 - D;

Give the correct form of the verbs in brackets.

1 - doesn’t start; 2 - does ... have; 3 - watches; 4 - does ... have; 5 - brushes;

6 - do ... go; 7 - play; 8 - goes; 9 - works; 10 - do ... live;

Write the correct words.

1 - trees; 2 - fountain; 3 - grass; 4 - path; 5 - litter; 6 - garbage can;

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án - Đề số 2

Choose correct answer:

1. The pin is ………. the thin fin.

A. at

B. on

C. in

2. Are there chairs ………..to the table?

A. by

B. near

C. next

3. There are………..behind the sofa.

A. lamps

B. lamp

C. lampes

4. This is ……….big twig.

A. I

B. my

C. me

5. ………..? – I can’t see the board.

A. What’s that, Andy?

B. What wrong Andy?

C. What’s wrong Andy?

6. ……….can not hear her teacher.

A. He

B. She

C. You

7. She can ……….a magic trick.

A. do

B. play

C. make

8. Look at………! He can sing an English song.

A. her

B. me

C. him

9. Can the boys ride a bike?

A. Yes, they are.

B. Yes, they can

C. Yes, they ride.

10. She can swim, ……..she can’t fly a kite.

A. but

B. and

C. so

Arrange the words into sentences:

1. is , a, sink, there, and, refrigerator, a, the, kitchen, in.

………………………………………………………………………………………..

2. sit, I, in, can, pit, the.

………………………………………………………………………………………..

3. a, is, sofa, the, between, there, lamps?

………………………………………………………………………………………..

4. Rosy, reach, the, can’t, bookshelf.

………………………………………………………………………………………..

5. sister, the, write, can, alphabet, my.

…………………………………………………………………………………

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1. A. lunchB. subjectC. music
2. A. judoB. homeworkC. compass
3. A. studyB. uniformC. Monday
4. A. vocabularyB. wonderfulC. love
5. A. don'tB. modernC. uniform

Read the passage and write True or False.

My sister May is four years old. She likes eating candy in the evening. She does not like brushing her teeth before going to bed. Yesterday she could not sleep because she had a terrible pain in her tooth. In the morning, Mum took her to the hospital to see the dentist. The dentist said that Mary should brush her teeth after meals. She should not eat sweet things in the evening.

1. My sister is 4 years old.

2. She likes eating sweet things in the evening.

3. She had a toothache yesterday.

4. She went to the hospital with her father.

5. The dentist said that she should brush her teeth every morning.

6. May shouldn’t eat sweet things in the evening.

ĐÁP ÁN

Choose correct answer:

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - B; 7 - C; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Arrange the words into sentences:

1 - There is a sink and a refrigerator in the kitchen.

2 - I can sit in the pit.

3 - Is there a sofa between the lamps?

4 - Rosy can't reach the bookshelf.

5 - My sister can write the alphabet.

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

Read the passage and write True or False.

1 - True; 2 - True; 3 - True; 4 - False; 5 - False; 6 - True;

Đề thi tiếng Anh cuối kì 2 lớp 5 năm 2021 có đáp án - Đề số 3

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1. A. air

B. where

C. hear

D. wear

2. A. nearly

B. yearly

C. early

D. hear

3. A. stay

B. stare

C. chased

D. cave

4. A. aerobics

B. breath

C. share

D. hair

5. A. status

B. match

C. prepare

D. care

Choose the correct answer.

1. Linda and her friends __________to Phu Quoc Island last month.

A. go

B. are going

C. went

D. to go

2. Peter traveled to West Lake ________bus.

A. by

B. in

C. on

D. with

3. We are going ___________Ha Long Bay tomorrow.

A. visit

B. visited

C. to visit

D. visiting

4. How __________is it from here to Hue?.

A. often

B. old

C. many

D. far

5. What do you usually do ________Summer?

A. on

B. in

C. at

D. to

6. What is the ____________like today? - It’s sunny and hot.

A. seasons

B. matter

C. weather

D. summer

7. __________did you do last night? - I went to the theater with my family.

A. Where

B. What

C. How

D. When

8. Where___________you last weekend? - I was at home.

A.are

B. were

C. is

D. was

Rearrange the words to make right sentences.

1. visited/ Phong/ Ho Chi Minh city / last month.

→………………………………………………………………….

2. usually/ swimming/ in/ go/ I/ summer.

→………………………………………………………………….

3. weather/ in/ what’s/ the/spring/ like/ ?

→………………………………………………………………….

4. We/ last/ visited/ weekend/ Phu Quoc Island.

→………………………………………………………………….

5. National Park/ They/ going/ the/ to/ are/ next weekend/ visit/

→………………………………………………………………….

6. did/ yesterday/ you/ where/ go/ ?

→………………………………...........................................

Read and Match.

A

B

1. What’s your name?

2. Do you like watching cartoons?

3.Who are the characters in the story?

4. What’s the matter with you?

5. What would you like to eat ?

a. My name’s Lien.

b. I’d like a bowl of rice and chicken, please.

c. I’ve got a backache.

d. Yes, I do

e. Tam and Cam.

Make questions for these answers.

1...................................................................free time?

- I go camping and surf the Net.

2...................................................................?

- By plane

3................................................................... tomorrow?

- It’ll very cold and snowy.

4....................................................................for your new house?

- I need a fridge. I’ll use it to keep food fresh.

5....................................................................?

- You should use some eye drops.

6...................................................................?

- You may get a burn.

ĐÁP ÁN

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1 - C; 2 - C; 3 - B: 4 - B; 5 - A;

Choose the correct answer.

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - D;

5 - B; 6 - C; 7 - B; 8 - B;

Rearrange the words to make right sentences.

1 - Phong visited Ho Chi Minh last month.

2 - I usually go swimming in summer.

3 - What's the weather like in the spring?

4 - We visited Phu Quoc Island last weekend.

5 - They are going to visit National Park next week.

6 - Where did you go yesterday?

Read and Match.

1 - a; 2 - d; 3 - e; 4 - c; 5 - b;

Make questions for these answers.

1 - What do you do in your ....

2 - How do you go there?

3 - What will the weather be like ....

4 - What do you need ...

5 - What should I do

6 - What happened with you

Đề tiếng Anh lớp 5 kì 2 có đáp án - Đề số 4

I. Circle the odd one out. Chọn từ khác loại)

1. Autumn Winter Summer Season

2. Who What There When

3. Danced Song Stayed Listened

4. Football Play Volleyball Badminton

5. Doing Watching Spring Reading

II. Select and circle A, B, C or D. (Chọn và khoanh vào A, B hoặc C)

1. What do you usually do ………….. spring?

A. on B. in C. at D. by

2. There …………. a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were C. was D. is

3. ……….. did they do yesterday?

A. What B. When C. Where D. Who

4. ……….. you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ……….. football.

A. play B. to play C. playing D. played

III. Read the passage and write True or False. (Đọc đoạn văn sau và viết True (Đúng) hoặc False (sai).

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

1. Linda isn’t from England.

2. There are five seasons in her country.

3. Her father and she sometimes go fishing.

4. They usually go skiing in the mountains.

5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words to make sentences. (Sắp xếp các từ để tạo thành câu)

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Circle the odd one out.

1. Season 2. There 3. song 4. play 5. spring

II. Select and circle A, B, C or D.

1. B. in 2. B. were 3. A. what 4. B. Are 5. B. to play

III. Read the passage and write True or False.

1. False 2. False 3. True 4. True 5. False

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What is the weather like in spring?

2. Minh isn’t going to to Hoi An next week.

3. How far is it from here to your house?

4. Go straight ahead and turn right.

5. Where is the swimming pool?

Đề thi tiếng Anh kì 2 lớp 5 có đáp án - Đề số 5

Reorder the words to complete the sentences.

1. play/ We/ summer/ in/ often/ football/ the

…………………………………………………………...….……

2. I/ at/ and/ listen/ stay/ music/ home/ in the/ to/ cold weather.

……………………………………………………………..……..

3. the/ the/ like/ is/ in/ weather/ summer/ what?

…………………………………………………………….…….

4. weather/ father/ my/ likes/ warm.

…………………………………………………………….....….

5. goes/ Lisa/ cool/ often/ in / weather/ cycling.

……………………………………………………......………….

Choose correct answer:

1. The pin is ………. the thin fin.

A. at

B. on

C. in

2. Are there chairs ………..to the table?

A. by

B. near

C. next

3. There are………..behind the sofa.

A. lamps

B. lamp

C. lampes

4. This is ……….big twig.

A. I

B. my

C. me

5. ………..? – I can’t see the board.

A. What’s that, Andy?

B. What wrong Andy?

C. What’s wrong Andy?

6. ……….can not hear her teacher.

A. He

B. She

C. You

7. She can ……….a magic trick.

A. do

B. play

C. make

8. Look at………! He can sing an English song.

A. her

B. me

C. him

9. Can the boys ride a bike?

A. Yes, they are.

B Yes, they can

C. Yes, they ride.

10. She can swim, ……..she can’t fly a kite.

A. but

B. and

C. so

Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Tokyo, the capital of Japan, is a big city. The city is filled with factories, large office buildings, banks, restaurants, and shops of all sizes. It is a (1) __________ for Japanese art, and is home to more than 100 colleges and universities. The city is (2) __________ an important seaport. Most Japanese companies have (3) __________main offices in Tokyo. At the heart of Tokyo is the Imperial Palace. This is the place (4) __________ the Emperor of Japan lives with his family. Tokyo is one of the world's biggest and most crowded (5) __________.

1. A. houseB. cityC. centerD. capital
2. A. andB. alsoC. butD. so
3. A. itsB. theirC. theirsD. some
4. A. whatB. whereC. whichD. for
5. A. cityB. a cityC. citiesD. the cities

Choose the odd one out.

1. HowWhatThatWho
2. wrotewatcheddrewbought
3. backachemattercoughtoothache
4. picnicbadmintonchessvolleyball
5. autumnusuallyspringwinter

ĐÁP ÁN

Reorder the words to complete the sentences.

1 - We often play football in the summer.

2 - I stay at home and listen to music in the cold weather.

3 - What is the weather like in the summer?

4 - My father likes warm weather.

5 - Lisa often goes cycling in the cool weather.

Choose correct answer:

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - B; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

Choose the odd one out.

1 - That; 2 - watched; 3 - matter; 4 - picnic; 5 - usually;

5 Đề thi Anh văn lớp 5 học kì 2 có đáp án tiếp theo

Xem tiếp 5 Đề thi môn tiếng Anh lớp 5 học kì 2 trong file tải về.

Trên đây là Bộ 10 Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 5 có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 5 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh lớp 5 trọn bộ, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 online, .... Mời bạn đọc tham khảo, download phục vụ việc học tập, giảng dạy.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
4 2.918
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm