Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án - Số 1

46 75.888

Bộ đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

Chúng tôi đã tổng hợp nhiều đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 hay, đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 các cấp của các kỳ thi trước. Tài liệu ôn thi HSG lớp 9 này sẽ giúp các em tham khảo làm quen với cấu trúc ra đề của đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9, từ đó giúp các em có kế hoạch ôn tập thật tốt. Tin rằng, với tuyển tập Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9 này, các em sẽ đem vinh quang về cho trường.

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 thành phố Hà Nội năm 2016

Đề khảo sát học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 huyện Nam Trực, Nam Định năm học 2015 - 2016 có đáp án

Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh lớp 9 Sở GD &ĐT TP. Đà Nẵng năm học 2015 - 2016 có đáp án

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Thanh Thủy, Phú Thọ năm học 2016 - 2017 có đáp án

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others (1 point).

1. A. appliance

B. activity

  C. adventure

D. average

2. A. dormitory

B. category

  C. priority

D. ordinary

3. A. compliment

B. effective

  C. charity

D. extreme

4. A. advertise

B. advertisement

  C. teenager

D. surrounding

5. A. national

B. newspaper

  C. dormitory

D. biology

Section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences (5 points).

1. - Daisy: "What a lovely house you have!" - Mary: "______."

A. Lovely, I think so                  B. Thank you. Hope you will drop in

C. Of course not, it's not costly              D. No problem

2. Analysts suggested the country __________its infrastructure to get foreign investment.

A. improve          B. to improve        C. improves        D. improving

3. The children __________to the zoo.

A. were enjoyed taken          B. were enjoyed taking

C. enjoyed being taken          D. enjoyed taking

4. _______ my friends were unsuccessful at the job interviews.

A. Most             B. The most of         C. Most of        D. Most out of

5. _______ hard it is, we'll finish solving it before you come back.

A. No matter what        B. How far          C. No matter how        D. Whichever

6. It was clear that the young couple were _______ of taking charge of the restaurant.

A. responsible            B. reliable         C. capable             D. able

7. _______ he loved her, he didn't forgive her for what she had done.

A. Much as             B. Because          C. No matter         D. However

8. _______ for the intolerable heat in the hall, we would have stayed much longer.

A. If it weren't           B. Unless it were        C. Hadn't it been        D. Had it not been

9. Last year, Matt earned..........................his brother

A. twice as much as        B. twice as many as      C. twice more than       D. twice as more as

10. Rarely...........about the environment enough to give up their cars

A. do people care              B. are people care        C. people are care       D. care people

11. Tom always.............the crossword in the paper before breakfast

A. makes                  B. writes              C. does           D. works

12. I do not mind your using my bike.................you take care of it

A. although                  B. for the fear that      C. provided that       D. unless

13. What time are you _______ duty? Let's have a coffee after that.

A. over                B. on              C. off              D. out of

14. Don't give up your harboring dream. _______ working harder and harder.

A. Try out                 B. Keep on       C. Speed up         D. Go off

15. It's been a good year. I've written two books and a couple of articles, and _______ are now in print.

A. both of which           B. both of them       C. all of which        D. all of them

16. The meal Mary cooked tastes_______.

A. well                   B. badly            C. good          D. worse

17. ______ at the party, we saw Ruth standing alone.

A. Arriving                 B. We arrived        C. Arrived       D. We were arriving

18. He was turned down for the job because he is ________.

A. qualified               B. qualifying            C. unqualified          D. qualification

19. Everyone hopes to pass the next final exam,___________?

A.doesn't he               B. hasn't he             C. haven't they          D. don't they

20. _______ had booked in advance were allowed in.

A. Only who                     B. Only those who  

C. Only who were those          D. Only were those who

21. They hardly believe him and ................

A. so do I              B. neither do I          C. I do, too         D. I believe him

22. The house was .............building.

A. a stone nice old        B. a nice old stone

C. a nice stone old         D. an old nice stone

23. At the moment she's considering ________ a car.

A. buying               B. to buy                C. to buying         D. buy

24. She.................her neighbor's children for the broken window

A. accused                 B. complained         C. blamed          D. denied

25. I don't think we have very much......................., we are very different people

A. together                B. in common           C. the same         D. similar

V. Supply the correct form of the words in bracket (1 point)

1. The committee has made some ..........................changes for the better (DECIDE)

2. Do you know that the ..................of the awards are coming on Sunday? (RECEIVE)

3. She thinks chatting on the Internet is.......................(TIME-CONSUME)

4. John went to bed early because he had had a ___________day. (TIRE)

5. The professor explained his idea with great________. (CLEAR)

VI. Supply the correct form and tense of the verbs in brackets (1 point)

1. You (stop) ______by a policeman if you try to cross the road now.

2. She wishes she (not give)______ them her phone number last week.

3. Would you be so kind as (switch off).............. the lights when leaving?

4. It's imperative that the wildlife program (broadcast).........

5. Had it not been for her sickness, she (go out)................................ with me to the party

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1) ..................... Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not (2)........................an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other (3)..................... parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and sold (4).............pets. For many animals and birds, the problem is that their (5)........................- the place where they live is disappearing. More land is (6)...................for farms, houses or industry, and there are fewer open spaces (7)..........there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, (8)..................these chemicals pollute the environment and harm wildlife. The most successful animals on earth- human (9)......................- will soon be the only ones left, unless we can (10)....................this problem.

VIII. Read the passage and choose the best option to complete the passage (2 points)

One step beyond automated machines is the (1) _______ robot, the heart and brain (2) _______ which is the microcomputer. Unlike most automated machines, industrial robots can (3) _______ programmed to do a variety of tasks (4) _______ are usually accomplished by human factory workers. Like their human (5) _______, industrial robots can be switched from one job to (6) _______ and can be programmed to (7) _______ new tasks. Thus, robots have found their greatest use in assembling (8) _______ components. However, they are swiftly branching (9) _______ basic assembly operations to construction and mining, and their (10) _______ wonderful use of all is the exploration of oceans and outer space.

1. a. industry

b. industrial

c. industrialize     

d. industrialization

2. a. of

b. in 

c. from

d. for

3. a. to be

b. be

c. is

d. being

4. a. who

b. whom

c. whose

d. that

5. a. combination

b. counterpart

c. evaluation

d. abolishment

6. a. some

b. any

c. another

d. others

7. a. handle

b. expose

c. judge

d. compare

8. a. mechanic

b. mechanical

c. mechanics

d. mechanization

9. a. for

b. onto

c. from

d. forward

10. a. most

b. best

c. worse

d. less  

IX. Read the following passages and choose the best answers to each questions (1 point)

People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and minutes seem to slip away before many planned chores get done. According to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do first. They get tied down by trivial; time-consuming matters and never complete the important ones.

One simple solution often used by those at the top is to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to least essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense of satisfaction over their achievements. People who do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and physical health.

1. Which of the following is the best title for the passage?

A. Common Complains About Work           B. Accomplishing Trivial Matters

C. Achieving Job Satisfaction                 D. Learning To Manage Time

2. According to the passage, why do many people never seem to have enough time to accomplish things?

A. They do not prioritise tasks.

B. They get tied down by one difficult problem.

C. They fail to deal with trivial matters.

D. They do not seek the advice of time management experts.

3. In paragraph 2, the word those refer to:

A. daily lists           B. trivial matters        C. priorities         D. people

4. The passage states that one solution to time management problems is to:

A. consult a time management expert

B. accomplish time-consuming matters first

C. keep daily lists of priorities and check them regularly.

D. spend only a short time on each task.

5. The paragraph following the passage most probably discusses:

A. mental and physical health problems.

B. another solution to time management problems

C. ways to achieve a sense of fulfillment.

D. different types of lists.

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1.It's my opinion that you should take more exersise.

If I were.............................................................................................................................

2.He never suspected that the money had been stolen.

At no time ........................................................................................................................

3. You have ridden a horse before, haven't you?

Have...................................................................................................

4. I'm quite happy to look after the baby for you.

I don't................................................................................................................................

5. Vietnamese women continue to wear the fashionable Ao dai.

The fashionable Ao dai.............................................................................

6. "Would you like to go to the concert with me tonight?" Peter said to Ann.

Peter invited................................................................................................

7. He was annoyed because his son often came home late.

He objected....................................................................................................................

8. She dances beautifully and she sings sweetly, too.

Not only .......................................................................................................................

9. Thomas and David are very good friends.

Thomas and David get.....................................................................................................

10. Driving on the left is strange and difficult for Americans.

Americans aren't..............................................................................................................

XI. Sentence building (2 points)

Use the following sets of words and phrases to write a letter. Make all the changes and additions if necessary.

Dear Na,

I/ already/ arrive home/ New York
......................................................................................................

2. It/ happy/ see/ whole family again.

......................................................................................................

3. Thank/ for/ lovely time/ you/ house

......................................................................................................

4. It/ kind/ you/ show me so much/ hometown

......................................................................................................

5. I/ really impressed/ friendliness/ your people

......................................................................................................

6. mountainous sights/ make/ deep impression/ me

......................................................................................................

7. I still remember/ invited/ eat/ sour meat/ and/ it/ delicious

......................................................................................................

8. your homeland/ beautiful/ so/ I wish/ have a chance/ visit/ again

......................................................................................................

9. If/ you/ time/ write/ me

......................................................................................................

10. I/ look/ hear/ you/. Give/ regards/ parents

......................................................................................................

Love,

Daisy

.....Hết....

Đáp án Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

section a: Phonetics

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. A

2. D

3. B

4. D

5. D

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others (1 point).

0.2 point for each correct answer

1. D

2. C

3. D

4. A

5. D

section B: Grammar & Vocabulary

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences

(5 points)- 0.2 point for each correct answer

1. B

6. C

11. C

16. C

21. B

2. A

7. A

12. C

17. A

22. B

3. C

8. C

13. C

18. C

23. A

4. C

9. A

14. B

19. D

24. C

5. C

10. A

15. D

20. B

25. B

IV. Identify the error in the following sentences by circling A, B, C or D (2 points)-

0.2 point for each correct answer

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. C

9. A

10. D

V. Supply the correct form of the words in bracket (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. decisive

2. recipients

3. time- consuming

4. tiring

5. clarity

VI. Supply the correct form and tense of the verbs in brackets (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. will be stopped

2. had not given

3. to switch off

4. (should) be broadcast

5. would have gone out

SECTION C: READING

VII. Fill in each blank with a suitable word (2 points)- 0.2 point for each correct answer

1. danger

2. make

3. valuable

4. as

5. habitat

6. used

7. than

8. but

9. beings

10. solve

VIII. Read the passage and choose the best option to complete the passage (2 points)

- 0.2 point for each correct answer

1. b

2. a

3. b

4. d

5. b

6. c

7. a

8. b

9. c

10. a

IX. Read the following passages and choose the best answers to each questions (1 point)- 0.2 point for each correct answer

1. D

2.A

3. D

4.C

5.B

SECTION D: WRITING:

X. Sentence transformation (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1. If I were you, I would take more exersise

2.At no time did he suspect that the money had been stolen

3. Have you ridden a horse before?

4. don't mind looking after the baby for you

5. The fashionable Ao dai continues to be worn by Vietnamese women.

6. Peter invited Ann to go to the concert with him that night

7. He objected to his son/his son's coming home late

8. Not only does she dances beautifully, but she also sings sweetly

9. Thomas and David get along/ on very well (with each other)

10. Americans aren't used to driving on the left

XI. Sentence building (2 points)- 0.2 point for each correct answer

Use the following sets of words and phrases to write a letter. Make all the changes and additions if necessary.

1. I have already arrived home in New York.

2. It is happy to see my/the whole family again.

3. Thank you very much for the lovely time with you in your house.

4. It was very kind of you to show me so much of your hometown.

5. I was really impressed by the friendliness of your people.

6. The mountainous sights made/ have made a deep impression on me.

7. I still remember being invited to eat sour meat and it was very delicious.

8. Your homeland is beautiful, so I wish I would have a chance to visit it again.

9. If you have time, (please) write to me.

10. I look/ am looking forward to hearing from you. Give my regards to your parents.

Đề thi học sinh giỏi trường môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Khả Phong, Hà Nam năm học 2016 - 2017

II. Four hotel guests are calling for a taxi. Are these statements True or False? Listen and check (P) the appropriate box. You are allowed to listen to the recorder TWICE (0,8 pts)

 

TRUE

FALSE

5. The caller’s flight leaves in four hours.

 

 

6. The caller wants to go to another hotel.

 

 

7. The caller needs to catch a train.

 

 

8. The caller’s friend is going to have a baby soon.

 

 

B. WORD SOUND AND STRESS PATTERN (2 pts)

I. Choose the word with the different pronunciation of the underline part (1 pt)

9. A. naked

B. crooked

C. packed

D. wicked

10. A. relationship 

B. recommend

C.  resident

D.  revolution

11. A. exchange

B. charity

C. teacher

D. chorus

12. A. delivery

B.  wilderness

C.  rhino

D.  philosophy

13. A.  Threaten

B.  Earth

C.   Healthy

D. Northern

Đánh giá bài viết
46 75.888
Thi học sinh giỏi lớp 9 Xem thêm