Đề ôn thi giữa kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020

Đề thi môn tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1

Đề thi giữa học kì 1 tiếng Anh 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 1 lớp 6 năm 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 chương trình mới được biên tập dưới nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B or C.

1. A. lunch

B. subject

C. music

2. A. judo

B. homework

C. compass

3. A. study

B. uniform

C. Monday

4. A. vocabulary

B. wonderful

C. love

5. A. don't

B. modern

C. uniform

Đáp án: 1. C; 2. C; 3. B; 4. C; 5. C

Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. My parents ___________ to work at 8 every day.

A. are going

B. goes

C. go

2. What ___________ at the moment?

A. are you doing

B. you are doing

C. do you do

3. John ___________ a dog and a cat.

A. is having

B. do have

C. has

4. John ___________ for school.

A. is often late

B. often is late

C. is late often

5. Duy normally ___________ to school, but today he ___________ by bus.

A. walks - goes

B. is walking - goes

C. walks - is going

6. What is your favourite __________?

A. history

B. vocabulary

C. subject

7. The first __________ we have on Monday is music.

A. lesson

B. homework

C. study

8. During __________ we often play many games in the playground.

A. break time

B. gym time

C. class time

9. John goes to a/an __________ school. His classmates are from many countries.

A. boarding

B. overseas

C. international

10. __________ is my favourite subject. I like learning about how light and sound work among many other things.

A. Maths

B. Physics

C. Computer science

Đáp án: 1. C; 2. A; 3. C; 4. B; 5. A; 6. C; 7. A; 8. A; 9. C; 10. C

Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false (F). Circle T or F.

I have many good classmates, but my best friends are Vy and Thảo. Vy sits next to me, and Thảo sits in front of us. Both of them are very smart and creative. Vy is good at English, and Thảo is best at maths. They help me a lot with my study. During break time, we often play many games together. Our favourite is hide and seek. Thảo and I like science, so we join the school's science club. Vy likes dancing, so she is in the dance club. Vy often performs in front of the whole school at the beginning of each month, and we love watching her. I think I'm very lucky to have two best friends!

1. Mai is mainly talking about her school activities.

2. Mai, Vy and Thảo sit at the same table.

3. They don't have any favourite game.

4. Mai's friends help her to study.

5. Vy is not in the same club as Mai and Thảo.

Đáp án: 1. F; 2. F; 3. F; 4. T; 5. T

Read the passage and answer the questions.

Hogwarts is a very special school: it is a school for young witches and wizards. It is located near a lake in Scotland, but its students come from Scotland, England, Ireland and Wales. School begins on September 1, and students all get on a special train in London to go to school together. Hogwarts is a boarding school, so students have classes and live at the school. They have to wear robes as their uniform. Each student has an owl for a pet. The owls also carry letters from families. All students play a sport called the quidditch, a kind of flying soccer. Players try to hit the ball with a stick while mounting their flying brooms.

1. Who goes to Hogwarts School?

______________________________________

2. How do students get to school on their first day?

______________________________________

3. What do the students wear for their uniforms?

______________________________________

4. What do owls do for the students?

_____________________________________

5. What do players use to hit the ball in a quidditch

______________________________________

Đáp án:

1. Young witches and wizards

2. By train

3. Robes

4. Carry letters from families

5. A stick

Rearrange the sentences. You can not change the words.

Here is an example. 0. There/library/many/the/books/are/in/.

Answer: 0. There are many books in the library

1. I/Tuesdays/on/English/study/.

_________________________________________________________

2. What/you/are/at/looking/

_________________________________________________________

3. Does/drive/your/you/mother/to school/

_________________________________________________________

4. The/are/right now/students/playing/.

________________________________________________________

5. They/are/on/playground/playing/the/games/.

_________________________________________________________

Đáp án

1. I study English on Tuesdays.

2. What are you looking at?

3. Does your mother drive you to school?

4. The students are playing right now.

5. They are playing games on the playground.

Trên đây là Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6 mới, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 624
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm