Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 có đáp án + giải thích chi tiết (Đề số 5)

Đề ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh

Mời các bạn vào tham khảo Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2018 có đáp án + giải thích chi tiết (Đề số 5) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sau đây sẽ giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị thật tốt để yên tâm bước vào kì thi quan trọng chính thức. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

Any change in one part of an ecosystem can cause changes in other parts. Droughts, storms and fires can change ecosystems. Some changes (1)___________ ecosystems. If there is too (2)__________ rainfall, plants will not have enough water to live. If a kind of plant dies off, the animals that feed on it may also die or move away. Some changes are good for ecosystems. Some pine forests need fires for the pine trees to reproduce. The seeds are sealed inside pinecones. Heat from a forest fire melts the seal and lets the seeds (3)___________. Polluting the air, soil, and water can harm ecosysterms. Building (4)_________ on rivers for electric power and irrigation can harm ecosystems around the rivers. Bulldozing wetlands and cutting down forests destroy ecosystems. Ecologists are working with companies and governments to find better ways of (5)_________ fish, cutting down trees, and building dams. They are looking for ways to get food, lumber, and other products for people without causing harm to ecosystems.

Question 1. A. harms

B. harmful

C. harmless

D. harm

Question 2. A. little

B. a little

C. few

D. a few

Question 3. A. out

B. ỉn

C. go

D. fly

Question 4. A. moats

B. ditches

C. bridges

D. dams

Question 5. A. catching

B. holding

C. carrying

D. taking

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part that differs from the other three in thepronunciation in each of the following questions.

Question 6: A. state B. status C. station D. statue

Question 7: A. bury B. carry C. heavy D. many

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 8: A. popularity B. conscientious C. apprenticeship D. personality

Question 9: A. consonant B. divisible C. significant D. mosquito

Read the following passage and mark the letter A, B, C or Don your answer sheet to indicate the correct answer

In the last third of the nineteenth century a new housing form was quietly being developed. In 1869 the Stuyvesant, considered New York‟s first apartment house was built on East Eighteenth Street. The building was financed by the developer Rutherfurd Stuyvesant and designed by Richard Morris Hunt, the first American architect to graduate from the Ecole des Beaux Arts in Paris. Each man had lived in Paris, and each understood the economics and social potential of this Parisian housing form. But the Stuyvesant was at best a limited success. In spite of Hunt‟s inviting facade, the living space was awkwardly arranged. Those who could afford them were quite content to remain in the more sumptuous, single-family homes, leaving the Stuyvesant to newly married couples and bachelors.

The fundamental problem with the Stuyvesant and the other early apartment buildings that quickly followed, in the 1870‟s and early 1880‟s was that they were confined to the typical New York building lot. That lot was a rectangular area 25 feet wide by 100 feet deep-a shape perfectly suited for a row house. The lot could also accommodate a rectangular tenement, though it could not yield the square, well-lighted, and logically arranged rooms that great apartment buildings require. But even with the awkward interior configurations of the early apartment buildings, the idea caught on. It met the needs of a large and growing population that wanted something better than tenements but could not afford or did not want row houses.

So while the city‟s newly emerging social leadership commissioned their mansions, apartment houses and hotels began to sprout in multiple lots, thus breaking the initial space constraints. In the closing decades of the

Question 10: The new housing form discussed in the passage refers to

A. single-familyhomes B. apartment buildings C. row houses D. hotels

Question 11: The word “inviting” in bold is closest in meaning to

A. open B. encouraging C. attractive D. asking

Question 12: Why was the Stuyvesant a limited success?

A. The arrangement of the rooms was not

B. Most people could not afford to livethere,

C. There were no shopping areas

D. It was in a crowded

Question 13: It can be inferred that the majority of people who lived in New York's first apartments were

A. highlyeducated B. unemployed C. wealthy D. young

Question 14: It can be inferred that a New York apartment building in the 1870's and 1880's had all of the following characteristics EXCEPT:

A. Its room arrangement wasnot logical. B. It was rectangular,

C. It was spaciousinside. D. It had limited light.

Question 15: The word “yield” in bold is closest in meaning to

A. harvest B. surrender C. amount D. provide

Question 16: Why did the idea of living in an apartment become popular in the late 1800s?

A. Large families needed housing with sufficient

B. Apartments were preferable to tenements and cheaper than rowhouses

C. The city officials of New York wanted housing that was centrally

D. The shape of early apartments could accommodate a variety of interior

Question 17: The author mentions the Dakota and the Ansonia in bold because

A. they are examples of large, well-designed apartmentbuildings

B. their design is similar to that of rowhouses

C. they were built on a single buildinglot

D. they are famoushotels

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the italic part in each of the following questions

Question 18: Mr. Smith's new neighbors appear to be very friendly.

A. amicable B. inapplicable C. hostile D. futile

Question 19: The clubs meet on the last Thursday of every month in a dilapidated palace.

A. renovated B. regenerated C. furnished D. neglected

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: ____________we're been having!

A. Whatdreadful weather B. How dreadful is the weather

C. How dreadfulthe weather D. What a dreadful weather

Question 21: They___________ have seen the play last night as they went to a football match instead.

A. could B. must C. might D. can't

Question 22: “____________ ” “Not really.”

A. I don't like that new

B. Would you like to watch a cartoon or adocumentary?

C. Would you recommend the new movie at theOdeon?

D. How often đo you go to themovies?

Question 23: Something tells me that you__________ to a single word I__________ in the past ten minutes.

A. haven't listened/ was saying B. didn't listen/ said

C. haven't been listening/ have said D. haven't listened/ said

Question 24: The____________ horse began to run as fast as he could.

A. frightening B. frighten C. frightful D. frightened

Question 25: The police spokesman said he was_____________ to believe that the arrested man was the serial killer they had been looking for.

A. inclined B. seemed C. suspected D. supposed

Đáp án Đề thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1D

2A

3A

4D

5A

6D

7B

8C

9A

10B

11C

12A

13D

14C

15D

16B

17A

18C

19C

20A

21D

22C

23C

24D

25A

26C

27C

28C

29A

30A

31A

32B

33A

34B

35A

36A

37D

38A

39D

40A

41B

42A

43D

44C

45B

46C

47D

48D

49C

50B

----------

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề luyện tập THPT Quốc gia môn tiếng Anh nhằm giúp các bạn đánh giá năng lực kiến thức trước khi bước vào kì thi chính thức. Song song với việc luyện đề thì trau dồi ngữ pháp tiếng Anh theo từng mảng cụ thể cũng rất quan trọng. Bài tập trọng âm, word form, câu điều kiện...đều là những dạng bài thường xuyên được ra trong kì thi THPT Quốc gia chính thức. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 890
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm