Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 4

Đề khảo sát chất lượng môn Anh vào lớp 6

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục đề thi vào lớp 6 môn tiếng Anh đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi vào lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu thi vào lớp 6 môn Toánmôn Tiếng Việt. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. A. teacher B. fashion C. garden D. machine
2. A. begin B. happen C. handsome D. clever

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. cook B. book C. foot D. food
2. A. kitchen B. chair C. character D. children
3. A. ill B. ice cream C. city D. ship
4. A. eat B. ear C. sea D. speak
5. A. picnic B. spend C. parents D. psychology

Exercise 3: Circle the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences

1. Going by plane is ______ than going by coach

A. fast

B. fastest

C. more fastly

D. faster

2. This sign says “No smoking here”. You ____ smoke here

A. mustn’t

B. must

C. can

D. should

3. My father is a _____ driver

A. care

B. caring

C. careful

D. carefully

4. Peter is a best friend of _____.

A. me

B. mine

C. I

D. my

5. “- What a lovely garden you have!

- ____________”

A. Thank you

B. Not at all

C. Yes, I do

D. You shouldn’t say so

6. How ____ pupils are there in the classroom?

A. many

B. much

C. often

D. long

7. I ____ this house in 2010.

A. have bought

B. bought

C. am going to buy

D. buy

8. What do you usually do when ___ hot in summer?

A. there’s

B. there

C. its

D. it’s

9. He often goes to school ____ foot

A. in

B. on

C. by

D. to

10. Last night, I _____ a lot of food, so I felt unwell

A. ate

B. eaten

C. eat

D. eats

Exercise 4: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. My parents are going (fly) _____ to Da Nang next week.

2. She (go) _____ to her friend’s birthday party last night.

3. You shouldn’t (ride) ______ your bike so fast.

4. “- What ___ you (do) _____ this Sunday, Mai? - I am going to the zoo.”

5. If the weather is nice tomorrow, we (go) _____ camping

Exercise 5: Fill in the blank with ONE suitable word

1. My brother is ____ judo now.

2. Hoa lives far ____ her family.

3. How ____ languages can you speak?

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the words given

1. Nam is taller than John

John is _________________

2. It took us two hours to get to the airport.

We ____________________

3. I have never eaten this kind of food before

It is the first ______________

Exercise 7: Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word from the box

neighbors at friendly of advantages noisy for

Living in the countryside has some (1) _____. Life here is quiet and peaceful. We can avoid noise and pollution. This is good (2) ______ our health. Moreover, people in the country are also kind and (3) _____. If you live in a big city, you will feel lonely because you cannot even know your (4) ______. One of the most important things is that the cost (5) ______ living in the countryside is lower than that in a city. You find it easy to live here permanently because things are much cheaper.

-The end-

Đáp án đề thi tiếng Anh vào lớp 6 - Đề 4

Exercise 1: Circle the word that has the stress differently from that of the others

1. D

2. A

Exercise 2: Circle the word has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. C

3. B

4. B

5. D

Exercise 3: Circle the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences

1. D

2. A

3. C

4. B

5. A

6. A

7. B

8. D

9. B

10. A

Exercise 4: Put the verbs in brackets into correct tense or form

1. To fly

2. Went

3. Ride

4. Are - going to do

5. Will go

Exercise 5: Fill in the blank with ONE suitable word

1. Doing

2. From

3. Many

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the words given

1. John is shorter than Nam

2. We spent two hours getting to the airport

3. It is the first time I have(ever) eaten this kind of food

Exercise 7: Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word from the box

1. advantages

2. for

3. friendly

4. neighbors

5. of

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 3, Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 năm 2020 - 2021 - Đề 2 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 767
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 6 Xem thêm