Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2014-2015 trường THPT Chuyên Phan Bội Châu, Nghệ An

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2014-2015 trường THPT Chuyên Phan Bội Châu, Nghệ An là đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh có đáp án mà VnDoc xin được gửi tới các bạn tham khảo, ôn tập chuẩn bị cho kì thi tuyển sinh vào lớp 10 sắp tới được chắc chắn nhất. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh (Điều kiện) năm học 2016 - 2017 trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ, Hà Nội (Lần 3)

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh (Chuyên) năm học 2016 - 2017 trường THPT Chuyên Nguyễn Huệ, Hà Nội (Lần 3)

Đề thi thử tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Phòng GD-ĐT Tam Đảo, Vĩnh Phúc năm học 2016 - 2017

Đề tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NGHỆ AN

ĐỀ CHÍNH THỨC

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10
TRƯỜNG THPT CHUYÊN PHAN BỘI CHÂU
NĂM HỌC 2014 – 2015

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 120 phút, không kể thời gian giao đề

Điểm bài thi Họ tên và chữ kí giảm khảo Số phách
Điểm bằng số: Giám khảo 1:
Điểm bằng chữ: Giám khảo 2:

SECTION A: LISTENING

I. Listen to the conversation and write T for true and F for false statements. You will hear the conversation twice.

1. This conversation is between a mother and a daughter.

2. The son wants to learn about his grandfather for a school project.

3. Grandpa Lewis was a scientist.

4. According to the mother, Lewis was intelligent but impatient.

5. Grandpa Lewis only worked in his research.

6. Grandpa Lewis played the piano.

7. The woman no longer goes finishing with her father now.

8. Grandpa Lewis wrote in his journal once a week.

9. The mother liked her father and has good memories of him.

10. The son did not think the information about Grandpa Lewis was very interesting

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

II. You will hear a woman talking to a group of people about her houseboat. For each question, fill in the missing information. You will hear the piece twice.

HOUSEBOAT TOURS

BACKGROUND

There are approximately (1) _________ houseboats in Seattle.

The houseboat tour lasts (2) _________.

Many of the houseboats have two or three (3) _________.

Elizabeth Jones’ houseboat.

Rooms: bed room; bathroom; kitchen; (4) _________.

Other facilities: electricity; running water; the Internet.

Elizabeth’s book available from beginning of (5) _________.

1.
2.
3.
4.
5.

III. Listen to the conversation between Orlando and Madison and choose the best answer from A, B, C or D to complete the sentences below. You will hear the conversation twice.

1. Madison and her friend are going to _________ for a vacation

A. Spain B. France C. Japan D. the South

2. They are going to stay there for __________.

A. one week B. 14 days C. three weeks D. next week

3. Prado _________ is one of the places Madison and her friend will certainly visit.

A. stadium B. supermarket C. museum D. gallery

4. Rachel’s _________ is studying in Seville.

A. brother B. cousin C. sister D. brother in law

5. Orlando and Madison will _________.

A. meet next week B. go on holiday together

C. go shopping D. have a wonderful time

1. 2. 3. 4. 5.

SECTION B: USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer from A, B, C or D to complete following sentences.

1. As a citizen, it is normal to _________ to the laws and rules made by the society.

A. conform B. resist C. hinder D. obey

2. He attempted to _________the painting from the gallery but he was caught.

A. rob B. steal C. thief D. kidnap

3. Once the computer virus was removed, a lot of information ________.

A. is disappearing B. will have disappeared C. disappears D. disappeared

4. Telecommuter boosters will often mention _________convenient it is for people wishing to cut down on their work hours.

A. how B. therefore C. only D. most

5. A: “Will the Jackson be invited?”– B: “I_________.”

A. expect so not B. so expect C. expect so D. don’t expect

6. I read the contract again and again ___________avoiding making spelling mistakes.

A. with a view to B. on account of C. by means of D. in terms of

7. In a report submitted to the government yesterday, scientists __________that the building of the bridge be stopped.

A. banned B. complained C. said D. recommended

8. Anyone ordering a new MP3 player _________ the end of the month will receive a free extra set of headphones.

A. at B. in C. upon D. before

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

TỔNG ĐIỂM TOÀN BÀI: 100 / 5 = 20 ĐIỂM.

(Mỗi ý đúng học sinh được 01 điểm+18 điểm luận)

SECTION A: LISTENING

I. Listen to the dialogue and write T for true and F……..

1. F

2. T

3. T

4. F

5. F

6. F

7. T

8. F

9. T

10. F

II. Listen and fill in each numbered space with a word you hear.

1. 500 / 5 hundred / five hundred

2. one hour / 1 hour / an hour

3. floors

4. living room

5. July

III. Listen to the dialogue between Orlando and Madison and ………

1. A

2. B

3. C

4. B

5. A

SECTION B: USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer from A, B, C or D

1. A

2. B

3. D

4. A

5. C

6. A

7. D

8. D

9. B

10. C

Đánh giá bài viết
1 11.801
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm