Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 Unit 3 The Green Movement

1 392

Với mong muốn giúp các em học sinh ôn tập tiếng Anh Unit 3 lớp 12 chương trình mới hiệu quả, VnDoc.com đã đăng tải bộ đề Ôn tập tiếng Anh lớp 12 theo từng chuyên đề bài tập khác nhau. Tài liệu tiếng Anh ôn tập Ngữ pháp gồm nhiều câu hỏi trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh kiểm tra kiến thức quan trọng có trong bài. Mời bạn đọc tham khảo, download tài liệu hiệu quả.

Tiếng Anh 12 Unit 3: The Green Movement

Nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 sách mới, đề ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh Unit 3 có đáp án trên VnDoc.com tổng hợp những cấu trúc tiếng Anh quan trọng có trong bài giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: ____ he was waiting for Sam outside the cinema, Jim realized that the street was funnily crowded.

A. So

B. While

C. Unless

D. Even though

Question 2: I didn't meet him right away ____ he had to talk to his boss first.

A. while

B. if

C. because

D. or

Question 3: ____ what has happened, I think she will never return.

A. If

B. Unless

C. While

D. After

Question 4: There wasn't a chair for the headmaster, ____ is a big problem.

A. what

B. which

C. that

D. where

Question 5: The student wiped the board ____ was full of notes and drawings.

A. that

B. while

C. after

D. so

Question 6: True Blood is my favourite TV series, ____ I don't have much time to watch it often.

A. although

B. before

C. if

D. yet

Question 7: After the children finished their dinner, they went to bed ____ listened to a bedtime story before falling asleep.

A. that

B. and

C. so

D. while

Question 8: The kids show some hatred towards him, ____ he was really nice to them.

A. because

B. before

C. unless

D. even though

Question 9: We can leave ____ you are ready.

A. whatever

B. whoever

C. whenever

D. whichever

Question 10: I like swimming ____ my sister likes jogging and dancing.

A. whereas

B. when

C. whenever

D. so

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 11: For environmental safety, we need to find ways to reduce emission of fumes and smoke of factories.

A. leak

B. release

C. poison

D. pollutant

Question 12: Nylon is a man-made fibre, the use of which has helped more people to have cheaper and more colourful clothes to wear.

A. natural

B. plastic

C. synthetic

D. artificial

Question 13: The advances of commercial airplanes resulted in a shrinking world.

A. decreasing

B. reduced

C. smaller

D. compressing

Question 14: We have to suffer from traffic congestion and pollution every day.

A. accident

B. fullness

C. mass

D. crowd

Question 15: Many animals were born in captivity. Resultantly, they do not always breed well.

A. imprisonment

B. lock

C. detention

D. freedom

Đáp án

1. B 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. B 8. D
9. C 10. A 11. B 12. D 13. C 14. D 15. B  

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 3 Grammar part. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 392
Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới Xem thêm