Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 12 Unit 3 The Green Movement

1 283

Kỹ năng đọc tiếng Anh là một trong kỹ năng không thể thiếu đối với các em học sinh lớp 12. Tài liệu trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới Reading Skills được VnDoc.com đăng tải theo từng Unit khác nhau kèm theo đáp án. Bài tập tiếng Anh về Reading gồm các dạng bài đoạn văn tiếng Anh khác nhau như: Đọc hiểu đoạn văn tiếng Anh trả lời câu hỏi,... giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài nhanh và hiệu quả.

Tiếng Anh 12 Unit 3: The Green Movement

Đề luyện tập kỹ năng đọc tiếng Anh Unit 3 lớp 12 chương trình mới có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 thí điểm theo từng Unit có trên VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề ôn tập tiếng Anh gồm nhiều dạng bài đoan văn tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The poaching crisis wiping out Africa's elephants is costing the continent's economies millions in lost tourism revenue, according to a new study. Researchers looked at visitor and elephant data across 25 countries, and modeled financial losses from fewer visitors in protected areas due to the illegal wildlife trade, which has caused elephant numbers to plummet by more than 100,000 in the last decade. (A)

The study team combined visitor numbers across 164 protected areas in 25 countries in forest and savannah elephants, and elephant population data from 2009 to 2013, to reach a “per elephant" value in terms of tourism income.

They concluded that Africa was most likely losing $26m in tourism revenue a year. (B) Around $9m of that is lost from tourists' direct spending, such as staying at hotels and buying crafts, with the rest through indirect value in the economy such as farmers and other suppliers supporting the tourist industry.

The study, published in the journal Nature Communications, found that in most cases the revenue losses were higher than paying for stronger anti-poaching measures to keep elephant populations stable. (C) Dr. Robin Naidoo, the paper's lead author and , senior conservation wildlife scientist at WWF and his team found. In the case of central Africa's forest elephants, which are harder for tourists to see and therefore attract fewer visitors, the costs of protecting them exceed the benefits from tourism. Demand from south-east Asia has seen the price of ivory triple since 2009 and it is estimated that one elephant is killed every 15 minutes. (D) Corruption, a lack of resources, and, most importantly, increasingly sophisticated poachers have hamstrung African countries' efforts to stem the trade.

Naidoo said that the research was not suggesting economic issues should be the only consideration when protecting elephants, but framing the poaching crisis as a financial one could motivate African governments and communities.

“It gives an additional reason for some groups of people, who may not necessarily be motivated by intrinsic reasons for conversation, to engage with biodiversity conservation. It makes it clear to them that it's not just in the best interests of the world to conserve this stuff, but tangible reasons for a whole different group," he said.

Question 1: The overall profit that the continent lost a year can be estimated to ____.

A. 25 million USD

B. 100,000 USD

C. 26 million USD

D. 9 million USD

Question 2: Which of the following statements is TRUE?

A. To get to the conclusion, scientists compared the changes in number of tourists and number of elephants in 2009.

B. The only reason why illegal poaching is so difficult to stop is corruption.

C. Protecting elephants is for the both the practical and immaterial reasons.

D. There is an argument over the differences in the balance between the loss and the cost to protect the elephants.

Question 3: Which of the following statements is NOT true?

A. Across the continent, the amount of money spent on protecting the elephant is smaller than the loss tourist industry is suffering from.

B. The number of tourists reduces because now it is more difficult for them to see the elephants in the wild.

C. One reason why elephants are killed in mass volume is from the increasing market of ivory in South East Asia.

D. Relating poaching to financial benefits can be considered as one of the solutions to the problem.

Question 4: Which of the positions marked in the passage does the phrase "but the financial argument did not stack up in all areas,” best fit?

A. (A)

B. (B)

C. (C)

D. (D)

Question 5: The word plummet in paragraph 1 is closest in meaning to ____.

A. fall B. fluctuate

C. rise D. Stabilize

Question 6: The word sophisticated in paragraph 4 is closest in meaning to ____.

A. simple

B. outdated

C. advanced

D. basic

Question 7: The word motivate in paragraph 5 is closest in meaning to ____.

A. change

B. design

C. form

D. inspire

Question 8: Which of the following is the best title for the passage?

A. Elephant poaching costs African millions in tourism revenue

B. Elephant poaching does more good than harm

C. Elephant poaching brings an opportunity for Africa to change

D. Elephant poaching reduces the number of elephants in Africa

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Animation traditionally is done by hand-drawing or painting successive frame of an object, each slightly different than the proceeding frame. In computer animation, although the computer may be the one to draw the different frames, in most cases the artist will draw the beginning and ending frames and the computer will produce the drawings between the first and the last drawing. This is generally referred to as computer-assisted animation, because the computer is more of a helper than an originator.

In full computer animation, complex mathematical formulas are used to produce the final sequences of pictures. These formulas operate on extensive databases of numbers that defines the objects in the pictures as they exist in mathematical space. The database consists of endpoints, and color and intensity information. Highly trained professionals are needed to produce such effects because animation that obtains high degrees of realism involves computer techniques from three-dimensional transformation, shading, and curvatures.

High-tech computer animation for film involves very expensive computer systems along with special color terminals or frame buffers. The frame buffer is nothing more than a giant image memory for viewing a single frame. It temporarily holds the image for display on the screen.

A camera can be used to film directly from the computer’s display screen, but for the highest quality images possible, expensive film recorders are used. The computer computers the positions and colors for the figures in the picture, and sends this information to the recorder, which captures it on film. Sometimes, however, the images are stored on a large magnetic disk before being sent to the recorder. Once this process is completed, it is replaced for the next frame. When the entire sequence has been recorded on the film, the film must be developed before the animation can be viewed. If the entire sequence does not seem right, the motions must be corrected, recomputed, redisplayed, and rerecorded. This approach can be very expensive and time – consuming. Often, computer-animation companies first do motion tests with simple computer-generated line drawings before selling their computers to the task of calculating the high-resolution, realistic-looking images.

Question 9: Which of the following statement is supported by the passage?

A. Computers have reduced the costs of animation.

B. In the future, traditional artists will no longer be needed.

C. Artists are unable to produce drawings as high in quality as computer drawings.

D. Animation involves a wide range of technical and artistic skills.

Question 10: The word “they” in the second paragraph refers to ______.

A. formulas B. objects

C. numbers D. database

Question 11: According to the passage, the frame buffers mentioned in the third paragraph are used to ______

A. add color to the images

B. expose several frames at the same time

C. store individual images

D. create new frames

Question 12: According to the passage, the positions and colors of the figures in high-tech animation are determined by _________

A. drawing several versions

B. enlarging one frame at a lime

C. analyzing the sequence from different angles

D. using computer calculations

Question 13: The word “captures” in the fourth paragraph is closest in meaning to _____.

A. separates

B. registers

C. describes

D. numbers

Question 14: The word “Once” in the fourth paragraph is closest in meaning to ______.

A. before

B. since

C. after

D. while

Question 15: According to the passage, how do computer-animation companies often test motion?

A. They experiment with computer-generated line drawings.

B. They hand-draw successive frames.

C. They calculate high-resolutions images.

D. They develop extensive mathematical formulas.

Đáp án

1. C 2. C 3. A 4. C 5. A 6. C 7. D 8. A
9. D 10. B 11. C 12. D 13. A 14. C 15. A  

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 3 Reading part. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 283
Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 mới Xem thêm