30 đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án năm 2020 - 2021

Bộ 30 đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 12 có đáp án với nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau thường xuất hiện đề thi chính thức của bộ GD&ĐT như: Chọn từ có cách phát âm khác, Chọn đáp án đúng, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi,... VnDoc.com hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu tiếng Anh học kì 1 lớp 12 hữu ích dành cho các em học sinh ôn thi tiếng Anh 12 cuối kì 1 hiệu quả và đạt kết quả như mong muốn.

Bộ 30 đề thi học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh có đáp án là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 12, giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh lớp 12, từ đó chuẩn bị thi học kì 1 năm 2019 - 2020 tốt nhất. Mời thầy cô và các em tham khảo, download tài liệu.

Đề kiểm tra tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án - Đề số 1

A. Fill in the blanks with the most suitable word

The Korean education system basically consists of primary schools,(1 ) _____ schools, high schools, and colleges( 2 ) ______ universities, with graduate courses leading to Ph.D. degrees. (3) ______ education is compulsory for children aged six( 4 ) _____ eleven. The basic primary school curriculum is generally divided into eight (5 ) _____ the Korean language, social studies, science, ______ (6), ethics, physical education, music and fine arts. Students in secondary schools are required to take a number (7 ) _____ additional subjects, such as English, and can take electives, ( 8 ) ______ as technical or vocational courses. Afterwards, students can (9) ______ between general education and vocational high schools. ( 10 ) _______ general, high school tends to be strict, as college and university admission is very competitive.

1. A. second  B. secondary  C. among  D. half
2. A. as  B. or  C. but  D. so
3. A. Primary  B. High  C. College  D. University
4. A. from  B. for  C. with  D. to
5. A. subjects  B. courses  C. topics  D. titles
6. A. mathematician  B. mathematics C. mathematically  D. mathematical
7. A. of  B. with  C. for  D. to
8. A. so  B. such C. like  D. alike
9. A. choose  B. test  C. wish  D. consist
10. A. On B. In  C. Of  D. For do

B Đọc kỹ bài khoá và chọn phương án đúng ứng với A B C hoặc D

Almost all the energy on the earth comes from the sun. Heat from the sun makes the earth warm enough for life. Plants use the sun's energy to live and grow. Plants give off a gas called oxygen. Animals eat plants and breathe oxygen. Animals need plants in order to live, and plants need the sun. You use plants to create heat and energy. You can burn wood from trees. You can burn fossil fuels called coal, gas, and oil. Fossil fuels formed deep underground from plants and animals that died millions of years ago.

The sun's energy can also do harm. Too much sunlight can burn your skin, causing sunburn. Harmful rays from the sun can also cause a disease called skin cancer. Looking right at the sun can harm your eyes. You need to be careful of the sun. The center of the sun is called the core, which is extremely hot. All the energy of the sun comes from the nuclear reactions in its core. It takes a long time for the energy from the core to reach the surface of the earth - about 170,000 years!

11. According to the passage, the sun is vital because ______ .

A. it has its hot core

B. plants live and grow better with the sun's energy

C. plants, animals and people need energy from the sun

D. fossil fuels will be used up and people turn to the sun's energy

12. Fossil fuels formed deep underground from______ .

A. heat from the sun

B. earth and rock

C. oil and gas

D. dead plants and animals

13. The title for this passage could be

A. "Energy from the Sun"

B. "Oxygen and Plants"

C. "Animals and Plants"

D. "The Sun and Fossil Fuels"

14. Harmful rays from the sun may cause ____________ .

A. fever

B. skin cancer

C. pain

D. headache

15. All of the following statements are NOT true EXCEPT

A. the sun's heat does no harm to people

B. looking right at the sun is a way to make your eyes better

C. the sun is a long way from the Earth

D. the center of the sun is not very hot

Fill in the blanks with the most suitable word

A food chain is the way energy goes from one living thing to another through food. Plants are the first (16) _______ in most food chains. Plants use the energy in sunlight to make their own food. Plants store the energy in their leaves and stems. Plants are called primary producers in food chains. Animals eat the plants (17) _______ use the Sun's energy to grow. Animals are called (18) _______. Animals that eat plants are primary consumers. Animals that eat other animals are secondary consumers. Animals store the energy in their bodies. Energy flows (19) _______ plants and bigger animals through the steps of eating and being eaten. Each part of the food chain is directly connected to the other, just (20) _______ the links in a chain.

16.A. step B. foot C. run D. leg

17.A. when B. what C. that D. then

18.A. buyers B. shoppers C. sellers D. consumers

19.A. in B. from C. for D. till

20.A. as B. alike C. similar D. like

D Choose the best answer

21. Not only ________ but also ________ the computer.

A. could he type, could he operate

B. could he type, he could operate

C. he could type, could he operate

D. he could type, he could operate

22. He was so careful that not a single mistake _________ in the test.

A. he made

B. he had ever made

C. did he make

D. he ever made

23. It was not until ___________ that ___________ .

A. did mother satisfy his needs, Joe went to bed

B. mother satisfied his needs, did Joe go to bed

C. mother satisfied his needs, Joe went to bed

D. did mother satisfy his needs, did Joe go to bed

24. Little __________ years ago that I would be sitting here today as a chief engineer.

A. I thought

B. did I think

C. I did think

D. thought I

25. Which sentence is wrong?

A. I have three pens, they are all in my pencil box.

B. I have three pens, and they are all in my pencil box.

C. I have three pens, which are all in my pencil box.

D. I have three pens. They are all in my pencil box.

26. The flower smells_________ .

A. pleased

B. sweetly

C. sweetness

D. pleasant

27. _________used to be an orphanage here, but we can't find it now.

A. There

B. There was

C. It

D. It was

28. _________no need to tell him all about it.

A. It is

B. It has

C. There has

D. There is

29. A teacher is_________ correct.

A. not necessary always

B. necessary not always

C. necessarily not always

D. not necessarily always

30. There are many __________in our library.

A. old American interesting history books

B. interesting old American history books

C. interesting American old history books

D. American interesting old history books

31. Alice is proud of having _________bed.

A. an old beautiful Chinese wooden

B. a beautiful old Chinese wooden

C. a beautiful Chinese old wooden

D. a beautiful old wooden Chinese

32. The _________ student standing at the gate speaks very good Chinese.

A. tall young American

B. young tall American

C. American tall young

D. American young tall

33. _______________ came from the second-hand bookstore.

A. All these old stories

B. These all old stories

C. All old these stories

D. These old all stories

34. Those who participated in the experiment had to remain_______ all night.

A. awaken

B. awake

C. awaked

D. awoken

35. We have not had_________ as this for many weeks.

A. so cold a day

B. how cold a day

C. a day so cold

D. a such cold day

36. Radio _________in our life.

A. widely is used

B. is used widely

C. is widely used

D. is wide used

37. There was_________ to weight the elephant.

A big enough nothing

B. big nothing enough

C. nothing big enough

D. nothing enough big

38. He sent her a _________shirt as a birthday present.

A. Chinese fine silk

B. fine silk Chinese

C. silk fine Chinese

D. fine Chinese silk

39.Only after she got off the bus, ______ that _____ her handbag on the seat.

A. she found she had lost

B. did she find/ had she lost

C. did she realize, she had left

D. she realized/ had she left

40. _________my eyes when I began to imagine the most fantastic shapes.

A. Not until I closed

B. No sooner had I closed

C. Hardly did I close

D. Scarcely had I closed

41. The weight of the moon is only about _________ of that of the earth.

A. one of eighty

B. one-eightieth

C. one of eighties

D. one the eightieth

42- Have you got everything ready for the meeting? Yes, but we need _____ .

A. three other chairs

B. other three chairs

C. another three chairs

D. three another chairs

43. His suggestion sounded ___________ but nobody agreed to it.

A. reasonable

B. reasonably

C. unreasonably

D. unreasonable

44. He _______ at half past six, but now he _______ at five.

A. used to get up / is used to getting up

B.was used to getting up / used to get up

C. used to getting up / is used to get up

D.was used to get up / used to getting up

45._______ English is as important as _______ exercises in English.

A.Spoken/ written

B. Speaking / written

C.Spoken / writing

D. Speak / write

46.The hotel ___ now beside the park was designed by a group of young men.

A. being built

B. to be built

C. built

D. building

47. All of us were _______ by the _______ questions _______by a six- year-old boy.

A. puzzled / puzzling / rose

B. puzzling / puzzled / raised

C. puzzled / puzzling / raised

D. puzzled / puzzled / lifted

48.It was so cold that they kept the fire _______ all night.

A. to burn

B. burn

C. burning

D. burned

49. His new job as a school principal has kept him ________ .

A. to be fully occupied

B. fully occupying

C. being fully occupied

D. fully occupied

50. Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive.

A. We were very impressed by the new cinema, but found it rather expensive.

The new cinema was more expensive than we expected.

We weren’t as much impressed by the new cinema’s look as its coast.

We were not impressed by the new cinema at all because it looked rather expensive.

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án - Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

Question 1. A. imagined B. constructed C. fascinated D. rewarded
Question 2. A. roof B. groom C. school D. floor

Choose the word that has a different stress pattern.

Question 3. A. request B. tutor C. lecture D. language
Question 4. A. responsible B. academic C. understanding D. economic

Choose the best answer to each of the following questions or do as directed.

Question 5. Jack finds that Daisy dances very well. - Jack: “You are a great dancer!” - Daisy: “______”

A. Certainly, I am.

B. Yes, of course.

C. Thanks. I do think so.

D. It’s nice of you to say so.

Question 6. Kim failed the driving test again. - Kim: “Failed again, I’m afraid.” - You: “______”

A. Well, good luck.

B. Oh, hard luck.

C. Lucky you.

D. I’m not sure.

Question 7. ______ 25th APEC Economic Leaders’ Meeting officially opened in Da Nang on Nov. 11, 2017.

A. An

B. A

C. The

D. Ø

Question 8. Remember to say goodbye ______ the interviewer before leaving the interview.

A. with

B. at

C. for

D. to

Question 9. Martha graduated ______ high school two years ago.

A. from

B. with

C. in

D. at

Question 10. The businesswoman ______ combines her career with family life.

A. success

B. successfully

C. succeed

D. successful

Question 11. Maths, Literature and English are ______ subjects in Vietnam.

A. compulsory

B. educational

C. parallel D. optional

Question 12. The job applicant appeared relaxed and ______ before the interview.

A. nervous

B. stressed

C. bored

D. confident

Question 13. It is considered ______ in many cultures to whistle to a waiter to draw his attention.

A. polite

B. rude

C. social

D. proper

Question 14. The food and drinks ______ at the wedding banquet were very delicious.

A. serve

B. to serve

C. serving

D. served

Question 15. There is a ______ for a shop assistant on Saturdays.

A. degree

B. recommendation

C. vacancy

D. qualification

Question 16. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined word.

I am pleased to advise you that your application has been accepted.

A. allow

B. persuade

C. recommend

D. inform

Question 17. The students ______ essays got 6 or more points don’t need to rewrite them.

A. that

B. who

C. whose

D. which

Question 18. It ______ heavily outside. Please put on your raincoat or you’ll get wet.

A. rains

B. was raining

C. rained

D. is raining

Question 19. We ______ some nice people at the Christmas party last weekend.

A. met

B. meet

C. were meeting

D. had met

Question 20. Where have you been working ______ you had your master's degree?

A. when

B. since

C. until

D. if

Question 21. The teacher asked the students whether ______ their homework.

A. had they finished

B. did they finish

C. they had finished

D. they have finished

Question 22. Prepare for the questions that ______ in an interview.

A. were often asked

B. are often asked

C. were being asked

D. have been asked

Question 23. The manager ______ full responsibility for what had happened.

A. took

B. made

C. got

D. offered

Question 24. These children have lived happily under the same ______ since they were born.

A. home

B. house

C. roof

D. flat

Choose the underlined part that needs correction.

Question 25. She (A)saw her brother (B)get off (C)the plane and (D)to walk toward her.

Question 26. We (A)can communicate (B)not only through words (C)and also through (D)body language.

Question 27. I'll go ahead (A)and get (B)the tickets if I (C)will have some free time (D)this afternoon.

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

Question 28. It is known that Vitamin C is good for treating colds.

A. Vitamin C is very well-known for treating colds.

B. Vitamin C is known to be good for treating colds.

C. Vitamin C is known as a cold treatment.

D. Vitamin C is known to have been good for treating colds.

Question 29. My father started gardening 2 hours ago.

A. My father was doing the gardening at 2 o’clock.

B. My father had been gardening for 2 hours.

C. My father has done the gardening for 2 hours.

D. My father did the gardening within 2 hours.

Question 30. “You have passed your exams. Congratulations!” said the teacher.

A. The teacher congratulated you on passing their exams.

B. The teacher congratulated you on passing my exams.

C. The teacher congratulated me on having passed your exams.

D. The teacher congratulated me on having passed my exams.

Read the following passage and choose the best answer for each of the blanks from 31 to 35.

We may choose to wear particular colours just because of personal preference or fashion. However, particular colours have always had special meanings or uses. Black, for instance, is generally thought of as suitable for serious occasions and in the West it is (31)______ for funerals. This is not the case in China, (32)______, where white is worn at funerals.

Some colours may be chosen for practical reasons. Road workers, (33)______ need to be easily seen, often wear jackets with bright yellow or orange stripes which are clearly visible to drivers. Green is generally regarded (34)______ a calming colour, and so it is often used in places like doctors’ waiting rooms. Blue is many people’s favourite colour, and there may be a connection between this and the popularity of blue jeans. Blue also symbolizes loyalty and for this reason fashion consultants (35)______ wearing blue clothes to job interviews.

Question 31. A. tradition B. traditional C. traditionally D. traditions
Question 32. A. however B. therefore C. as a result D. consequently
Question 33. A. which B. whom C. whose D. who
Question 34. A. like B. with C. as D. of
Question 35. A. recommend B. permit C. allow D. enjoy

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

The next time you are watching a film and you see one of the characters jumping out of a plane, falling off a horse, or being blown through a window – spare a thought for the stunt artist. Lots of people think that stunt artists are just “extras” who play small, unimportant parts in films and television. Nothing could be further from the truth.

A stunt artist must combine the skills of an actor with the physical abilities of a first-class athlete. He or she must be extremely fit, and highly trained in a number of activities like scuba-diving, horse riding, martial arts or parachuting.

It is not easy to get started in a career as a stunt performer. Film and television producers look for experience and proven ability, so it is unlikely that they will take on a complete newcomer. However, because of the nature of their profession, stunt artists tend to retire early. This means that new performers must be employed, or there will be no one to take over when the present generation quits.

Even when a stunt artist becomes well-known, the work is not regular. It may sometimes be necessary to travel to the other side of the world for a job which involves long hours and great physical danger. It is not a glamorous occupation either. Unlike the famous actors for whom they sometimes risk their lives, few stunt artists are recognized in the street by adoring fans.

Question 36. The phrase “spare a thought for” is closest in meaning to ______.

A. save some minutes for

B. look after

C. give a hand to

D. think about

Question 37. It can be inferred from the first paragraph that stunt artists ______.

A. are really important

B. are not important

C. appear only on TV

D. perform only in films

Question 38. All of the followings are required of a stunt artist EXCEPT ______.

A. having the ability of a physicist

B. having the skills of an actor

C. being highly trained

D. being extremely fit

Question 39. The profession of a stunt artist is described as ______.

A. glamorous

B. regular

C. dangerous

D. recognizable

Question 40. The most likely candidate for the job of a stunt artist is the one who is ______.

A. a complete newcomer

B. inexperienced

C. experienced

D. a new performer

Đáp án

1 - A

2 - D

3 - A

4 - A

5 - D

6 - B

7 - C

8 - D

9 - A

10 - B

11 - A

12 - D

13 - B

14 - D

15 - C

16 - D

17 - C

18 - D

19 - A

20 - B

21 - C

22 - B

23 - A

24 - C

25 - D

26 - C

27 - C

28 - B

29 - C

30 - D

31 - B

32 - A

33 - D

34 - C

35 - A

36 - D

37 - A

38 - A

39 - C

40 C

Đề tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án - Đề số 3

I. LANGUAGE USE

Question 1-5: Complete each of the following pairs of sentences with the words that have the sound given.

1.

a.

Our country has been at _______________ for more than forty years.

/piːs/

 

b.

He gave me such a good _______________ of advice.

2.

a.

Young people should listen to the _______________ of the elders.

/ˈkaʊnsl/

 

b.

In some countries, students can apply to the local _______________ for a grant.

3.

a.

He didn’t _______________ the speed limit.

/breɪk/

 

b.

She had to _______________ suddenly to avoid a cat.

4.

a.

There was a shortage of petrol, and it became _______________.

/dɪə(r)/

 

b.

There are many types of _______________.

5.

a.

I can’t _________ seeing my mother cry.

/beər/

 

b.

Don’t walk around outside in your __________ feet.

Question 6-13: Circle one option (A, B, C or D) to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

6. My close friend is thinking I am a dreamy girl when I apply for a job in Google company.

7. When I drive to the work in the morning, the highway is always very busy.

8. He is so good at telling jokes that he reminds me by my beloved father.

9. I did not like them because they were always being complaining.

10. My brother passed the exam because he had not had enough preparation.

11. By the time the police found out of the crime, the thief was already in China.

12. Hurry up! We have been finishing two questions and we still have three more.

13. Polar bears are classified as marine mammals due to they spend most of their lives on the sea ice of the Arctic Ocean.

Question 14-18: Complete the sentences with the correct form of the words in brackets. Write your answers in the given spaces.

14. Growing trees in the neighbourhood has a ______________ effect on the environment. (BENEFIT)

15. Our economy will suffer ______________ in raw materials. (SHORT)

16. Carbon monoxide and lead are among the six common air ______________ . (POLLUTE)

17. These days mass media are an ______________ part of our lives. (SEPARATE)

18. One function of mass media is educating people about their rights and ______________ . (RESPONSIBLE)

Question 19-23: Circle the correct option (A, B, C or D) for each of the following questions.

19. A lot of teachers have ______________ their lives to the development of education in Viet Nam.

A. sacrificed

B. shared

C. promoted

D. devoted

20. Being helpful is good, but don't allow others to ______________ advantage of your generosity.

A. get

B. use

C. make

D. take

21. We should never let misfortune and disabilities get in our ______________ to success.

A. road

B. route

C. path

D. way

22. These days people are ______________ with stories in the newspapers or on the Internet about celebrities.

A. covered

B. given

C. full

D. overwhelmed

23. He is such a __________ writer. Many people respect and admire him.

A. distinguished

B. distinguishing

C. distinctive

D. distinction

Question 24-25: Circle the correct option (A, B, C or D) to complete each of the following dialogues.

Lan: What do you think of using solar power to fly a plane?

James: (24) _________________________________________________

A. I'm not a fan of nuclear power.

B. Will we go there by plane?

C. I suppose it's just a matter of time.

D. What are the disadvantages of using solar power?

James: One thing we could do is to convince everyone in the world to use less energy.

My: (25) _________________________________________________

A. I think you're right.

B. People are using renewable energy.

C. Don't worry.

D. That's very kind of you, but actually…

II. LISTENING

Question 26-30: Listen to a report on how Europe is affected by global warming and decide whether the statements are true or false. You can listen to the recording TWICE.

 

 

TRUE

FALSE

26.

If there is no change in pace of carbon emissions, by the end of the century, summers will come ten days earlier than it does now.

   

27.

There are only three signs confirming seasonal weather change.

   

28.

Earth's seasonal clock started to alter in early 1960s.

   

29.

One of the effects of accelerated summer is that flowers come into bloom earlier.

   

30.

Cold air circulation being reduced is one reason why summer comes early.

   

Question 31-33: Listen to three short conversations and choose the best answer to each question. You can listen to the recording TWICE.

31. What is in the backpack?

A. a pen box

B. a textbook

C. handouts

32. What is not TRUE about the girl's hair now?

A. It's short.

B. It's dyed.

C. It's blond.

33. What is the girl studying now?

A. journalism

B. history

C. law

III. READING

Question 34-36: Read the following passage and choose the best answers to the questions that follow.

In spring 2008, the polar bear was placed on the endangered species list. According to the Endangered Species Act, an endangered species is an animal that is likely to face extinction in its natural habitat. Polar bears have been categorized as a "threatened" species. The ESA defines a threatened species as one that is likely to become "endangered" in the foreseeable future.

The polar bear is the first animal that has been classified as endangered due primarily to global warming. Global warming is caused by carbon dioxide and other greenhouse gases that become trapped in the atmosphere. Heating homes, driving cars, and burning garbage all require fossil fuels that lead to global warming.

The polar bear's habitat is more vulnerable to global warming than many other species. Polar bears live mainly on the sea ice in the Arctic. This is where they hunt for fish and build up fat reserves. When the ice melts many polar bears move to land and live off their stored fat. In the Arctic, global warming is causing the ice to melt slightly earlier and form slightly later. This results in a shorter feeding season for the polar bear. Some risk their lives to find ice. If they have to swim too far they will drown from exhaustion and hunger. The World Wildlife Fund estimates that 25% of the Arctic sea ice has disappeared in the past 30 years.

34. According to the text, the polar bear ________.

A. has already become extinct

B. is likely to be categorized as "threatened species"

C. may become endangered in the near future

D. was placed on the ESA list

35. What is the topic of the reading text?

A. The polar bear’s natural habitat

B. The polar bear as an endangered species

C. The polar bear and global warming

D. The polar bear’s foreseeable future

36. What major change has occurred in the polar bear's natural habitat?

A. Ice has been extremely polluted.

B. Air temperature has become unbearably colder.

C. Sea ice has been greatly reduced.

D. The number of fish has rapidly disappeared.

Question 37-43: Read the following passage and answer the questions that follow.

Sixteen - What now?

You’re 16 and finally you can leave school! By now, you’re probably sick of teachers, desks, tests and exams. But don’t just run for the exit. You need to think carefully about what to do next.

If you want a professional career, you will need to go to university and get a degree. To do that, you need to stay at high school for another two years. But you needn’t stay at the same place. There are several options in the district of Northacre.

St. Leopold’s School has the best pass rate of all the high schools in the district. It offers a wide range of subjects in the humanities and sciences. St Leopold’s is, of course, a private school, so may be too expensive for you. But don’t worry, there are several other options if you want to follow the academic route. Knowle Grammar School is a state school, so there are no fees, and it has excellent tuition and facilities. It is a boys’ school from the ages of 11-16, but from 16-18 it is co-educational. But it is selective, so you’ll have to pass an exam to get in. If you’re interested in going into Business, check out Wyle River Academy. This school specialises in subjects like Business Studies, Management and Economics. If you prefer the arts, look at the courses on offer at Northacre College. Here you can study woodwork, art, textiles and much more.

Northacre College also offers a wide range of vocational qualifications. You can do a 1-year certificate or a 2-year diploma in subjects like electrics, plumbing, roofing and hairdressing. If you’d prefer to work outdoors, look at Milldown College, where there are courses in Farm Mechanics, Land Management, Animal Management and much more.

A final option is to get an apprenticeship with a local or national company. You will get on-the-job training, gain certificates or diplomas and start earning straight away. But be warned - places are limited! Find out more at the Jobs Fair on 26th May at Northacre College.

37. According to the article, readers who want a professional career should ______.

A. go to university immediately

B. stay at the same school for two more years

C. go to high school for two more years, then get a degree

38. St Leopold’s school is best known for ______.

A. good exam results

B. humanities and sciences

C. teaching and learning facilities

39. What is the requirement of enrollment for St Leopold’s school?

A. paying tuition fees

B. passing an exam

C. studying both humanities and sciences

40. You can only attend Knowle Grammar School if you ______.

A. pass an exam

B. are a boy

C. can afford the tuition fees

41. Anna wants to work with horses. Where is the best place for her to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

42. Harry wants to be a builder. Which is the best place for him to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

43. Kevin wants to be a fashion designer. Which is the best place for him to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

IV. WRITING

Question 44-48: For each question, complete the new sentence so that it means the same as the given one(s), using NO MORE THAN FIVE WORDS. Write the missing words in the spaces provided.

An example has been done for you.

0. The number of young people working on farms has decreased sharply.

--> There has been a sharp decrease in the number of young people working on farms.

44. By 2050, the population of big cities will have increased by 40 per cent.

--> By 2050, there ______________________________ 40 per cent in the population of big cities.

45. Most people in big cities can access the Internet.

--> Most people in big cities can have access _______________________________.

46. Because he was absent from class yesterday, he doesn't know anything about the test.

--> Because of _________________, he doesn't know anything about the test.

47. The local authorities are discussing measures to reduce environmental pollution in the area.

--> The local authorities are _______________________ measures to reduce environmental pollution in the area.

48. This is the first time I have seen so many people in one place.

--> I am not used _______________________________ so many people in one place.

ĐÁP ÁN

I. LANGUAGE USE

Question 1-5: Complete each of the following pairs of sentences with the words that have the sound given.

1. a. peace; b. piece

2. a. counsel; b. council

3. a. break; b. brake

4. a. dear; b. deer

5. a. bear; b. bare

Question 6-13: Circle one option (A, B, C or D) to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

6. A; 7. A; 8. D; 9. D; 10. B; 11. C; 12. B; 13. B;

Question 14-18: Complete the sentences with the correct form of the words in brackets. Write your answers in the given spaces.

14. beneficial

15. shortages

16. pollutants

17. inseparable

18. responsibilities

Question 19-23: Circle the correct option (A, B, C or D) for each of the following questions.

19. D; 20. D; 21. D; 22. D; 23. D;

Question 24-25: Circle the correct option (A, B, C or D) to complete each of the following dialogues.

24. C; 25. A

II. LISTENING

Question 26-30: Listen to a report on how Europe is affected by global warming and decide whether the statements are true or false. You can listen to the recording TWICE.

26. F; 27. F; 28. T; 29. T; 30. T;

Question 31-33: Listen to three short conversations and choose the best answer to each question. You can listen to the recording TWICE.

31. B; 32. A; 33. C;

III. READING

Question 34-36: Read the following passage and choose the best answers to the questions that follow.

34. C; 35. C; 36. C;

Question 37-43: Read the following passage and answer the questions that follow.

37. C; 38. A; 39. A; 40. A; 41. C; 42. B; 43. B;

IV. WRITING

Question 44-48: For each question, complete the new sentence so that it means the same as the given one(s), using NO MORE THAN FIVE WORDS. Write the missing words in the spaces provided.

44. will be an increase of

45. to the Internet

46. his absence from class yesterday

47. having a discussion on/about

48. to seeing

Đề thi cuối kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 4

A. LEXICO-GRAMMAR & READING.

I. Choose the word (marked A, B, C, or D) whose underlined part is pronounced differently from the others of the same group.

Question 01: A. cooked B. practiced C. decided D. laughed

Question 02: A. hesitate B. basic C. physics D. reserve

II. Complete the passage by choosing the best option (marked A, or B, C, D) for eachblank.

All men should study: we have to study to broaden our knowledge and develop our intelligence. An (03)________ man can only utilize his body strength to work and live. An educated man, besides his strength, still has the faculty of his intelligent brain and good reflection. This intelligence and thought enable him to help his physical strength to act more quickly and cleverly. In a same profession or work, the educated man differs (04)________ the uneducated man considerably. Therefore, intellectual workers have to study, this is a matter, of course, but manual workers must also gain an education. In civilized countries, compulsory education has also (05)________ applied. Everyone must spend seven or eight years to study. From ploughmen to laborers in these nations, no one is (06)________ to read a book or a paper fluently.

Question 03. A. educate B. educated C. educating D. uneducated

Question 04. A. from B. in C. with D. about

Question 05. A. to be B. is C. been D. being

Question 06. A. disable B. enable C. unable D. able

III. Choose the best option among A, B, C, or D provided to finish each of the questions below.

Question 07: Many of pictures_______ from outer space are presently on display in the public library.

A. sending B. that sent C. sent D. to sending

Question 08: You_______ ill unless you stop working so hard.

A. wouldbecome B. would have become C. become D. will become

Question 09: The flight was cancelled_______ the air-traffic controllers being on strike.

A. despite B. because of C. because D. although

Question 10: They are_______ nice people that everyone likes them.

A. so a B. a so C. such D. such a

Question 11: I hadn’t heard from him for ten years, then_______, I got a fax from him.

A. out of the blue B. blue in the face C. once in a blue moon D. having green fingers

Question 12. Last summer, we visited Canada and_______ United States.

A. the B. a C. D. an

Question 13. If he were better qualified, he_______ get the job.

A. will B. can C. may D. could

Question 14. The mobile phone is an effective means of_______ in the world nowadays.

A. communication B. communicated C. communicate D. communicative

Question 15: Many rare and precious species are now_______ danger of extinction.

A. on B. from C. in D. by

Question 16. Paul has just sold his_______ car and intends to buy a new one.

A. Japanese old black B. black old Japanese C. old Japanese black D. old black Japanese

Question 17. The man________ gave me the book is my uncle.

A. where B. who C. when D. which

Question 18: - Linda: “I’ve passed my driving test.” – Peter: “______________________.”

A. It’s nice of you B. That’s a good idea C. Congratulation D. Do you?

IV. Choose the option marked A, B, C, or D that best completes each of the following sentences.

The Nobel prizes, awarded annually for distinguished work in chemistry, physic, physiology or medicine, literature, and international peace, were made available by a fund bequeathed for that purpose by Swedish philanthropist, Alfred Bernard Nobel. The prizes, awarded since 1901, are administered by the Nobel Foundation in Stockholm. In 1969, a prize for economics endowed by the Central Bank of Sweden was added. Candidates for the prizes must be nominated in writing by a qualified authority in the field of competition. Candidates are judged by Swedish and Norwegian academies and institutes on the basis of their contribution to mankind. The awards are usually presented in Stockholm ion December 10, with the King of Sweden officiating, an appropriate tribute to Alfred Nobel on the anniversary of his death. Each prize includes a gold medal, a diploma, and a cash award of about one million dollars.

Question 19. A Nobel prize would NOT be given to_______.

A. a doctor who discovered a vaccine B. a composer who wrote a symphony

C. an author who wrote a novel D. a diplomat who negotiated a peace settlement

Question 20. Why are the awards presented on December 10?

A. Because that date was Nobel’s will. B. Because Alfred Nobel died on that day.

C. Because it is a tribute to the King. D. Because Central Bank administers the trust.

Question 21. What does this passage mainly discussed?

A. Alfred Bernard Nobel. B. Great contributions to mankind.

C. Swedish philanthropy. D. The Nobel prizes.

Question 22. How often are the Nobel prizes awarded?

A. Five times a year B. Twice a year C. Once a year D. Once every two year

V. Choose the word (marked A, B, C, or D) whose stress pattern is different from the.

Question 23. A. benefit B. aspiration C. understand D. engineer

Question 24. A. fortunate B. challenge C. gravity D. Vietnamese

B. LISTENING:

VI. PART 1. Listen to Eric talking to Mary about the weekend. Their friend, Carlos, Is coming to visit them. You will hear the conversation twice. For questions 25-28, choose A, B or C.

Question 25. When is the football match?

A. Saturday morning B. Sunday afternoon C. Saturday afternoon

Question 26. Where are they going to eat on Saturday evening?

A. at home B. in an Italian restaurant C. in a Chinese restaurant

Question 27. What are they going to do on Sunday morning?

A. get up late B. go for a drive C. go to the cinema

Question 28. Where are they going to have lunch on Sunday?

A. in a café B. at home C. in a pub

VII. PART 2. You will hear a telephone conversation. A girl wants to speak to Martin, but he is not there. Listen and complete questions 29-32. You will hear the conversation twice.

Phone Message

To: MARTIN

Time: (31)____________________

From: (29)____________________

Please bring: a friend

Party at: (30)____________________

Her phone number: (32)____________________

C. WRITING:

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that the original meaning of the provided.

33. The dress is more expensive than the skirt.

The skirt________________________.

34. “Turn off all the lights when you go out, Tim.” Jane said.

Jane_____________________________.

35. The last time I saw him was in 2005.

I haven’t________________________.

36. It was a bit difficult to get into work this morning.

Getting__________________________.

IX. WRITING A LETTER. (1 point)

Imagine that you want to join “Lien Son High School English Speaking Club” (LS ESC) for students. Write a letter of about 100 words to the Club Manager (Mr. Bright) to ask for permission.

You may follow the outline below:

Introduction

Request

Further information

Conclusion

- Reason to write?

- Your interest?

- Level of English?

- Membership?

- Eagerness to join?

- English proficiency?

Polite ending

 

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 có đáp án - Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Q 1: A. played B. worked C. cried D. ruled

Q 2: A. raises B. fishes C. studies D. watches

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the complete sentence to have the correct structure to each of the following questions.

Q 3: The guests had an accident. They arrived very late.

A. Unless the guests had not had an accident, they wouldn’t have arrived so late.

B. Had the guests not had an accident, they would have arrived early.

C. If the guestsdidn’t have an accident, they wouldn’t arrive so late.

D. The guests wouldn’t have arrived early if they had not had an accident.

Q 4: Some weapons belong to IRA. They were found at a flat in Bristol

A. Some weapons find at a flat in Bristol belong to IRA.

B. Some weapons to find at a flat in Bristol belong to IRA.

C. Some weapons finding at a flat in Bristol belong to IRA.

D. Some weapons found at a flat in Bristol belong to IRA.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Q 5: Rachel is neither nervous nor afraid of anything around her.

A. scared

B. impatient

C. troubled

D. unworried

Q 6: He resigned from the company in order to take a more challenging job.

A. difficult

B. complicated

C. demanding

D. effortless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the corresponding sentence to have the same meaning as the original one provided above in each of the following ones.

Q 7: These mechanics are going to repair our car this afternoon.

A. Our car is going to repair these mechanics this afternoon.

B. We are going to get these mechanics repaired our car this afternoon.

C. We are going to have our car repairing by these mechanics this afternoon.

D. Our car is going to be repaired by these mechanics this afternoon.

Q 8: We can’t see the dark side of Mercury from the Earth.

A. The dark side of Mercury can be seen from the Earth.

B. The dark side of Mercury can’t see from the Earth.

C. It’s impossible to see the dark side of Mercury from the Earth.

D. It’s possible to see the dark side of Mercury from the Earth.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Q 9: Last week, John did an essay very well, which was complimented.

- Teacher: “John, you've written a much better essay this time.”

- John: “……………..”

A. Thank you. It's really encouraging.

B. Don’t mention it.

C. There’s no doubt about that.

D. You're welcome.

Q 10: Jim is talking to his friend, Laura about his plan this summer

- Jim: “I'm going to travel with my friends to Kyoto this summer.”

- Laura: “…………….. Be sure to tell me all about your trip when you get back.”

A. That’s right.

B. Sorry to hear that.

C. Sounds like fun.

D. Oh, with pleasure.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Q 11: California, along with Florida and Hawaii, …………….. among the most popular US tourist destinations.

A. is

B. are

C. have been

D. were

Q 12: You can't get a well-paid job ……………..

A. if you've got experience.

B. otherwise you got experience.

C. unless you've got experience.

D. in case you'd got experience.

Q 13: I knocked on the window to …………….. her attention.

A. get

B. pay

C. take

D. make

Q 14: ………… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. Due to

B. Even though

C. Because

D. In spite of

Q 15: She was very ……………. and sang ……………all the way home.

A. happily - happily

B. happy - happy

C. happily - happy

D. happy - happily

Q 16: By the end of this month I …………….. a French course.

A. will take

B. will have taken

C. would take

D. will be taking

Q 17: John is studying hard ……………... not to fail the next exam.

A. so as that

B. in order

C. in order that

D. so that

Q 18: A/an …………….. is someone who always believes that good things will happen.

A. pessimist

B. optimistic

C. optimist

D. pessimistic

Q 19: There's going to be trouble ……………..

A. when Paul finds out about this.

B. when Paul will find out about this.

C. when Paul found out about this.

D. when Paul is going to find out about this.

Q 20: The program was ……………. I was ……………. with it.

A. boring - bored

B. bored - bored

C. bored - boring

D. boring - boring

Q 21: The …………….. form will ask for your place of birth.

A. applicable

B. applying

C. application

D. applicant

Q 22: They skidded on the ice and crashed into a …………….. car.

A. black big American

B. big American black

C. American big black

D. big black American

Q 23: A school year in Vietnam is often divided …………… two semesters.

A. about

B. of

C. into

D. in

Q 24: It was …………… that I couldn't eat it.

A. such a hard cake

B. so hard cake

C. such hard cake

D. so a hard cake

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In developing countries, people are sometimes unaware of the importance of education, and there is economic pressure from those parents who prioritize their children's, making money in the short term over any long-term benefits of education. Recent studies on child labor and, poverty have suggested that when poor families reach a certain economic threshold where families are able to provide for their basic needs, parents return their children to school. This has been found to be true, once the threshold has been breached, even if the potential economic value of the children's work has increased since their return to school.

Other problems are that teachers are often paid less than other professions; a lack of good universities and a low acceptance rate for good universities are evident in countries with a relatively high population density.

India has launched EDUSAT, an education satellite that can reach remote parts of the country at a greatly reduced cost. There is also an initiative supported by several major corporations to develop a $100 laptop. The laptops have been available since 2007. The laptops, sold at cost, will enable developing countries to give their children a digital education. In Africa, an "e-school program" has been launched to provide all 600,000 primary and high schools with computer equipment, learning materials and internet access within 10 years. Volunteer groups are working to give more individuals opportunity to receive education in developing countries through such programs as the Perpetual Education Fund. An International Development Agency project started with the support of American President Bill Clinton uses the Internet to allow co-operation by individuals on issues of social development.

Q 25: According to recent studies, when parents are able to overcome their financial difficulty, ……………..

A. they have their children work even harder

B. they themselves continue their schooling

C. they send their children back to school

D. they still make their children continue working

Q 26: It can be inferred from the text, in populous countries, ……………...

A. there are a lot of good universities

B. no other careers are better paid than teaching

C. there is a lack of good universities

D. teaching is the highest-paid career

Q 27: The word who refers to ……………..

A. developing countries

B. economic pressure

C. the parents

D. the children

Q 28: How many projects are presented in the third paragraph?

A. Four

B. Two

C. Three

D. One

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Q 29: I thought I'd make use of the sports facilities while I'm here.

A. get on with

B. take part in

C. take advantage of

D. pay attention to

Q 30: Whatever his shortcomings as a husband, he was a good father to his children.

A. weaknesses

B. strengths

C. good sides

D. enthusiasm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Q 31: A. unhappy B. differently C. timetable D. newspaper

Q 32: A. entertainment B. economic C. activities D. introduction

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Q 33: I'll send you (A) my address as soon as (B) I will find (C) somewhere to live (D).

Q 34: The (A) people are waiting (B) outside are (C) becoming impatient (D).

Q 35: Either (A) you or (B) your sister are (C) in charge of the (D) household chores today

Q 36: If you had gone (A) to bed early last night (B), you wouldn’t have been (C) so sleepy (D) now

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Companies like __( 37 )__ who know what they want from a job. They are also impressed with someone who has done research before arriving at the interview. __( 38 )__ the effort to look into the organization you're interested in, and you'll find yourself ahead of the competition.

To get a sense of how the organization you're interested in sees itself, go to their corporate website and read about the company's history and plans for __( 39 )__ future. Company websites, along with their official social media pages, often have employee photos or posts about the business, both of __( 40 )__ will give you some idea of the company culture. You can also read the company's brochures and annual reports if they've been made publicly available. No matter the size of the company, you can do a web search for the organization's name and read any articles that may have mentioned the company. For example, you may discover that the organization was recently involved in a charitable event - or a lawsuit.

Q 37: A. candidates B. positions C. employers D. vacancies

Q 38: A. Take B. Try C. Do D. Make

Q 39: A. a B. the C. one D. an

Q 40: A. what B. which C. that D. who

ĐÁP ÁN

1

B

2

C

3

B

4

D

5

D

6

D

7

D

8

C

9

A

10

C

11

A

12

C

13

A

14

D

15

D

16

B

17

B

18

C

19

A

20

A

21

C

22

D

23

C

24

A

25

C

26

C

27

C

28

A

29

C

30

A

31

A

32

C

33

C

34

B

35

C

36

C

37

A

38

D

39

B

40

B

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 12 có đáp án - Đề số 6

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. any B. daddy C. cat D. chat
2. A. talked B. passed C. called D. washed
3. A. come B. something C. comb D. grow

Choose the word that has the stress differently from that of the other words.

4. A. company B. official C. Australia D. encounter
5. A. knowledge B. bracket C. although D. neighbor
6. A. hopelessness B. athletics C. resident D. tolerance

Choose the best answer to complete the blank in each of the following sentences.

7. This room__________since I was born.

A. has been painted

B. was painted

C. painted

D. has painted

8. What__________ you__________if you __________a billionaire? –I would take a trip into space.

A. will/do / are

B. would/do / were

C. can/do/was

D. shall/do / are

9. Have you seen the Titanic yet? _ No, I haven't. I__________it next Saturday.

A. would see

B. will see

C. am going to see

D. see

10. After__________dinner, I often watch TV.

A. ate

B. eat

C. eaten

D. eating

11. Tom said that he __________his motorbike the day before.

A. had lost

B. lost

C. has lost

D. lose

12. Do you believe__________God?

A. at

B. of

C. about

D. in

13. Air and water are necessary__________us.

A. of

B. for

C. with

D. to

14. The beautiful woman has a busy__________life.

A. society

B. socialize

C. social

D. socializing

15. English has become the main language of__________.

A. communication

B. communicate

C. communicant

D. communicative

16. Do you think doing the household chores is the__________of the women only?

A. responsibly

B. responsible

C. responsibility

D. responsive

17. He did some odd jobs at home__________.

A. disappointment

B. disappointedly

C. disappointed

D. disappoint

18. "I have bought you a toy. Happy birthday to you!" –"__________"

A. What a lovely toy! Thanks.

B. Have a nice day!

C. The same to you!

D. What a pity!

19. " Your hairstyle is terrific, Cindy" – "__________"

A. It's nice

B. You're welcome

C. Not at all

D. Thanks, Peter

20. When students finish the secondary education, they have to take a(n)__________called GCSE.

A. check

B. examination

C. interview

D. test

21. I spoke very slowly __________he didn't understand English very well.

A. to

B. so that

C. because

D. so

22. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to

B. express interest in

C. be interested in

D. pay attention to

23. "I'm going away tomorrow, mother."_ Leo told his mother that__________away the__________.

A. he was going / following day

B. I'm going / day after

C. I was going / day after

D. he's going / following day

24. " It was nice of you to give me the present. Thank you" Ben said to Mary.
Ben thanked Mary__________the present.

A. of giving him

B. it had been nice of her to give him

C. for giving him

D. that she had been nice to give him

25. Shakespeare wrote " Romeo and Juliet" in 1605.

A. "Romeo and Juliet" were written by Shakespeare in1605

B. "Romeo and Juliet" was written by Shakespeare in 1605.

C. "Romeo and Juliet" was written in 1605 by Shakespeare.

D. "Romeo and Juliet" were written in 1605 by Shakespeare

26. The hurricane has totally destroyed the villages._ The villages__________by the hurricane.

A. have been totally destroyed

B. has been totally destroyed

C. have totally been destroyed

D. has totally been destroyed

27. If you don't work much harder, you won't pass the exam.

Unless you__________much harder, you__________the exam.

A. work/ will pass

B. don't work/ will pass

C. don't work/ won't pass

D. work/ won't pass

28. My sister is often sick because she doesn't do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won't often be sick.

B. If my sister isn't physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn't often be sick.

D. If my sister wasn't physical exercise, she would do sick.

29. The river from__________we get our water- supply is nearly empty.

A. whose

B. that

C. where

D. which

30. My father wants to speak to you. You met him yesterday.

My father__________you met yesterday, wants to speak to you.

A. whose

B. whom

C. whom

D. that

31. In spite of his poorness, he is honest.

A. Although he is poor, he is honest. C. Despite he is poor, he is honest.

B. Although he is poor, but he is honest. D. In spite of he is poor, he is honest.

32. He only accepted the job__________the high salary.

A. though

B. because

C. because of

D. in spite of

33. Did you read__________novel I lent you__________last week?

A. ф/ in

B. a/ ф

C. ф/ on

D. the/ ф

34. __________rich should help__________poor and__________disabled.

A. a/ a/ a

B. the/ the/ the

C. ф/ ф/ ф

D. the/ the/ ф

35. The man who is speaking to John is my brother.

A. The man spoke to John is my brother.

C. The man spoken to John is my brother.

B. The man is speaking to John is my brother.

D. The man speaking to John is my brother.

36. He read The Old Man and The Sea, a novel__________by Ernest Hemingway.

A. written

B. writing

C. which written

D. that wrote

(Còn tiếp)

Xem tiếp 24 đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án

Quý thầy cô, các em học sinh vui lòng tải file tài liệu để xem thêm

Trên đây là Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Và sau những giờ học tập và làm việc căng thẳng, mời các em học sinh, thầy cô giải lao với các bài trắc nghiệm IQ, trắc nghiệm cảm xúc EQ của VnDoc. Hy vọng rằng, các bạn sẽ có những giây phút giải lao thoải mái và nhiều niềm vui.

Đánh giá bài viết
80 195.680
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm