Bài tập tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Unit 5 Natural wonders of the world

45 18.764

Tiếng Anh 6 Unit 5: Natural wonders of the world

Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 5 có đáp án cung cấp thêm cho các em các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Đề ôn tập tiếng Anh được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập.

I. Find one odd word A, B, C or D.

1/ A. island  B. mountain  C. bay  D. building
2/ A. long  B. deep  C. wonderful  D. high
3/ A. rock  B. waterfall  C. river  D. lake
4/ A. watch  B. see  C. enjoy  D. look
5/ A. biggest  B. quieter  C. best  D. smallest

Đáp án: 1. D; 2. C; 3. A; 4. C; 5. B

II. Choose the words in the box to make sentences, using superlatives

big        cold        deep        high        long

1. Mount Everest is one of the ...... mountains in the world.

2. The Nile is the ...... river in the world.

3. Russia is one of the ...... countries in the world. The weather is still cold in summer.

4. The blue whale is the ...... animal in the world.

5. The Pacific Ocean is the ...... ocean in the world.

Đáp án: 1. highest; 2. longest; 3. coldest; 4. biggest; 5. deepest

III. Fill in the blanks with the appropriate forms of the adjectives in brackets.

1. Bangladesh is the (wet) ...... of the three countries: Vietnam, England and Bangladesh.

2. The Sahara is the world's (hot) ...... desert.

3. Loch Lomond in Scotland is the (large) ...... freshwater lake in Great Britain.

4. Lake Erie is (small) ...... than Lake Huron.

5. Mount Everest is 8.848 meters (high) ......

6. The Amazon River is (long) ...... than Mekong River.

7. Fansipan is the (high) ...... mountain in Vietnam.

8. Travelling by bus is (cheap) ..... than by taxi.

Đáp án:

1. wettest

2. hottest

3. largest

4. smaller

5. highest

6. longer

7. highest

8. cheaper

IV. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each statement.

Da Nang is one of the most peaceful cities in Viet Nam with a lot of beautiful beaches. This is a wonderful place for those who love seas and enjoy fresh air. Life here is not so busy as that in Ho Chi Minh City. It is not only a beautiful city but also a safe place to live in. Every evening, after work, you can easily catch the sight of families riding to the beach, leaving their motorbikes on the seaside and jumping into the water. They are not afraid of losing their motorbikes. They believe that their vehicles will still be there when they come back. There is no beggar here and the air is fresh. Another good thing is the food. If you love seafood, Da Nang will be the right choice. The food here is very fresh and the price in cheaper than that in Ho Chi Minh City.

1. Da Nang is a good place for sea lovers.

A. Right         

B. Wrong              

C. Doesn't say

2. The life in Da Nang is busier than that in Ho Chi Minh City.

A. Right          

B. Wrong              

C. Doesn't say

3. There are beautiful mountains in Da Nang.

A. Right          

B. Wrong              

C. Doesn't say

4. It is not expensive to buy seafood in Da Nang City.

A. Right          

B. Wrong             

C. Doesn't say

5. Da Nang is not only peaceful but also beautiful.

A. Right           

B. Wrong           

C. Doesn't say

Đáp án: 1. A; 2. B; 3. C; 4. C ; 5. A

V. Read the passage and choose the best word ( A, B or C) to put in each space.

Hoi An is one of the (1)...... towns in Viet Nam. It (2)...... on the lower section of the Thu Bon river. It is a very beautiful town with a lot of colorful (3)...... which are hung (4)...... the town. Hoi An is famous for one- (5)...... tailoring. Customers order clothes (6)...... the morning and get them in the (7)....... The price is not really (8)....... If you want to find the place of the (9)...... time, Hoi An is a (10)...... choice.

1/ A. newer

B. newest

C. oldest

2/ A. are

B. is

C. are being

3/ A. lanterns

B. stars

C. ballons

4/ A. on

B. around

C. up

5/ A. month

B. week

C. day

6/ A. at

B. in

C. on

7/ A. night

B. afternoon

C. evening

8/ A. expensive

B. cheap

C. more expensive

9/ A. modern

B. old

C. new

10/ A. best

B. worst

C. Good

Đáp án:

1. C 2. B 3. A 4. B  5. C 6. B 7. C 8. A 9. B 10. C

VI. Read about Da Nang City and answer the questions.

Da Nang has a population of nearly 800,000 people. The Han River flows through the city. The city part on the east bank is newest and more spacious. The city part on the west bank is more crowed. There are five bridges across the river. The Han River Bridge is the newest one now. The cost of living in Da Nang is the lowest in Central Viet Nam. Da Nang has many beaches. Among them, Non Nuoc Beach is one of the beautiful beaches in the world. But walking in the street on a summer afternoon is not a good idea in Da Nang. There are not many trees so there are not many shadows. It is often very hot at noon.

Questions:

1. What is the population of Da Nang?

2. Which part of the city is more spacious??

3. Which part of the city is more crowed?

4. Which bridge is the newest?

5. What is Non Nuoc Beach like?

Đáp án:

1. It is nearly 800,000 people.

2. The city part on the east bank of the Han River is. 

3. The city part on the west bank of the Han River is. 

4. The Han River Bridge is the newest one. 

5. It is one of the beautiful beaches in the world.

Trên đây là Trắc ngiệm tiếng Anh 6 mới Unit 5 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
45 18.764
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm