Bộ đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021

Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi tiếng Anh 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. 8 Đề thi học kì 2 tiếng Anh 9 có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh Unit 6 - 12 giúp các em luyện thi Anh văn lớp 9 học kì 2 hiệu quả. 

Đề thi học kì 2 tiếng Anh 9 thí điểm có đáp án - Đề số 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words: 

1. A. nuclear B. pollute C. infrastructure D. reduce

2. A. persuade B. wrap C. deforestation D. label

3. A. flow B. household C. folk D. category

4. A. who B. what C. where D. while

Choose A.B.C or D to complete the sentence:

1. Tom suggested _________ to eat.

A. go out B. going out C. to going out D. going on

2. If he leaves now, he _______ catch the last train to town.

A. could B. might C. will D. all are correct

3. That river is _________ with foam.

A. littered B. ended C. thrown D. covered

4. Henry’s mother has just gone abroad. _________ , he has to look after himself.

A. Therefore B. so C. However D. Moreover

5. We need stronger laws to protect the _________ .

A. environment B. deforestation C. pollutants D. complication

6. The _________ causes many health problems.

A. treasure B. pollution C. resources D. standard

7. In a few years’ time, our houses will be _________ by solar energy.

A. replaced B. installed C. heated D. conserved

8. Television is an _________ means of communication.

A. natural B. alternative C. ineffective D. effective

Match the sentence in column A with other in B to make a meaningful sentence. 

A

B

1. We are very tired

a. so we are saving money.

2. We want to buy a new house,

b. we will lose the job.

3. If we are late again,

c. Because we were very busy.

4. We couldn’t meet you

d. but we has to finish our homework”

Choose the, word or phrase (A. B, C or D) that best fits the blank space in the following passage: 

Are you looking for a cheap, clean, effective (1)_________ of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy (2)_________ our Sun.

This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the (3) _________ population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used (4) _________ water. The energy can be stored for a number of days; so on (5)……………… days you can use solar energy, too.

1. A. source B. resource C. resources D. way

2. A. in B. from C. of D. above

3. A. all B. recent C. total D. enormous

4. A. heat B. to heat C. heating D. heated

5. A. cloudy B. cloudless C. sunny D. beautiful

Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False. Write T for TRUE and F for FALSE:

Pollution can kill or sicken plants, animals, and people. Pollution can change the environment. Things that cause pollution are called pollutants.

Pollution can get into the air. Air pollution can irritate people's lungs. Polluted air can mix with rain to make acid rain. Acid rain kills trees and harms fish in lakes.

Pollution can also get into soil and water. From there, pollutants can get into the food chain. Plants take in the pollution from the ground. Animals that eat the plants can be harmed, too. Bigger animals and even people might eat the damaged animals.

1. Animals and people can die because of pollution.

2. In order to make acid rain, people mix polluted air and rain.

3. People call all polluted things pollutants.

4. Fish in lake are harmed by acid rain.

5. The damaged plants can directly do harm to animals’ health.

Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence:

1. Ride your bike carefully or you will cause accident.

If you

2. The student gets the scholarship. He is very poor.

The student ………………………………………………………………………………

3. My friend failed his exam because of his laziness.

As…………………………………………………………………………………………

4. She ate a banana. The banana was still green.

She ate a banana ………………………………………………………………………...

5. Our teacher didn’t arrive late. The traffic was terrible.

Although………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words

1. D; 2. B; 3. D; 4. A; 

Choose A.B.C or D to complete the sentence

1. B; 2. C; 3. D; 4. A; 5. A; 6. B; 7. C; 8. D.

Match the sentence in column A with other in B to make a meaningful sentence.

1-d, 2- a, 3 –b, 4 - c

Choose the, word or phrase (A. B, C or D) that best fits the blank space in the following passage:

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 

Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False. Write T for TRUE and F for FALSE:

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T; 5 - T; 

Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence:

1. If you bike carefully, you won’t cause accident.

2. The student who is very poor gets the scholarship.

3. As my friend was lazy, he failed his exam.

4. She ate a banana which was still green.

5. Although the traffic was terrible, our teacher didn’t arrive late.

Đề thi tiếng Anh thí điểm lớp 9 hk2 có đáp án - Đề số 2

Choose the correct answer to complete the sentences

1. If there is a mechanical problem, we suggest.................the manufacturer directly.

A. contact

B. contacting

C. to contact

D. be contact

2. We decided not to go out for meal.............................we were too tired.

A. but

B. because

C. so

D. to

3. Please turn...................the gas. I want to cook my lunch.

A. over

B. on

C. in

D. off

4. Tet is a Vietnamese festival.....................takes place in late January and early January.

A. which

B. who

C. when

D. where

5. The man.....................is talking to your mother is my English teacher.

A. which

B. who

C. when

D. where

6. According to the weather................,it will be raining tonight.

A. prediction

B. information

C. announcement

D. forecast

7. Some scientists say that flying saucers might be people’s........................

A. imagination

B. image

C. imaginative

D. imaginary

8. When a tropical storm reaches 120 kilometers per hour, it is called......................in North and South America.

A. hurricane

B. typhoon

C. cyclone

D. volcano

Read carefully the passage and do the following tasks.

Everyday in radio, on TV, and in the newspapers, we hear, see or read about many problems in the world, for example, pollution problems.

Air pollution is the first kind. It mostly comes from fumes released from motorbikes, cars, airplanes, trains and poisonous gases emitted from factories. Also, waste is dump any where, even in the city where many people are living. The second pollution problem is sea pollution. Many people earn their living from fishing in the sea, and the fish they catch feed many people. But the sea has become so polluted from oil spills and factory wastes that the fish are dying. This pollution is not only killing the fish, but is also affecting those people who eat fish.

Seldom do you find a place nowadays that is not polluted. This problem is growing more difficult everyday. We must find a good solution that make the world a better place to live.

A. Check true (T) or false (F): 

1. (_____). We hear, see and read about problems in the world every week.

2. (_____). Poisonous gases from factories don’t cause pollution.

3. (_____). The sea has become polluted because of factories wastes.

4. (_____). In order to make the world better place to live, we should find a good sollution.

Answer the questions:

1. How can we know about many problems in the world?

→.......................................................................................................................

2. What make the sea polluted?

→........................................................................................................................

3. Do smoke from factories polluted the sea?

→....................................................................................................................................

4. What should we do to make the world a better place to live?

→..........................................................................................................................

Join the sentences using the word in the bracket:

1. Ba got wet. He forgot to bring his umbrella. (because)

→ ...................................................................................................................................

2. I have to finish my homework first although I’d like to play soccer with you.(however)

→ ..............................................................................................................................

3. The farm produces milk. We visited it last Sunday. (which)

→ ..............................................................................................................................

4. The man was badly injured. He was driving a car. (who)

→ ..............................................................................................................................

ĐÁP ÁN

Choose these best answer:

1. B 2. B 3. B 4. A

5. B 6. D 7. A 8. A

Read carefully the passage and do the following tasks.

A. Check T/F: 

1.F 2. F 3. T 4. T

B. Answer the question

1. We know problems in the world from radio, TV and newspapers.

2. The sea become polluted from oil spills and factory wastes.

3. No, they don’t.

4. We should find a good solution.

Join sentences:

1. Ba got wet because he forgot to bring his umbrella.

2. I’d like to play soccer with you, however I have to finish my homework first.

3. The farm which we visited last Sunday produces milk.

4. The man was driving a car was badly injured.

Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 năm 2021 có đáp án - Đề số 3

Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. childen B. character C. chair D. chicken

2. A. enough B. study C. put D. hungry

3. A. celebrated B. intended C. invented D. cleaned

4. A. though B. bought C. brought D. thought

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence.

1. We arrived in Nha Trang _________ 5 o'clock yesterday afternoon.

A. in B. since C. at D. for

2. Although my mother is not a singer, she sings very ___________ .

A. good B. badly C. beautiful D. beautifully

3. Where _________ you go if you had a car?

A. will B. would C. may D. can

4. Lan said she __________ to Ha Long Bay the following day.

A. would go B. will go C. go D. went

5. He was badly sick yesterday, __________ he didn't go to school.

A. since B. because C. so D. but

6. Your father never works in Hanoi, _________ he?

A. does B. did C. didn't D. doesn't

7. - " _________ have you learnt English?" - "For nearly 4 years"

A. How long B. How many C. How much D. When

8. My friend John, _________ works in the city bank, earns more money than I do.

A. whom B. who C. which D. that

Read the passage carefully and then choose the best answer for each blank.

There is much more water than land (1)______ the surface of the earth. The seas and oceans (2)______ nearly four-fifths of the whole world, and only one-fifth of (3)______ land. If you travelled over the earth (4)______ different directions, you would have to spend much more of your time (5)______ on water than on roads or railways. We sometimes forget that (6)______ every mile of land there is four miles of water.

There is much water on the surface of our earth that we (7)______ to use two words to describe. We use the word seas those parts of water surface which (8)______ only a few hundreds of miles wide, the word oceans to describe the huge areas of water which are thousands of miles wide and very deep.

1.A. in B. on C. from D. over

2.A. covered B. covering C. cover D. to cover

3.A. them are B. its C. it is D. it’s

4.A. in B. for C. to D. by

5.A. moving B. to move C. move D. moved

6.A. on B. in C.within D.for

7.A. must B. should C. have D. would

8.A. describing B. describes C. described D. to describe

Read the following passage and complete thesentences.

About 4,000 years ago a young boy called Elmesu wished his father good health and a long life by writing a Father’s Day message on a card made of clay. No one knows what happened to Elmesu or his father, but the tradition of having a special day honoring fathers has continued through the years in countries across the world.

Father’s Day is celebrated on 3rd Sunday in June in many parts of the world. The idea for creating a day for children to honor their fathers began in Spokane, Washington. A woman named Sonora Smart Dodd thought of the idea for Father’s Day while listening to a Mother’s Day teaching given in a church in 1909. Having been raised by her father, Henry Jackson Smart after her mother died, Sonora wanted her father to know how special he was to her. It was her father that did everything for her and was, in the eyes of his daughter, a courageous, selfless, and loving man. Sonora’s father was born in June, so she chose to hold the first Father’s Day celebration in Spokane, Washington on the 19th June, 1910.

1.According to the writer, Father’s Day was first celebrated _____________________.

2.Elmesu wrote a message on a clay card to wish _____________________________.

3.The idea of celebrating Father’s Day came from ____________________________.

4.Father’s Day celebrated in many countries in the world is on ___________ each year.

Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence.

1.She goes to school late because she lives very far from school.

A. Unless she lives far from school, she wouldn’t go to school late.

B.Unless she lived far from school, she would go to school late.

C.If she lived far from school, she wouldn’t go to school late

D.If she didn’t live far from school, she wouldn’t go to school late

2. I want to meet Nga, but I don’t have her address.

A. If I had Nga’s address, I would meet her.

B.If I have Nga’s address, I would meet her.

C.If I had Nga’s address, I will meet her

D.If I had Nga’s address, I will meets her

3.Water these plants or they will die.

A.If you did not water these plants, they will die

B.If you water these plants, they will die.

C.If you don’t water these plants, they will die.

D. If you are watering these plants, they will die.

4.Where is Lan? _ Perhaps she is working.

A. She may be working.

B. She can be working.

C. She must be working.

D. She will be working.

Use the given words to make sentences.

1. He/ used/ play/ soccer/ he/ be/ small.

2. We/ learn/ English/ 4 years.

3. I/ wish/ I / be/ millionaire.

4. Rice/ grow/ Vietnam.

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently .

1 - A; 2 - D; 3 - D; 4 - D; 

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes each sentence.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - C; 6 - A; 7- A; 8 - B;

Read the passage carefully and then choose the best answer for each blank.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - A; 6 - D; 7 - C; 8 - D; 

Read the following passage and complete thesentences.

1. According to the writer, Father’s Day was first celebrated in Spokane, Washington on the 19th June, 1910 .

2. Elmesu wrote a message on a clay card to wish his father good health and a long life.

3. The idea of celebrating Father’s Day came from Sonora Smart Dodd .

4. Father’s Day celebrated in many countries in the world is on 3rd Sunday in June __________ each year.

Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence.

1 - D; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 

Use the given words to make sentences.

1. He used to play soccer when he was small.

2. We have learnt English for 4 years.

3. I wish (that) I were a millionaire.

4. Rice is grown in Vietnam.

Đề kiểm tra tiếng Anh 9 học kì 2 có đáp án - Đề số 4

MULTIPLE CHOICE

1. Many tourists enjoy festivals in Viet Nam ………….. they do not understand Vietnamese culture very much.

A. because B. so C. however D. although

2. The boy and the dog ………… passed my house last night made much noise.

A. which B. that C. whom D. whose

3. The word “ typhoon” comes from …………...

A. French B. English C. Chinese D. Japanese

4. His …………. of humor distinguishes him from the others .

A. sense B. kind C. character D. feeling

5. The man suggested ………… solar energy to save money.

A. use B. will use C. has used D. using

6. If everybody…all the trash in the trash cans, the beach will not be so dirty like this.

A. puts B. putting C. to put D. has put

7. ……. you cut down the trees in the forest, there …….. be big floods every year.

A. If / would B. Will / if C. If / will D. A & B correct

8. The huge earthquake struck the city of Kobe in 1995, a large number of people …

A. was killed B. were killed C. killed D. are killed

9. Mai: Let me congratulate you on passing the oral exam !

Lan: …………………………………………………….

A. Yes, I do B. You’re welcome C. That’s a good idea D. Thanks

10. Choose the words or phrases that are not correct in standard English.

The bridge who (A) was built about (B) 100 years ago is (C) going to collapse (D)

Lexical reading (Read the text then circle the best answer): 

Air pollution causes ill health to human beings. In a lot of countries, there are laws limiting the amount (1)……… smoke which factories can produce although there is not enough information on the affects of smoke on the atmosphere. Doctors have proved that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhausts of cars have also increased air pollution in most cities. The lead ( chất chì) in petrol produces a poisonous gas (2)……… is often collected in busy streets. Children (3)…………live in areas where there is a lot of lead in the atmosphere can not think ( 4)…….. quickly as other children and are clumsy ( vụng về) (5)………. they use their hands.

1. A. in B. with C. from D. of

2. A. whom B. which C. who D.where

3. A. who B. whom C. which D.whose

4. A. more B. as C. than D.less

5. A. when B. where C. why D.who

Read the passage then choose the best answer for each statement: (1,25pts)

Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It starts at the begining of January up to the middle of February. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holidays several weeks beforehand. They tidy their houses , cook special food, clean and make offerings on the family altars ( bàn thờ). On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days, the first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during these days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible.

1. Vietnamese people begin to celebrate the New Year in ………………………..

A. early January B. late January C. middle of January D. February

2. The word “ tidy” in line 4 means :

A. wash up B. put on C. decorate D. turn off

3. People stay up late to …………………to welcome the New Year.

A. 9 pm B. 10 pm C. 11 pm D.12 pm

4. If people have arguments during Tet holidays, they will be ……… the whole year

A. lucky B. unlucky C. healthy D. wealthy

5. …………….. bring the luck and happiness on Tet holidays, not arguments.

A. Money B. Smiles C. Traveling D. Food

DO AS DIRECTED

1. The man looks worried. He is being questioned by the police. ( Using relative pronoun “ who ” to combine the two sentences)

The man...............................................................................

2. It rains heavily but they go on collecting trash along the beach . ( Rewrite this sentence using “ although” instead of “ but” )

They ..............................................................................

3. Why don’t we build a shelter to hide when a typhoon comes ? ( Rewrite this sentence without changing the previous meaning ).

Mr John suggested we .....................................................

4. The film / we / see / TV last night / very exciting. ( Build this sentence using “ which ”)

..........................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

MULTIPLE CHOICE

1. D; 2. B; 3. C; 4. A; 5. D;

6. A; 7. C; 8. B; 9. D; 10. A;

Lexical reading

1. D 2. B 3. A 4. B 5. A

Reading comprehention

1. A 2. C 3. D 4. B 5. B

DO AS DIRECTED

1. The man who is being questioned by the police looks worried.

2. Although it rains heavily, they go on collecting trash along the beach./ They go on collecting trash along the beach although it rains heavily.

3. Mr John suggested we should build a shelter to hide when a typhoon comes.

4. The film which we saw on TV last night is very exciting.

Đề tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2021 có đáp án - Đề số 5

I. Pronunciation

1. A. cabbage B. plumber C. umbrella D. bag

2. A. tool B. school C. good D. food

3. A. beach B. clean C. instead D. leave

4. A. hour B. honest C. honor D. heart

Reading

Em hãy đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi sau

In Britain, Mother’s Day or Mothering Sunday is celebrated on the fourth Sunday in Lent ( around the middle of March), when mothers traditionally receiver gifts and cards from their children.It was originally a day when servants were given a holiday to visit their families, taking gifts or flowers or cake.

In the USA Mother’s Day is the second Sunday in May, when mothers traditionally receiver gifts, etc. ..from their children and are taken by their family for a meal at a restaurent. Many Americans wear a carnation, flower with a pleasant smell on Mother’s Day, a colored one if their mother is alive and white one if she is dead.

(lent : mùa chay , carnation: cẩm chướng, servant: người hầu pleasant: dễ chịu )

a). Hãy đánh dấu (x) vào cột T(đúng) hayF( sai)

1. when mothers traditionally receiver gifts and cards from their children.

2. In the USA, Mother’s Day is the second Sunday in July

3. Mothers traditionally receiver gifts and cards from their children.

4. Mothering Sunday is celebrated on the fourth Tuesday in Lent

5.It was originally a day when servants were given a holiday to visit their families.

b. Answer the questions:

1. What is Mother’s Day also called in Britain?

………………………………………………………………………………

2. What do children give their mother on Mother’s Day ?

………………………………………………………………………………

3. Is Mother’s Day celebrated on the same day in Britain and in the USA?

………………………………………………………………………………

4. What do American children wear on Mother’s Day If their mothers are still alive?

………………………………………………………………………………

Language focus 

A. Em hãy chọn đáp án đúng nhất(A, B, C or D) để hoàn thành các câu sau

1 . I am so proud ……………… my father and love him very much.

A. of B. in C.on D. at

2. ………………are funnel-shape storms which pass overland below a thunderstorm.

A. Typhoons B.Volcanoes C. Earthquakes D. Tornadoes

3. Easter is a joyful festival …………… comes in early spring.

A. that it B. which C. where D. when

4. Snowstorms, volcanoes , typhoon are …………………….

A. natural agents B. natural disasters C. nature D. natural.

5. UFOs are ……. objects that some people report they have seen in the sky.

A. flying B. flies C. flew D. flown

6. If we keep our environment clean , we ………. a happier and healthier life.

A. live B. lived C. will live D. would live

7. Who is going to …………… your children when you are at work?

A. look for B. look up C. look after D. look out

8. Tet is the most important ...................... for Vietnamese people.

A. invention B. celebration C. decoration D. preparation

Em hãy sử dụng các động từ và từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau

1. If we pollute the water, we (have) …………. no fresh water to use.

2. If she (live) …………… by the sea, she (go) ………….swimming every morning.

3.She (work) ……………..in London for 6 months

4. ………….Eruptions cause sever damage every year (VOLCANO)

Write

A. sắp xếp các từ xáo trộn để thành câu có nghĩa hoàn chỉnh

1. will be /If /we /don’t, we/ late for /school/ hurry up.

…………………………………………………………………………….…………..

2. giving/ I /suggest/ children/ collecting/ lessons/ to/ poor.

…………………………………………………………………..……………………..…………………….B. Em hãy viết lại các câu sau sử dụng mệnh đề quan hệ Who và which

1, There are some students. They want to do researchon volcanoes.

……………………………………………………………………………………………..

2. A typhoon is a stor. It reaches 120 km per hour

……………………………………………………………………………………………..

3. The song is Auld Lang Syne. It is sung on New Year’s Eve.

………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Pronuonciation

1- D 2- C 3- B 4- D

II. Reading 

a). Hãy đánh dấu (x) vào cột T(đúng) hayF( sai)

1- T 2- F 3- T 4- F 5- T

b. Answer the questions:

1. It is also called Mothering Sunday.

2. They give their mothers gift and cards.

3. No, it isn’t.

4. They wear a colored carnation.

Language focus

A. Em hãy chọn đáp án đúng nhất(A, B, C or D) để hoàn thành các câu sau

1- A , 2- D, 3- B, 4- B, 5-A, 6-C, 7 – C, 8- B

Em hãy sử dụng các động từ và từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau

1. will have

2. Lived- would go

3. Has worked

4. VOLCANIC

Write

A. sắp xếp các từ xáo trộn để thành câu có nghĩa hoàn chỉnh

1. If we don’t hurry up, we will be late for school

2. I suggest collecting giving lessons to poor children.

B. Em hãy viết lại các câu sau sử dụng mệnh đề quan hệ Who và which

1.There are some students who want to do researchon volcanoes.

2.A typhoon is a stor which reaches 120 km per hour

3. The song Which is sung on New Year’s Eve. is Auld Lang Syne

3 Đề thi tiếng Anh cuối kì 2 lớp 9 có đáp án tiếp theo

Bộ 5 đề kiểm tra tiếng Anh 9 học kì 2 có đáp án còn lại có trong file tải về.

Trên đây là Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 học kì 2 thí điểm có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
1 1.176
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm